Ambassadeur Deerik

'1116783' door Deerik '1116783' door Deerik

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

In de Wolken

Deerik

Tijdens ons bezoek aan Helgoland hebben we te maken gehad met wisselende omstandigheden, voor mij als fotograaf een feestje natuurlijk. Helemaal als er ineens een strookje schaapjeswolken komt over drijven. Dan ga ik maar wat graag even op mijn buik liggen om de Jan van Genten vast te leggen ;)

'1115880' door Deerik '1115880' door Deerik

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Love is in the air

Deerik

Helgoland is een heerlijk eiland om in het voorjaar te vertoeven. Het was prachtig om te zien hoe de paartjes Jan van Genten al begonnen te knuffelen met elkaar, terwijl de ene helft nog in de lucht hing. Het was een hele uitdaging om zo'n moment te vangen te midden van honderden jannen.

'1115096' door Deerik '1115096' door Deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Paarse uurtje

Deerik

Mijn 1e bezoek aan Avenue des Baobabs was vroeg in de ochtend. Heerlijk de rust daar, de toeristen waren letterlijk op 1 hand te tellen. Deze foto is ongeveer 20 minuten voor zonsopkomst gemaakt met een wat langere sluitertijd (5 sec).

'1115042' door Deerik '1115042' door Deerik

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

De vleugels uitslaan

Deerik

Afgelopen weekend heb ik voor het eerste 'sinds Corona' mijn vleugels echt kunnen uitslaan. Onze trip naar Helgoland, die ik al geboekt had in november, stond lange tijd op losse schroeven. Zo'n 10 dagen geleden ontving ik bericht van onze accommodatie dat ze vanaf de 18e mei weer toeristen mogen ontvangen en dat de boot vanaf 20 mei weer gaat varen. Wij hadden de boot geboekt voor de 21e dus alles viel precies op zijn plek. Op het eiland is tot op heden nog niet 1 geval van corona geconstateerd en alle veiligheidsmaatregelen worden er goed nageleefd. Kortom een echte aanrader voor mensen die er op korte termijn toch ff uit willen. Het was heerlijk rustig op het eiland en we hebben enorm genoten van vooral de Jan van Genten die daar nu volop zitten te broeden. Maar ook de zeehonden op het nabij gelegen Dune zijn een traktatie. Verrassend genoeg is mijn telelens de meeste tijd in mijn tas gebleven. Dat is dan ook direct een tip, gebruik ook regelmatig je groothoek of mid-range lens voor wildlife. Bijgaand een Jan van Gent die zijn vleugels even uitslaat met de warme kleuren van de zonsondergang op de achtergrond.

'1115018' door Deerik '1115018' door Deerik

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Incoming!!

Deerik

Een duikende ijsvogel die in volle vaart op het water af duikt om een visje te vangen. Het zijn echt fantastische vissers, een genot om naar te kijken.

'1114698' door Deerik '1114698' door Deerik

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Beet!

Deerik

Afgelopen week vanuit een hut genoten van de ijsvogel. Naast het portret die ik eerder deze week geplaatst heb, ook met actiefoto's bezig geweest. Hier zie je hoe hij, nog omgeven door de waterspetters, wegvliegt met zijn vangst, na een duik in het water.

'1114574' door Deerik '1114574' door Deerik

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Verse vangst

Deerik

Door alle corona perikelen ben ik de afgelopen weken weer meer in ons eigen kikkerlandje op pad geweest om zo aan mijn 'wildlife behoefte' te voorzien. Zo zat ik afgelopen zaterdag in Noord-Holland, in het Gooi, om de IJsvogel eens goed vast te leggen. Want wat vreselijk, haast on-Nederlands mooi vogeltje is dit toch. Op deze foto een mannetje met een vers gevangen visje.

'1114289' door Deerik '1114289' door Deerik

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Wolf

Deerik

Eerder dit jaar ben ik naar Montana USA geweest, vlak bij Glacier NP, om enkele zeldzame diersoorten in hun 'min of meer' natuurlijke habitat (sneeuwlandschappen) te fotograferen. Het was fantastisch om met deze dieren (o.a. lynx, wolf, poolvos, puma) te werken. Deze wolf met de besneeuwde bergtoppen van de Rocky's op de achtergrond is een van de resultaten waar ik erg blij mee was.

'1114240' door Deerik '1114240' door Deerik

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Ingetogen

Deerik

Dit jochie zat heerlijk ingetogen te spelen tegen een vervallen reclame muurtje. Je ziet aan zijn kleding dat ze het niet breed hebben. Andere kinderen stonden om ons heen, springend en vragend om wat lekkers. De levensstandaard in Madagaskar ligt echt heel erg laag. Een docent op de lagere school neem zo'n 20 euro per maand mee naar huis, ze moeten er wel bijklussen om rond te komen. Hoop voor alle mensen daar dat het toerisme weer snel op gang gaat komen, want deze inkomsten hebben ze heel hard nodig....

'1114212' door Deerik '1114212' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Shake it!

Deerik

Na Afrika is voor mij de Pantanal DE plek om op safari te gaan. De hoeveelheid dieren en ook de vele soorten maken reizen en fotograferen door dit gebied tot een feestje. Deze foto is in de omgeving van Porto Jofre gemaakt. We hebben deze jaguar een tijdje tijdens de jacht gevolgd, hier staat hij even op een soort van zandbank en kijkt mij tijdens het uitschudden strak aan. Een heerlijk moment, om nooit te vergeten!

'1114179' door Deerik '1114179' door Deerik

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

I see you!

Deerik

Oog in ook met een kameleon (Panther Chameleon) op Madagaskar. Ik kan erg genieten van de prachtige details aan zo'n dier. Er komen op Madagaskar zo'n 90 soorten voor, bijna de helft van alle soorten.

'1114122' door Deerik '1114122' door Deerik

Zuid-AfrikaMpumalanga

Zuid-AfrikaMpumalanga

Roadblock

Deerik

Hoe heerlijk is het om zo'n roadblock aan te treffen!? Ik kan intens genieten van zulke momenten. Droevig word ik van het feit dat door de Corona crisis, in veel parken stropers vrij spel hebben. Doordat er geen toeristen meer overnachten in de Nationale Parken, is er veel minder sociale controle en neemt de stroperij toe....

'1113837' door Deerik '1113837' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Reuzenotter

Deerik

Een van de soorten waarvoor je graag naar de Pantanal gaat is de reuzenotter. Ze zijn echt enorm en kunnen wel 1,80 mtr lang worden! Het is een feestje om zo'n familie te zien spelen of jagen. Hier zie een volwassen otter genieten van zijn vers gevangen visje. Laat het nu net een meerval soort zijn, die hier in NL een zeer gewilde aquarium vis is ;)

'1113783' door Deerik '1113783' door Deerik

NederlandGelderland

NederlandGelderland

In het veld

Deerik

Ik denk dat er overal leuke plekjes jij om te (her)ontdekken, je moet alleen soms wat anders kijken. Zie je een mooie weide, aan een bosrand bijvoorbeeld. Loop er dan niet in, maar kruip er eens in! Het zal je verbazen wat je gaat ontdekken als je op ooghoogte door het hoge gras en de weideplanten kruipt. Overal beestjes en leuke bloemetjes om van te genieten en te fotograferen. Zo ook deze sluipwesp, gefotografeerd met een 100mm macro lens en gebruik gemaakt van een flitser met afstandsbediening in de achtergrond om het silhouette-effect te creëren. Bij thuiskomst wel ff goed checken op teken!

'1113661' door Deerik '1113661' door Deerik

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Mine mine mine

Deerik

Tijdens mijn laatste verblijf in Zuid-Afrika (2018) heb ik in het private gamepark Zimanga o.a. een ochtend doorgebracht in een hut op een klif voor de gieren. Hoe lelijk deze vogels ook zijn, het was een feestje er zo oog in oog mee te staan en van hun 'nukken' getuige te mogen zijn.

'1113426' door Deerik '1113426' door Deerik

FinlandLapland

FinlandLapland

Afterglow

Deerik

Een reis die ik nog net heb kunnen meepikken voordat het Coronaspook ging regeren over Europa, was naar Fins lapland. Het waren 4 intensieve dagen, maar wat hebben we genoten. 2 avonden hebben het geluk gehad met het noorderlicht. Dit is een foto van de laatste flarden noorderlicht terwijl wij genieten van een warm drankje en marshmellos in de tent.

'1113377' door Deerik '1113377' door Deerik

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Snotneus

Deerik

Afgelopen zomer hebben we een fantastische rondreis gemaakt door Madagascar. In die tijd maakte je een foto van, bijv. deze te leuke snotneus zonder er verder bij na te denken. Als iemand niesde, zei je 'gezondheid'. Nu lopen we met een grote boog om een snotneus heen... Nu is het hopen dat we komende zomer 'gewoon' weer op vakantie kunnen, maar ik vrees ..... pffff wat een tijd.....

'1113341' door Deerik '1113341' door Deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Ringstaarten

Deerik

Wat mij betreft is Berenty de beste plek voor het zien en fotograferen van Ringstaart maki's. Ze lopen er letterlijk rond om je huisje rond. En wat zijn ze leuk met die enorme staarten, zeker zo lang als de rest van hun lijf. De huisjes zijn ruim maar vrij basic, het eten prima en de gidsten top! Ook voor de dansende Sifaka , The place to be!

'1113314' door Deerik '1113314' door Deerik

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Oranje boven

Deerik

Ondanks dat deze plek, voor plaatselijke begrippen, erg toeristisch is, vind ik het toch een absolute aanrader voor als je naar Madagaskar gaat. Ik ben 3x bij deze plek op bezoek geweest. In de ochtend (handjevol mensen), overdag (enkele tientallen bezoekers) en in de avond voor de sunset (een paar honderd bezoekers). Mijn voorkeur... de ochtend ;)

'1112274' door Deerik '1112274' door Deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Fijne paasdagen...all

Deerik

Hele fijne paasdagen allemaal! Geniet van het zonnetje en je naasten in deze bizarre coronatijd. Misschien dat er heel dichtbij nog wat moois te ontdekken valt nu we niet weg mogen. Zoals bijvoorbeeld deze appelvink ;)

'1112162' door Deerik '1112162' door Deerik

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Havik

Deerik

Nu we even beperkt zijn tot ons kikkerlandje, ben ik hier maar weer eens op pad geweest. Het hoogtepunt van de dag was een havik die vlak voor mij in het mooie zonnetje kwam zitten.

'1106752' door Deerik '1106752' door Deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Er is een kindeke...g

Deerik

Moeder en baby sifaka ontwaken hoog in de boomtoppen en genieten van het ochtendzonnetje. Het was genieten deze 2 zo samen te zien. Fijne kerstdagen allemaal!!

'1106069' door Deerik '1106069' door Deerik

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

I like to move it!

Deerik

De dansende sifaka is een echt fenomeen en een genot om te zien. Sifaka's zijn de enige zoogdieren die zich over de grond verplaatsen door middel van zijwaartse sprongen. Hierbij houden zij hun korte armen boven hun kop. Door hun enorm lange benen, is op 4 poten lopen geen optie. Berenty is in Madagaskar De plek voor het spotten van de dansende sifaka. We verbleven hier 2 nachten en hadden er de tijd van ons leven. Letterlijk dansende sifaka's voor ons huis. Maar ook de ringstaart maki's zie je hier in overvloed. In het zuiden van Madagaskar was niet alleen de natuur indrukwekkend, maar zeker ook de cultuur. De weg naar Berenty is een feestje... je gaat terug in de tijd. Hier leven de mensen nog in alle puurheid.

'1105563' door Deerik '1105563' door Deerik

BraziliëPantanal

BraziliëPantanal

Eye to Eye

Deerik

Tot zo'n 30 jaar geleden waren de enige jaguar foto's die we kenden, van dieren uit gevangenschap of via cameravallen. Vandaag de dag kun je deze dieren in hun natuurlijke omgeving vastleggen in de Pantanal. Deze zomer hadden we 18 ontmoetingen in 3 dagen, soms een glimp, soms zwemmend langs onze boot, en soms wandelend over de oever. Deze indrukwekkende man, kwam net uit het water en liep over een zandbank, recht op ons af. Die blik, die kracht.... het zijn mega indrukwekkende katten!

Community updates

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
22-10-2020 Morgen (vrijdag) valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik