Degallier

'443159' door Degallier '443159' door Degallier

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

De vuile was buiten..

Degallier

Singapore staat niet alleen bekend om de vele culturen die samen wonen in één stad, maar ook om de beperkte ruimte waarop dit plaatsvindt. Als je in zo'n volle stad woont, moet je je was toch ergens laten.. dus dan maar buiten. Maar of het daar nu echt droogt met zo'n hoge luchtvochtigheid...

'442693' door Degallier '442693' door Degallier

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Close up

Degallier

Op de camping in de Piemonte zaten we wat te drinken in het zonnetje toen we deze wesp-achtige bezig zagen op ons onderdoek. Spannend om te zien hoe zo'n insect er van dichtbij uitziet, terwijl het andere insect net niet helemaal zichtbaar is.

'442498' door Degallier '442498' door Degallier

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Pinguin

Degallier

Vlak onder Kaapstad ligt Boulders Beach. Dit staat bekend om de vele pinguins die hier aanwezig zijn. Wij waren op doorreis en wilden ter plaatse parkeren om ze te gaan bekijken. Daar aangekomen zei de parkeerbegeleider dat je linksaf moest voor de pinguins, maar rechts waren nu walvissen. Wij dus snel naar rechts gegaan. Was indrukwekkend, helaas niet interessant op foto. Wel kwam je hier nog veel pinguins tegen. Zo ook dit exemplaar. Je hoeft dus geen toegangskaartje te kopen om pinguins te zien, maar het zijn er wel iets minder.

'442497' door Degallier '442497' door Degallier

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Om de hoek gluren

Degallier

Bij Kaap de goede hoop staat een vuurtoren waar je naartoe kunt lopen. Mooie omgeving met onderweg kans op Bavianen, hagedissen en vogels. De bavianen hadden even rust toen wij er waren, want we hebben ze hier niet gezien, maar dat geeft niet, want we hadden ze al genoeg gezien elders in het land. Wel kwamen we deze hagedis tegen.

'441922' door Degallier '441922' door Degallier

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Ik zie je..

Degallier

Terugkomend vanaf Robbeneiland kwamen we bijna weer in de haven van Kaapstad. Een lief vogeltje kwam kijken of er wat eten te halen viel.

'441753' door Degallier '441753' door Degallier

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Zonnig vogeltje

Degallier

In Kaapstad ligt aan de voet van de Tafelberg een grote botanische tuin, erg mooi! We hebben er uren gewandeld en onderweg kwamen we verschillende van deze sunbirds tegen. Echte plaatjes.

'441716' door Degallier '441716' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Overstromende put

Degallier

Na de eerder beschreven regenbui bleef het nat in Franschhoek. Overal kwam water vandaan, zo ook uit deze put. Je ziet heel duidelijk het geweld van het water en de kracht die hier achter zit.

'441715' door Degallier '441715' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Na heftige regenval

Degallier

Op weg naar Franschhoek hadden we erg veel regenval, waardoor we een paar uur moesten omrijden omdat een pas was afgesloten. Daar aangekomen bleef het regenen en stormen. De volgende dag reden we in de buurt wat rond en diverse wegen waren ontoegankelijk. Deze weg was wel toegankelijk, maar met het licht erop gaf het wel mooi aan waar al het water was.

'441708' door Degallier '441708' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Wat een staart

Degallier

Op gegeven moment waren we onderweg naar Knysna en bij een stopplaats waren we iets aan het drinken toen opeens deze mooie vogel aan kwam vliegen. En hij zat schitterend op deze struik.

'441614' door Degallier '441614' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Oud hartebeest

Degallier

Vanuit Swellendam kun je prima naar Bontebok NP. Erg mooi met divers wild. We reden op gegeven moment langs dit oude exemplaar van een Hartenbeest. Door heel rustig te rijden konden we dichtbij komen en hebben we echt naast me gereden. Dit geeft een mooie kijk op dit toch best indrukwekkende dier. Ze zijn best groot.

'438760' door Degallier '438760' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Montague Pass zonder.

Degallier

Ook hier is het uitzicht zichtbaar op de Montague Pass. Nu dan zonder weg. Hier was het uitzicht ook fenomenaal. Is dus echt een aanrader om heen te rijden.

'438724' door Degallier '438724' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Montague Pass

Degallier

Zoals beschreven bij mijn tip kun je de Montague pass nemen als je vanuit Oudshoorn naar George rijdt of vice versa. Een erg mooie pas met schitterend uitzicht.

'482259' door Degallier '482259' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Stukje omrijden over.

Degallier

Als je onder weg bent van Oudshoorn naar de kust bij George of Knysna (of vice versa), overweeg dan eens om niet over de hoofdroute (de N9) te rijden, maar rij via de Montague Pass. Een schitterende bergpas, waar je met een gewone auto ook overheen kunt (het wegdek is wel niet erg goed, maar dat is vrij normaal in Zuid-Afrika), mits het niet erg nat is. De uitzichten zijn fantastisch en het is er zeker niet druk. Al blijft het onhandig als je net een tegenligger tegenkomt, want erg breed is de pas meestal niet. Om er te komen, volg je vanuit Oudshoorn de N12 (R62). Neem op de kruising met de N9/R62 de richting Uniondale/Joubertina. Op deze weg kom je na een een km of 8 a 9 bij een afslag rechts (Herald), waar je de Montague Pass oprijdt. Je komt weer uit bij George bij de N9. Vanuit George kun je het beste de R404 nemen vanaf de N9/N12 naar rechts. Op dit bord staat al Montague Pass. Dit ligt net noordelijk vanuit George.

'438723' door Degallier '438723' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Leuk vogeltje

Degallier

In de Karoo heb je uitgestrekte vlaktes met niets, echt een woestenij. Van Graaf Reinet naar Beaufort West is 200 km niemandsland. Bij Beaufort West is een mooi national park. Geen big five, maar wel leuke vogels, herten, marmotten etc. Zo ook dit leuk vogeltje dat bij ons kwam toen we even iets dronken.

'438652' door Degallier '438652' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Sperwer klaar voor...

Degallier

Vlak bij Graaff Reinet is Camdeboo NP. Lekker gewandeld met paar mooie herten en roofvogels, zoals deze Sperwer. Hij bleef even zitten en vlak voordat hij wilde opsteigen, kon ik m vastleggen.

'438418' door Degallier '438418' door Degallier

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Je moet wel opletten.

Degallier

Waar verwacht je nu veel olifanten te zien in Zuid-Afrika... Nou Addo NP. Maar we hoorden al van diverse mensen dat ze daar helemaal niets hadden gezien. Nu was het de dag ervoor slecht weer en dan willen de dieren weleens gaan schuilen en dan zie je niets meer. Maar op een klein zijweggetje kwam deze opeens uit de bosjes zetten; als je niet oppast rij je m zo voorbij. Nu kwam er 20 meter verderop ook een groot mannetje de weg opstappen... recht op ons af. Dan wordt je toch wat onrustig, ingesloten tussen 2 olifanten... maar gelukkig ging er eentje weer de bosjes in.

'438416' door Degallier '438416' door Degallier

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Ik heb beet..

Degallier

Kom je net binnenrijden in Addo NP en dan zie je eerst helemaal niets, behalve enkele wegen en veel dorre vlakten. Bij het eerste uitkijkpunt namen we even de tijd en langzaam zie je stiekum toch steeds meer bewegen. Na verder te zijn gereden, raakten we meer bekwaam in het spotten en al snel zagen we dit diertje met zijn prooi.

'438333' door Degallier '438333' door Degallier

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Witte strepen, zwarte

Degallier

Zebra's, het zijn bijna de geiten van Zuid-Afrika. Niet heel bijzonder en niet erg slim. Wel mooie dieren en zeker als je ze in de natuur ziet. Wel leuk detail is dat er meerdere soorten zijn, zo heb je ook de mountain zebra, die is meer zwart-wit dan wit-zwart

'482247' door Degallier '482247' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Indrukwekkende en...i

Degallier

Vanuit Knysna kun je heel goed het Garden routec NP verkennen. Wat een uitgestrekt gebied, waar je echt van alles kunt doen, wisselend van raften, duiken, hiken, canopytours etc. Wat zeker niet mag ontbreken, is het maken van een mooie wandeling of hike. Voor ieder is er wat wils van korte eenvoudige wandelingen over goede paden tot meerdaagse trektochten zoals de bekende Otter trail. waar ik grag op wil wijzen, is een eendaagse hike, waar je fantastische uitzichten en paden hebt, maar waar je wel avontuurlijk moet zijn ingesteld. Een topconditie is niet nodig, maar een goede conditie wel. Neem voldoende water en eten mee voor deze tocht van een uur of 6. Je moet af en toe flink klauteren, maar het is de moeite meer dan waard. Een schittetend strand met grote gepolijste kiezels in diverse kleuren bijvoorbeeld. Foto's staan onder kopje hike. Meer info op [url="http://www.gardenrouteadventureguide.com/kranshoek-hiking-trail.html" target="_blank"]http://www.gardenrouteadventureguide.com/kranshoek-hiking-trail.html[/url]

'438232' door Degallier '438232' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Kudu koppel

Degallier

Er zijn zoveel hertachtigen in Zuid-Afika. De kudu is daar zeker wel een van de indrukwekkender varianten van. Het was een tijd niet duidelijk dat het mannetje en vrouwtje, zoals op de foto, bij elkaar hoorden. Ze dachten dat het 2 soorten waren, toch niet.

'438231' door Degallier '438231' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Close up leeuw

Degallier

Als ie zo stil ligt, lijken ze zo lief en aaibaar, maar toch zie je de verborgen kracht. Zo kan alleen een echte koning kijken!

'438230' door Degallier '438230' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Ik oor je wel..

Degallier

Zo rustig en indrukwekkend zijn de neushoorns. Onbegrijpelijk dat iemand ze ooit iets aan zou willen doen... en waarvoor, voor een groot stuk nagel/hoorn. Niet voor te stellen dat ze vrijwel zeker over enkele jaren niet meer bestaan.

'438228' door Degallier '438228' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Conflict met...neusho

Degallier

Met safari, eerst bergen impala's, vrijwel direct een kudde olifanten met jongen en een klein stukje verder ook nog eens een groep neushoorns... zoveel geluk heb je niet vaak. Maar wat een leuke beesten, niet erg intelligent, maar wel koddig. Ze stonden midden op het pad en hebben ons zo een half uur aan staan kijken. Langzaam dichterbij komend.

'438224' door Degallier '438224' door Degallier

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Zuid-AfrikaOost-Kaap

Drongo vertelt...Neus

Degallier

Je ziet ze overal deze Drongo's en de meest uiteenlopende verhalen hoor je hierover. Want waarom zit ie steeds op de rug van neushoorns? Eet ie parasieten op zijn rug? Reist ie mee? Nee, hij is wel lui, maar meer omdat hij wacht op de rug van een neushoorn en als die loopt en er insecten uit het gras opspringen, pakt hij die weer. Of dit de waarheid is, ik weet het niet, maar het klonk goed.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik