Fjstakenburg

'281389' door Fjstakenburg '281389' door Fjstakenburg

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Kendo tournament

Fjstakenburg

Met een Japanse vriend ging ik mee naar een Kendo tournament. Op vier plekken in de zaal worden tegelijkertijd "gevechten" gehouden. Het duurt ruim een halve dag voor iedereen aan de beurt is geweest en alle kwart, halve en eindfinales zijn uitgespeeld. Het publiek leeft op de tribunes mee. Onderhand worden meegebracht bentoboxen gegeten. Er wordt veel bij geschreeuwd. Dat hoort erbij. De aanvaller schreeuwt namelijk hardop welk deel van het lichaam hij of zij gaat aanvallen: de pols, de borstplaat, het hoofd of de keel.

'281388' door Fjstakenburg '281388' door Fjstakenburg

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Eten bij Yatai...stal

Fjstakenburg

Waar overdag nog weinig van is te zien, worden 's avonds tientallen Yataistalletjes opgebouwd. Je kunt er van alles eten van ramen en yakitori tot de prachtigste gegrilde vissen. Soms staan mensen er voor in de rij om een plek op een van de krukjes te bemachtigen, omdat zo een stal b.v. beroemd is om zijn "ramen" of "udon". Er wordt soms ook flink bier en sake en shochu bij gedronken, wat de stemming nog meer verhoogt.

'281209' door Fjstakenburg '281209' door Fjstakenburg

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Fukuoka, Nakasu,...vr

Fjstakenburg

In Nakasu, de roze buurt van Fukuoka, wordt de omikoshi door vrouwen door de straten gedragen. Bovenop staan vrouwen de dragers aan te moeten met ritmische uitroepen en zwaaien van de armen met waaiers in de handen. Om de zoveel tijd wisselen dagers en aanmoedigers. Zo krijgt iedereen kans om op de omikoshi te staan.

'281208' door Fjstakenburg '281208' door Fjstakenburg

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Vrouwen dragen de...o

Fjstakenburg

In de wijk Nakasu wordt een keer per jaar de omikoshi door de straten gedragen. Hier zijn het vrouwen die het doen en met heel veel plezier zo te zien.

'278240' door Fjstakenburg '278240' door Fjstakenburg

JapanKyushu

JapanKyushu

Buitenslippers van de

Fjstakenburg

De gasten in de ryokans zitten nog te eten. In Kurokawa onsen is een matsuri/optocht op komst. De nummer een en bijna enige bezigheid is dit stadje is van de veschillende onsen genieten. Bij aankomst in een ryokan gaan je eigen schoenen de kast in. Je verplaatst je van onsen naar onsen in yukata. De meeste gaste lopen dan ook buiten in een yukata van de ryokan. Zeker als je duur slaapt, want aan de yukata kun je zien waar je overnacht. Buitenslippers om onder de yukata te dagen, staan geduldig op de gasten te wachten.

'278237' door Fjstakenburg '278237' door Fjstakenburg

JapanKyushu

JapanKyushu

Ginko blad met...rege

Fjstakenburg

bij een tempeltje in Kurokawa onsen lagen een paar ginkoblaadjes met net gevallen druppels water erop. Ik heb een zwak voor de vorm van deze blaadjes. Ik vind ze iets teers en kwetsbaars hebben. Echt teer zijn ze niet, want deze bomen kunnen heel erg oud worden.

'278226' door Fjstakenburg '278226' door Fjstakenburg

JapanKyushu

JapanKyushu

Keizerin in optocht i

Fjstakenburg

Tijdens een matsuri in Kurokawa onsen werd er naast een soort dorpsdag een optocht gehouden. Daarin liep een zogenaamde keizer en keizerin mee. De keizerin op de foto liet zich geduldig door iedereen fotograferen met een stralende glimlach.

'476133' door Fjstakenburg '476133' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Hamarikyu park, varen

Fjstakenburg

In Tokio en op zoek naar een leuke combi van rust en typisch Japanse drukte? Begin in Hamarikyu park. Vanaf Ginza een minuut of 5 met een taxi. Met het openbaar vervoer duurt het relatief lang. Hamarikyu is een klein park. Elk jaargetijde heeft er zijn eigen aantrekkingskracht. In de zomer b.v. grote velden met bloemen waar tientallen fotografen omheen zwermen tussen alle bijen en vlinders om de mooiste foto te maken. Laat een kop groene schuimige macha voor je maken in het theehuis in de vijver en geniet aan het water van de rust met deze bittere drank met een mooi zoetigheidje erbij. Vanuit het park kun je de boot nemen die over de Sumida rivier in een half uur ongeveer naar Asakusa vaart. Daar kom je in de drukte van de Asakusa Kanon tempel terecht. Dit is echt iets waar je geweest wilt zijn wanneer je in Tokio bent. Drink en of eet na afloop iets in Kamiya bar, de oudste Westerse stijl bar in Tokio. Erg grappige sfeer. Veel oudere mannen die daar de Japanse equivalent van een kopstoot gebruiken: een biertje met een glas Denkibran, hun eigen kruidenbitter, erbij.

'274014' door Fjstakenburg '274014' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Theehuis in Hamarikyu

Fjstakenburg

Japan vind ik een land van contrasten. Ook hier weer het oude en klassieke theehuis in Hamarikyu park en dan dat enorme moderne gebouw als decor. In Tokio verbaast me telkens weer dat je in de drukte van deze stad een park in kunt gaan en daar dan een soort serene rust kunt vinden.

'270910' door Fjstakenburg '270910' door Fjstakenburg

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Oud landbouwwerktuig.

Fjstakenburg

Vanuit onze kamer op een biologische wijnboerderij in Toscane hadden we dit pittoreske uitzicht over de wijnvelden. Met het oude landbouwwerktuig op deze plek leek het alsof het in scene was gezet voor een schilderij.

'270908' door Fjstakenburg '270908' door Fjstakenburg

Nederland

Nederland

De Waddeneilanden...t

Fjstakenburg

Vanuit het vliegtuig krijg je af en toe van die visuele cadeautjes. Dit is er een van. Op weg naar Tokio tegen het eind van de middag dit prachtige gezicht op Ameland en Terschelling

'270875' door Fjstakenburg '270875' door Fjstakenburg

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Meisje knuffelt poesj

Fjstakenburg

In dit "dubbelportret" gebeuren tegelijktijdig twee dingen: het meisje knuffelt zielsgelukkig een jong poesje. Tegelijkertijd voelt het andere poesje zich bedreigd door de grote hond. Niet bang uitgevallen blaast dit iele poesje met opengesperde bek naar de hond die eigenlijk alleen maar nieuwsgierig is.

'270782' door Fjstakenburg '270782' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Bezoekster voor...don

Fjstakenburg

In de waanzinnige drukte in en rond de Asakusa Kanon Tempel in Tokio treft je dan ineens zo'n typisch Japans ingetogen beeld. Terwijl je bezig bent het mooie licht op het koperen ornament op de donkere deur vast te leggen, loopt er iemand langs. En dan niet storend, maar met haar nek precies in de juiste hoek onder het ornament. En dan ook nog met de juiste kleuren kleding aan.

'270777' door Fjstakenburg '270777' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Bij op zoek naar...ho

Fjstakenburg

In Hamarikyu gardens in Tokio waren wij met nog tientallen voornamelijk Japanse fotografen in de weer om de honderden bijen die boven een bloeiend veld met knaloranje en gele bloemen naar honing aan het zoeken waren te fotograferen. Iedereen wachtte op dat ene "perfecte" shot. De ene fotograaf met werkelijk een kanon van een lens erop en de andere (zoals wij) met een kleine pocket camera.

'265724' door Fjstakenburg '265724' door Fjstakenburg

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

De pluizen van de...P

Fjstakenburg

Nogmaals de pluizen van de paardenbloem. Nu geprobeerd de teerheid van de pluizen te laten zien door de bloem tegen de volle zon in te houden. Het lijkt daardoor bijna alsof er licht in schijnt. En ook hier weer die zachte zilveren glans.

'265723' door Fjstakenburg '265723' door Fjstakenburg

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

De pluizen van de...P

Fjstakenburg

Natuurlijk heb je in Nederland ook paardenbloemen. Ik ben alleen vaak in Italië wanneer ze aan het uitbloeien zijn. Hun teerheid fascineert me en heb ik geprobeerd vast te leggen. Op deze foto zie je de zilverachtige glans van de zaadjes die wanneer ze er klaar voor zijn zich met een zuchtje wind over het land verspreiden.

'265659' door Fjstakenburg '265659' door Fjstakenburg

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Zonsondergang in...To

Fjstakenburg

In mei 2010 legde Niels deze zonsondergang vast vanaf het ommuurde stadje Capalbio. Het licht maakt dat het eerder een olieverfschilderij lijkt dan een foto.

'474782' door Fjstakenburg '474782' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Nisshi Nippori...wand

Fjstakenburg

De wijk Yanaka ?? in Tokyo is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het betekent letterlijk: valley inside. De niet al te brede straat bestaat voornamelijk aan weerszijden uit thee- en eethuisjes. En oude ambacht- en souvenirswinkels. Er lopen voornamelijk Japanse touristen. Je kunt er thee proeven en je uitgebreid laten informeren (ook in het Engels) over de verschillen tussen o.a. macha (onderste blaadjes) en sencha (bovenste blaadjes). Ook proefde ik er ongefilterde sake. Een erg leuke wandeling: sla linksaf bij de uitgang van station Niishi-Nippori en dan meteen weer links de heuvel op. Zo kom je in een mooie oude wijk. Een oase van rust in het drukke Tokyo. Er zijn vele tempels, en als je er toevallig begin april bent met veel kersenbloesem. Helaas is het museum in het Art Deco-achtig gebouw uit 1936 in renovatie tot 2013. Vraag eventueel een plattegrondje van de wijk bij de politiepost bij het station op de hoek van waar je linksaf de heuvel op gaat.

'248056' door Fjstakenburg '248056' door Fjstakenburg

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Tevreden pijproker

Fjstakenburg

Een van de vele markante figuren die ik ontmoette in theetuinen en in de tuinen bij tempels tijdens een tocht in en rond Chengdu. Hoewel je ze bijna niet ziet, vind ik de pretogen van deze man steeds weer iets dat me aan het lachen maakt.

'245569' door Fjstakenburg '245569' door Fjstakenburg

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

De tijd stond stil in

Fjstakenburg

In dit plattelandsdorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Wat ook veel deed voor de atmosfeer was de niet aflatende mist, die alles als met soft focus bedekte. Ook het geluid leek er minder schel.

'245463' door Fjstakenburg '245463' door Fjstakenburg

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Xian's Bei yuan me...

Fjstakenburg

Deze Islamic Street in Xian is een aaneenschakeling van eethuisjes. Het meeste wordt op straat bereid. Het ziet er niet allemaal even fris uit en je komt ook absoluut onderdelen van beesten tegen die wij niet snel zouden eten zoals snuiten en oren. Om doorheen te lopen en te kijken is een belevenis.

'245316' door Fjstakenburg '245316' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Ueno markt

Fjstakenburg

De markt in Ueno is een van de drukste markten die ik ken. Bij het licht van de vele reclameborden kun je bijna een boek lezen. Verder kijk je er je ogen uit aan o.a. allerlei vissen en aanverwante artikelen. Zeer de moeite waard om een kijkje te nemen.

'244515' door Fjstakenburg '244515' door Fjstakenburg

JapanTokio

JapanTokio

Asakusa Kanon Shrine

Fjstakenburg

Bij de Asakusa Kanon Shrine is het meestal erg druk. Hier kan men de handen en de mond reinigen voor men de tempel in gaat. De rook komt van een enorme pot waar wierrook in ligt te branden.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik