fschluter

'370119' door fschluter '370119' door fschluter

Thailand

Thailand

Hier ben ik.....

fschluter

Volkomen onverwacht kwam hij/zij door de kleurige "coulissen" van het visrestaurant naar buiten. Gelukkig had ik mijn camera schietklaar. De kleuren van de omgeving waren al opgevallen. Dat hij/zij er doorheen wandelde was een cadeautje

'255392' door fschluter '255392' door fschluter

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Concentration

fschluter

Wanneer je door Barcelona wandelt op een mooie dag, kom je natuurlijk heel veel straatmuzikanten tegen. De een nog fotogenieker dan de ander. Deze mijnheer maakte niet alleen prachtige muziek, maar hij verloor zichzelf er ook nog helemaal in. Een fantastisch gezicht.

'255380' door fschluter '255380' door fschluter

IndonesiëBali

IndonesiëBali

No Need For Speed.

fschluter

Deze man leek uit een andere tijd te zijn weggefietst. Heel statig reed hij daar op een prachtige en perfect onderhouden fiets die volgens mij zeker een jaar of 50 oud was. Ondanks de Hollandse of Engelse fiets is het toch een mooi Indisch plaatje geworden vind ik.

'255260' door fschluter '255260' door fschluter

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Like our dress?

fschluter

Tijdens een wandeling kwamen we deze schattige meiden tegen. Ze kwamen speciaal naar buiten om hun jurkjes te laten zien en hun mooiste glimlach. Waarschijnlijk had hun moeder deze net zelf gemaakt.

'255256' door fschluter '255256' door fschluter

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Can I eat this?

fschluter

Een van de trieste zaken die we op Bali tegenkwamen. Deze man ging bij de hotels langs om in de afvalbakken naar eten te zoeken. Natuurlijk is Bali een paradijsje, maar al het geld dat via de toeristen binnenstroomt komt maar voor voor een klein gedeelte bij de bevolking terecht. Er is echt ontzettend veel armoede, ook al laten de mensen dat vaak niet blijken.

'255242' door fschluter '255242' door fschluter

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Keep your head...stra

fschluter

Het blijft knap om zo je spulletjes te vervoeren. Deze dame kwamen we tegenin Sanur. Het was al eind van de middag en waarschijnlijk had ze er al een zware dag op zitten. Ze was dan ook niet echt vrolijk

'253226' door fschluter '253226' door fschluter

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Webdesigner

fschluter

Boven op Penang Hill waren we aan het wandelen toen we ineens langs het pad hele rijen met gigantische spinnen en hun web zagen. Heel vreemd dat het maar op een klein gedeelte was dat we ze zagen. Misschien had het met licht te maken, want er werd heel wat gevangen door door deze spidermen and spiderwomen.

'253030' door fschluter '253030' door fschluter

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

First things first!

fschluter

In een van de vele winkeltjes in Georgetown. Even had de eigenaar geen tijd voor klanten. Eerst moest er gegeten worden, want het was tenslotte lunchtijd.Naar de klanten werd even niet omgekeken.

'253028' door fschluter '253028' door fschluter

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

I read the news today

fschluter

We moesten een uurtje wachten voor we met het kabeltreintje van Penang Hill naar boven konden. We zijn dus maar een beetje rond gaan wandelen en kwamen bij een soort klooster terecht. Op de heenweg zat deze meneer nog ingespannen zijn krantjes te lezen. Op de terugweg bleek dat er niet heel veel spannends te lezen was geweest, want hij had een veel nuttiger bestemming voor zijn krantjes gevonden

'251933' door fschluter '251933' door fschluter

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Day Watch

fschluter

Een tochtje door de mangrovenbossen leverde o.a. dit plaatje op. We waren hem al een paar keer tegengekomen, maar steeds zat hij verscholen achter een paar takken. Plotseling, net na een bocht zat hij helemaal open op een tak. Net lang genoeg om hem voor eeuwig vast te leggen.

'251908' door fschluter '251908' door fschluter

MaleisiëBako NP

MaleisiëBako NP

Silver & Orange

fschluter

Bako National park. Aan het einde van de dag kwamen we vlak bij het strand een groep Silver Leaf Monkeys tegen. Hier zagen wij voor het eerst een wijfje met haar oranje jong. Nog steeds onbegrijpelijk dat de jongen de eerste 6 maanden oranje zijn. Het was wel een lief gezicht. Net of ze een speelgoedaapje in haar armen had.

'251894' door fschluter '251894' door fschluter

MaleisiëKota Kinabalu

MaleisiëKota Kinabalu

Long Term Parking

fschluter

Tijdens een wandeling even buiten Kota Kinabalu kwamen bij een klein zijweggetje dit "voertuig" tegen. Hij stond er zo te zien al een tijdje. Het verhaal erachter zullen we nooit te weten komen. Parkeerkaart kwijt? Parkeerplek vergeten? Of misschien was de aankoop van een nieuwe auto toch goedkoper zonder inruil.

'251263' door fschluter '251263' door fschluter

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Sloth and Baby Sloth

fschluter

Tijdens een tocht door het natuurpark bij Manuel Antonio kwamen we haar tegen. Een drietenige Luiaard. Ze zat heel hoog in de boom . Tot onze verrassing zagen we dat ze een jong bij zich droeg dat af en toe heel nieuwsgierig naar beneden keek. Het is een heel bijzonder dier dat zich moeilijk laat fotograferen omdat ze meestal hoog in het gebladerde zitten.

'251194' door fschluter '251194' door fschluter

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Symphony Of Light

fschluter

Elke avond wordt er op Hongkong Island een lichtshow met muziek uitgevoerd waar een groot aantal van de enorme kantoortorens de artiesten zijn. Je moet wel even met de ferry (5 minuten € 0,25) naar de overkant om hey spectakel vanaf Kowloon te kunnen bekijken.

'250748' door fschluter '250748' door fschluter

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Little Artist From...

fschluter

Weer een van de kinderen van een Anklung orkest in Bandung. Wij waren daar voor een voorstelling en de kinderen zagen er prachtig uit. Ze lieten zich ook heel ongedwongen fotograferen en leken dat zelfs heel leuk te vinden.

'250745' door fschluter '250745' door fschluter

IndonesiëBandung

IndonesiëBandung

Family Transport

fschluter

Tafelreeltje in Bandung. Natuurlijk zie je hier de meest fantastische manieren om mensen, dieren en spullen te vervoeren. Elke keer ben ik weer verbaasd en enthousiast. Deze vader(?) heeft een betjakachtig vervoermiddel gebouwd. Het werkt en de kinderen lijken het doodnormaal te vinden.

'250650' door fschluter '250650' door fschluter

Costa RicaAlajuela

Costa RicaAlajuela

Impressive Forrest

fschluter

Een beeld uit de overweldigend natuur van Costa RicaEven ten noorden van Alajuela. Tochtje door het woud met de prachtigste watervallen. Deze plek was ook weer zo onwezenlijk mooi. De prachtige kleuren groen en het gebulder van het kraakheldere water van van een waterval verderop kwam.

'250642' door fschluter '250642' door fschluter

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Cheong Fatt Tze

fschluter

Cheong Fatt Ze Mansion in Georgetown. Ooit het eigendom van misschien wel de rijkste man uit de oost in zijn tijd. Het pand doet nu dienst als museum en design hotel. Helaas was het al geruime tijd volgeboekt, maar we zijn er wel gaan kijken. Prachtig gebouw met zijn aparte indigoblauwe kleur.

'250477' door fschluter '250477' door fschluter

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Artwork

fschluter

Zomaar een van de vele creatieve mensen die we tegenkwamen in een park in Georgetown. Onverstoorbaar was deze man aan het werk en liet zich niet afleiden door het warme weer, de nieuwsgierige voorbijgangers of door de fotograaf.

'250475' door fschluter '250475' door fschluter

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Light from Heaven

fschluter

's Morgens vroeg op de Kinabatangan rivier. We voeren een kleine zijtak in. De zon kwam net op en scheen prachtig door de vochtige ochtendnevel. Zomaar doorvaren was geen optie. We waren natuurlijk op fotojacht naar "wildlife", maar dit was zo'n mooi moment dat we de boot even hebben stilgelegd om van dit moment te genieten.

'249996' door fschluter '249996' door fschluter

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Have fun, make music.

fschluter

Een van de natuurlijk vele straatmuzikanten in Barcelona. De man was onderdeel van een klein orkest met zelfgemaakte instrumenten. Ik weet niet waarom, maar terwijl de rest van de groep heel enthousiast aan het spelen was, was er van enig speelplezier bij hem niets te merken. Ook van de fotograaf had hij zo te zien geen hoge pet op.

'249344' door fschluter '249344' door fschluter

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Smile!

fschluter

Georgetown op Penang. Wij in betjak worden bijna van de weg afgereden door deze twee dames die uit een zijstraat kwamen geracet. Meteen kregen we duizend excuses dat zij daar helemaal niet mochten rijden omdat het eenrichtingverkeer was. We are "naughty girls" riep de voorste dame nog voor ze het gas weer opentrok. Gelukkig had ik op het moment van de "bijna botsing" de camera aan mijn oog. Onze wat bleek geworden betjakchauffeur haalde alleen maar zijn schouders op.

'248849' door fschluter '248849' door fschluter

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Tired.

fschluter

Er waren natuurlijk ontzettend veel fotogenieke mensen in de Verboden Stad. De dag dat ik er was waren er bijna alleen Chinese bezoekers en dan ook nog ontzettend veel ouderen. Vaak wel in groepen of als stelletje. Deze man liep er wat eenzaam en verloren bij en kwam haast een beetje droevig over.

'248822' door fschluter '248822' door fschluter

ChinaBeijing

ChinaBeijing

We Make Music.

fschluter

Zondagmorgen in het park bij de "Temple Of Heaven" is het één groot theater. Mensen van alle leeftijden sporten, dansen en maken muziek met elkaar(zie reistips). Al snel hoor je er zelf ook bij.