Dreamer666

10
Verenigde Staten Alaska
Dreamer666 was hier 08 Jul 2019
Knik Glacier vind je op zo'n 80km ten oosten van Anchorage en 20km vanaf Palmer (Alaska) aan de noordelijke rand van de Chugach Mountains. De gletsjer zelf is zo'n 40km lang en 8km breed, de gletsjermuur is 130m lang en komt uit in de Knik Rivier. De Knik Rivier ligt dan ook vol met ijsblokken die afgekalfd zijn van de gletsjermuur. Dit is echt wel buiten de gebaande paden want wegen ernaartoe zijn er niet. Je kunt deze gletsjer ontdekken door een avontuurlijke tour te boeken bij Knik Glacier tours. Het eerste stuk is een "Alaska safari" met een monstertruck . Je rijdt door rivieren en prachtige bossen waar je enorm veel kans hebt om elanden te spotten. We hebben er hier wel 10 gezien. Na het ritje met de monstertruck kom je aan op Glacier Island, van hieruit stap je over in een jetboot en vaar je langs de ijsblokken naar de gletsjer toe. Ze brengen je aan land waar je de gletsjer en het ijsmeer kunt bewonderen. Deze tour is zeker een must als je in Alaska bent. De locatie werd gebruikt voor verschillende films zoals “Star Trek V” and “Avalanche.”
Regio
  • Mooie gletsjer met veel afkalvingen
  • Avontuurlijke tocht voor heel het gezin
  • Heel veel kans om elanden te zien
  • Mooie natuur
  • Niet toeristisch
  • minder interessant voor mensen met nek of rugklachten
  • wisselvallig weer
  • Zelf niet bereikbaar
Review geplaatst op 2020-11-10
10
Noorwegen
Dreamer666 was hier 01 Aug 2020
Als je een rondreis in Noorwegen maakt buiten de gebaande paden, dan mag Røros zeker niet ontbreken. Dit oude mijnwerkersdorpje ligt ongeveer 400 km ten noorden van Oslo en het wordt maar zelden door buitenlandse toeristen bezocht. In 1980 werd het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. In de 2 hoofdstraten, Kjerkgata en Bergmannsgata, vind je de mooie kleurrijke houten herenhuizen met een prachtige kerk. De arbeidershuisjes van de mijnwerkers liggen verderop, rond de oude kopersmelterij, die nu dienst doet als museum (Smelthytta). Voor het museum zelf moet je inkom betalen, maar dit hoef je zeker niet te doen als je enkel de buitenkant wil zien. Je kan gratis achter het museum wat heuvels beklimmen om vandaar prachtige uitzichten over Røros en de mijnsite te aanschouwen. Heel het gebied is fotogeniek en heel apart en je waant je in een ver vervlogen verleden. Het jaarlijkse hoogtepunt is de kerstmarkt. Ontzettend mooi in deze setting maar ook verschrikkelijk koud.Je vindt hier ook een heleboel gezellige kleine restaurants, waarvan ik Kaffestuggu ten zeerste kan aanbevelen.
Safari Bergen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • gratis openluchtmuseum
  • veel te zien en te beleven
  • heel gezellig
  • geen massatoerisme
  • Heel fotogeniek
  • Zeer koud in de winter
Review geplaatst op 2020-08-19
10
Luxemburg
Dreamer666 was hier 01 Jun 2020
De Mullerthal trail is een wandelroute van 112 km doorheen het fascinerende landschap van klein Zwitserland in Luxemburg. De trail omvat 3 lussen die elk hun eigen karakter hebben. Er zijn verschillende parkeerplaatsen vanwaar men ook kleine stukjes van de routes kan doen zodanig dat deze trail, niet alleen voor de stevige wandelaars, maar ook voor dagjesmensen zeer geschikt is. Hoogtepunten zijn onder andere de prachtige Schiessentumpel waterval en de indrukwekkende Kallektuffquel, waar kalkhoudend water over een rots in een mooie poel stroomt. De kleuren die hierdoor op de rots ontstaan zijn fel en geven dit plekje een tropisch uitzicht. Ook de Wolfsschlucht moet je gezien hebben. Je wandelt hier door een diepe kloof tussen de groen bemoste rotsen, waar vroeger de wolven hun toevluchtsoord hadden. De perkop is nog zo'n highlight. Dit is een grote rots die je moet beklimmen d.m.v. ladders. De wandelpaden zijn goed onderhouden en de markeringen zijn duidelijk en overal aanwezig.
Land
  • het gebied is zo groot dat je bijna geen last hebt van andere toeristen
  • genoeg parking bij sommige van de highlights
  • heel fotogeniek
  • aanrader voor jong en oud
  • goed gemarkeerde paden
  • mooie natuur
  • bij een hete zomerdag kan het wel zijn dat er veel toeristen zijn aan de waterval
Review geplaatst op 2020-07-05
9
Verenigde Staten Petersburg-alaska
Dreamer666 was hier 01 Aug 2019
Petersburg, door de lokale bevolking Little Norway genoemd, is een klein stadje in zuid-oost Alaska. Het is enkel bereikbaar door boot of vliegtuig en de inwoners houden zich vooral bezig met visvangst. Het werd gesticht door een Noor en dat kan je zien aan de huisjes en straatnamen. Er is maar beperkte accommodatie en je kan hier de echte sfeer van het leven in Alaska opsnuiven zonder horden van toeristen tegen te komen. Daarom is het zeker aangeraden om toch geruime tijd voor je reis te reserveren. Hoogtepunten zijn de pittoreske houten paalwoningen, die bij vloed in het water komen te staan, en de mooie vissershaven. Vooral bij zonsondergang en zonder wind kan je hier mooie foto’s maken met de reflecties in het water. Je kan ook een boottocht maken om te vissen, wildlife te observeren, en de bekende LeConte gletsjer te bezichtigen. Vergeet ook zeker niet om de lokale vis te gaan proeven in 1 van de lokale eetgelegenheden. Voor ons was het een verademing om eens rustig te kunnen rondlopen zonder al die drukte die er in de toeristische trekpleisters heerst in Alaska. De locals zien je hier nog graag komen en maken graag een praatje met je. Een paar dagjes is echter wel ruim voldoende.
Stad
  • excursie naar LeConte gletsjer
  • mooie natuur
  • authentiek
  • pittoresk
  • buiten gebaande paden
  • heel rustig
  • weinig accommodatie
  • moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2020-04-04
10
Verenigde Staten
Dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Sitka (Alaska) ligt aan de westkust van Baranofeiland. Het stadje is gesticht door de russen. Die hebben in 1804 de originele bewoners nl de Tlingit, verdreven naar de andere kant van het eiland. De winkeltjes verkopen dan ook veel russische spullen. In Sitka is er heel wat te beleven. Zo kun je wandelen in Sitka National Historical Park, met zijn prachtige totempalen verspreid in een bos. Het is eigenlijk het slagveld van de strijd tussen de russen en Tlingits. Wel altijd opletten voor de beren die je hier kunt tegen komen. Nog een highlight is fortress of the bear. Normaal ben ik geen voorstander van dierentuinachtige toestanden, maar de mensen hier zijn zo gedreven en houden enorm van dieren. De beren die je hier vindt zijn achtergelaten cubs die ze groot brengen en gewonde/zieke beren. Ze werken samen met het "Alaska Department of Fish & Game ", om hopelijk in de toekomst de beren terug vrij te laten. De hoofdattractie zijn toch wel de boottochten die je hier kunt doen. Je kunt kiezen uit een 2.5u of 5u durende tour. Je ziet hier kuifpapegaaiduikers, gehoornde papegaaiduikers, zeeotters, neushoornalken, zeehonden, bultrugwalvissen en zoveel meer. Een aanrader is Gallant Adventures. Dit bedrijf wordt gerund door de local Paul, die met zijn bootje max 6 mensen meeneemt op avontuur. Hij is enorm gedreven, super enthousiast en doet alles wat mogelijk is om je midden in de actie te brengen.
Regio
  • prachtig gebied
  • veel wildlife
Review geplaatst op 2020-03-29
10
Verenigde Staten Anan-bear-creek
Dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Vanuit Wrangell kun je met Alaska Vistas naar Anan Creek. Dit is een onderdeel van het Tongass NF. Het aantal bezoekers is beperkt tot 60 per dag. De permits worden geregeld door Alaska Vistas. Je vertrekt ’s morgens met een 1 uur durende jetboat tocht tot aan het begin van het wandelpad waar je een korte briefing krijgt van de rangers. Vervolgens maak je in groep en onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling van 1 km over een aangelegd en goed onderhouden pad tot aan een afgebakend platform. Naast het platform is er ook nog een schuilhut gebouwd niet ver boven het water, waar je echt een heel mooi zicht hebt op de vissende zwarte beren en zeearenden. Om te veel volk in de schuilhut te vermijden wordt er door de rangers gewerkt met een tijdslot van 30 min waardoor iedereen evenveel kans krijgt. Als je geluk hebt, en er niet veel volk is, kan je regelmatig naar beneden in de schuilhut. Het grote voordeel bij Alaska Vistas is, dat we 5u hebben kunnen doorbrengen bij de beren terwijl je met de andere bedrijven slechts 2u op het platform kunt blijven en dit voor dezelfde prijs. We zijn super blij dat we dit met hun gedaan hebben. Heel vriendelijke en professionele mensen en zeker een aanraden voor wie dit wil doen. Het kost 340$ per persoon met Permit inbegrepen. Niet goedkoop maar het is dan ook Alaska. Het is wel aangeraden om dit al een jaar op voorhand vast te leggen. Het is zeer populair en de plaatsen zijn vlug volzet !!!
Highlight
  • heel veilig op het platform
  • toiletten aanwezig
  • schuilhut
  • prachtige groene mossen
  • veel zeearenden van kortbij
  • enorm veel zwarte beren
  • het regent vaak
  • de prijs
Review geplaatst op 2020-03-22

Community updates

REIZIGER VAN DE WEEK
20-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 23 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

DE GROTE NATUUR QUIZ
06-11-2020 Test je kennis van de natuur tijdens de online Grote Natuur Quiz op 26 november en neem het live op tegen natuurliefhebbers uit heel Nederland. Natuurlijk maak je ook kans op verschillende leuke prijzen!
Koop nu je ticket in onze webshop. (Met je deelname steun je het Wereld Natuurd Fonds!)

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 47 | Community toppers

Svartifoss "De Zwarte Waterval". Foto: HenkVanetie

1. Topreview: Indonesië • Makassar door Graaf
2. Topfoto & tip: Svartifoss "De Zwarte Waterval" door HenkVanetie
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Antwan
5. Nieuwkomer: FBNN

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik