Dionbekkers

'331274' door Dionbekkers '331274' door Dionbekkers

EgypteHurghada

EgypteHurghada

De Rode Zee

Dionbekkers

Tijdens mijn laatste duik van mijn Open Water Cursus Kreeg ik de mogelijkheid gebruik te maken van een camera! Veel stukken koraal verliezen hun kleur door toerisme/excursies waarbij veel voer het water ingegooid wordt waardoor de vissen zich minder van natuurlijk voedsel voorzien.

'330760' door Dionbekkers '330760' door Dionbekkers

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Pure Africa

Dionbekkers

Prachtig hoe stammen kunnen overleven zonder invloed van buitenaf! Toch zie je overal wel de westerse invloeden langzaam toenemen. Deze vrouw van de Zulustam luisterde in concentratie hoe de toeristen voorzien werden van informatie. Wat mij de mogelijkheid gaf om uit de groep te verdwijnen om deze vrouw in al haar spontaniteit en in haar element kon vastleggen!

'330510' door Dionbekkers '330510' door Dionbekkers

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Young traveler

Dionbekkers

In de trein van Bangkok naar Kanchanaburi viel mij dit meisje al op door haar nieuwsgierigheid. Op het station kreeg haar nieuwsgierigheid, door de vele backpackers die over het peron liepen, de overhand! Haar blik en het licht dat langs de wagon en haar gezichtje streek bracht mij dit foto moment!

'330505' door Dionbekkers '330505' door Dionbekkers

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Ricefield worker

Dionbekkers

Ik zat zeker wel een uur bewonderd te kijken hoe deze man door weer en wind zijn werk uitvoerde. Hoe bewonderend de natuur eromheen samen tot een sfeervol geheel komt. Een beeld waar ik echt naar opzoek was gedurende mijn reis door dit prachtige land!

'330467' door Dionbekkers '330467' door Dionbekkers

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Thailand, Scooterland

Dionbekkers

In de steden van Thailand wordt je overspoeld met scooters! Met helm of zonder helm is je eigen keuze om vervolgens met erg hoge snelheid door de straten te schieten. Deze situatie viel me op door gebruik van veiligheid. Hoe de volwassenen een helm dragen en het kind voorop geen enkele vorm van bescherming draagt!

'330462' door Dionbekkers '330462' door Dionbekkers

Thailand

Thailand

Swinging Sunset

Dionbekkers

Een typisch beeld waaronder iedereen wel haar droom kan vinden. Aan het einde van een lange dag zien, bezichtigen, beleven en ervaren. Lekker ontspannen bij ondergaande zon!

'330458' door Dionbekkers '330458' door Dionbekkers

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Erawan watervallen II

Dionbekkers

De watervallen hebben mij flink bezig gehouden! De manier hoe het beweegt, de manier hoe het haar pad aflegt en het haar sporen achterlaat. Hoe de natuur ervan geniet, hoe de mens ervan geniet en hoe de fotograaf zijn creativiteit erop los kan laten!

'330421' door Dionbekkers '330421' door Dionbekkers

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Erawan Waterfalls

Dionbekkers

Erawan watervallen zijn een waar paradijs voor fotografen. Het stromende lichtblauwe water en de watervallen die hun weg weten te vinden door de jungle heen. De grote vissen die zonder moeite tegen je aan zwemmen en aan je been knabbelen zodra je het water betreedt maken het een leuke ervaring om mee te maken en af te vissen met de fotografische mogelijkheden!

'330417' door Dionbekkers '330417' door Dionbekkers

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Vergaan...

Dionbekkers

Tijdens een fietstocht door Bangkok trof ik veel aan wat ik anders nooit gezien had in deze enorm grote stad. Veel armoede en rijkdom vloeien moeiteloos in elkaar over. Hierdoor is het contrast erg groot. Zo fiets je langs kasten van gebouwen en dure auto's om vervolgens 100 meter verderop door steegjes je fietsen die tegelijk functioneren als woonkamer van de arme bevolking.

'330410' door Dionbekkers '330410' door Dionbekkers

Thailand

Thailand

Sunset at Ko Tao

Dionbekkers

Tijdens een wandeling langs het strand en wachtend op de zon die onderging. Door de grote aanwezigheid van wolken in dit seizoen, wordt je echt getrakteerd op een prachtig schouwspel bij het ondergaan van de zon. De schaduwen die ontstaan en de prachtige kleuren op de wolken vormen een prachtig decor om op de gevoelige plaat vast te leggen.

'330408' door Dionbekkers '330408' door Dionbekkers

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Fuitverkopers

Dionbekkers

De lokale bevolking, jong en oud, weet prima in te spelen op de vele toeristen die op dit eiland afkomen. Fruit wordt voor weinig aangeboden, en lopen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat over het strand om de toeristen te voorzien van vers fruit.

'330407' door Dionbekkers '330407' door Dionbekkers

Thailand

Thailand

Overleven

Dionbekkers

Wat opvalt is dat de bevolking er alles aan doet om te overleven. Echt alles..! Vroeg in de ochtend waren deze vissers al op de rivier te vinden om vis te vangen met een net dat over een school met vissen wordt gegooid. Door de kettingen aan het eind van het net zakt het net naar de bodem en verrast de vissen van bovenaf!

'330400' door Dionbekkers '330400' door Dionbekkers

ThailandRiver Kwai

ThailandRiver Kwai

Badend Thailand

Dionbekkers

Bij een bezoek aan de watervallen in Kanchanaburi, was de lokale bevolking aan het baden in een poel dat aan de watervallen grenst. Op zo'n warme dag is niets lekkerder om jezelf van verkoeling te kunnen voorzien...

'478670' door Dionbekkers '478670' door Dionbekkers

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Kookcursus Thais eten

Dionbekkers

[url="http://www.asiascenic.com" target="_blank"]www.asiascenic.com[/url] Via tripadvisor waren wij terecht gekomen bij deze kookschool. We werden opgehaald bij ons guesthouse en vervolgens ook weer teruggebracht. Tijdens zo'n dag wordt er kennisgemaakt en zit je in vrij kleine groepen van maximaal 10 personen, waardoor er veel aandacht is voor iedereen. Er wordt een bezoek gebracht aan de lokale markt waar ECHT ALLES wat eetbaar is wordt besproken. Vervolgens kan er een keuze uit het menu worden gemaakt wat je graag zou willen leren maken. UITERAARD... wordt alles wat je maakt (3 gerechten) lekker tijdens het avondeten met ze alleen opgegeten. Tijdens zo'n dag wordt VEEL gegeten dus mijn tip: Kom aan met een lege maag!!!!! Dit was voor ons echt een super ervaring en vooral erg gezellig!!!!

'328676' door Dionbekkers '328676' door Dionbekkers

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Vrouw bereidt vlees..

Dionbekkers

Dit beeld sprak mij vooral aan hoe het leven in dit land is. De bevolking weet te overleven met de weinig middelen die zij tot hun beschikking hebben. De energie die de werkende vrouw uitstraalt met haar zelfgemaakte "soort van waaier" om de velen insecten bij het vlees weg te houden. Door de beweging die op verschillende plekken in het beeld terugkomen geeft het beeld veel dynamiek(energie).

'170265' door Dionbekkers '170265' door Dionbekkers

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Berlijn

Dionbekkers

tijdens een trip naar berlijn kwam ik veel monumentale gebouwen tegen, maar bij het binnengaan van zo'n gebouw was ik wel verrast dit tegen te komen

'156604' door Dionbekkers '156604' door Dionbekkers

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Blue ocean

Dionbekkers

's morgens vroeg op het strand kreeg het water een wat blauwere gloed door de donkere wolken erboven met het licht wat net was op gekomen en wat net boven de duinen uitstak!

'156598' door Dionbekkers '156598' door Dionbekkers

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Zonsondergang

Dionbekkers

nogmaals een zonsondergang aan het strand! als je de eerste keer een mooie zonsondergang hebt, ben je er de volgende keer weer! verslavend?

'152989' door Dionbekkers '152989' door Dionbekkers

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vloed bij...zonsonder

Dionbekkers

ik had het net optijd door, anders stond ik daar op een soort van eilandje! het water begon erg snel te stijgen, maar de zonsondergang hield iets te lang me aandacht vast maar leverde wel deze foto op! had ik wel natte schoenen voor over, maar was het 5 minuten later was het ook een natte broek geweest!

'152191' door Dionbekkers '152191' door Dionbekkers

ItaliëRome

ItaliëRome

Colosseum by night

Dionbekkers

dit pracht werk is elke keer weer een beleving als je weer naar Rome gaat! iets waar je geen genoegen van kan krijgen...

'152108' door Dionbekkers '152108' door Dionbekkers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Light Art

Dionbekkers

In Kijkduin zijn prachtig gekleurde bollen te zien die in de duinen liggen bij het strand! deze bollen zijn blijkbaar elk jaar te zien tijdens de wintermaanden! leveren een erg grappig beeld op, helemaal als je nog zo;n mooie zonsondergang als achtergrond erbij krijgt!

'151966' door Dionbekkers '151966' door Dionbekkers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Sunset romance

Dionbekkers

op het strand zijn mensen vaak hele fijne onderwerpen! dit stelletje paste perfect in het plaatje met de zonsondergang. was daarna ook erg leuk toen de mensen naar me toekwamen om te vragen of ik de foto naar hun toe wou sturen!! :D

'151917' door Dionbekkers '151917' door Dionbekkers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsondergang

Dionbekkers

een dag lekker uitwaaien aan het strand!!had gisteren denk ik wel de mooiste dag van de week, wat een geluk met als afsluiter deze mooie zonsondergang

'147723' door Dionbekkers '147723' door Dionbekkers

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Laatste ijs :(

Dionbekkers

de bomen vroegen gewoon om op de foto komen met de spiegeling en het prachtige kleurenspel van de ondergaande zon! alleen jammer dat de wind de bomen liet bewegen....

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik