deb

'452673' door deb '452673' door deb

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bergherbos

deb

bij het bergherbos (omgeving van doetinchem) heb je een mooi wandelgebied, ook erg populair bij hardlopers. met akkers, paddenstoelen en mooie vergezichten. heerlijk om een mooie herfstwandeling te maken.

'452583' door deb '452583' door deb

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Lekker warm

deb

deze roofvogel zat lekker dicht bij een geiser in de buurt. mooi warm. ondertussen vanuit de boom alles in de gaten kunnen houden en zich niks aantrekken van de massa's mensen in de buurt.

'452492' door deb '452492' door deb

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

15 minuten!

deb

hier een beeld van yellowstone n.p. mooie omgeving met veel prachtige dieren zoals deze bizons. ook kan je hier goed zien hoe snel het weer kan veranderen. binnen 15 minuten kan je van regen naar zonneschijn gaan en weer een kwartier later is het weer nat. deze foto is gemaakt tijdens onze wandeling op het slough creek trail. geweldige wandeling!

'452427' door deb '452427' door deb

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Pika(chu?)

deb

deze pika's kan je van verre al horen. ze waarschuwen elkaar met een hoog ieee geluidje. dan is het alleen nog zoeken en hopen dat ze lang genoeg stil zitten voor een foto. het zijn erg ondernemende beestjes. die gras aan het verzamelen zijn voor hun hol, voor de winter. als ik naar de pika kijk doet mij dat gelijk denken aan pikachu, misschien komt daar het idee vandaan?

'450879' door deb '450879' door deb

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Valley of the 5 lakes

deb

langs de icefield parkway heb je de trail, valley of the 5 lakes. een mooie wandeling. elk meer heeft weer een andere kleur groen. deze foto is genomen vanuit 2 rode stoelen die zijn geplaatst om mensen te leren de tijd te nemen, stil te zijn en dan te genieten van de geluiden en dieren uit de natuur. een geweldig idee!

'450738' door deb '450738' door deb

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Medicine lake

deb

Medicine lake in jasper national park. het is een meer met een diepe rivier, die je duidelijk ziet lopen in het meer. Donker groene geulen. deze foto is gemaakt met zonsondergang. mooie route om 's avonds te rijden en grote kans op beren dan.

'449105' door deb '449105' door deb

CanadaVancouver

CanadaVancouver

?

deb

net buiten vancouver, kan je wandelen in het capilano river regional park. hier heb je verschillende wandelpaden. onder andere naar een dam en een zalm hatchery. onderweg kwamen wij leuke stroomversnellingen tegen en deze aparte paddenstoel.

'449094' door deb '449094' door deb

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Marine drive vancouve

deb

Vanaf noord vancouver (brug bij stanley park over) kan je de scenic drive nemen, marine drive. een leuke route langs de kust. aan het einde van de weg kom je bij een park, vanaf daar kan je naar het strand lopen, waar je ook vaak de kans hebt om zeehonden tegen te komen.

'441904' door deb '441904' door deb

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Normandy american...c

deb

het indrukwekkende amerikaanse begraafplaats in colleville sur mer. je kijkt vanaf de begraafplaats uit op omaha beach. er liggen 9.387 mensen begraven. ook het museum is een bezoek waard.

'372644' door deb '372644' door deb

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Paddenstoelen familie

deb

hier zie je een familie paddenstoelen. een echt herfstplaatje, de grond is nat, je ziet bladeren, mos en paddestoelen. de paddenstoelen springen er echt uit omdat ze zo ligt zijn in een verder donker bos. deze heb ik op de veluwezoom genomen.

'372616' door deb '372616' door deb

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Herfst le france

deb

in noord frankrijk, in de lorraine streek heb je prachtige bossen. nu in de herfst kom je de mooiste kleuren tegen. hier h is het 's ochtends dus er hangt nog wat mist over het riviertje. ik vind het zo een mooi mystiek gezicht.

'480393' door deb '480393' door deb

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Ontdek amerika

deb

op de site van www.ontdek-amerika.nl staat heel veel informatie. super handig als je je road trip wilt voorbereiden. de site is gemaakt door mensen die zelf telkens op vakantie gaan naar amerika. er staan veel nationale parken op, maar ook andere bezienswaardigheden. info. over het weer, toegangsprijzen van parken enz. ook geweldig is dat ze veel foto's hebben en dat er veel trails op staan. ideaal om ideeen op te doen.

'369020' door deb '369020' door deb

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Grimsdalen vallei

deb

als je van dovre naar holen rijd (of andersom) , kom je door het mooie grimsdalen vallei. dit ligt aan de noordkant van rondane n.p. het is een tolweg en een zandweg dus niet veel verkeer. behalve misschien de gebruikelijke schapen op de weg! hier zie je 1 van de paarden die los lopen in de vallei met op de achtergrond een lief beekje en besneeuwde toppen. heerlijk om uit te stappen en te wandelen en/of te picknicken en te genieten van de omgeving.

'367904' door deb '367904' door deb

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Bloem dovrefjell

deb

In het Dovrefjell n.p. kan je heel mooi wandelen. Je mag van de paden af lopen. Dat is wel pittig want je loopt door moeras gebied waar veel struiken staan. leuke uitdaging! tijdens onze wandeling hebben we veel gezien. De bekende muskusossen maar ook mooie fauna. waaronder deze bloem.

'367526' door deb '367526' door deb

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Melkhuisje

deb

In de valei van Hellesylt naar Leknes (omgeving geirangerfjord) vind je in de hellingen deze huisjes verstopt. Vroeger werden deze huisjes gebruikt door zogenoemde melkmeisjes. Deze melkmeisjes kwamen in de zomer om te melken en verbleven dan in deze huisjes. De huisjes staan er nog, helaas geen melkmeisje te zien.

'366761' door deb '366761' door deb

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

De 7 zusters

deb

de 7 zusters is een waterval in het geirangerfjord. je kan vanaf het plaatsje geiranger naar hellesylt varen of andersom. onderweg kom je veel watervallen tegen. als je geluk hebt (niet te bewolkt) dan heb je als je naar geiranger toe rijd een mooi uitzicht op de fjord en op geiranger..

'356831' door deb '356831' door deb

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Natuur vecht terug!

deb

in het klooster wat aan de Se cathedral vast zit, zijn ze bezig met opgravingen. ondertussen proberen de planten en bloemen ook hun plekje te veroveren. deze mooie klimplant was helemaal over een pilaar gegroeid.

'356744' door deb '356744' door deb

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Uitzicht sao jorge

deb

in lissabon heb je een kasteel genaamd sao jorge. bij de ingang heb je een plein met mooie uitzichten over de stad en de taag. als je doorloopt door het kasteel kan je naar een plek waar ze opgravingen aan het doen zijn. hier heb je geweldige uitzichten over een ander deel van de stad en de taag. en lang niet zoveel mensen om het mee te delen.

'353929' door deb '353929' door deb

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Camouflage

deb

van veraf vallen ze haast niet op de hagedissen in zion national park. tijdens onze wandeling naar de emerald pools (lower, middle en upper) zagen we heel veel hagedissen, vooral tussen en op de rotsen. zo ook deze maar hij klom al snel de boom in. zo leuk om zoveel verschillende soorten te zien en wat jammer dat er best wat mensen voorbij lopen die er helemaal geen oog voor hebben maar zo snel mogelijk van punt a naar b moeten gaan.

'353841' door deb '353841' door deb

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Turkey vulture in...f

deb

tijdens onze wandeling in de grand canyon vlogen er boven, onder en langs ons heen 2 kalkoengieren. wat een klus om ze een beetje leuk op de foto te krijgen. zorgde wel voor een kans om op adem te komen tijdens de klim naar boven. wat was het mooi om te zien hoe deze vogels met de wind aan het spelen waren.

'343357' door deb '343357' door deb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Dood stil

deb

het ziet er echt doods uit in de death valley, tenminste als je weg van de weg en de auto's die langsrijden kijkt. toch is het er erg diverse. zo heb je zandduinen, zoutmeren, ruige bergen, wat lage begroeiing maar als je richting seqouia n.p. rijd zie je zelfs joshua tree's. super warm en je wordt bijna gezandstraalt maar wel leuk om uit te stappen en het echt te ervaren.

'342911' door deb '342911' door deb

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce canyon 2

deb

hier zie je duidelijk de mooie kleuren en vormen van bryce canyon. 1 van mijn favorieten. het lijkt net of er maar een paar bomen staan maar als je door de canyon loopt zie je dat er beneden hele stukken bos ligt.

'338259' door deb '338259' door deb

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Big horn sheep

deb

deze big horn sheep kwamen we tegen in joshua tree. rustig aan het wandelen en gingen de bocht om en ineens stond hij daar bovenop een rots. we hebben veel geluk gehad want naast deze schaap hebben we bij de grand canyon nog een hele fanilie samen gezien. dit was 1 van de dieren die ik erg graag tegen wou komen.

'479019' door deb '479019' door deb

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

49 mile scenic drive

deb

heb je maar 1 dag om dezze geweldige stad te zien, doe dan de 49 mile scenic drive. deze route neemt je mee door heel san fransisco en bied zo een mooi beeld van de stad. de route staat beschreven in de san fransisco guide where to go and what to do. deze gids konden wij pakken bij ons hotel en is gratis. je kan zelf bekijken waar je hem begint want je komt uiteindelijk op het zelfde punt weer uit. naast de kaart heb je ook in de stad zelf de bordjes van de 49 mile scenic drive, deze zijn blauw/wit met een meeuw erop (en natuurlijk 49 mile scenic drive). de enige punten waar je niet langs komt is lambard street en alamo square maar die staan wel duidelijk beschreven in het boekje. ik zelf vond het een leuke route om kennis te maken met de stad en ook op plaatsen te komen waar je normaal niet zo gauw heengaat opmdat je het niet weet.