Ambassadeur deerik

'846596' door deerik '846596' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Top Model

deerik

Tijdens een gamedrive door het Zimanga Private Game Reserve, stuiten we een groep leeuwen. Dit mannetje ging bovenop een soort dam, in de laatste gouden zonnestralen van deze dag, heerlijk voor ons poseren. Onze gids positioneerde de jeep perfect om hem lekker vrij tegen lucht vast te kunnen fotograferen.

'845886' door deerik '845886' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

100% Olifant

deerik

Olifanten blijven mooie indrukwekkende dieren om te ontmoeten. Al helemaal als ze op een paar meter afstand of nog minder staan. Zo ook deze. Het gaf mij kans om een foto te maken die 100% gevuld is met Olifant.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'572202' door deerik '572202' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Heads-up

deerik

Deze twee jonge bullen waren lekker aan het stoeien bij een moederpoel. Het lijkt mij niet echt een pretje zo'n hoorn onder je kin geduwd te krijgen ;) Hluhluwe is een wat minder bekend park in vergelijking met het Kruger NP, maar zeker een aanrader. Vooral de neushoorns zijn er top maar ook de wilde honden zijn er vaak geziene gasten!

'571635' door deerik '571635' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baardmans

deerik

Omdat ik echt verliefd op ze ben geworden, nog een foto van een baardmannetje op een zonnige winterdag. Echt een dagtripje waard om van deze beauty's te genieten in eigen land!

'571595' door deerik '571595' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

De Keizer

deerik

De keizeraalscholver (Leucocarbo atriceps, synoniem: Phalacrocorax atriceps) is een aalscholver die je in Zuid-Amerika en Antarctica aantreft. Het was nog best een uitdaging om deze foto zo te maken vanuit een schommelende zodiac.

'571503' door deerik '571503' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

IJs bij Ainsworth Bay

deerik

Ruim een jaar geleden maakte ik voor Columbus de cruise naar Kaap Hoorn. De eerste dag gingen we aan land bij Ainsworth Bay, een lange fjord midden in vuurland. Te midden van het Darwin-gebergte op, vernoemd naar Charles Darwin, die hier langskwam tijdens zijn befaamde tocht op het onderzoeksschip HMS Beagle. ‘Dit hele landschap is geschapen door gletsjers,’ legt onze gids uit terwijl we een wandeling maken door het poolbos, langs watervallen en baaien. De kustlijn wordt geflankeerd door ijsschotsen die van gletsjers zijn afgebroken, wat weer mooie plaatjes oplevert.

'570053' door deerik '570053' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baardmannetje

deerik

Zo het kerstreces is weer voorbij, ik trap 2018 af met mijn eerste fotoprojectje van dit jaar, Het Baardmannetje. Ze stonden op mijn to-de lijst, dus was het niet lang nadenken toen ik hoorde dat bij Rosmalen, onder de rook van 's-Hertogenbosch, een groepje van deze prachtige diertjes was neergestreken. Afgelopen zaterdagochtend ben ik er op uit gegaan en dit is een van de resultaten.

'566842' door deerik '566842' door deerik

ChiliTierra del Fuego

ChiliTierra del Fuego

Lange schaduwen

deerik

Eind vorig jaar mocht ik voor Columbus naar het meest Zuidelijke puntje van Chili om hier middels een 5 daagse cruise Vuurland te verkennen. Het was een intensieve maar prachtige reis die deze maand breeduit gemeten in de Columbus staat. Hier landen we met de zodiac in de vroege ochtend bij Ainsworth Bay. We maakten er een prachtige wandeling door het ongerepte poolbos en langs een stroompje dat uitkomt in het leefgebied van de bevers. Maar ook langs de kustlijn die geflankeerd wordt door ijsschotsen afkomstig van de gletsjers maakt deze wandeling compleet. We verbazen ons over het leven en de diverse planten, mossen en andere soorten in dit unieke poolgebied.

'565862' door deerik '565862' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Badderende dame

deerik

De vorige week plaatste ik al 2 foto's van 'Een dagje in Drunen'. Dit was voor mij het hoogtepunt, een vrouwtjes sperwer die ruim een half uur de tijd nam om te drinken en te badderen. Hier komt ze een paar passen dichterbij... Ik had in de hut alle tijd om lenzen te wisselen etc etc. Door alle actie en poses kwam ik met ruim 1000 foto's thuis van deze dame. Beter 1 foto te veel dan een top moment missen!

'565738' door deerik '565738' door deerik

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Misty Morning

deerik

Vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Beijing om 2 redenen. Vooral om de zonsopkomst op de muur mee te maken, maar ook om de drukte voor te zijn. We hebben vervolgens een deel van de beroemde Chinese muur een hele tijd voor ons zelf om te genieten van een magisch schouwspel tussen muur, zon en mist.

'565648' door deerik '565648' door deerik

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Mag het een onsje mee

deerik

Deze straatverkoper keek wat bedenkelijk, door zijn mooi uitstalde koopwaar heen. Ik ben erg geraakt door het ondernemerschap van de Indiër. Prachtig om te zien hoe ze op elke straathoek proberen wat te verdienen.

'565590' door deerik '565590' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Catch of the day

deerik

Maandag postte ik al een sperwer die ik de vorige week in Drunen heb gefotografeerd. Deze ijsvogel was de 'afsluiter'. Ruim een half uur viste hij naar hartenlust in het vijvertje waar ik zat te fotograferen. Het was niet altijd prijs, maar deze stekelbaars ging er smakelijk in!

'565446' door deerik '565446' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Sperwer

deerik

Dit jaar heb ik voor het eerst wat werk gemaakt van Nederland. Zo heb ik de vorige week een dagje in een bos, in de omgeving van Drunen doorgebracht. Daar kreeg ik voor het eerst de gelegenheid een sperwer te fotograferen. Deze man kwam rustig even drinken. Later die dag kwam er een vrouwtje uitgebreid badderen, ik kon mijn geluk niet op. De dag werd afgesloten door een vissende ijsvogel en een kruisbek, hierover later meer!

'564863' door deerik '564863' door deerik

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Strenge blik

deerik

Het Madikwe game Reserve is een relatief jong park. Het werd opgericht in 1991. Niet alleen om het wildlife en de omgeving te beschermen, maar ook om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. Met het gigantische project 'Operation Phoenix' werden meer dan 10.000 dieren, uit diverse delen van Zuidelijk Afrika naar het gebied gebracht. Toen de grootste wildlifeverhuizing ooit. Overigens kwamen alle dieren hier origine voor, maar door jacht en urbanisatie verdwenen ze langzaam maar zeker. Het project duurde zo'n zeven jaar. Nu leven er naast de big five ook wilde honden, cheeta's, alle andere bekende zoogdieren en nog eens meer dan 350 soorten vogels. Het Madikwe Game Reserve is het 4e grootste Game Reserve van Zuid-Afrika en een van de geheimen van het land, want velen laten het links liggen. Aan de donkere manen van deze steng kijkende leeuw, kun je zien dat hij genen heeft van de Kalahari leeuw.

'564814' door deerik '564814' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Baden in Goud

deerik

Langzaam doen de herfstkleuren hun intrede in het landschap. Dit zorgt soms ook voor mooie effecten. Zoals hier waar een koolmees onwaarschijnlijk aan het badderen is in puur goud.

'564123' door deerik '564123' door deerik

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Zwart, wit, geel

deerik

Dwalend door de straten van Varanasi kom je met regelmaat prachtige mensen tegen, zoals deze sadhu. Voor ons was Varanasi, naast de tijgers, het hoogtepunt van onze India reis. Genoten van de rituelen en de symboliek, all over the place! Als je hier bent, neem dan ook zeker de tijd om lekker ongedwongen door de straten en steegjes te wandelen en de sfeer (en soms andere luchtjes) te proeven ;)

'564058' door deerik '564058' door deerik

IndiaBandhavgarh NP

IndiaBandhavgarh NP

Imposant

deerik

Ik was al veel gewend qua katten... luipaarden, cheeta's, leeuwen en zelfs de jaguar, maar de tijger maakte misschien wel de meeste indruk. Tjee... wat zijn die poezen groot! Als je op tijgersafari gaat in India, adviseer ik dit ruimschoots van te voren te boeken. Laat je goed informeren over de parken en hun zones, zodat je een permit voor de juiste zones boekt. Dit vergroot je kans op een ontmoeting met deze imposante dieren.

'563509' door deerik '563509' door deerik

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Harig

deerik

Deze harige man, zat zomaar ergens te zitten in Varanasi. Een heerlijke markante persoonlijkheid, een van de velen die je tijdens een wandeling in Varanasi zult aantreffen.

'563177' door deerik '563177' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Patser

deerik

Een witruggier (white-backed vulture) probeert duidelijk indruk te maken op een soortgenoot, in het vroege ochtendlicht! Ben niet echt een gieren fanaat, maar met zulke interactie stop ik graag om een foto te maken.

'563090' door deerik '563090' door deerik

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Bizarre Pieken

deerik

Bij een bezoek aan Perth of omgeving, moet je zeker een (dag)trip maken naar The Pinnacles and Nambung National Park. Het lig zo'n 200km boven Perth. Als je hier loopt denk je dat je op een andere planeet bent beland. Als je uitkijkt over dit uitgestrekte buitenaardslandschap, zie je duizenden kalksteenpilaren verspreid (tot wel 5mtr hoog) over de goud-gele woestijnvloer en uiteindelijk de helder blauwe zee in de verte. Probeer vlak voor zonsondergang het park te bezoeken. De schaduwen zijn dan op z'n langst wat voor een bijzonder schouwspel zorgt.

'563039' door deerik '563039' door deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Natte voeten

deerik

De halve wereld al over gereisd, op zoek naar exotisch wildlife en dan toch nog heel blij worden van een eekhoorn.... Ik had dus nog geen een eekhoornfoto die de moeite waard was. Tot afgelopen vrijdag, toen kreeg ik in Drunen de kans om een spelende en foeragerende 'knabbel en babbel' te fotograferen. Het viel me nog vies tegen, want woww wat zijn ze snel! Het heeft me -tig foto's gekost om hem zo op de foto te krijgen, maar was mega blij met dit resultaat. Tip: Let met wildlife altijd op je snelheid in de camera, ben ook niet bang voor een hoge ISO. Beter wat meer ruis dan een onscherpe foto. Exif: ISO-800 (Begon de ochtend op ISO-4000) F/4 1/2000 sec -0,3 stap 300mm

'562783' door deerik '562783' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Less = More

deerik

Natuurlijk het is ook vaak mooi om een echte 'kijkplaat' te schieten. Maar de kracht van eenvoud is ook wel iets waar ik erg gek op ben. Was ook erg blij met deze silhouette foto. We hingen schuin tegen een damwand aan met de jeep en moesten ons in alle bochten wringen om dit soort plaatjes te kunnen schieten. Hulde aan gids en zijn stuurmanskunsten, een gids die perfect wist waar hij moest gaan staan.

'562723' door deerik '562723' door deerik

ChiliTorres del Paine NP

ChiliTorres del Paine NP

Ruig en Bizar mooi

deerik

Torres del Paine Nationaal Park; dat zijn indrukwekkende granieten torens (Torres), azuur blauwe meren, watervallen, gletsjers en een rijke flora en fauna. Vossen, guanaco’s, flamingo’s maar ook de indrukwekkende Andescondor, de grootste vogel ter wereld. Wat velen niet weten is dat dit misschien wel HET park is om oog in oog te komen staan met de Puma. Maar al zie je de puma niet, dan is het ruige landschap haast onovertroffen mooi!