ellez

'552531' door ellez '552531' door ellez

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Voor de moskee

ellez

Een oud beeld in een nieuw jasje, of net andersom...? Mali, Timboektoe.. Mooie herinneringen aan deze bijzondere stad met zijn zandstraten, lemen huizen en moskeeën. Zo onbereikbaar nu.Hoe zou het de mensen daar nu vergaan?

'537351' door ellez '537351' door ellez

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Over koetjes en...kal

ellez

Hollandser kan het haast niet. Herkauwende koetjes en kalfjes op een stukje weiland in het waterland in de buurt van De Rijp. Een laag standpunt kiezen met 14 kg op je rug valt nog niet mee.... :) !

'537276' door ellez '537276' door ellez

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schapenwolkjes

ellez

Het Noord-Hollandse landschap heeft me aangenaam verrast. Prachtige blauwe luchten met witte schapenwolken boven het groene grasland , stolpboerderijen en de vele waterpartijen. Een genot om daardoorheen te wandelen. De rugzak met tent geeft het dan nog een extra vakantiegevoel :)!

'537245' door ellez '537245' door ellez

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hollands plaatje

ellez

Deze foto maakte ik tijdens mijn eerste etappes over het Trekvogelpad. ; een LAW route van 400 km van Bergen aan Zee tot Enschede. Het voert door prachtige natuurgebieden , weiden en langs plassen. Een aanrader!

'523853' door ellez '523853' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Tot hier en niet...ve

ellez

In de Aziatische vleugel van het Rijksmuseum kun je niet om dit imposante beeld heen. Het is een van de twee 2.37 meter hoge houten beelden van Tempelwachters. Ze zijn afkomstig uit West-Japan en stammen uit de tijd van 1300-1400 n.Chr. Deze beelden stonden bij de ingang van de tempel om het kwaad tegen te houden.

'523090' door ellez '523090' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Glas in lood

ellez

Bij een trip naar Amsterdam mag een bezoek aan het Rijksmuseum natuurlijk niet ontbreken ! Een nieuwe uitdaging was een deel van de prachtige collectie en details ervan proberen zo waarheidsgetrouw mogelijk vast te leggen met mijn camera.Het werd een hele leerzame, inspirerende en enerverende dag ! Hier een detail van een van de prachtige glas in lood ramen in de Voorhal van het Rijks.

'522603' door ellez '522603' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Gerritsen

ellez

Lopend over de Weteringschans passeer ik deze sfeervolle etalage . Hier is Gerritsen Theaterkostuums gevestigd. Deze familie begeeft zich al 3 generaties lang in de wereld van theater, film en televisie. Met de fietsen eronder een echt Amsterdams plaatje !

'522548' door ellez '522548' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam gespiegeld

ellez

Gefascineerd door spiegeling en reflectie vervolg ik mijn weg door A'dam. Al lopend door de stad vallen steeds meer abstracte beelden op .Kleuren gaan door elkaar heen lopen, beelden vervormen a.g.v. golfjes in het water.Het effect doet me ook denken aan craquele.

'522502' door ellez '522502' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Room with a view

ellez

Tijdens mijn uitstapje naar Amsterdam verblijf ik in het Volkshotel aan de Wibautstraat, zo'n 20 min. lopen vanaf het Rijksmuseum. Een echte aanrader! De sfeer is relaxed, het eten super lekker en het uitzicht vanuit het restaurant/ cafe.... je ziet het! Een zoekplaatje! Graag even openen.

'522482' door ellez '522482' door ellez

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam gespiegeld

ellez

Net terug van een paar dagen Amsterdam. En gelukkig zien we de zon nog schijnen! Op zoek naar een mooi plaatje zie ik de reflectie van boom en grachtenpand in het rimpelend wateroppervlak. Het levert deze foto op.Graag even openen.

'521110' door ellez '521110' door ellez

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Boompje vol

ellez

Een oorverdovend gekrijs klinkt op in de vroege avond.. Kijkend uit mijn raam zie ik een zwerm vogels( spreeuwen?) van boom tot boom vliegen en er massaal in neerstrijken, om even later weer met z'n allen te vertrekken. Deze foto maakte ik vanaf mijn balkonnetje.Vergroot kijkt beter.

'519907' door ellez '519907' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Laat in de middag in.

ellez

Laat in de middag heb ik een plaatsje gevonden aan het einde van de Nolledijk in Vlissingen, vlakbij het windorgel, waar ik eerder een foto van plaatste. Hier een kijkje op de boulevard . De door de avondzon beschenen gebouwen worden gespiegeld in het water.

'519353' door ellez '519353' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Windorgel

ellez

Aan het einde van de Nolledijk in Vlissingen staat het windorgel; een geluidssculptuur bestaande uit verticaal geplaatste bamboebuizen waarin gaten zijn gemaakt.Het is een blaasinstrument dat wordt bespeeld door de wind en het produceert een scala aan sonore, soms haast brommende tonen.( bron: Wikipedia) Hier in een tegenlichtopname.

'519285' door ellez '519285' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zonsondergang in...Vl

ellez

Vlissingen is een heerlijke stad om uit te waaien en lange strandwandelingen te maken. Aan het einde van de dag gaat de zon langzaam onder en kleurt de lucht in steeds wisselende kleurenpracht.. Ik maakte er deze opname. Het einde van een mooie, koude dag.

'519112' door ellez '519112' door ellez

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Een mistig plaatje

ellez

Oh, wat ging de zon vandaag prachtig onder..!Ik haastte me naar huis, pakte mijn toestel ,sprong op mijn fiets en reed naar het laarzenpad; een klein natuurgebied in het buitengebied van Oudenbosch. Maar ik was net te laat. Wel hing er nog een mooie roze gloed in de mistige lucht. Het levert dit plaatje op.

'484245' door ellez '484245' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

't vissersvrouwtje''

ellez

Vlissingen. Dit standbeeld, de Bruid, beter bekend als het Vissersvrouwtje is gemaakt door Herman Bisschop. Ze kijkt, samen met Michiel de Ruyter uit over de Schelde.

'484190' door ellez '484190' door ellez

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Slecht weer op komst.

ellez

Afgelopen dinsdag. Donkere wolken pakken zich samen boven de boulevard van Vlissingen. Op een paar bliksemflitsen na valt het gelukkig mee. Wel prachtig weer om een eens andere plaat te schieten daar!

'457946' door ellez '457946' door ellez

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Vorst ! 2

ellez

Ook deze foto maakte ik vanmiddag in het winterzonnetje. Ijsklompjes hangen aan de takken van bomen en struiken. Samen met de kale takken op de achtergrond vormen ze een winters stilleven. Omdat ik niet goed kon kiezen heb ik ze allebei maar geplaatst...Geopend kijkt beter.

'457925' door ellez '457925' door ellez

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Vorst!

ellez

Vandaag er even op uit geglibberd om wat foto's te maken hier in de buurt. Wat is de natuur mooi! Een klein stilleven; bevroren waterdruppels aan een takje bij tegenlicht. Graag even openen.

'457048' door ellez '457048' door ellez

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Essaouira

ellez

Essaouira aan de westkust van Marokko is een geweldige stad om uit te waaien, na de drukte van Marrakech. De souks zijn er breder en overzichtelijker, de benauwde warmte heeft plaats gemaakt voor een stevige bries. Golven slaan tegen de vestingsmuren. Een prachtig schouwspel!

'457001' door ellez '457001' door ellez

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Naamfeest

ellez

We worden uitgenodigd op het naamfeest van een nichtje van een bekende uit Brikama. Het is er een drukte van belang. Vrouwen in de meest prachtige creaties schuiven bij op plastic stoeltjes. Daarbij steken de mannen maar schraaltjes af....

'456948' door ellez '456948' door ellez

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Arabische les

ellez

We zijn in de buurt van Sanjang in een klein Gambiaans dorpje. Mijn vriendin, de vrouw van Dokter en afkomstig uit Zuid-Soedan, geeft hier iedere zondagmiddag in een klaslokaaltje van de plaatselijke lagere school Arabische les aan meisjes en vrouwen. Vandaag is de opkomst maar klein.In het dorp wordt feest gevierd voor 4 vrouwen, die net teruggekeerd zijn van de Hadj naar Mekka...

'456856' door ellez '456856' door ellez

MaliMopti

MaliMopti

De zon zakt....

ellez

Het is het einde van weer een warme dag. Vrouwen uit Bozo ( vissers) dorpjes aan de overzijde van de Niger keren huiswaarts, nadat ze hun waar hebben proberen te slijten op de markt in Mopti. Het levert steeds weer sfeervolle plaatjes op. Heerlijk om aan de oever van de Niger te genieten van dit schouwspel!(graag even openen)

'456830' door ellez '456830' door ellez

MaliDjenne

MaliDjenne

Meisje met schaal

ellez

Lopend door straatjes van Djenne waan je je vaak in de Middeleeuwen. Althans in de kleine straatjes. Daarbuiten schallen jammer genoeg de radio's en knetteren de brommers van de jeugd. Dat zet je dan toch weer terug in de realiteit. Deze kleine meid helpt haar moeder in de huishouding.