dreamer666

9
Verenigde Staten petersburg-alaska
dreamer666 was hier 01 Aug 2019
Petersburg, door de lokale bevolking Little Norway genoemd, is een klein stadje in zuid-oost Alaska. Het is enkel bereikbaar door boot of vliegtuig en de inwoners houden zich vooral bezig met visvangst. Het werd gesticht door een Noor en dat kan je zien aan de huisjes en straatnamen. Er is maar beperkte accommodatie en je kan hier de echte sfeer van het leven in Alaska opsnuiven zonder horden van toeristen tegen te komen. Daarom is het zeker aangeraden om toch geruime tijd voor je reis te reserveren. Hoogtepunten zijn de pittoreske houten paalwoningen, die bij vloed in het water komen te staan, en de mooie vissershaven. Vooral bij zonsondergang en zonder wind kan je hier mooie foto’s maken met de reflecties in het water. Je kan ook een boottocht maken om te vissen, wildlife te observeren, en de bekende LeConte gletsjer te bezichtigen. Vergeet ook zeker niet om de lokale vis te gaan proeven in 1 van de lokale eetgelegenheden. Voor ons was het een verademing om eens rustig te kunnen rondlopen zonder al die drukte die er in de toeristische trekpleisters heerst in Alaska. De locals zien je hier nog graag komen en maken graag een praatje met je. Een paar dagjes is echter wel ruim voldoende.
Stad
  • excursie naar LeConte gletsjer
  • mooie natuur
  • authentiek
  • pittoresk
  • buiten gebaande paden
  • heel rustig
  • weinig accommodatie
  • moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2020-04-04
10
Verenigde Staten
dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Sitka (Alaska) ligt aan de westkust van Baranofeiland. Het stadje is gesticht door de russen. Die hebben in 1804 de originele bewoners nl de Tlingit, verdreven naar de andere kant van het eiland. De winkeltjes verkopen dan ook veel russische spullen. In Sitka is er heel wat te beleven. Zo kun je wandelen in Sitka National Historical Park, met zijn prachtige totempalen verspreid in een bos. Het is eigenlijk het slagveld van de strijd tussen de russen en Tlingits. Wel altijd opletten voor de beren die je hier kunt tegen komen. Nog een highlight is fortress of the bear. Normaal ben ik geen voorstander van dierentuinachtige toestanden, maar de mensen hier zijn zo gedreven en houden enorm van dieren. De beren die je hier vindt zijn achtergelaten cubs die ze groot brengen en gewonde/zieke beren. Ze werken samen met het "Alaska Department of Fish & Game ", om hopelijk in de toekomst de beren terug vrij te laten. De hoofdattractie zijn toch wel de boottochten die je hier kunt doen. Je kunt kiezen uit een 2.5u of 5u durende tour. Je ziet hier kuifpapegaaiduikers, gehoornde papegaaiduikers, zeeotters, neushoornalken, zeehonden, bultrugwalvissen en zoveel meer. Een aanrader is Gallant Adventures. Dit bedrijf wordt gerund door de local Paul, die met zijn bootje max 6 mensen meeneemt op avontuur. Hij is enorm gedreven, super enthousiast en doet alles wat mogelijk is om je midden in de actie te brengen.
Regio
  • prachtig gebied
  • veel wildlife
Review geplaatst op 2020-03-29
10
Verenigde Staten anan-bear-creek
dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Vanuit Wrangell kun je met Alaska Vistas naar Anan Creek. Dit is een onderdeel van het Tongass NF. Het aantal bezoekers is beperkt tot 60 per dag. De permits worden geregeld door Alaska Vistas. Je vertrekt ’s morgens met een 1 uur durende jetboat tocht tot aan het begin van het wandelpad waar je een korte briefing krijgt van de rangers. Vervolgens maak je in groep en onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling van 1 km over een aangelegd en goed onderhouden pad tot aan een afgebakend platform. Naast het platform is er ook nog een schuilhut gebouwd niet ver boven het water, waar je echt een heel mooi zicht hebt op de vissende zwarte beren en zeearenden. Om te veel volk in de schuilhut te vermijden wordt er door de rangers gewerkt met een tijdslot van 30 min waardoor iedereen evenveel kans krijgt. Als je geluk hebt, en er niet veel volk is, kan je regelmatig naar beneden in de schuilhut. Het grote voordeel bij Alaska Vistas is, dat we 5u hebben kunnen doorbrengen bij de beren terwijl je met de andere bedrijven slechts 2u op het platform kunt blijven en dit voor dezelfde prijs. We zijn super blij dat we dit met hun gedaan hebben. Heel vriendelijke en professionele mensen en zeker een aanraden voor wie dit wil doen. Het kost 340$ per persoon met Permit inbegrepen. Niet goedkoop maar het is dan ook Alaska. Het is wel aangeraden om dit al een jaar op voorhand vast te leggen. Het is zeer populair en de plaatsen zijn vlug volzet !!!
Highlight
  • heel veilig op het platform
  • toiletten aanwezig
  • schuilhut
  • prachtige groene mossen
  • veel zeearenden van kortbij
  • enorm veel zwarte beren
  • het regent vaak
  • de prijs
Review geplaatst op 2020-03-22

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik