dbakkers

'263654' door dbakkers '263654' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Potala palace by nigh

dbakkers

Vanaf ons hotel hadden we iedere ochtend en avond een schitterend uitzicht, namelijk het Potala. 's Ochtends leek het potala in de brand te staan en werd deze helemaal goudkleurig. 's Avonds tja kijk maar naar de foto! Waanzinnig toch!

'475571' door dbakkers '475571' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Tibetanen op de foto

dbakkers

Als je in Tibet bent kan je er tegen aan lopen dat de mensen absoluut niet op de foto willen. Ze geloven namelijk dat er een jaar van hun leven afgaat als je ze er op zet ( ze lopen om of met hun handen voor het gezicht). Sommige hebben er helemaal geen moeite mee maar de meeste wel. De tip als je met meerdere bent vorm een muurtje en ga daar achter staan. Als je nu een foto neemt hebben de meeste het niet eens door! Ons heeft het namelijk mooie plaatjes opgeleverd.

'263651' door dbakkers '263651' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Doorgaan met draaien!

dbakkers

In Lhasa zie je vele tibetanen met een gebedsmolen, zoals dit vrouwtje. Over het algemeen zijn deze mensen moeilijk te fotograferen. Ze geloven namelijk op het moment dat je een foto maakt van hen dat er een jaar van hun leven afgaat.

'263496' door dbakkers '263496' door dbakkers

CubaVaradero

CubaVaradero

Hier op de stam....

dbakkers

Bij het zwembad van ons hotel zaten vele kleine hagedisjes in alle kleuren. Je zag ze spelen, stil zitten en af en toe een showtje om de vrouwtjes te imponeren.

'263495' door dbakkers '263495' door dbakkers

CubaCayo Largo del Sur

CubaCayo Largo del Sur

Leguaan op Cayo Largo

dbakkers

Op een deel van het eiland Cayo Largo zitten heel veel leguanen. Deze leguanen komen gewoon naar je toe dus je moet een beetje voorzichtig zijn. Alleen deze beesten weten precies wanneer ze eten krijgen als de boot met toeristen namelijk aan komt. Heel erg jammer.

'263291' door dbakkers '263291' door dbakkers

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Typische trammetjes!

dbakkers

In Lissabon waar we een paar dagen naar toe zijn geweest zijn: vele trammetjes, mooie gebouwen met porseleine tegels, pleintjes en straatjes waar je uren rond kan dwalen! Schitterende stad

'263269' door dbakkers '263269' door dbakkers

Costa Rica

Costa Rica

Rincon de la Vieja

dbakkers

Rincon de la Vieja wat hoek van de oude vrouw betekent is een zeer mooi uitgestrekt natuurgebied! Het is een echt oerbos waarin vele wurgbomen groeien.

'263268' door dbakkers '263268' door dbakkers

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Trinidad

dbakkers

Trinidad een stad die op de wereld erfgoed lijst van Unesco staat. Het doet aan als een vrolijk dorpje, welke in vrolijke kleuren is opgeschilderd. Als je goed om je heen kijk dan zie je hier wel de armoede, maar door de vrolijke omgeving lijkt dat door de meeste toeristen geheel vergeten te worden.

'263041' door dbakkers '263041' door dbakkers

CubaHavana

CubaHavana

Typische plaatjes voo

dbakkers

In Havana op straat in het oude centrum zie je veel lokale bevolking die hun geld verdienen met: op de foto gaan, muziek maken en sigaren verkopen. In dit geval levert een typisch plaatje op uit de boeken.

'256210' door dbakkers '256210' door dbakkers

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Vergrootglas!!!!

dbakkers

In trinidad zie je veel gekleurde huisjes en de wat oudere bevolking. Vanaf een afstand heb ik deze foto genomen. Dit vrouwtje zat zo heerlijk te aanschouwen wat er allemaal gebeurde op straat, dat ik het niet kon laten een foto te maken. Ze bleef rustig zitten kijken en toen ben ik naar haar toegegaan. De bril die ze draagt daar schrok ik een beetje van en het was ook wel lachwekkend ( dit heb ik natuurlijk niet gedaan). Midden in het glas zit namelijk een venster dat werkt als een vergrootglas zodat ze me nog zag staan!

'256200' door dbakkers '256200' door dbakkers

CubaHavana

CubaHavana

Havana oldtimer

dbakkers

In heel cuba rijden vele oldtimers rond, dit maakt ook de hele sfeer in cuba. Ergens in een achterafstraatje in Havana waar we twee dagen zijn geweest stond deze mooie oldtimer te blinken!

'474598' door dbakkers '474598' door dbakkers

TibetHimalaya

TibetHimalaya

Qomolangma NP(Mount..

dbakkers

Als je naar de Mount Everest wil moet je echt door het prachtige Qomolangma NP gaan. Het is een heel ruig natuurpark met mooie vergezichten. Alleen als je dit echt wilt is het echt een aanrader om met een jeep of iets dergelijks te gaan. Wij hebben dit met een bus gedaan niet aan te raden. De wegen zijn namelijk onverhard met grote keien en in de bochten staan geen vangrelen. Als je met een bus gaat raakt deze regelmatig hier zijn grip kwijt en een rit van 100Km al shakend in de bus. Zelfs de stofwolken vliegen er doorheen niet bevordelijk voor camera en film apperatuur. Het is de moeite waard om dit te bezoeken maar hou er rekening mee hoe je het doet!

'474596' door dbakkers '474596' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Sera klooster shanten

dbakkers

Vanuit Lhasa sta je in een ongeveer een half uurtje in Sera. Dit is een klooster waar wij de meeste monnikken hebben gezien. Hier kan je 's middags het traditionele shanten zien. Hier moet je bij de andere kloosters veel meer geluk voor hebben. Het is echt een aanrader!

'233703' door dbakkers '233703' door dbakkers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Panoramaview Kathmand

dbakkers

Bij de tempel Swayambunath eindelijk boven te zijn gekomen, even uitrusten en mensen observeren. Er is een stukje waarbij je heerlijk kunt zitten en van het uitzicht van Kathmandu kunt genieten. Waarschijnlijk doen deze monikken dat ook regelmatig!

'229128' door dbakkers '229128' door dbakkers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Ik ben nieuwsgierig

dbakkers

Tijdens de winterse taferelen kwamen we langs een weiland waar drie schapen stonden. Dit zwarte/bruine schaap was wel heel nieuwsgierig! Iedere keer als we een foto wilde maken zat hij bijna in de camera! Het is toch gelukt!

'229120' door dbakkers '229120' door dbakkers

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Nostalgisch Kinderdij

dbakkers

Deze foto is geschoten in de Kinderdijk Dit is een plek waar je normaal niet makkelijk bij kan komen omdat het niet aan de paden ligt waarover je kan fietsen en wandelen. Door het ijs was het mogelijk om hier in de omgeving zeer mooie plaatjes te schieten en dat was lang geleden!

'228154' door dbakkers '228154' door dbakkers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Goedlachs

dbakkers

Deze vrouw in de straten van Kathmandu probeert haar waar aan de man te brengen. Ze heeft duidelijk veel plezier in haar werk. Of ze zit ons uit te lachen natuurlijk, wie zal het zeggen?!

'228153' door dbakkers '228153' door dbakkers

Tibet

Tibet

Bidden bij kaarslicht

dbakkers

In het klooster van Ganden zat een monnik te bidden bij een klein beetje kaarslicht. Zijn gebedsbriefje was nauwelijks leesbaar, maar gaf een mooi plaatje, beter dan de tl-balken die we hebben gezien in andere kloosters!

'228151' door dbakkers '228151' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Blijf branden!

dbakkers

In de kloosters in Tibet wordt vloeibare yakboter toegevoegd aan de brandende kaarsen als een soort offer. Dit was in een gebedsboekenbinderij van een vrouwenklooster in Lhasa.

'227437' door dbakkers '227437' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Dromerig uitzicht

dbakkers

Door de strenge controle van het Potala het paleis van de Dalai Lama kwamen we onderweg naar het paleis deze man tegen. Welke dromerig voor zich uit aan het kijken was, waarschijnlijk genietend van de stad Lhasa.

'227279' door dbakkers '227279' door dbakkers

Tibet

Tibet

Vanuit de lucht

dbakkers

Op weg met het vliegtuig uit Nepal naar Tibet vlogen we over N.P. Mount Everest. We hadden een adembenemend mooi uitzicht over de berg Mount Everest en over de rest van het mooie landschap!

'227278' door dbakkers '227278' door dbakkers

Tibet

Tibet

Mount Everest

dbakkers

Na een hele dag in de bus over een onverharde weg (100KM) en naar basecamp te hebben gelopen en wel verdiend uitzicht. Mooi de ondergaande zon op de top van de Mount Everest in N.P. Mount Everest!!

'227271' door dbakkers '227271' door dbakkers

TibetLhasa

TibetLhasa

Shanten

dbakkers

Monniken in de tuin bij het klooster Sera zijn aan het shanten. Ze krijgen les van een oudere monnik die hen allerlei vragen stelt over het geloof. Zij dienen hier antwoord op te geven en gaan soms in discussie met hem.

'473913' door dbakkers '473913' door dbakkers

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Swayambunath

dbakkers

Als je naar Swayambunath gaat ga dan aan de kant van de hoge trap naar boven en als je uitgekeken bent ook aan deze kant naar beneden. Waarom omdat aan de andere kant waar weinig te zien is je konstant opgehouden word door mensen die je van alles proberen te verkopen nog meer dan aan de voorzijde waar de trap is. Zorg dat je er met mooi weer naar toe gaat dan kan je hier echt prachtige foto's schieten!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik