dwaalgast

'469087' door dwaalgast '469087' door dwaalgast

Argentinië

Argentinië

Falkland eilanden

dwaalgast

Hoewel de Falklands officieel tot Groot Britannië behoren, zet ik dit toch onder Argentinie. Het ligt daar het meest in de buurt. De eilandengroep riep voordat ik het bezocht eerst een oorlogs-associatie op. Nu staat het in de top 3 van mijn meest favouriete plekken waar ik ben geweest. In oktober 2007 bezocht ik 5 van de eilanden: Carcass-, Sealion, Saunders, Pebbles Island en East Falkland. De Falklands zijn bereikbaar vanuit Chili (LanChile) of via een (dure) vlucht met de RAF vanut Engeland. Als je erheen gaat, regel je trip dan bij ITT (http://www.falklandstravel.com/), gevestigd op de Falklands. Ze geven goede adviezen, regelen de inter-island-vluchten, de verblijfplaatsen, eventueel nog je internationale vluchten en zijn flexibel als je je programma nog wilt aanpassen. Alles afhankelijk van je wensen. De Falklands zijn niet goedkoop maar ik vond het een paradijs en allszins de moeite van het bezoeken waard.

'127800' door dwaalgast '127800' door dwaalgast

TibetLhasa

TibetLhasa

Man of vrouw?

dwaalgast

Normaal gesproken vraag ik vooraf toestemming aan de mensen die ik wil fotograferen. Maar als ik met telelens fotografeer sla ik dat wel eens over. Het resultaat is een spontanere houding en uitdrukking. Van deze persoon weet ik nog steeds niet of het een vrouw of een man is. Moet ik toch nog maar eens terug om het te vragen...

'127794' door dwaalgast '127794' door dwaalgast

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Betoverende glimlach

dwaalgast

Als je op de markt een praatje maakt met de lokale bevolking, verdwijnt de afstand en kun je de leukste foto's maken.

'469083' door dwaalgast '469083' door dwaalgast

Uganda

Uganda

Tour door Oeganda

dwaalgast

Veel mensen organiseren hun Oeganda-reis via een Nederlands bureau. Ik heb begin 2008 gegokt om het rechtstreeks met een Oegandese reisorganisatie te regelen. Alles was perfect geregeld, een zeer goede gids (Edward), op plekken waar het nodig was zelfs een extra lokale gids, goede hotels, fantastische safari's en een busje voor onszelf (mijn zus en ik). Een deel moest vanuit Nederland worden aanbetaald en dat voelde even wat riskant. De rest contant ter plekke betaald. Het voordeel van met lokale organisaties te reizen is dat het geld in het land wordt besteed en dat vind ik belangrijk. Daarnaast is het ook een stuk voordeliger (tja... je blijft nou eenmaal Nederlander). George, de eigenaar van het bedrijf AdvantageSafaris, is zeer voorkomend en weet alles voor je te regelen, ook de Gorillapermits. Ik kan dit bedrijf aan iedereen aanbevelen. Neem eventueel contact met me op voor info. De website: http://www.advantagesafaris.com

'127573' door dwaalgast '127573' door dwaalgast

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Zus en broer

dwaalgast

Terwijl ik op de zonsopkomst bij Angkor Wat zat te wachten viel mijn oog op deze broer en zus. Veel mooier toch?!

'121106' door dwaalgast '121106' door dwaalgast

EcuadorQuito

EcuadorQuito

Overmand door emoties

dwaalgast

Als je iets indrukwekkends wil meemaken moet je op Goede Vrijdag in Quito een prosessie meemaken. Er zijn echt 100.000den mensen op de been. Voorop voeren 100den mannen in paarse pijen met zware kruisen op hun rug de stoet aan. De Mattheus-passion zorgt voor de emotionele saus. Het publiek is tot tranen toe geroerd, zoals deze vrouw.

'121096' door dwaalgast '121096' door dwaalgast

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Nep-heiligen

dwaalgast

In Kathmandu kwam ik op Durbar Square deze "Saddhu's" tegen. Er wordt verteld dat dit heilige mannen zijn. Nu zijn er wel echte heilige mannen maar die kom je bijna niet tegen. Het enige wat heilig was aan deze saddhu's was volgens mij hun geldbeurs. Er moest na de foto namelijk grof betaald worden. Pas op dus als je ze fotografeert!!

'121066' door dwaalgast '121066' door dwaalgast

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Ondeugend koppie

dwaalgast

Hoe armer men is, des te meer plezier men schijnt te hebben. ???!!!!

'121065' door dwaalgast '121065' door dwaalgast

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Verkoopster van...gro

dwaalgast

Oud kan ook mooi zijn. Het valt me op dat rimpels in Nederland lelijk zijn. In de derde wereld is het opeens mooi!!!??? Maar ja.... mooi is subjectief.

'121060' door dwaalgast '121060' door dwaalgast

BirmaYangon

BirmaYangon

Bejaard

dwaalgast

En als je dat wiite smeersel niet op doet ga je er zo uitzien.

'121058' door dwaalgast '121058' door dwaalgast

BirmaYangon

BirmaYangon

Lachebekje

dwaalgast

Gisteren veel wildlife ge-upload. Vandaag maar eens wat mensen (wat overigens ook best soms wild-life kan zijn). In Myanmar doen ze een wit smeersel op hun gezicht. Blijkbaar ga je er van lachen.

'120356' door dwaalgast '120356' door dwaalgast

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Andescondor

dwaalgast

Wie Condors wil zien moet naar de Cruz del Condor gaan. Het is een plekje aan de rand van de Colca Canyon waar je moet zijn als de zon de Canyonwand gaat opwarmen (ca. half 8 in de ochtend). Wat eerst rondcirkelende stipjes zijn worden al gauw vliegende reuzen: Andescondors, de grootste vliegende roofvogels op aarde.

'120349' door dwaalgast '120349' door dwaalgast

PeruJungle

PeruJungle

Bochtje

dwaalgast

Soms kunnen Kolibries heel gekke bewegingen maken die je met het blote oog nagenoeg niet ziet. Gelukkig is er dan de camera waarmee je ook ongeziene bewegingen kunt vastleggen. Deze Heremietkolibrie maakte hier eventjes een haakse bocht.

'120341' door dwaalgast '120341' door dwaalgast

PeruJungle

PeruJungle

Many-spotted...Hummin

dwaalgast

Voor een vogelaar als ik is Peru de hemel op aarde. Meer dan 1000 soorten komen er voor. Op een expeditie door de jungle van Manu had ik de gelegenheid wat langer ergens te blijven en daardoor kon ik diverse Kolibriesoorten op de plaat vastleggen.

'120317' door dwaalgast '120317' door dwaalgast

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Wakker

dwaalgast

En als je dan als boomklimmende Leeuw lekker uitgeslapen bent en je ogen open doet, staat er zo'n auto met zo'n vent erin die een foto van je wil maken!!!! Het moet niet gekker!!

'120315' door dwaalgast '120315' door dwaalgast

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Lui

dwaalgast

Als deze Leeuwen eenmaal in de bomen zijn beland, denken ze aan maar 1 ding: (nee...niet dat) ...slapen. Vandaar de titel van deze foto: Lui.

'120311' door dwaalgast '120311' door dwaalgast

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

4 poten, 2 staarten

dwaalgast

Uganda staat bekend om de boomklimmende Leeuwen. In het Queen Elizabeth NP was ik samen met een gids op zoek naar ze en had gelukkig op de tweede dag beet. Alleen nooit geweten dat ze twee staarten hadden!!??!!

'120233' door dwaalgast '120233' door dwaalgast

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Oogcontact

dwaalgast

Ik probeer bij wildlife fotografie altijd contact met het dier te krijgen. Soms lukt dat niet, soms moet je er lang op wachten en krijg je slechts een korte tijd de kans om DE foto te maken. Dit was zo'n moment.

'120155' door dwaalgast '120155' door dwaalgast

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

Zonsopkomst op Rapa..

dwaalgast

Ahu Tongariki, de langste rij Moais (beelden) op Paaseiland, eentje daarvan met een pukao (hoed). Zonsopkomst, een paar wolkjes en prachtige kleuren. Zo'n beeld vergeet je nooit meer.

'120126' door dwaalgast '120126' door dwaalgast

ZimbabweBulawayo omgeving

ZimbabweBulawayo omgeving

Olifanten bij...zonso

dwaalgast

De wekker loopt vroeg af. Je baalt want je wilt nog een beetje uitslapen. Toch maar aankleden, een paar druppels water over je gezicht en de Lndrover in op zoek naar Wilde Honden. Dan hoor je wat gekraak en ziet in het tegenlicht van de opkomende zon een groep Olifanten. Geen spijt dat ik ben opgestaan!!!

'120124' door dwaalgast '120124' door dwaalgast

ZimbabweBulawayo omgeving

ZimbabweBulawayo omgeving

Eet smakelijk

dwaalgast

Tijdens een vrijilligersjob bij een ecoproject moest er een roedel Afrikaanse Wilde Honden worden gevolgd. Dit is ca. een kwartier nadat het roedel een Bushbuck had gepakt. Zoals je ziet kan vergankelijkheid in een kort moment tot uiting komen. Vandaar mijn reismotto "reis als je de kans hebt".

'120107' door dwaalgast '120107' door dwaalgast

IndiaHimachal Pradesh

IndiaHimachal Pradesh

Eye contact

dwaalgast

Al zo lang had hij zijn ogen dicht. Sliep hij? Of wilde hij me gewoon negeren? En ik wilde zo graag die ene foto maken waarvan ik vroeger gedroomd had: het oogcontact met deze koning van de jungle. Na een dik kwartier was het zover! Een knipoog, een blijk van vertrouwen, herkenning? Wie zal het zeggen.