flashpacker

Homepage

Naam

Wilbert van Haneghem

Positie

1102

Score

20

Reviews

1

Foto's & tips

5

Blogs

20

Lid sinds

30 november -1

Favorieten

Fav. werelddeel

niet aangegeven

Fav. land

niet aangegeven

Fav. stad

niet aangegeven

Over mij

Mijn Motto

''

Over mijn camera

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'334676' door flashpacker '334676' door flashpacker

JapanOsaka

Teppanyaki forever!

flashpacker

De uitbaatster van de teppanyaki eettent in Osaka is een hardwerkende vrouw die druk gebarend en met veel verbaal kabaal het eten klaarmaakt, de gasten bedient en vooral ook haar collega (vermoedelijk tevens haar partner) telkens terechtwijst als hij weer iets fout doet in haar ogen. Maar als ze zich omdraait, is haar levensvisie en passie meteen verklaart: no teppan, no life!

'334677' door flashpacker '334677' door flashpacker

JapanKyoto

Duizend kraanvogels..

flashpacker

Toen ik in maart bij de Fushimi Inari tempel in Kyoto was, zaten duizenden Japanse scholieren en studenten waarschijnlijk te blokken voor hun examens. Om de uitslag daarvan positief te beinvloeden, hebben velen eerst hun wens -examen halen, hoge cijfers halen of ingeloot worden voor een prestigieuze universiteit - op het houten bordje geschreven bij de tempel. Maar een wens gaat pas in vervulling als je ook 'duizend' origamikraanvogels vouwt. Het zijn er in werkelijkheid wat minder. En nu maar hopen dat de wensen in vervulling zijn gegaan.

'356027' door flashpacker '356027' door flashpacker

Verenigde StatenWashington D.C.

Onbereikbare...Capito

flashpacker

Deze houten haan van 35 cm hoog gaat al jaren mee in mijn reistas. Ik heb hem in 1996 gekocht in Christchurch, Nieuw-Zeeland voor mijn vader als souvenir, hij spaarde hanen. Sinds een aantal jaren neem ik de haan, die ik tot Global Rooster heb gedoopt, mee als aandenken aan hem. Maar vooral ook als 'ijsbreker' in conversaties en mooie foto-opties bij mensen van andere culturen. Of beroepsgroepen die normaal gesproken onbereikbaar blijven voor een reiziger, zoals deze stoer uitziende speciale politieagent bij het Capitool in Washington DC. Maar ook beveiligers, soldaten, mensen in klederdracht, kinderen, dieren en vooral 'de man in de straat' leg ik met mijn haan vast op de gevoelige plaat. Zo reist mijn souvenir de hele wereld over!

Laatste blogs (20)

Als de vierde verkoper van fruit en allerhande artikelen mij benadert in de vertrekkende bus, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Dit is het echte Filippijnse leven, dit wil ik zien. Gisteravond be... Lees meer

Ik heb een prima baan, bezit een eigen auto en heb een kortingskaart van de NS in mijn portemonnee. En toch heb ik geen zin om in mijn eentje honderden kilometers door Nederland te rijden. Of eerder n... Lees meer

Mijn fans (3)

Ik ben fan van (0)

Je bent nog geen fan van een reporter.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete foto's & tips

Mijn favoriete blogs van anderen (0)

Je hebt nog geen favoriete blogs

Landen die ik heb bezocht ()