fem99x

'502802' door fem99x '502802' door fem99x

TsjechiëMoravie zuiden

TsjechiëMoravie zuiden

Kasteel Lednice

fem99x

Een prachtig kasteel dat van buiten en van binnen te bewonderen is, is niet de enige reden om naar Lednice te gaan. Het kasteel heeft een prachtig park (van maar liefst 250 vierkante km!) aan zijn voeten liggen. Door de meertjes is dit een prachtig broedgebied voor watervogels. En met een beetje geluk kan je konijntjes en reeën spotten. Er zijn verscheidene mogelijkheden om je door het park te wanen; zo kan je een stuk met paard en wagen, met een boot mee, fietsen of gewoon wandelen.

'485838' door fem99x '485838' door fem99x

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Giraffen spotten?

fem99x

Als je heel graag giraffen wilt spotten, kan je zeker naar Kololo Game Reserve gaan. In het gebied mag je vrij wandelen en/of fietsen, dit is zo omdat er alleen ongevaarlijk wild rondloopt. Zo is er 99,9% kans dat je giraffes, zebra's en wildebeesten tegenkomt. Om in het park te komen moet je wel overnachten.

'485168' door fem99x '485168' door fem99x

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Rennende blauwe...wil

fem99x

In het Welgevonden game resereve werden we begeleid door een groepje wildebeesten. Na een tijdje vonden ze het wel genoeg en durfden ze het hoge gras (vol gevaren) in, om het begeleiden aan onze ranger over te laten.

'484791' door fem99x '484791' door fem99x

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Entabeni in de vroege

fem99x

Dit plaatje is geschoten in Entabeni game reserve. We waren in er in mei, dik aankleden dus, maar de ochtendkou kon de pret niet bederven met dit prachtige landschap.

'484550' door fem99x '484550' door fem99x

LesothoLeribe

LesothoLeribe

Leerlingen in lesotho

fem99x

Als je in Maliba Lodge verblijft heb je de mogelijkheid om een bezoek aan een dorpje te brengen, onder begeleiding van een lokale gids. Je gaat langs bij een schooltje, traditionele rondavel en de bierbrouwer. Helaas was de medicijnman uithuizig tijdens onze tour. Tijdens ons bezoekje aan de school werden we getrakteerd op een traditionele dans, deze foto is ook gemaakt op het moment dan de leerlingen zich verzamelden. De bijdrage voor deze tour komt volledig ten goede aan de plaatselijke gemeenschap.

'484448' door fem99x '484448' door fem99x

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Zuid-AfrikaPilanesberg NP

Olifant in Pilanesber

fem99x

Tijdens onze eerste game drive in Pilanesberg NP spotte we meteen: 4 neushoorns, deze olifant, 2 leeuwen, impala's en blauwe wildebeesten. De olifant vervolgde rustig zijn weg terwijl iedereen in safaribus 'm fotografeerde.

'484053' door fem99x '484053' door fem99x

LesothoTse'hlanyane NP

LesothoTse'hlanyane NP

Uitzicht rondavel...M

fem99x

Maliba Lodge, Lesotho. In één woord prachtig! Het uitzicht vanuit iedere rondavel (5 rondavels!) is even prachtig als dit uitzicht. Lesotho is een prachtig land met haar mooie natuur! Wel is het alsof je terug gaat in de tijd; mensen met ossenkarren, ezels, emmers of andere dingen op het hoofd. p.s. Het eten bij Maliba lodge is perfect!

'484051' door fem99x '484051' door fem99x

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Gapend in de koude...

fem99x

Deze leeuw in de (koude!) ochtendgloren is gespot in het Entabeni game reserve, wat ik overigens een van de mooiste parken vind. Alle dieren zagen er heel 'relaxed' uit.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik