Ambassadeur deerik

'1106752' door deerik '1106752' door deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Er is een kindeke...g

deerik

Moeder en baby sifaka ontwaken hoog in de boomtoppen en genieten van het ochtendzonnetje. Het was genieten deze 2 zo samen te zien. Fijne kerstdagen allemaal!!

'1106069' door deerik '1106069' door deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

I like to move it!

deerik

De dansende sifaka is een echt fenomeen en een genot om te zien. Sifaka's zijn de enige zoogdieren die zich over de grond verplaatsen door middel van zijwaartse sprongen. Hierbij houden zij hun korte armen boven hun kop. Door hun enorm lange benen, is op 4 poten lopen geen optie. Berenty is in Madagaskar De plek voor het spotten van de dansende sifaka. We verbleven hier 2 nachten en hadden er de tijd van ons leven. Letterlijk dansende sifaka's voor ons huis. Maar ook de ringstaart maki's zie je hier in overvloed. In het zuiden van Madagaskar was niet alleen de natuur indrukwekkend, maar zeker ook de cultuur. De weg naar Berenty is een feestje... je gaat terug in de tijd. Hier leven de mensen nog in alle puurheid.

'1105563' door deerik '1105563' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Eye to Eye

deerik

Tot zo'n 30 jaar geleden waren de enige jaguar foto's die we kenden, van dieren uit gevangenschap of via cameravallen. Vandaag de dag kun je deze dieren in hun natuurlijke omgeving vastleggen in de Pantanal. Deze zomer hadden we 18 ontmoetingen in 3 dagen, soms een glimp, soms zwemmend langs onze boot, en soms wandelend over de oever. Deze indrukwekkende man, kwam net uit het water en liep over een zandbank, recht op ons af. Die blik, die kracht.... het zijn mega indrukwekkende katten!

'1105409' door deerik '1105409' door deerik

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Verstroppertje

deerik

Een van mijn mooiste aanblikken ooit, een kolonie koningspinguïns. Met tienduizenden stonden ze op elkaar gepakt. Het geluid, de kleuren... onvergetelijk. Op deze foto zie allemaal volwassenen en 1 jonkie die zich probeert te verstoppen....

'1105314' door deerik '1105314' door deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Trippel Trappel

deerik

Voor ons was het bezoek aan het zuidelijke deel van Madagaskar absoluut een van de hoogtepunten. De tijd lijkt daar echt al tientallen jaren stil te staan. Aan de wegen is sowieso al -tig jaar niets gedaan, over 80km doe je al snel 3 uur. De mensen leven van hun rijstvelden en groentetuintjes. Hier zijn 2 mannen bezig op hun rijstveld. Als er geen geld is voor een ploeg, laten ze een groepje zebu's de grond los trappelen.

'1105238' door deerik '1105238' door deerik

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Kleurbekennen

deerik

Wat een aanrader... Lesbos. Veel toeristen laten dit eiland links liggen om dat het veel in het nieuws is geweest rondom de vluchtelingenproblematiek. Maar oooh oooh oooh, wat is het een leuk eiland!. En.... geen vluchteling te zien, prachtige natuur, mooie cultuur en mensen en heerlijk eten. Voor mij waren de bijeneters ook zeker een reden om naar Lesbos te gaan en juist die leken mijn grote frustratie te worden van deze reis. De bijeneters wilde maar niet naar beneden komen. Op de laatste ochtend, op weg naar de zoutpan zag ik er een paar op een hek op de dam zitten. Keek het even aan en zag ze regelmatig naar beneden vliegen en op grond gaan zitten. Daar dus naar toe gereden en een stokje geplaatst. 20 min te vergeefs zitten wachten, toen maar naar de zoutpan gegaan. Daar was niet veel te beleven en dus besloot ik maar op tijd bij het ontbijt aan te schuiven. Op weg terug zie ik vanaf de dam, 4 bijeneters op 'mijn' stokje zitten, damm.... Ik weer naar beneden en w88, na een kwartier werd mijn geduld dan eindelijk beloond. Heb gedurende zo'n 1,5 uur kunnen fotograferen (in golven), tot een boer de setting verstoorde en op het aanpalende land aan t werk ging. Ik had graag nog wat dingen willen proberen, maar ben al heel blij met de resultaten van deze ochtend, o.a. enkele vliegbeelden.

'1105105' door deerik '1105105' door deerik

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Oranje boven

deerik

We verbleven een aantal dagen bij Morondava, uiteraard om Avenue des Baobabs maar het is ook een heerlijke plek om van het strand en het lokale vissersleven te genieten. Op deze foto zie je 2 vissers die vlak voor zonsondergang terugkeren in hun pirogue.

'1105054' door deerik '1105054' door deerik

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Kleurplaat

deerik

De panterkameleon is een kleurrijke verschijning en een echte klimmer die maar zelden op de bodem komt. Hij eet vooral insecten en andere kleine dieren, het is een wat grotere soort (mannetjes kunnen zo'n 50 cm lang worden), deze kunnen ook weleens kleine vogels of hagedissen pakken.

'1104882' door deerik '1104882' door deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

100% Madagaskar

deerik

Wie Madagaskar kent, denkt al snel aan 'Allée des baobabs' en kameleons. Hoe gaaf het is dat je deze 2 samen op 1 foto kunt verenigen! Een foto die ik graag wilde maken, was er dan ook erg blij mee.

'1104599' door deerik '1104599' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Halsband-Arassari

deerik

De Halsband-Arassari (Pteroglossus torquatus) is een haast onwerkelijk mooie vogel met zijn felle kleuren en tekening op zijn snavel. We zagen hem regelmatig in de Pantanal.

'1104312' door deerik '1104312' door deerik

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Fashion Queen

deerik

Tijdens onze rondreis door Madagaskar zijn we bij diverse dorpjes gestopt om marktjes en het dagelijkse leven van de mensen daar te ervaren. In een van deze dorpjes stond dit meisje haar prachtige gevlochten tasje te showen, in een even zo mooie outfit.

'1104177' door deerik '1104177' door deerik

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Shoot to kill

deerik

Wat was ik verrast toen ik voor het eerst een Parsons kameleon zag. Wat een joekel en wat een kleuren! Ze kunnen ruim 70cm lang worden. Fascinerend om te zien ook hoe ze hun tong afschieten om een krekel of sprinkhaan te verorberen.

'1103787' door deerik '1103787' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Top Model

deerik

Een van de vele geniet momenten die we begin september hadden in de Pantanal. De Jaguars lieten zich veelvuldig zien en gingen er af en toe een goed voor zitten zoals deze dame op een omgevallen boom aan de oever van de rivier.

'1103269' door deerik '1103269' door deerik

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Petje Pietamientje

deerik

Daar zat hij dan, Petje Pietamientje himself. Samen met zijn moeder zat dit boefje banaantjes te verkopen. We waren gestopt bij een regionale markt op de hoogvlakten van Madagaskar. Heerlijk om daar zo rond te lopen. Wij waren overigens de bezienswaardigheid daar, als enige blanken, want doorgaans komen hier blijkbaar geen toeristen.

'1103132' door deerik '1103132' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Sluipend door de nach

deerik

Het was een enorm kado om deze Ocelot voor de lens te krijgen gedurende onze reis door de Pantanal. Een stuk kleiner dan de jaguar, maar nog mooier getekend en vooral actief na zonsondergang.

'1103000' door deerik '1103000' door deerik

MadagaskarMorondava

MadagaskarMorondava

Ochtendspits

deerik

Terwijl ik op Baobab Avenue stond te wachten op de sunrise, in haast perfecte omstandigheden met een vleugje ochtendnevel, kwam deze boer op zijn ossenwagen voorbij, op weg naar de markt. Ik besefte dat dit dagelijkse kost is voor deze local, terwijl ik daar, op een voor mij unieke plek stond... Is toch net ff wat anders dan over de A2 naar je werk rijden ;)

'1092936' door deerik '1092936' door deerik

Duitsland

Duitsland

In de wolken

deerik

Afgelopen jaar december bracht ik mijn eerste en zeker niet laatste bezoek aan Helgoland, een van de Duitse Waddeneilanden. Vanuit Helgoland is het 10 minuten met een bootje naar Dune waar de zeehonden liggen. In december worden de meeste jongen geboren, heerlijke witte knuffels. Ook in het voorjaar is Helgoland interessant, maar dan meer voor de Jan van Genten die hier een broedkolonie hebben. En ja, daar lig je dan, op het strand van Dunne, net geboren en direct al een volleerd fotomodel. Deze lag in wolken zeeschuim, gaf een mooi effect, net alsof hij in de sneeuw ligt. Maar ook ik was in de wolken, het was op en top genieten van de Grijze Zeehonden op Dune.

'1092873' door deerik '1092873' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Close Encounter of th

deerik

Ik kon mijn ogen niet geloven toen deze Boommiereneter of tamandoea, op onze laatste ochtend in de Pantanal recht op mij af kwam lopen en mij op een metertje passeerde. Ik was nog verbaasder dat hij vervolgens op mijn zoontje afliep, hij tilde zijn kop op en keek Teun verbaasd aan op ±40cm afstand en vervolgde daarna zijn weg. Het was mijn eerste ontmoeting met een boommiereneter, een om nooit te vergeten! Een mooie compensatie ook voor het niet zien van de reuzenmiereneter die we tijdens een eerdere trip al eens hadden gezien en weer hoog op ons verlanglijstje stond. De tamandoea klom niet veel later een boom in, om daar in een hol te gaan slapen.

'1092390' door deerik '1092390' door deerik

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Met stip

deerik

De Cheeta staat hoog in mijn top 10, favoriete dieren. Vind het een prachtig straaltje evolutie. Alles aan deze kat is gericht op snelheid, zijn slanke bouw, zijn hoge poten, zijn niet intrekbare nagels (spikes), zijn staart (om mee te sturen), het lijntje onder zijn ogen etc etc. Het is en blijft ook een feestje om deze katten te zien en vast te kunnen leggen. Deze foto is genomen in Private Game Park aan de rand van het Kruger NP. Omdat de cheeta's hier gewend zijn aan mensen, mochten we onder het toeziend oog van de een ranger de jeep verlaten om, gewapend met een groothoeklens, mooie plaatjes te maken.

'1063979' door deerik '1063979' door deerik

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Sneeuw koningin

deerik

Het Beierse Woud is het oudste beschermde natuurgebied in Duitsland. De bossen bij de Tsjechisch/Duitse grens hebben iets onheilspellends. De pure wildernis en de ondoordringbare stukken oerbos de laatste decennia vaak plaatsgemaakt voor meer verzorgde naaldbossen, maar toch zijn er nog mooie stukken oerbos overgebleven. In deze bossen heb je 2 delen waar je diverse diersoorten, weliswaar omheind, in hun oorspronkelijke habitat kunt bewonderen. Ze hebben er behoorlijk de ruimte, je moet soms dus echt de tijd hebben en een beetje geluk ze van dichtbij te zien. Ik ging er dit jaar in februari heen, vooral om Lynxen in de sneeuw te fotograferen. Zelfs met snowboots en 2 paar sokken had ik er koude voeten. Gelukkig wel een paar mooie sightings van deze prachtige dieren gehad.

'1063451' door deerik '1063451' door deerik

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Rollenbollen in de...

deerik

De winter komt eraan... Deze foto van 2 stoeiende beren is genomen in het Beierse Woud. Het Beierse woud is een middelgebergte in de Duitse deelstaat Beieren. Het Beierse Woud is geografisch onderdeel van het Bohemer Woud en loopt langs de grens met Tsjechië. Het is een vrij toegankelijk park waar je o.a. beren, lynxen en wolven gaat vinden in een natuurlijke omgeving. Vooral de herfst met de warme rode kleuren en de winter zijn fotografisch gezien mooie periodes hier. De natuurlijke setting, maakt het tot een geliefde plek voor fotografen. Toch sta je vaak lang te wachten tot de dieren zich laten zien, warme kleding is een absolute must!!

'1063332' door deerik '1063332' door deerik

PolenWarschau omgeving

PolenWarschau omgeving

Kung fu fighting

deerik

Ben de vorige week een aantal dagen naar Polen geweest voor de Zeearenden. Niet aan zee, maar in het binnenland, waar ze in de winter veelal te vinden zijn. Het was een ware belevenis om deze giganten, met een spanwijdte van 2,5 meter in actie te mogen zien. Hier deden ze zich te goed aan een overleden reebokje. Erg relaxed ging het er niet aan toe, veel raven op de loer en veel onderlinge strijd tussen de arenden. Ik schat dat er deze dag zo'n 30 à 35 in actie waren. Op deze foto een van de vele gevechten deze dag. Canon EOS 1D-X mkII Canon 500mm 4.0L F/4 ISO 400 1/1250 2/3 onderbelicht

'1048505' door deerik '1048505' door deerik

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Zuid-AfrikaKwaZulu-Natal

Shared Dining

deerik

Heel de ochtend volgden we al een roedel wilde honden. Van ontwaken tot spelen en van knuffelen tot de jacht. Nadat de volwassenen een wrattenzwijn hadden gevangen, lieten ze deze aan de jongvolwassenen. Dit gaf mij de gelegenheid, om onder het toeziend oog van onze gids dichtbij te sluipen deze foto te maken met een groothoeklens op zo'n meter afstand. Er werd me wel op het hart gedrukt van de prooi af te blijven, nou zo hongerig was ik ook echt niet ;) Eerlijk is eerlijk mijn hartslag ging wel wat omhoog, maar ik voelde me geen moment bedreigd. Kreeg soms wat nieuwsgierige blikken, maar ze waren vooral gefocust op de prooi. Canon EOS 5D Mark III 32mm f/8 ISO 400 1/1250 sec

'1022707' door deerik '1022707' door deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Jaguar vs Kaaiman

deerik

Het is onze laatste ochtend in het gebied van de jaguar. Na enige tijd varen zien we een door het leven getekend mannetje zwemmen. We volgden zo'n 20 minuten, soms ging hij even de kant op, om vervolgens weer verder te zwemmen, tot hij in de bush verdween. We besluiten even te wachten, je weet maar nooit, misschien komt hij terug. Toen ineens, uit het niets, lijken de waterplanten voor ons te ontploffen en zijn we getuigen van een worsteling tussen de jaguar en een forse kaaiman, uiteraard wint de jaguar. Een kippenvelmoment, waar je alleen van kunt dromen om het mee te mogen maken. Enkele minuten later sleurt de jaguar zijn prooi de bush in. Ook het geluid van een krakende kaaiman schedel zal ik nooit vergeten. Het is fotografisch gezien zeker niet mijn beste foto van onze Brazilië trip, maar het moment was onvergetelijk! Tip: Geef niet te snel op in de natuur en ben klaar voor het onverwachte met je camera in de aanslag. Uit het niets kan de situatie veranderen!