fotofreak

'280028' door fotofreak '280028' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Oud en vervallen maar

fotofreak

Dit is mijn laatste foto die ik hier plaats. Het kost mij teveel tijd om alle foto's te bekijken en te beoordelen. Vind het jammer maar ik heb ook nog andere bezigheden. Deze foto is gemaakt in een klein dorp, vond het huisje prachtig. Tenminste: voor de foto niet om er te wonen ;-) Bedankt voor al jullie reacties het afgelopen jaar. Het allerbeste toegewenst.

'279186' door fotofreak '279186' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Bezems

fotofreak

Deze bezems zie je natuurlijk heel veel in Turkije. Gemakkelijk lijkt het me niet, om ze te gebruiken moet je veel bukken dus niet echt ergonomisch verantwoord.

'279184' door fotofreak '279184' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Zakdoekje wassen

fotofreak

Dit meisje heeft op het schoolplein haar zakdoekje gewassen. Het ziet er nog niet helemaal schoon uit maar zo te zien is ze wel heel zuinig op dit zakdoekje. Misschien dat ze er maar één heeft?

'279037' door fotofreak '279037' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Spinnen

fotofreak

De laatste jaren wordt deze manier van spinnen alleen nog gedaan voor de toeristen. Deze foto is genomen bij een tapijtknoperij, waar je meestal 'verplicht' naar toe moet omdat het bij de rondreis hoort. Ik vind dit geen straf want ik vind het ongelooflijk wat die vrouwen aan werk verzetten. Je moet er toch niet aan denken om uren per dag met een tapijt bezig te zijn?

'279035' door fotofreak '279035' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Gebakken vis

fotofreak

De Turkse keuken vind ik zalig. Er wordt nog vaak op de 'ouderwetse' manier gebakken zoals hier. Aan de ene kant van de oven het eten en aan de andere kant vuur. Het kan niet simpeler maar het is heerlijk. In de schaaltjes liggen paprika's, tomaten en een overheerlijke vis.

'278863' door fotofreak '278863' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Kunst?

fotofreak

Het is natuurlijk al een kunst om een touw netjes op te rollen. Iedereen liep hier aan voorbij maar mij viel het toch op. Ik hou hier wel van, een natuurlijk stukje kunst.

'278797' door fotofreak '278797' door fotofreak

TurkijePamukkale

TurkijePamukkale

Theater in het late..

fotofreak

Vroeg in de avond heb je het mooiste licht. Hier zie je de overblijfselen van de oude stad met theater in Pamukkale. Ik ben vaker hier geweest en het blijft bijzonder. Kan ook iedereen aanraden om er een keer naartoe te gaan.

'278796' door fotofreak '278796' door fotofreak

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Prachtige ogen

fotofreak

Deze man kwam ik tegen in een smal steegje. Jammer genoeg was het in de middag en de zon scheen fel daardoor een beetje overbelichting in het rechter gedeelte van het gezicht. Maar die mooie bruine ogen maken alles goed ;-)

'278525' door fotofreak '278525' door fotofreak

TurkijePamukkale

TurkijePamukkale

Pamukkale in het late

fotofreak

In het late zonlicht lijkt Pamukkale een beetje op een buitenaards landschap. Geweldige tijd om dit soort plaatjes te schieten. Wel even openen voor het beste resultaat.

'278524' door fotofreak '278524' door fotofreak

TurkijePamukkale

TurkijePamukkale

Kalksteenterrassen

fotofreak

De kalksteenterrassen van Pamukkale. Jammer genoeg staat er nog maar in een klein gedeelte water en hoe blauwer de lucht hoe blauwer het water. Deze foto is genomen tijdens een strakblauwe lucht wat dus goed te zien is in het water.

'278263' door fotofreak '278263' door fotofreak

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Forelkwekerijen

fotofreak

Lunch in het kleine plaatsje Tesisleri en vanaf het restaurant een prachtig uitzicht op de forelkwekerijen. Je raad al wat we kregen als lunch: jawel een heerlijk gebakken forel.

'278191' door fotofreak '278191' door fotofreak

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Uitzicht over meer va

fotofreak

Het meer van Geneve, je kan er heerlijk wandelen, mensen bekijken, terrasje pakken. Het uitzicht over het meer is prachtig. Deze foto is gemaakt tussen de buien door.

'278189' door fotofreak '278189' door fotofreak

Duitsland

Duitsland

Prachtig bewerkte deu

fotofreak

Deze deur viel me meteen op. Die kleuren zijn wel heel opvallend. Toen ik dichterbij kwam zag ik hoe mooi bewerkt de deur is. Genomen in Koblenz.

'277965' door fotofreak '277965' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Op de markt

fotofreak

Markten vind ik altijd leuk. Deze worsten schijnen beroemd te zijn om hun smaak. Nu ben ik niet zo dol op worst dus kan jullie niet vertellen hoe het smaakt. Het rook wel heel sterk.

'277961' door fotofreak '277961' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Ochtendmist

fotofreak

Vroeg uit de veren en dan zo'n uitzicht. Er hing een behoorlijke mist in het dal, dat maakt de foto een beetje 'spooky', vooral met de kerk op de voorgrond. Genomen in het prachtige dorp Chatel.

'277722' door fotofreak '277722' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Vijver met visser

fotofreak

Aan de rand van het prachtige dorp Chatel ligt een vijver waar het goed vissen is. In het midden van de vijver zie je een kleurrijk vissersbootje met een pop ;-) Dit om de vijver op te leuken maar volgens mij is dit totaal overbodig want de plek op zich is al prachtig.

'277721' door fotofreak '277721' door fotofreak

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Prachtig vergezicht

fotofreak

Onderweg zie je natuurlijk de mooiste vergezichten. En dan ook nog eens prachtig weer hebben, dat is natuurlijk het pure vakantie gevoel. Zou er zo weer naar toe willen.

'276586' door fotofreak '276586' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Uitzicht op de Mont..

fotofreak

In Chamonix ga je met een treintje naar boven naar zo'n 1900 meter en dan heb je een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Ik kan hier uren naar kijken, dit verveelt toch nooit?

'276581' door fotofreak '276581' door fotofreak

FrankrijkMont Blanc

FrankrijkMont Blanc

Mont Blanc

fotofreak

Dit was zo prachtig. Het weer was geweldig, zelfs warm. We liepen allemaal in t-shirt. En dan zo'n fantastisch uitzicht, dit is toch puur genieten?

'275971' door fotofreak '275971' door fotofreak

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Bewakers

fotofreak

Deze 'bewakers' staan voor het grafmonument van Brunswick. Het lijkt net of deze beelden van klei zijn gemaakt. Door de poten van de eerste leeuw zie je de Zwitserse vlag wapperen.

'275969' door fotofreak '275969' door fotofreak

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Meer van Geneve

fotofreak

Het prachtige meer van Geneve. Vlak na een fikse bui genomen. Die wolkenpartij vind ik geweldig. De fontein schiet de lucht in. Je kan ook over de pier lopen en als de wind verkeerd staat dan word je kletsnat. Wat bij mij dus gebeurde ;-)

'275596' door fotofreak '275596' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Terras aan het water

fotofreak

Hier zat ik heerlijk op een terras aan het meer van Geneve, ook in Evian. Wat een rust, het was in het voorseizoen dus geen topdrukte van toeristen. Dit is puur genieten. Vooral al die blauwtinten vind ik prachtig.

'275592' door fotofreak '275592' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Prachtig Evian

fotofreak

Mooi doorkijkje op het meer van Geneve vanuit het prachtige plaatsje Evian. Beroemd natuurlijk van het bronwater. Mooie plek om langs het water te lopen of een terrasje te pakken.

'275399' door fotofreak '275399' door fotofreak

Frankrijk

Frankrijk

Kasteeltje aan het...

fotofreak

Dit mooie kasteel staat in het prachtige Yvoire, een prachtige plaats, heel fotogeniek. Op de achtergrond zie je het meer van Geneve maar dan vanaf de Franse kant.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik