Ambassadeur deerik

'1000171' door deerik '1000171' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

De boom in met die...

deerik

We liggen al een een tijdje te wachten bij twee jaguars die behoorlijk verscholen in de bosjes liggen. Ik hoop op wat interactie tussen deze twee. Dan horen we dat er op een andere plek een jong mannetje is gezien dat aan de wandel is, we besluiten te blijven want hij kan zo de jungle in lopen. 20 minuten later horen we dat hij een boom is ingeklommen. Dit komt, in tegenstelling tot luipaarden, bij jaguars niet vaak voor. Dus, gas erop en zo snel mogelijk daarheen. Het is een dik kwartier varen en we zijn de 20e boot die bij deze sighting aankomt. Onze piloot weet de boot echter precies daar neer te leggen waar ik graag wilde liggen. Hulde aan Carlos. Ruim een uur hebben we hier nog genoten van deze jaguar.

'994589' door deerik '994589' door deerik

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Impala trapje

deerik

Als je op safari gaat wordt er bij de eerste impala direct gestopt, bij de 100ste wordt er al snel doorgereden, alweer een impala... Toch stop ik er nog regelmatig voor, en niet alleen als er een in een boom hangt of er een op een heuvel staat vol met ossenpikkers, nee juist als ik een andere interessante setting zie, op zoek naar dat net wat andere plaatje. Dit was zo'n setting, een waar er tientallen dicht op elkaar in de schaduw stonden.

'993648' door deerik '993648' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

De Amerikaanse...reuz

deerik

De Amerikaanse reuzenijsvogel kan ruim 40 cm worden. Deze soort kom je in de pantanal zo vaak tegen, dat je er na een paar dagen niet voor stopt. Ik schat dat we in de 10 dagen daar minimaal 1000 ijsvogels (4 soorten) hebben gezien.

'992060' door deerik '992060' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

King of the Jungle

deerik

De Jaguar is voor mij echt de 'King of the Jungle', te meer ook omdat de leeuw niet echt in de jungle leeft. De jaguar is na Tijger en Leeuw de grootste kat. 8 jaar geleden bezocht ik ook al de Pantanal, toen pech met het weer en maar 1 jaguar gezien. In augustus zaten we 3 dagen bij Porte Jofre, DE plek om de jaguar te spotten, ik hoopte er dit keer 3 a 4 te zien. Het liep echter anders, we kregen er 22 te zien!!! Echt bizar, veel zeldzamer dan een luipaard in Afrika bijvoorbeeld. Zwemmend, jagend, klimmend, lopend, drinkend, relaxend noem maar op, bijna alles waar ik van droomde. Zo ook deze dame, die net toen wij op weg terug waren, ineens een zandbank op kwam lopen, helemaal vrij poserend, priceless!!!

'990154' door deerik '990154' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Catch of the day

deerik

Deze zomer o.a. 10 dagen naar de Pantanal geweest, wat een vreselijk mooi en rijk wildlife gebied. Het verbaast mij hoe weinig mensen dit gebied kennen. De Pantanal is het grootste drasland gebied ter wereld en 5x zo groot als Nederland! Bijgaand een eerste foto van deze trip, een jonge moerasbuizerd die een vis aan de haak slaat.

'864359' door deerik '864359' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Dorstig stel

deerik

Als je in een hut zit te wachten op vogeltjes, zijn een paar dorstige apen een ware traktatie. Aan hun ogen te zien hebben ze me in de gaten ;)

'858471' door deerik '858471' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Vriendelijke Reus

deerik

Tijdens mijn laatste trip door Zuid-Afrika heb ik weer veel close encounters met olifanten gehad. Heb blijft genieten zo dichtbij deze reuzen te kunnen komen, ondanks dat ik wel eens weg heb moeten duiken in Jeep voor een slurf of slagtand;) Deze reus had net een stofbad genomen en trok zich al etend, niets van ons aan.

'846596' door deerik '846596' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Top Model

deerik

Tijdens een gamedrive door het Zimanga Private Game Reserve, stuiten we een groep leeuwen. Dit mannetje ging bovenop een soort dam, in de laatste gouden zonnestralen van deze dag, heerlijk voor ons poseren. Onze gids positioneerde de jeep perfect om hem lekker vrij tegen lucht vast te kunnen fotograferen.

'845886' door deerik '845886' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

100% Olifant

deerik

Olifanten blijven mooie indrukwekkende dieren om te ontmoeten. Al helemaal als ze op een paar meter afstand of nog minder staan. Zo ook deze. Het gaf mij kans om een foto te maken die 100% gevuld is met Olifant.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'572202' door deerik '572202' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Heads-up

deerik

Deze twee jonge bullen waren lekker aan het stoeien bij een moederpoel. Het lijkt mij niet echt een pretje zo'n hoorn onder je kin geduwd te krijgen ;) Hluhluwe is een wat minder bekend park in vergelijking met het Kruger NP, maar zeker een aanrader. Vooral de neushoorns zijn er top maar ook de wilde honden zijn er vaak geziene gasten!

'571635' door deerik '571635' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baardmans

deerik

Omdat ik echt verliefd op ze ben geworden, nog een foto van een baardmannetje op een zonnige winterdag. Echt een dagtripje waard om van deze beauty's te genieten in eigen land!

'571595' door deerik '571595' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

De Keizer

deerik

De keizeraalscholver (Leucocarbo atriceps, synoniem: Phalacrocorax atriceps) is een aalscholver die je in Zuid-Amerika en Antarctica aantreft. Het was nog best een uitdaging om deze foto zo te maken vanuit een schommelende zodiac.

'571503' door deerik '571503' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

IJs bij Ainsworth Bay

deerik

Ruim een jaar geleden maakte ik voor Columbus de cruise naar Kaap Hoorn. De eerste dag gingen we aan land bij Ainsworth Bay, een lange fjord midden in vuurland. Te midden van het Darwin-gebergte op, vernoemd naar Charles Darwin, die hier langskwam tijdens zijn befaamde tocht op het onderzoeksschip HMS Beagle. ‘Dit hele landschap is geschapen door gletsjers,’ legt onze gids uit terwijl we een wandeling maken door het poolbos, langs watervallen en baaien. De kustlijn wordt geflankeerd door ijsschotsen die van gletsjers zijn afgebroken, wat weer mooie plaatjes oplevert.

'570053' door deerik '570053' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baardmannetje

deerik

Zo het kerstreces is weer voorbij, ik trap 2018 af met mijn eerste fotoprojectje van dit jaar, Het Baardmannetje. Ze stonden op mijn to-de lijst, dus was het niet lang nadenken toen ik hoorde dat bij Rosmalen, onder de rook van 's-Hertogenbosch, een groepje van deze prachtige diertjes was neergestreken. Afgelopen zaterdagochtend ben ik er op uit gegaan en dit is een van de resultaten.

'566842' door deerik '566842' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

Lange schaduwen

deerik

Eind vorig jaar mocht ik voor Columbus naar het meest Zuidelijke puntje van Chili om hier middels een 5 daagse cruise Vuurland te verkennen. Het was een intensieve maar prachtige reis die deze maand breeduit gemeten in de Columbus staat. Hier landen we met de zodiac in de vroege ochtend bij Ainsworth Bay. We maakten er een prachtige wandeling door het ongerepte poolbos en langs een stroompje dat uitkomt in het leefgebied van de bevers. Maar ook langs de kustlijn die geflankeerd wordt door ijsschotsen afkomstig van de gletsjers maakt deze wandeling compleet. We verbazen ons over het leven en de diverse planten, mossen en andere soorten in dit unieke poolgebied.

'565862' door deerik '565862' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Badderende dame

deerik

De vorige week plaatste ik al 2 foto's van 'Een dagje in Drunen'. Dit was voor mij het hoogtepunt, een vrouwtjes sperwer die ruim een half uur de tijd nam om te drinken en te badderen. Hier komt ze een paar passen dichterbij... Ik had in de hut alle tijd om lenzen te wisselen etc etc. Door alle actie en poses kwam ik met ruim 1000 foto's thuis van deze dame. Beter 1 foto te veel dan een top moment missen!

'565738' door deerik '565738' door deerik

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Misty Morning

deerik

Vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Beijing om 2 redenen. Vooral om de zonsopkomst op de muur mee te maken, maar ook om de drukte voor te zijn. We hebben vervolgens een deel van de beroemde Chinese muur een hele tijd voor ons zelf om te genieten van een magisch schouwspel tussen muur, zon en mist.

'565648' door deerik '565648' door deerik

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Mag het een onsje mee

deerik

Deze straatverkoper keek wat bedenkelijk, door zijn mooi uitstalde koopwaar heen. Ik ben erg geraakt door het ondernemerschap van de Indiër. Prachtig om te zien hoe ze op elke straathoek proberen wat te verdienen.

'565590' door deerik '565590' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Catch of the day

deerik

Maandag postte ik al een sperwer die ik de vorige week in Drunen heb gefotografeerd. Deze ijsvogel was de 'afsluiter'. Ruim een half uur viste hij naar hartenlust in het vijvertje waar ik zat te fotograferen. Het was niet altijd prijs, maar deze stekelbaars ging er smakelijk in!

'565446' door deerik '565446' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Sperwer

deerik

Dit jaar heb ik voor het eerst wat werk gemaakt van Nederland. Zo heb ik de vorige week een dagje in een bos, in de omgeving van Drunen doorgebracht. Daar kreeg ik voor het eerst de gelegenheid een sperwer te fotograferen. Deze man kwam rustig even drinken. Later die dag kwam er een vrouwtje uitgebreid badderen, ik kon mijn geluk niet op. De dag werd afgesloten door een vissende ijsvogel en een kruisbek, hierover later meer!

'564863' door deerik '564863' door deerik

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Strenge blik

deerik

Het Madikwe game Reserve is een relatief jong park. Het werd opgericht in 1991. Niet alleen om het wildlife en de omgeving te beschermen, maar ook om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. Met het gigantische project 'Operation Phoenix' werden meer dan 10.000 dieren, uit diverse delen van Zuidelijk Afrika naar het gebied gebracht. Toen de grootste wildlifeverhuizing ooit. Overigens kwamen alle dieren hier origine voor, maar door jacht en urbanisatie verdwenen ze langzaam maar zeker. Het project duurde zo'n zeven jaar. Nu leven er naast de big five ook wilde honden, cheeta's, alle andere bekende zoogdieren en nog eens meer dan 350 soorten vogels. Het Madikwe Game Reserve is het 4e grootste Game Reserve van Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land, want velen laten het links liggen. Aan de donkere manen van deze steng kijkende leeuw, kun je zien dat hij genen heeft van de Kalahari leeuw.

'564814' door deerik '564814' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baden in Goud

deerik

Langzaam doen de herfstkleuren hun intrede in het landschap. Dit zorgt soms ook voor mooie effecten. Zoals hier waar een koolmees onwaarschijnlijk aan het badderen is in puur goud.

'564123' door deerik '564123' door deerik

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Zwart, wit, geel

deerik

Dwalend door de straten van Varanasi kom je met regelmaat prachtige mensen tegen, zoals deze sadhu. Voor ons was Varanasi, naast de tijgers, het hoogtepunt van onze India reis. Genoten van de rituelen en de symboliek, all over the place! Als je hier bent, neem dan ook zeker de tijd om lekker ongedwongen door de straten en steegjes te wandelen en de sfeer (en soms andere luchtjes) te proeven ;)