filmmiek

'1082956' door filmmiek '1082956' door filmmiek

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Ubeda, Unesco...besch

filmmiek

Ubeda is een prachtige museumstad, Unesco beschermd en terecht. Prachtige gebouwen bewaard gebleven uit de 16e, 17e eeuw. Heerlijk om daar een dag rond te lopen, je te laten informeren, even wat te drinken. In een prachtig gebied ligt deze plaats dat samen met Baeza Unesco beschermd is en ligt tussen de grootste olijvenvelden van Spanje.

'570635' door filmmiek '570635' door filmmiek

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Een van de gebouwen..

filmmiek

Jardin de Turia is gelegen op de bedding van de voormalige rivier in Valencia - die in vroeger tijden zorgde dat de stad overstroomde. De rivier hebben ze verplaatst om de stad om deze overlast te voorkomen. (Deze staat tegenwoordig overigens droog!) In deze voormalige rivierbedding is het heerlijk lopen en fietsen en zijn diverse gebouwen en evenementen te vinden. Ciudad de las Artes y las Ciencias bestaat uit zes verschillende gebouwen. Dit futuristische gebouwencomplex dankt zijn bekendheid aan de bijzondere architectuur. Een bijna buitenaards deel van de stad. Aanrader om Jardin de Turia te belopen of te fietsen en zo van alles tegen te komen - van mooie gebouwen, kunst, bruggen en prachtig aangelegde tuinen.

'564665' door filmmiek '564665' door filmmiek

SpanjeCastilla-La Mancha

SpanjeCastilla-La Mancha

De Molens van...Consu

filmmiek

De windmolens in Don Quichotte gebied La Mancha zijn natuurlijk oneindig vaak gefotografeerd. Maar toch ben je verrast als je ze zelf gaat bezoeken. Hoog boven op de berg staan ze - achter en voor een kasteel in dit geval - en boven het plaatsje Consuegra. Er zijn op bij diverse plaatsjes windmolens te vinden, maar meestal maar 1 of 2. Bij Consuegra staan er 12 . Alle molens staan hoog op de bergkammen die boven de plaats uitsteekt - voor de wind natuurlijk. Ze hebben tot nog niet zo lang geleden nog daadwerkelijk gewerkt. Maar nu netjes geconstrueerd om ze te behouden. Zeg maar de Kinderdijk van Spanje. Schattig klein en specifiek. Heel leuk om ze een keer echt te zien.

'561892' door filmmiek '561892' door filmmiek

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Kerkingang versierin

filmmiek

Annaberg-Buchholz is een stad in het westen van de Duitse deelstaat Saksen. De stad is na Leipzig en Dresden de derde stad in grootte in Saksen. Waarom deze foto? Omdat ik onder de indruk was van de soberheid van deze kerk, robuust en hierbij niet een ingang met al die beelden die meestal een Kerkingang sieren. Deze manier van "versieren" trekt je als het ware de kerk in.Tenminste, zo heb ik deze aanblik ervaren.

'539518' door filmmiek '539518' door filmmiek

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Dwingelderveld

filmmiek

Een huisje gehuurd op een park tegen het Dwingelderveld aan - vlakbij Dwingeloo. Een bijzonder natuurterrein met schitterende jeneverbesstruiken, heidevelden, vennen en veentjes. Deze dag dreigende luchten en een verlaten boom - midden op de heide vlakte.

'537454' door filmmiek '537454' door filmmiek

Duitsland

Duitsland

Natuur

filmmiek

Op het Kerkhof langs de nog oude muur van Korbach onze favoriete paddestoel: de Boleet. Dit is de melk-boleet. heerlijke paddestoel. valt in de categorie eekhoorntjes brood. Kan je makkelijk plukken. Nu niet gedaan, want op vakantie in een hotel, dus niet zelf koken. Boleten hebben geen "lamellen" maar buisjes. daarom makkelijk te herkennen en allemaal super lekker. De enige die je niet moet hebben is de bittere boleet en de heksenboleet. maar een beetje kenner kan die makkelijk onderscheiden.

'537453' door filmmiek '537453' door filmmiek

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Carcabuey

filmmiek

Carcabuey, een klein, echt Spaans dorpje, liggend tegen Parque Natural de las Sierras Subbeticas. wij hadden daar een woning te huur met dakterras en prachtig uitzicht op het kasteel en het Parque Natural.

'537452' door filmmiek '537452' door filmmiek

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Zonnebloemen

filmmiek

Onderweg wonderschone vlaktes met zonnebloemen. Zonnebloemen groeien om en om aan beide kanten van de steel. De ene dag links en de andere dag rechts. vandaar dat ze "draaien" met de zon. Dat is dus niet helemaal waar...

'511085' door filmmiek '511085' door filmmiek

AlbaniëOhridmeer

AlbaniëOhridmeer

De bronnen van het...

filmmiek

Het Meer van Ohrid is een van de oudste en diepste meren van Europa. Het ligt op de grens van Macedonië en Albanië, waarbij het grootste deel tot Macedonië behoort. De oppervlakte bedraagt 349 km² en de grootste diepte is 296 meter Het meer wordt onder meer gevoed door onderaardse bronnen en door een ondergrondse verbinding vanuit het naburige, 200 meter hoger gelegen Prespameer. Deze bereikt het Meer van Ohrid ter hoogte van het klooster Sveti Naum-klooster. De afwatering van het Meer van Ohrid wordt verzorgd door de rivier de Zwarte Drin, die uiteindelijk in de Adriatische Zee uitmondt. Hier een foto van de bronnen waar je een boottochtje kan doen met de zogenaamde "fluister boten""

'450415' door filmmiek '450415' door filmmiek

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Alcazar in Sevilla

filmmiek

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is een koninklijk paleis in de Spaanse stad Sevilla. Alcázar is een Spaans woord voor kasteel, afgeleid van het Arabische ?????, al-qasr, dat "vesting", "slot" of "paleis" betekent. Als je ooit naar de Alhambra bent geweest zie je veel gelijkenissen. Eigenlijk de Alhambra in het klein.

'450038' door filmmiek '450038' door filmmiek

ItaliëUmbrie

ItaliëUmbrie

Calcata

filmmiek

In de jaren 30, werd het historische centrum op de heuvel tot verboden gebied veroordeeld door de overheid uit vrees dat de vulkanische rotsen van de oude gemeenschap zou instorten. Lokale bewoners verhuisden naar het nabijgelegen Calcata Nuova. In de jaren 1960, het lege historische centrum werd langzamerhand bevolkt door kunstenaars en hippies die de middeleeuwse huizen kraakten. Veel van deze krakers kochten uiteindelijk deze huizen, de overheid keerde de veroordeling weer om en de bewoners van wat een artistieke gemeenschap was geworden begon aan het herstel van de oude stad. Deze trend heeft zich voortgezet. Vandaag de dag heeft de stad een bloeiende artistieke gemeenschap in The New York Times omschreven als het meest groovy dorpje in Italië, de thuisbasis van een gekke gemeenschap van ongeveer 100 kunstenaars en bohemiens, hippies en New Age-types. Een aanrader!

'449916' door filmmiek '449916' door filmmiek

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Etna

filmmiek

De Etna, indrukwekkend, zwart? Nee, toch met allerlei kleuren en schaduwen heel mooi. Ook nog steeds in beweging en dat is ook te zien. Je kan diverse tochten maken met een gids of je met een bus hoger laten brengen (wel prijzig).

'449915' door filmmiek '449915' door filmmiek

DuitslandSaksen-Anhalt

DuitslandSaksen-Anhalt

Bad Sooden-Allendorf

filmmiek

Een voormalige grensplaats met Oost Duitsland waar op een heel bijzondere manier via wilgentenen zout gewonnen wordt; hiervan staat nog 1 muur overeind als voorbeeld; daarbij zoals hier te zien prachtige vakwerkhuizen het hele plaatsje door.

'449914' door filmmiek '449914' door filmmiek

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Hann. Munden

filmmiek

De historische binnenstad van Hann. Münden is bijzonder rijk aan vakwerkhuizen en gebouwen in de stijl van de Wezerrenaissance. Een van de prachtige straten van deze stad.

'449912' door filmmiek '449912' door filmmiek

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Setenil

filmmiek

Setenil ligt aan de rivier Guadalporcún, een zijrivier van de Guadalete. Vanaf de rivier loopt het witte dorpje naar omhoog tussen de rotsen die het beschermen en op sommige plaatsen zelfs als dak dienen.

'449911' door filmmiek '449911' door filmmiek

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Setenil

filmmiek

Onder een ravijn gebouwd dorp wat al uit 1200 stamt. de rotsen zijn het plafond van menig huis en winkel. Heel apart en een beetje eng ook wel.

'449811' door filmmiek '449811' door filmmiek

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Selinunte

filmmiek

Heel fijn om door deze oude stad te lopen alhoewel er niet veel meer overeind staat. Toch krijg je nog een goede indruk hoe groots het geweest moet zijn. aanrader als je naar Sicilie gaat.

'449810' door filmmiek '449810' door filmmiek

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Selinunte

filmmiek

Van de brokstukken hebben ze nog een tempel hier en daar in elkaar gezet. prachtige uitzicht naar de Middelandse Zee waaraan deze oude Griekse stad ligt.

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik