elkehuub

'495593' door elkehuub '495593' door elkehuub

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Vissen, een...mannend

elkehuub

Op Langkawi hebben we een scooter gehuurd en daarmee het eiland rondgecrosst... erg leuk en je ziet van alles. Aangekomen bij een Noordelijk strand lekker gerelaxt. Heerlijk rustig strand met vooral locals die met de hele familie aan het vissen waren. Oh ja, met uitzicht op een oude betonfabriek...

'442906' door elkehuub '442906' door elkehuub

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Roze Roze Roze

elkehuub

Deze foto gemaakt een paar jaar geleden in Bolivia tijdens een fantastische tour vanuit Tupiza, waar ik vaak met weemoed aan terugdenk. Heb de foto een beetje bijgesneden om de nadruk op de Flamingos te leggen en minder op de omgeving.

'381240' door elkehuub '381240' door elkehuub

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Regenboog over de...K

elkehuub

De Knuckles Range (zoals de knokkels van je handen)... Een bergachtig gebied midden in Sri Lanka. Je kunt er prachtig wandelen, door de bergen en/of tussen de theeplantages door. Geen toerist gezien en de dorpjes zijn erg 'back to basic'. Het weer kan wel snel omslaan, daar moet je op verdacht zijn, maar kan wel een mooie regenboog opleveren;-) Oh ja, pas op voor leeches...

'379530' door elkehuub '379530' door elkehuub

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Church of the Good...

elkehuub

Dit mooie kerkje heeft een prachtig uitzicht op Lake Tekapo, dichtbij Mount Cook. En je raad het al: een erg populaire plek om te trouwen. Achter het altaar zit een groot raam vanwaar je over het altijd blauwe meer uitkijkt! Het is tevens de meest gefotografeerde kerk van Nieuw Zeeland. Op de foto lijkt het rustig, maar we moesten een kwartier wachten totdat er even 10 seconden niemand voor stond ;-)

'379523' door elkehuub '379523' door elkehuub

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Let's Tango

elkehuub

Buenos Aires, Argentinië: de stad van de Tango... En de Tango: dans van de liefde !!! Dit iets ouder stel dans er lustig (onder veel belangstelling) op los, op een pleintje in de wijk San Telma. (volgens mij staan ze ook in de LP, maar dan met andere kleren aan;-)

'378616' door elkehuub '378616' door elkehuub

LaosNoord Laos

LaosNoord Laos

Speedboat op de Mekon

elkehuub

Een bijzondere ervaring met een oude houten boot varen op de Mekong. Vanuit Noord-Thailand zijn we via Pak-Beng (let op je spullen) naar Luang Prabang gevaren. Prachtige natuur overal om je heen en af en toe wordt je ingehaald door een razendsnelle speedboat. We hoorden trouwens dat dit een gevaarlijke bezigheid is... dodelijke speedboatongelukken zijn niet zeldzaam).

'378615' door elkehuub '378615' door elkehuub

TaiwanTaroko NP

TaiwanTaroko NP

Mystieke tempel

elkehuub

In Taiwan heb je veel tempels. Ook op plekken waar je het niet verwacht. We deden een trail/wandeling in Taroko NP en liepen zo tegen dit fraaie exemplaar op. Er was niemand... en je hoorde alleen de natuur en stromend water (rivier beneden). We hebben de gong zachtjes laten klinken... heell mystiek.

'378614' door elkehuub '378614' door elkehuub

TaiwanTaipei

TaiwanTaipei

Crossroads

elkehuub

Typische kruising in Taipei, vlak bij de de Taipei 101 tower! De voetgangers moeten over een bruggetje over de straat. Het verkeer in Taipei is erg druk, maar wel goed georganiseerd. Wel goed opletten als je een fiets huurt!!

'378611' door elkehuub '378611' door elkehuub

TaiwanCentraal Taiwan

TaiwanCentraal Taiwan

Alishan National...Sc

elkehuub

Centraal Taiwan staat vol met hoge bergen... ca. 250x 3000m. plussers !!! Eén van de vele plekken (maar misschien wel één van de meest toeristische) waar je dit landschap kunt bewonderen is Alishan National Scenic Area! Het kan vol zitten met chinezen... maar door de weeks valt het nog wel mee. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken!!

'378609' door elkehuub '378609' door elkehuub

TaiwanTaitung

TaiwanTaitung

Kleurrijke...tempelve

elkehuub

Tijdens onze reis door Taiwan liepen we een beetje door Taitung (in Taiwan zeggen ze Daidong) de boel te verkennen. Liepen we ineens op tegen deze tempel(versiering). Door de zon zie je de kleuren pas goed! Beetje 'Kitsch', maar toch mooi!

'378046' door elkehuub '378046' door elkehuub

Zwitserland

Zwitserland

Zonsopkomst Cabane...

elkehuub

Tour des Muverans! Een prachtige 5-daagse hike die we hebben gemaakt in Franstalig Zwitserland. Halverwege de wandeling hebben we overnacht in een berghut: Cabane Rambert op ca. 2500 meter hoogte. 's Morgens vroeg eruit en we kregen deze fantastische natuurshow! Zonsopkomst over een zogenaamde 'sea of clouds' .

'378044' door elkehuub '378044' door elkehuub

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Nederlands Kanaal,...

elkehuub

Sri Lanka ! De groene parel!! Prachtig land! En dat wisten onze 'voorouders' ook al! Toen wij in Sri Lanka waren kwamen wij er achter dat Nederland ook al een deel van dit eiland 'in bezit' had! Sri Lanka heette eerst Ceylom wat weer een verbastering van Zeeland is! Op de foto staat een kanaal, ooit door de Nederlanders daar aangelegd (in Negombo).

'377989' door elkehuub '377989' door elkehuub

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Busreis Langtang trek

elkehuub

Als je de Langtang trek doet, kun je met de bus naar het startpunt van de trail. Zo ook wij: en wel met deze TATA bus!!! Een belevenis op zich... Alles en iedereen wordt vervoerd met de bus... hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Echt comfortabel is het niet, en snel allerminst: ca. 100 km in 9 uur: maar wel met prachtige uitzichten! Je moet trouwens geen hoogtevrees hebben :-)

'340202' door elkehuub '340202' door elkehuub

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Spiegeling van een...

elkehuub

Op weg naar Milfort sound waren er langs de weg een aantal kleine meertjes / natuurlijke vijvers. In één van deze is waterpartijtjes is deze foto gemaakt van de achter begroeiing zijnde berg.

'305422' door elkehuub '305422' door elkehuub

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Sky-bar!!

elkehuub

In Thailand is het natuurlijk veelal temepels en olifanten, wat de klok slaat. Maar Thailand heeft meer; bijvoorbeeld haar hoofdstad Bangkok! Deze jonge metropool is geweldig en wordt ook nog eens steeds mooier! In de wijk Silom kun je naar de Sirocco Sky-bar vanwaar je onder genot van een (duur) drankje over deze stad kunt uitkijken! Tijdens zonsondergang of in de nachtelijk uren...

'305062' door elkehuub '305062' door elkehuub

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Manly Ferry

elkehuub

Mocht je Sydney zijn en je hebt een dagje over... breng een bezoekje aan Manly!! Erg leuke wijk ten Noorden van Sydney. Alleen de tocht ernaartoe is al de moeite waard: de Manly Ferry!! Je vaart langs de Harbour bridge, Opera House en de 'opening' van de haven naar de Oceaan. Vergeet je zwembroek niet! Manly heeft ook nog eens verschillende mooie (surf)stranden!!

'305060' door elkehuub '305060' door elkehuub

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Laatste glimpje zon..

elkehuub

De zon zakt langzaam achter de eens zo beruchte bergen van de 'Golden Triangle'. Vroeger bekend om haar opiumvelden en handel, nu bekend voor haar 'Eco-trekking'. Tijden veranderen, maar het landschap niet. Een ondergaande zon is altijd mooi, maar in Chiang Rai misschien toch nog net iets mooier.

'305054' door elkehuub '305054' door elkehuub

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

'Wat'

elkehuub

Chiang Mai is een erg leuek stad! Alles gaat op een hele relaxte manier, de mensen zijn aardig, om elke hoek zit een tempel (wat) en ga zo maar door... Dus als je in Thailand bent beslist even een bezoekje brengen. (en even wat drinken bij de 'Funky Dog' een leuk cafeetje (zoekt en gij zult vinden ;-))

'299728' door elkehuub '299728' door elkehuub

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Reclining Buddha

elkehuub

In Thailand is het allemaal goud goud en nog eens goud... Zo ook deze liggende Buddha in Bangkok. Met ongeveer 10 m. hoog en 30 m. lang wel erg indrukwekkend.

'298435' door elkehuub '298435' door elkehuub

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Goud Goud Goud in...T

elkehuub

Bangkok is fantastisch!! Lekker eten op straat, avontuurlijk reizen met het openbaar vervoer, shoppen, afdingen en natuurlijk de fantastische tempels! Zeker als je van goud houd! Maar ook als je het niet doet (zoals wij) kun je niet ontkennen dat ze echt indrukwekkend zijn, vooral 'The Great Temple'.

'297637' door elkehuub '297637' door elkehuub

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Papagaai, Woolgoolga

elkehuub

Tijdens een roadtrip langs de 'East Coast' van New South Wales zie (en vooral hoor) je heel veel verschillende vogels... De Kookabarra is onze favoriet om te horen. Deze vogel is de favoriet om te zien.

'292977' door elkehuub '292977' door elkehuub

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

God put a smile upon.

elkehuub

Logisch waarom de 'Great Ocean Road' heet, zoals die heet... wat een prachtige weg! Niet alleen om te rijden, de vergezichten zijn prachtig! De zee, het strand, de duinen, de rotsen ga zo maar door... fantatstisch. Deze foto maakt je blij, in ieder geval ons wel ;-)

'291262' door elkehuub '291262' door elkehuub

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Crossing

elkehuub

Tongariro crossing: wereld bekend alszijnde één van de mooiste 1-daagse wandeling die er is! Echt prachtig! Ongeveer 6,5 uur hiken door woest vulkanische natuur. Prachtige vergezichten en rotte eier geur. Een 'must do' als je in Nieuw Zeeland bent!

'291260' door elkehuub '291260' door elkehuub

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Grey Glacier

elkehuub

Torres del Paine: een prachtig stukje Chileens Patagonia! Vanaf Puerte Natales kun je meerdaagse wandeltochten maken zoals de 'W'. Een prachtige 5 of 4 daagse hike met al op de eerste dag dit uitzicht: de Grey Gletsjer! En dat is niet alles de rest van de dagen zijn zoniet nog mooier!!

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ NL EDITIE
10-07-2020 Ben jij een reiziger in hart in nieren en denk je Nederland goed te kennen? Test dan op 16 juli online je Nederlandse reiskennis en neem het live op tegen andere gepassioneerde reizigers uit het hele land. Win fantastische prijzen! Zo doe je mee >

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 27 | Community toppers

Ethiopië Bull Jump Ceremonie. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Hippo chalet in Namibië door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Ethiopië Bull Jump Ceremonie door Ameerakker
3. Topblog: Avontuur in de Okavango Delta door Barga
4. Communitylid van de week: Nick_VL
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Binnenkort volgt er een nieuwe fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik