fraju

'478816' door fraju '478816' door fraju

Thailand

Thailand

Columbus en My Thai..

fraju

Gisteren hebben mijn vrouw en ik heerlijk genoten van onze prijs, een diner aangeboden door My Thai in Deventer. Deze prijs heb ik eerder dit jaar gewonnen met mijn foto in de catogorie 'Wildlife' van de Makaak in Thailand. My Thai is een subliem restaurant met authentieke Thaise gerechten en echt Thai's bier: Chang! We zijn fantastisch ontvangen en kregen de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Voor de overige winnaars, die misschien nog niet zijn gegaan... heel snel doen, je krijgt er spijt van wanneer je niet gaat. Nogmaals hartelijk dank voor deze culinaire prijs. Franc en Judith (fraju)

'235227' door fraju '235227' door fraju

CubaVaradero

CubaVaradero

Loving the Sun

fraju

Deze kleine rakker lag heerlijk van het zonnetje te genieten op een van de hagelwitte stranden van Varadero Cuba. Deze beestjes zijn fantastisch, vooral wanneer ze gaan lopen.

'234401' door fraju '234401' door fraju

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Strika a pose

fraju

Het mooie aan paleiswachters vind ik altijd het feit dat ze zo gewillig voor je gaan staan poseren. Je hoort er nooit een klagen, staan lekker lang voor je stil en vragen nooit voor een onkostenvergoeding achteraf. Heel dankbaar onderwerp zo'n paleiswachter :-)

'234121' door fraju '234121' door fraju

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Lentekriebels

fraju

Een van de mooiste onderdelen van Azië vind ik persoonlijk, naast uiteraard de mensen en de 'wildlife', de flora. Overal waar je kijkt groeien van dit soort prachtige bloemen en planten. En ze ruiken ook nog eens heerlijk. Ik kan niet wachten op de lente :-)

'233771' door fraju '233771' door fraju

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Wat ben ik?

fraju

In dit gat verdwijnt dagelijks veel suikerriet en bananen! Weet je het al? Ik weet niet wat je dacht dat het was, maar het is de mond van een olifant. Dus heb je het goed geraden?

'233350' door fraju '233350' door fraju

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Eye See You

fraju

In de omgeving van Chiang Mai vind je het Maesa Elephant Camp. Dit kamp is het onderkomen van veel olifanten, welke hier getraind worden door hun persoonlijke trainers. Zo heeft elke olifant zijn of haar specialiteit: de een voetbalt, de ander speelt basketbal en een aantal schilderd schilderijen... en mooi! Dit kamp is misschien wat toeristisch opgezet, maar die beesten moeten ook eten he. En dat doe ze, veeeel! Kijk eens op hun website: http://www.maesaelephantcamp.com.

'232710' door fraju '232710' door fraju

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Teacher

fraju

Bij een van de vele tempels die Bangkok rijk is, kwam ik dit groepje schoolmeisjes tegen die een rondleiding of les kregen van een monnik. Vond het contrast wel mooi: de eenvoud van de monnik tegenover de welvaart van de meisjes.

'232401' door fraju '232401' door fraju

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Schatje

fraju

In een pitoresk bergdorpje kwamen we langs een woonhuis waar twee kleine kinderen aan het spelen waren. Op het moment dat ze ons zagen probeerden ze ons allerlei door hun lieve mama zelf gefrabriceerde handwerkjes te verkopen. Dit kleine schatje wist ons zelfs meer te verkopen dan wij eigenlijk hadden willen afnemen. Wat een lieve mensen zijn het toch :-)

'232075' door fraju '232075' door fraju

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Padaung

fraju

De Padaung (Long Neck Hilltribe) leven aan de grens van Birma als vluchteling in Muang District van de Mae Hong Son provincie. De vrouwen zijn wereldberoemd vanwege de messing ringen die ze om hun nek dragen. Een vrouw heeft over het algemeen zo'n 20 ringen om haar nek. Wanneer een meisje 5 of 6 jaar oud is beginnen zij met het dragen van de ringen.

'231800' door fraju '231800' door fraju

Cuba

Cuba

Crocodile Dude

fraju

'Criadero de Crocodilos' is een door de overheid gestuurde crocodile farm in Boca de Guama (Zapata) waar je 16 bedreigde krokodil/kaaimansoorten kunt bekijken. Beetje toeristisch, maar wel leerzaam en leuk om te bezoeken. In deze omgeving kun je ook een prachtige botanische orchideëentuin bezoeken.

'231433' door fraju '231433' door fraju

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Engeltjes

fraju

In het noorden van Thailand hebben mij vrouw en ik de Mah Hong Son tour gedaan via 333-reizen. Dit is de enige excursie die we vanuit Nederland geboekt hadden en het is ons uitstekend bevallen. Prive chauffeur met gids die je in 3 dagen tijd diverse bezienswaardigheden en bergvolkeren laten zien. Diverse dorpjes hebben we aangedaan, waaronder de woonplaats van deze twee engeltjes :-)

'231426' door fraju '231426' door fraju

Cuba

Cuba

Lagarto

fraju

Hier ben ik ook altijd naar op zoek, kleine kruipers. Ik vind ze zo fascinerend mooi. Kleine, nuttige beestjes waar je uren naar kunt kijken. Maar ik ben niet de enige geloof ik, ik zie er regelmatig RR-foto's van voorbijkomen op deze site.

'231298' door fraju '231298' door fraju

Thailand

Thailand

Dragonflies in Love

fraju

Deze dragonflies hadden een romantisch onderonsje. Net als wij hadden ze een plekje gereserveerd in een superdeluxe resort midden in het uitgestrekte national park van Khoa Yai

'230842' door fraju '230842' door fraju

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Dragonfly

fraju

Deze kleine dragonfly landde net op een takje en daar heb ik van geprofiteerd. Heerlijke beestjes om naar te kijken. Vooral z'n oog vond ik erg grappig.

'230321' door fraju '230321' door fraju

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Visser

fraju

Dit vissersbootje vertrok net uit de haven van het eiland KrK voor de kust van Kroatie toen er een storm opstak. De lucht werd met de minuut donkerder. Hopelijk is hij nog omgekeerd, wij hebben er in ieder geval niet meer op gewacht

'230238' door fraju '230238' door fraju

Kroatië

Kroatië

Meren van Plitvice

fraju

Dit is een van de mooiste nationale parken van Kroatie. Naast de prachtige meren, watervallen en bossen zijn er veel kleine kruipers en vrolijke fladderaars te bewonderen. Beren komen er ook voor, maar daarvoor moet je veel dieper de bossen in gaan. Echt een aanrader wanneer je van wandelen houdt (voor het hele gezin).

'229349' door fraju '229349' door fraju

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Longneck

fraju

Dit schijnt een van de meest gefotografeerde en geillustreerde longneckvrouw te zijn die er bestaat en ze is daardoor dus wereldberoemd. Dus ik ben reuzentrots dat ik haar ook op de foto heb vast mogen leggen :-) Maar voor alle duidelijkheid: het is echt geen menselijke dierentuin hoor. Deze stam leeft in Thailand als vluchteling en de enige manier om in hun levensonderhoud te voorzien is het tourisme. Ze mogen van de Thaise regering zelf geen land verbouwen en niet werken vanwege hun vluchtelingenstatus. Ze zijn dus niet zielig, maar afhankelijk van het tourisme.

'229340' door fraju '229340' door fraju

België

België

Havjij of Havik?

fraju

Helaas ben ik er niet helemaal zeker van of dit nu wel of geen Havik is. Hoe dan ook ik vind het een prachtige vogel.

'228269' door fraju '228269' door fraju

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Mr. Humphries, are yo

fraju

Deze prachtige vogel kwamen we tegen in een van de vele parken die Kuala Lumpur rijk is. Moest meteen denken aan de serie 'Are You Being Served?'

'473964' door fraju '473964' door fraju

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Danum Valley: The...P

fraju

Danum Valley is 'the place to be' wanneer je besluit naar Borneo te gaan. Hier vind je nog ongerepte natuur waar je oerang oetans in het wild tegen kunt komen. Op weg naar ons resort (ruim een uur rijden de jungle in) stak er een over en zagen we er een paar in de bomen langs de route. Tijdens onze 'testwandeling' met onze gids stak er een over (via de boomtoppen) boven onze hoofden en bleef ons een tijdje zitten aankijken. Een beperkt aantal toeristen per dag mogen er in het resort zijn, de natuur staat voorop. Echt hier moet je zijn wanneer je van 'echte' natuur houdt.

'228047' door fraju '228047' door fraju

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Lekker Chillen

fraju

In het noorden van Thailand hebben mij vrouw en ik de Mah Hong Son tour gedaan via 333-reizen. Dit is de enige excursie die we vanuit Nederland geboekt hadden en het is ons uitstekend bevallen. Prive chauffeur met gids die je in 3 dagen tijd diverse bezienswaardigheden en bergvolkeren laten zien. Diverse dorpjes hebben we aangedaan, waaronder de woonplaats van dit inheemse diersoort... het tamme boerderijvarken. Erg leuk om zo'n dorpje aan te doen, je krijgt een uniek kijkje in de keuken.

'227687' door fraju '227687' door fraju

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Phuket Seacanoo

fraju

Het eerste wat mijn vrouw en ik deden wanneer we arriveerden in ons hotel in Phuket, was het internet induiken op zoek naar things-to-do in Phuket. We stuitte direct op een site welke zeekanotochten organiseren (http://www.seacanoe.net). Echt een aanrader, alleen al vanwege de lunch: heerlijk vers bereidde vissoorten met fantastische bijgerechten. Wij hebben een te gekke dag gehad daar op zee met bovenstaand uitzicht.

'227341' door fraju '227341' door fraju

Kroatië

Kroatië

Help, I need somebody

fraju

Deze beatle kwamen we tegen op het eiland Krk in Kroatië. Vond 'm wel mooi zo met die autolak van parelmoer. De beatles gingen karten, maar er ging er eentje niet mee. Wie ging er niet mee? Paul, want die kart nie :-)

'473914' door fraju '473914' door fraju

ThailandPhuket

ThailandPhuket

L = M

fraju

Let er op dat wanneer je kleding koopt in Thailand, met name T-shirts (deze kun je, mag je, niet passen), dat de maat die je koopt in Thailand altijd een maat kleiner is dan die in Nederland. Voorbeeld: koop je een M, dan koop je dus eigenlijk een S.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik