ducgirl

'511372' door ducgirl '511372' door ducgirl

MarokkoFez

MarokkoFez

Vlees

ducgirl

Marokko, tijdens de rondreis meerdere soeks bezocht! Op deze soek (in Fes) hing deze (overheerlijke) lap Dromedaris vlees! Ik sla even over! Leek mij voornamelijk een en al vet in plaats van vlees!

'511353' door ducgirl '511353' door ducgirl

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Roosje

ducgirl

Het Westbroekpark! Één van de mooiste parken van Den Haag. Door de groepen bomen en de mooie doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Afgelopen zondag voor het eerst kennis meegemaakt (trerwijl ik al weer 2 jaar in Den Haag woon) het is een mooi park en ik kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen nog mooier is. Ook voor de kinderen is er wat te doen! Er is een leuke speeltuin en een groot grasveld om te voetballen, ravotten, picknicken enz... Het Westbroekpark staat voornamelijk bekend om zijn prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden.

'511343' door ducgirl '511343' door ducgirl

CubaHavana

CubaHavana

En weer een.....

ducgirl

En weer een....! In de categorie "verzin je eigen verhaal" waar zouden deze twee 'oudere' heren het toch over hebben!? Ja! Die is mooi geworden! Maar wacht eens even, staat daar nou een foutje in! Waar? Nou daar! Oh nee toch niet! Laten we hem ergens goed in het zicht ophangen.... Ik liep dit 'plaatje' tegen het lijf tijdens de wandeling door Havana.

'511137' door ducgirl '511137' door ducgirl

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Zonnestralen in het..

ducgirl

Deze foto van de "zonnestralen in het bos" genomen in de "Scheveningse bosjes" Scheveningse Bosjes liggen tussen Den Haag en Scheveningen en worden begrensd door de Scheveningseweg aan de zuidwestkant, de Kerkhoflaan aan de zuidoostkant en Madurodam aan de noordkant.

'511130' door ducgirl '511130' door ducgirl

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Bezig bijtje

ducgirl

Foto van deze bezige bij genomen in het Westbroekpark (Den Haag/Scheveningen) Heerlijk rondgewandeld in het rosarium, werkelijk nog tientallen prachtige rozen stonden daar nog in bloei! Dit weekend, met overigens prachtig weer, weer lekker de natuur in geweest. Het Westbroekpark is een park en wijk met een oppervlakte van 18 hectare, dat ligt in Den Haag, tussen Madurodam en Scheveningen. Het ligt op de gronden van een oud gehucht, dat Wittebrug heette. Het Westbroekpark is met het Belgische Park (de stadswijk tussen de Badhuisweg en de duinen ten noorden van Scheveningen) een van de Haagse beschermde stadsgezichten.

'510648' door ducgirl '510648' door ducgirl

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Brouwersdam

ducgirl

Foto genomen vanaf Brouwersdam. Afgelopen zondag een heerlijke wandeling gemaakt met heerlijk weer. De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De Brouwersdam sluit het Brouwershavense Gat af. Door deze afsluiting ontstond het Grevelingenmeer.

'510522' door ducgirl '510522' door ducgirl

Spanje

Spanje

Natuur geweld

ducgirl

In het zuiden (Los Canarios) van La Palma (Canarische Eilanden) deze foto van het " natuur geweld" gemaakt! De goven beukten werkelijk waar prachtig op de rosten en het was een kabaal van je welste. Was een leuke pauze in onze roadtrip rond het eiland!

'510520' door ducgirl '510520' door ducgirl

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Suikerriet

ducgirl

Tijdens de rit naar Santiago de Cuba deze foto genomen van een man die in zijn eentje (met een manchette) suikerriet aan het oogsten was. Tijdens de oogst wordt de plant vlak bij de grond afgehakt. Door de bladen van de plant te verbranden wordt de suiker bevattende stengel nauwelijks aangetast.

'510516' door ducgirl '510516' door ducgirl

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsondergang

ducgirl

Tijdens de workshop in de Biesbosch tegen het einde van de middag deze foto gemaakt van de zonsondergang van die dag! De Biesbosch of Biesbos is de benaming voor een zeer waterrijke streek in Nederland. Ze bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, gelegen tussen de rivieren Boven-Merwede en Amer en doorsneden door de kunstmatige rivier de Nieuwe Merwede. Het is een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen. Aan oostzijde wordt het begrensd door het Land van Heusden en Altena. Het kan worden onderverdeeld in de Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch, waarbij de laatste weer bestaat uit de Sliedrechtse Biesbosch en de Dordtse Biesbosch.

'510511' door ducgirl '510511' door ducgirl

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Treinreis

ducgirl

Tijdens de rondreis Java-Bali op Java een hele mooie (schitterende) treinreis gemaakt. Vanuit Bandung naar Banjar. De trein rijd dwars door de natuur met vele rijstterrassen en kleine dorpjes.

'510396' door ducgirl '510396' door ducgirl

Noorwegen

Noorwegen

Van boven!

ducgirl

Weer eens wat anders, deze verzameling paddestoeltjes is een keer van boven gefotografeerd! Kwam ze tegen tijdens een heerlijke wandeling in Noorwegen, op de hoogvlakten van het Søndre land.

'510388' door ducgirl '510388' door ducgirl

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Pauze!

ducgirl

Ja, ik ben er even niet. Ik heb pauze! Kom later maar terug! Ook deze foto heb ik genomen in de (oude) haven van Jakarta. Ik denk dat deze man misschien ook net heeft geholpen met het lossen of beladen van een boot.

'509941' door ducgirl '509941' door ducgirl

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Offers

ducgirl

Zomaar een foto (close-up) van een offergave! Op Bali vormen kleurrijke offers een belangrijk onderdeel van het geloof van de hindoeïstische bevolking. Zij maken een dagelijks ritueel van het geven van giften aan de goden in de vorm van een offer. De hindoeïstische bevolking zorgt iedere dag voor een nieuw offer aan de goden.

'509937' door ducgirl '509937' door ducgirl

CubaHavana

CubaHavana

Man met de blauwe...s

ducgirl

Ook deze man probeerde wat te verdienen door (mooie) Cubaanse muziek ten gehore te brengen! Hij viel voornamelijk op door zijn schoenen, Ha ha. De sigaar in zijn mond doet het ook wel goed natuurlijk! Weer een typisch (heerlijk) Cubaans straatbeeld

'509933' door ducgirl '509933' door ducgirl

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Haventje Hvar

ducgirl

Hvar is een eiland in de Adriatische Zee voor de Kroatische kust en ligt tegenover de stad Split. De grootste plaatsen op het eiland zijn Hvar, Jelsa en Stari Grad. Het eiland is ca. 70 km lang en 10 km breed. Foto genomen van het (Binnen) haventje van Hvar.

'509922' door ducgirl '509922' door ducgirl

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Sunda Kelapa

ducgirl

Sunda Kelapa (Soendanees voor kokos van Soenda), later Jayakarta geheten, is de oude haven van de Indonesische hoofdstad Jakarta. In de oude haven van Jakarta worden nog steeds veel boten met de hand geladen e/o gelost. Zwaar werk voor deze jongens.

'509811' door ducgirl '509811' door ducgirl

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Bij de barbier!

ducgirl

Ja, waarom zo je dure huur betalen voor een pandje als het ook zo kan! Erg grappig en vreemd om zo op straat te zien. Foto genomen tijdens de stadswandeling door de straten van Santiago de Cuba.

'509809' door ducgirl '509809' door ducgirl

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Geschubde inktzwammen

ducgirl

De geschubde inktzwam (Coprinus comatus) is een van de meest voorkomende van de honderd soorten inktzwammen die in Nederland voorkomen (heb opgezocht op internet). Het wordt tijd voor een paddestoelen/zwammen gidsje! ik heb nu zoveel foto's van paddestoelen en zwammen dat het me wel leuk lijkt om die in een boekje op te zoeken.

'509805' door ducgirl '509805' door ducgirl

CubaVaradero

CubaVaradero

Petje af!

ducgirl

Petje af, voor deze sieraden/souvenir verkoper! Mij zou het niet gelukt zijn om met zo'n onhandig beladen (winkeltje) fiets door het mulle zand in de branding te gaan staan, om daar mijn waar te verkopen. Best wel sneu veel klandizie had ie niet!

'509800' door ducgirl '509800' door ducgirl

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Oude...herdersnederze

ducgirl

Op het eiland Hvar ligt Humac (ca. 8 km. ten oosten van Jelsa richting Sucuraj), een oude herdersnederzetting. Deze herdersnederzetting (zeer fotogeniek) met gestapelde stenen huizen (en een konoba) is zeer de moeite waard om te bezoeken.

'509694' door ducgirl '509694' door ducgirl

Saint LuciaDuiveneiland NP

Saint LuciaDuiveneiland NP

Verkopertje

ducgirl

Toen we voor anker lagen bij Pigeon Point, kwam deze vrolijke verkoper met zijn leuke bootje (met kruidentuintje op zijn dak) langs om fruit en groente te verkopen. Heerlijk groente en fruit bij hem gekocht en we hebben hem ook maar een lekker biertje gegeven, dat doet het goed bij de locale verkopers! Eigenlijk geef je ze eerst een biertje en dan ga je onderhandelen over de prijs. Ha ha...

'509691' door ducgirl '509691' door ducgirl

MadagaskarAntananarivo

MadagaskarAntananarivo

Watervalletje

ducgirl

Saha Forest Camp, verrassing van onze gids! In plaats van 2 dagen Antanarivo (voor ons vertrek naar Mauritius) 1 dag 'Tana' en 1 dag Saha Forest Camp. Deze lodge op 3 uur rijden van Tana. De eerste 2 uurtje gingen voorspoedig, het laatste uur (slechts 9 km.) deden we echter een uur over waarbij we zelfs de laatste 1,5 km moesten lopen. Al met al zeer zeker de moeite waard! Fantastische logde, heerlijke ligging direct in het oerwoud en super mooie 'tenten' kamers. Er zijn mooie wandelingen (van 1,5 uur of 3 uur met gids) in de omgeving, waaronder eentje naar de watervalletjes

'509682' door ducgirl '509682' door ducgirl

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Drijvende markt

ducgirl

Foto van de drijvende markt nabij Bangkok. Onwijs leuk om deze drijvende markten te bezoeken en zeker een aanrader!, je hebt er genoeg in Thailand. Je kijkt je ogen uit al die waren (maaltijden, groenten, fruit) in die wiebelige bootjes.

'509679' door ducgirl '509679' door ducgirl

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Sigaartje 'oma'

ducgirl

Foto genomen van dit omaatje op een pleintje in Santiago de Cuba. Of ze hem nou rookte voor het lekkere of voor de toeristen en de (tip) voor de foto, Ik denk het laatste! Mensen doen veel om aan een beetje extra geld te komen.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik