Dreamer666

'1129283' door Dreamer666 '1129283' door Dreamer666

PortugalLagos

PortugalLagos

Ponta da Piedade

Dreamer666

Vorige week zaten we in de Algarve en wat was het daar mooi. Je moet wel goed te been zijn want om de stranden te bereiken moet je soms honderden trappen doen. Onze benen zijn ondertussen al goed ingelopen. De grotten bij Ponta da Piedade in Lagos, zijn via de vele trappen bereikbaar of je kunt een overzicht maken (foto) zonder naar beneden te lopen. Vanaf de parking is dit maar 5 min stappen om dit punt te bereiken.

'1129152' door Dreamer666 '1129152' door Dreamer666

BelgiëGent

BelgiëGent

Sint-Michielsbrug in.

Dreamer666

's Morgensvroeg liepen we bijna alleen rond in de stad Gent.. De omgeving rond de sint-michielsbrug is heel mooi om foto's te nemen. De stad Gent ontdekken is zeker een aanrader.

'1129141' door Dreamer666 '1129141' door Dreamer666

BelgiëGent

BelgiëGent

Kleine bubbels langs.

Dreamer666

Op 15 juni 2020 is de eerste coronagolf voorbij. Eindelijk meer vrijheid, maar niet voor lang blijkt nadien. Op 28 juli 2020 komen al een paar verstrengingen zoals een avondklok en kleinere bubbels. In september 2020 is de tweede golf een feit, de derde golf volgt al snel. Reizen is onmogelijk, zelfs de buurlanden laten geen toeristen toe. We beslissen in april om een paar dagen naar Gent te gaan. Het normaal drukke centrum overspoeld met studenten is nu redelijk leeg. Winkelen mag niet met 2, restaurants zijn enkel open voor take away en de buitenbubbels mogen maar met z'n vieren zijn. Op de foto zie je overal kleine groepjes studenten die langs het water het wat gezellig proberen te houden.

'1129063' door Dreamer666 '1129063' door Dreamer666

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Standbeeld in...Ferra

Dreamer666

Het is nu eind mei 2021, stilletjes aan begint het toerisme op gang te komen in de Algarve. Iedereen loopt er nog wat onwennig bij en zelfs de standbeelden zijn beschermt met met een mondkapje. Dit standbeeld vind je terug in Ferragudo, ter ere van de vele vissers hier.

'1129021' door Dreamer666 '1129021' door Dreamer666

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Overal mondmaskers in

Dreamer666

Op zaterdag 15 mei kregen we het goede nieuws dat de Belgen toegelaten waren in Portugal vanaf maandag 17 mei zonder quarantaineplicht. Wat was dit een spannend moment want onze vluchten waren al geboekt voor een vertrek op 20 mei. Nog snel een pcr test en we konden vertrekken. Eenmaal toegekomen in Lissabon zie je overal mondkapjes in het straatbeeld. De mondkapjes zijn verplicht op drukke plaatsen maar de Portugezen dragen ze bijna altijd en overal, zelfs de jongeren. Als je iemand ziet zonder mondkapje dan zijn het meestal toeristen. Het is nog overal in de stad rustig, restaurants en cafés zijn beperkt open (sluitingstijd om 22u30) en sommige toeristische attracties zoals de Santa Justa Lift zijn gesloten. Het oude trammetje van Bica (foto) reed wel regelmatig op en neer.

'1128535' door Dreamer666 '1128535' door Dreamer666

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Bijzonder gebied in..

Dreamer666

Dallol is één van de warmste plekjes op aarde en bevindt zich in het Danakil gebied. Om de hitte te vermijden staan we rond 3 uur op om met zonsondergang rond te wandelen in het prachtige gebied van Dallol. Geslapen hebben we niet, want door een zandstorm hadden we besloten om ons openlucht bamboebedje in te ruilen voor een zitje in onze auto. Die nacht is mijn man dan ook ziek geworden (hevige koorts) en kan spijtig genoeg niet met me mee om het gebied te ontdekken. Vlak voordat het zonnetje opkwam stonden we aan de gekleurde poelen, maar de zon heeft zich niet lang laten zien. Al snel begon het wat te miezeren dat overging tot een hevige bui wat heel uitzonderlijk is in dit gebied. Onze Afar gids heeft ons in de regen naar prachtige plekjes begeleid. Sommige plekjes met felgekleurde tinten geel andere helemaal uitgedroogd, waar nu water in stond van de regen. Een bijzonder plekje dat ik niet snel zal vergeten.

'1128481' door Dreamer666 '1128481' door Dreamer666

EthiopiëDanakil

EthiopiëDanakil

Zonsondergang op de..

Dreamer666

Enkel met een Afar gids en Afar gewapende bewaker mag je in het gebied van Danakill komen, omdat er in het verleden een paar ernstige voorvallen waren met toeristen (ontvoeringen)... zelfs een paar die het met hun leven moesten bekopen. Je loopt hier precies rond op een andere planeet. Enorme kleurrijke poelen, zoutvlaktes en woestijn domineren hier het landschap. Slapen doe je hier in open lucht, op bamboe bedjes. Een zonsondergang op de immense zoutvlakte moet je hier zeker meemaken. We hadden gehoopt om hier kamelen tegen te komen maar die zijn vervangen door metalen monsters... vrachtwagens dus.

'1128447' door Dreamer666 '1128447' door Dreamer666

Duitslandmoezelstreek

Duitslandmoezelstreek

Rustige straten in...

Dreamer666

In het toeristische Cochem aan de Moezel waar het normaal op de koppen lopen is, was het na de eerste corona golf/lockdown heel rustig. (Eind juni 2020) Geen pleziertochtjes met een toeristenboot, tafeltjes ver genoeg uit elkaar, kleine groepjes en de stilte die kenmerkend is voor deze shit periode als ik het zo mag noemen. Mondmaskerplicht was enkel in winkel/restaurants en hotels, Als je een terrasje wou doen moest je je registreren. Duitsland was ons zo goed bevallen dat we plannen hadden om terug te gaan in de herfst. Die plannen zijn niet kunnen doorgaan omdat er al een tweede corona golf was. Wat een aanpassing van ons leven op dat moment, wie had ooit gedacht dat dit nog zolang zou gaan duren. Het enige positieve dat ik zie aan deze periode is dat je je als fotograaf helemaal kunt uitleven in de anders zo drukke steden met toeristen die altijd in je weg lopen.

'1128426' door Dreamer666 '1128426' door Dreamer666

Duitslandmoezelstreek

Duitslandmoezelstreek

Langs de oevers van d

Dreamer666

Na de eerste corona golf/lockdown konden we eindelijk nog eens ergens naartoe. Eind juni 2020 besluiten we om een paar dagen naar Duisland te gaan. In het normaal drukke Cochem aan de Moezel was het extreem rustig. Alle toeristenboten lagen aan de oever, terwijl er normaal constant boten op en af varen. Mondmaskerplicht was enkel in winkel/restaurants en hotels, Als je een terrasje wou doen moest je je registreren. Duitsland was ons zo goed bevallen dat we plannen hadden om terug te gaan in de herfst. Die plannen zijn niet kunnen doorgaan omdat er al een tweede corona golf was. Wat een aanpassing van ons leven op dat moment, wie had ooit gedacht dat dit nog zolang zou gaan duren.

'1128414' door Dreamer666 '1128414' door Dreamer666

NoorwegenKristiansand

NoorwegenKristiansand

Street-art met...mond

Dreamer666

Op 30 juli gingen de grenzen met Noorwegen dicht voor de Belgen omdat we hoogrisicogebied werden. We hebben onze auto volgeladen en zijn naar Denemarken gereden om daar nog op de ferry naar Noorwegen te gaan. Hier hebben we dan 7 weken vrij kunnen rond reizen. Mondmaskers moest je daar toen niet dragen, heel raar als je deze al maanden aan't dragen bent in België. Toch vond je in Kristiansand een mooie street-art, nl. een vrouw in traditionele kledij in combinatie met een mondmasker. Zo zie je maar dat je in een land waardat je geen mondmasker moet dragen, deze toch terug vindt in het straatbeeld.

'1128392' door Dreamer666 '1128392' door Dreamer666

NoorwegenNordland

NoorwegenNordland

Het marmeren kasteel

Dreamer666

Het niet toeristische plekje Marmor Slottet (marmeren kasteel) ligt een uurtje rijden ten noorden van Mo I Rana. Om deze canyon te bereiken moet je een korte maar avontuurlijke wandeling maken. Eerst wandel je zo'n 1,5 a 2km door een drassig bos waar ze op verschillende plaatsen houten vlonders hebben gelegd om niet tot aan je enkels in de modder te zakken. Op het einde van dit pad kom je toe aan enorme rotsen en een soort van afgrond. Hier moet je je langs een touw een stukje naar beneden laten zakken. Dan moet je de rivier volgen en opnieuw klauteren over dikke boulders. Bij regenweer is dit niet aan te raden want het marmer is spekglad dan. Let ook op bij het touw, denk eraan dat je op je terugweg in staat moet zijn om je op te trekken en geloof me, dit is minder makkelijk dan je denkt. Dit is nog een onontdekt plekje dat je helemaal voor je alleen hebt.

'1128339' door Dreamer666 '1128339' door Dreamer666

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Nyksund

Dreamer666

Nyksund, een authentiek vissersdorp in het noorden van Langøya in de Vesterålen. Vroeger was dit dorp heel populaire voor de kabeljauwvissers. Doordat de vissersboten groter en groter werden + het vissersdorp aan een zeer slechte smalle weg lag wat het transport er niet makkelijk op maakte, werd dit dorp een ghosttown rond 1970. Na zo'n 30 jaar vonden sommige het toch de moeite om de vervallen oude huizen terug op te knappen en hier te wonen. Zelfs nu zijn ze nog sommige stukken aan't renoveren en proberen ze hier kamers te verhuren of een klein winkeltje/restaurant op te starten. De weg ernaartoe is nog steeds verschrikkelijk, heel smal en vol met potholes. Er staan dan ook regelmatig bordjes om geld te storten zodat ze hun weg naar het dorp kunnen vernieuwen. In Noorwegen hebben we heel veel vissersdorpjes gezien maar dit dorpje was toch wel één van de speciaalste om in rond te lopen.

'1128312' door Dreamer666 '1128312' door Dreamer666

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Andenes Fyr

Dreamer666

De Vesterålen staan gekend voor zijn vele pitoreske vissersdorpjes, walvissafari's, puffinsafari's en zijn mooie stranden. In het noordelijke puntje van de Vesterålen vind je de vuurtoren van Andenes. Hier kun je mooie wandelingen maken langs de kliffen.

'1128265' door Dreamer666 '1128265' door Dreamer666

BelgiëLimburg

BelgiëLimburg

Alden Biesen

Dreamer666

Niet ver van het doorkijkkerkje (vorige foto) heb je deze oude Landcommanderij Alden Biesen. Deze is in 1220 opgericht door de Duitse ridderorde. Sinds 1971 is Alden Biesen eigendom van de Vlaamse Overheid. Je kunt het domein met zijn prachtige tuinen gratis bezoeken. Het heeft een franse tuin, Engels park en een enorme boomgaard van meer dan 40 hectare, een enorm wandelparadijs dus. Er is een grote gratis parking aan de overkant van het domein.

'1128234' door Dreamer666 '1128234' door Dreamer666

BelgiëLimburg

BelgiëLimburg

Reading Between the..

Dreamer666

Het doorkijkkerkje of Reading between the lines is een mooi kunstwerkje van de architect/kunstenaar Gijs van Vaerenbergh en Pieterjan Arnouts. Dit kerkje gelegen in Borgloon is enkel te voet of per fiets bereikbaar. Je loopt langs boomgaarden die in de lente heel mooi zijn. Een schitterend plekje voor zonsondergang.

'1128207' door Dreamer666 '1128207' door Dreamer666

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Primitieve kerk

Dreamer666

De Dassanetch volkeren zijn nomaden die leven van visvangst en landbouw. Ze zijn veel groter en slanker dan de andere stammen in de Omovallei, ze stammen af van de Masai en leven aan de grens met Kenia. Hun kerk lag buiten hun dorp en zag er niet zo stevig meer uit. De geiten vonden het een goed schaduwplekje.

'1128191' door Dreamer666 '1128191' door Dreamer666

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Een jong Dassanetch..

Dreamer666

In het Dassanetch dorp zijn we hartelijk ontvangen. Het zijn nomaden die leven van visvangst en landbouw. Tijdens onze rondleiding liepen sommige kinderen met ons mee. Dit schattig uitziend meisje liet zich niet doen door de grotere jongens.

'1128165' door Dreamer666 '1128165' door Dreamer666

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Het laatste licht in.

Dreamer666

De kampen in Etosha nationaal park zelf zijn redelijk basic en prijs kwaliteit minder ten opzichte van de kampen buiten het park. Het grote voordeel is dat elk kamp een drinkhole heeft. Hier kun je je rustig settelen met een drankje op één van de vele banken aan de afgebakende drinkholes en de dieren gade slaan tijdens zonsondergang. Deze olifanten kwamen nog even hun dorst lessen en de jakhals moest plaats maken voor deze giganten. Zelfs na zonsondergang kun je hier blijven genieten want de poelen zijn verlicht, ideaal om katten en zelf een zwarte neushoorn te spotten. Ethosa is ideaal als self drive maar als de zon ondergaat moet je het park verlaten daarom verkies ik één van de vele kampen binnen in het park. Vooral Okaukuejo Camp vind ik de max. met zijn populaire dierenwaterhole.

'1128102' door Dreamer666 '1128102' door Dreamer666

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Cape Egmont

Dreamer666

Op het noordereiland vind je deze vuurtoren van Cape Egmont met de berg Taranaki op de achtergrond. Deze foto is slechts 10min voor mijn vorige foto van het verlaten huisje genomen. Zo zie je maar hoe verschillend een lucht kan zijn .

'1128043' door Dreamer666 '1128043' door Dreamer666

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Verlaten huisje

Dreamer666

Soms vallen de zonsondergangen wat tegen soms heb je geluk. Zo reden we voor zonsondergang naar Cape Egmont om de vuurtoren met (hopelijk) een mooie zonsondergang te fotograferen. Dit was meer dan een uur rijden van ons hotel en er stonden mooie wolken dus de verwachtingen waren hoog. Eenmaal daar toegekomen zagen we al snel dat het minder goed ging zijn dan we hadden verwacht... bijna geen enkele wolk achter de vuurtoren, maar achter ons hingen wel veel wolken en daar begon de lucht wel te kleuren. Dus de mooie lucht hing niet waar we ze wilden hebben ... snel in onze auto gesprongen in de hoop een boom of iets anders met deze lucht te fotograferen. Wat waren we blij toen we dit verlaten huisje zagen. Zo zie je maar, aan die kant veel wolken met kleuring en als je je omdraaide had je een lucht met bijna geen wolken en geen kleuring.

'1127992' door Dreamer666 '1127992' door Dreamer666

BelgiëBelgische Ardennen

BelgiëBelgische Ardennen

Durbuy by night

Dreamer666

Durbuy, het kleinste stadje van België... sommigen zeggen ter wereld heeft met zijn vele historische huizen een grote aantrekkingskracht op toeristen. Het is leuk wandelen in dit middeleeuws stadje met zijn geplaveide steegjes, winkeltjes met lokale produkten en gezellige cafés en restaurants.

'1127970' door Dreamer666 '1127970' door Dreamer666

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Mijn eerste nandoe...

Dreamer666

Niet alleen guanaco's kun je zien in Torres del Paine NP maar ook nandoes. Dit is een zuid-amerikaanse struisvogel en is kleiner dan zijn afrikaanse soortgenoot. Hij heeft een maximale lengte van 1m50. In tegenstelling tot struisvogels zijn de mannetjes en vrouwtjes moeilijk van elkaar te onderscheiden. Hun prachtige veren zijn lang en dun.

'1127963' door Dreamer666 '1127963' door Dreamer666

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

4 op een rij in een..

Dreamer666

Het Torres del Paine Nationaal Park in het zuiden van Chili staat gekend voor zijn prachtige landschappen en de beroemde rotsen "Las Torres" . Maar voor wildlife liefhebbers is het ook een walhalla. De guanaco's zijn hier de meest voorkomende dieren, deze zijn eigenlijk de wilde versie en voorouder van de lama.

'1127858' door Dreamer666 '1127858' door Dreamer666

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Genieten van een badj

Dreamer666

Niet alleen enorm veel vogels zie je in Chobe NP maar ook veel olifanten. Een bezoek aan Chobe en geen olifanten zien is onmogelijk. Je kunt hier jeeptours en boottochten doen . Tijdens één van onze boottochten zagen we een groep olifanten die compleet uit hun bol gingen in het water.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Canipel
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik