Daphnekeune

'544836' door Daphnekeune '544836' door Daphnekeune

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Novopasski-klooster i

Daphnekeune

4 dagen waren we in Moskou. Niet voor een stedentrip, maar omdat we met 'mijn' Rondane Kwartet uitgenodigd waren een concert te geven in the International House of Performing Arts. Toen de pré-concert-stress te groot werd, besloot mijn lief dat het hoog tijd was voor een 'therapeutische wandeling' in de buurt. We belandden bij het Novopasski-klooster dat er sprookjesachtig uitzag en omgeven was door de vers gevallen sneeuw. Leuk om te weten is dat dit klooster in 1491 vanuit het Kremlin verplaatst is naar de huidige locatie aan de linkeroever van rivier de Moskva.

'540916' door Daphnekeune '540916' door Daphnekeune

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Dromen in Drosia

Daphnekeune

Nazomeren op Kreta: genieten van de laatste zonnestralen, de uitermate behaaglijke temperaturen en vooral van de rust die er heerst doordat het toeristenseizoen op het einde loopt. Ook hier in het slaperige bergdorpje Drosia (zo'n kleine 40 km ten westen van Heraklion) beginnen de kleuren groen van de bomen te vervagen. Een mooi kleurenpalet van grijs- en groentinten en de zon die door de bladeren schijnt: het is prachtig. En ja....de foto is natuurlijk wat bewerkt, (mijn wintergevoel die parten begint te spelen?), maar de verstilling die er heerst wordt hierdoor nog beter weergegeven.

'530107' door Daphnekeune '530107' door Daphnekeune

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Molen in Montfoort

Daphnekeune

Afgelopen Pinkster-weekend was het prima weer voor een "rondje in eigen land". Oudewater stond op het programma en (omdat het maar een autokwartiertje verder is) ook het dorpje Montfoort. Eerlijk gezegd viel de binnenstad mij wat tegen, maar een wandeling buiten het dorp gaf toch een mooi aanblik op molen De Valk, die op de oude stadsmuur van Montfoort is gebouwd.

'529873' door Daphnekeune '529873' door Daphnekeune

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Verrassend Oudewater

Daphnekeune

2e Pinksterdag, niet zulk mooi weer, dus wat doe je dan? Rondje Nederlandse dorpjes aandoen. Dus richting Oudewater, waar ik ooit als acht-jarige al eens in de heksenwaag gewogen ben (en niet te licht bevonden). Prachtig dorpje om op een sombere dag, verrassende doorkijkjes te ontdekken!

'506491' door Daphnekeune '506491' door Daphnekeune

TurkijeLycische kust

TurkijeLycische kust

Turks dutje

Daphnekeune

In het kleine dorpje Sögüt, lopen we op een gewoon woonhuisje af en omdat er op een bord aan de weg "Gözleme & Ayran" staat, besluiten we onze lunch daar te nuttigen. 2 plastic tafeltjes met dito stoelen vormen blijkbaar het 'restaurant'. Drie oude dames zijn daar aan het praten, terwijl een vierde onze bestelling opneemt en verdwijnt in de keuken. Heerlijk smaakt het, en onderhand dat wij even uitbuiken, doezelt één van de oude dames lekker weg.....

'503775' door Daphnekeune '503775' door Daphnekeune

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Sail away

Daphnekeune

Het is weer een drukte van belang hier in en rond Amsterdam, want Sail 2015 is afgelopen woensdag weer van start gegaan, en ondanks de enorme drukte, is het tóch altijd weer een belevenis om de mooie tallships en andere vaartuigen te bewonderen. Op de foto een detail van schip 'Götheborg' Sail is nog tot en met zondag 23 augustus (gratis, hoera!) te bezoeken.

'499665' door Daphnekeune '499665' door Daphnekeune

Griekenland

Griekenland

Tripitos Arch - Paxos

Daphnekeune

Dit is de Tripitos Arch op Paxos, een klein eilandje onder Corfu. De boog is ontstaan door de instorting van een zeegrot. De kust van Paxos is prachtig en aangezien het eiland klein is (zo'n 10 km lang en 3 km breed) kun je heel eenvoudig op 1 dag het eiland rondvaren (en nog wel twee keer ook). Tevens leent het eiland zich ook perfect voor het maken van wandeltochten, en soms zijn bezienswaardigheden zoals deze boog zelfs mooier vanaf land, dan vanaf de zee!

'492981' door Daphnekeune '492981' door Daphnekeune

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Besneeuwde Atlas

Daphnekeune

Nadat we 5 dagen in de Sahara een woestijn-trekking hadden gemaakt, met gids, kok en 3 dromedarissen, reden we terug richting Marrakech. Met het woestijnzand nog in kleding, haar en tussen onze tanden, was het haast een surrealistisch gezicht om de net gevallen sneeuw op de toppen van de Hoge Atlas te zien liggen. *graag even openen*

'492192' door Daphnekeune '492192' door Daphnekeune

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Prachtig Almen

Daphnekeune

Na heel veel drukke maanden (en geen tijd voor de RR....) was ik afgelopen week even een paar dagen in Almen om lekker uit te rusten. Wat een mooie omgeving is dat om te wandelen! Langs de Berkel, door het coulissenlandschap, langs de mooiste kasteeltjes en landhuizen: je waant je in vroeger tijden! Heel leuk om te wandelen over landgoed Velhorst en met het voetveer naar de koepel van Staring over te varen. Op de foto de fraaie brug bij Herbergier de Ehze in Almen.

'453593' door Daphnekeune '453593' door Daphnekeune

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Touareg gids

Daphnekeune

Dit is de Toureg gids, die mij en mijn lief 5 dagen door de woestijn heeft geloodst. Een jonge man die feilloos zijn weg wist over de eindeloze steen- en zandvlaktes. Het was er ééntje van het romantische soort, want hij liet geen zandduin voorbijgaan zonder daar op te klimmen om minutenlang in de verte te turen. Ik verdenk hem een beetje van effectbejag, maar goed......het leverde dan ook mooie plaatjes op.

'453445' door Daphnekeune '453445' door Daphnekeune

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Zandkrullen

Daphnekeune

Vorige week stapte ik hier nog rond, het wonderbaarlijke landschap van de Sahara in zuid Marokko. Deze foto is gemaakt in de buurt van Erg Lehoudi. Eindeloze steenvlaktes afgewisseld met zandduinen, en gebieden met (zoals op deze foto) zandkrullen, soms zo groot als dakpannen. Als je erover heen loopt is het alsof je over herfstbladeren wandelt, met bijbehorende knisperende geluiden!

'447021' door Daphnekeune '447021' door Daphnekeune

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Maan aan de Zaan

Daphnekeune

Afgelopen maandag was het volle maan. Dus met mijn nieuwe (pas gewonnen!) camera ben ik op pad gegaan, om mijn favoriete stukje Wormer te fotograferen: de Zaanwand, een aantal historische pakhuizen aan rivier de Zaan. 's Avonds is het hier helemaal prachtig, en als het dan ook nog volle maan is......

'441234' door Daphnekeune '441234' door Daphnekeune

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Turkse Schemer

Daphnekeune

De laatste avond in het door mij zo geliefde Sögüt, hebben we doorgebracht op een bergplateau vlakbij Ta?l?ca. Hier heb je de meest fantastische uitzichten op de kleine eilandjes die voor de Saranda-baai liggen, waaronder ook het Griekse eiland Simi. Wat een schoonheid en rust.....geniet mee!

'440924' door Daphnekeune '440924' door Daphnekeune

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Zeekransje

Daphnekeune

Zeker een uur lang hebben deze dames in zee doorgebracht. Wat moet je anders met temperaturen boven de 40 graden? De dag moet toch doorgenomen worden. Met of zonder thee.

'428427' door Daphnekeune '428427' door Daphnekeune

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Beukende Branding

Daphnekeune

Als je op Madeira bent, dan word je dagelijks geconfronteerd met de geweldige natuur, maar ook het natuurgeweld. Verbrande stukken bos, door erosie aangetaste berghellingen, de brokken steen die na een flinke regenbui weer op de rijweg liggen.... het zijn slechts enkele voorbeelden. Indrukwekkend is het natuurgeweld als je bij mooi weer de fantastische hoge golven kunt aanschouwen die tegen de rotsen beuken. Deze foto maakte ik aan de noordkust, vlakbij Ponta Delgada. Als je de foto opent zie je aan de horizon Porto Santo liggen.

'428113' door Daphnekeune '428113' door Daphnekeune

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Ponta de Sao Lourenco

Daphnekeune

Ponta de Sao Lourenco is een schiereiland en het meest oostelijke punt van Madeira. Het maakt deel uit van "Natura 2000" (een Europees netwerk van bijzondere natuurgebieden) en het kent een unieke fauna en flora met ruim 140 plantensoorten en diverse beschermde vogels. Er loopt een wandelroute over het gehele schiereiland. Deze is pittig, zeker als je het pad helemaal beklimt tot aan de Morro do Furado, maar dan is het uitzicht (zie foto) ook wel fenomenaal!

'427959' door Daphnekeune '427959' door Daphnekeune

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Sprookjesbos op...Mad

Daphnekeune

Deze foto heb ik 3 dagen geleden gemaakt, tijdens de mooie "25 Fontes"-wandeling op Madeira. Omdat we eigenlijk wat te laat begonnen aan de wandeling, moesten we flink doorstappen om nog wel vóór het donker terug te zijn, maar het grote voordeel was dat we konden genieten van het mooie namiddag-licht dat door de bomen scheen.... *graag even openen*

'424477' door Daphnekeune '424477' door Daphnekeune

PortugalEstremadura en Ribatejo

PortugalEstremadura en Ribatejo

Azenhas do Mar

Daphnekeune

Deze foto is gemaakt net buiten het dorpje Azenhas do Mar, dat aan de Atlantische Oceaan, in het mooie maar minder bekende gebied Parque Natural de Sintra - Cascais ligt. Het ligt ongeveer 10 km ten noorden van Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese deel van Portugal. De verticale kliffen, die tientallen en soms wel honderd meter boven de oceaan uitsteken, bieden grandioze vergezichten.

'424329' door Daphnekeune '424329' door Daphnekeune

ChinaChinese Muur

ChinaChinese Muur

Chinese beentrainer

Daphnekeune

Als je de Chinese Muur bewandelt van Simatai naar Jinshangling, dan is dat best een inspannende bezigheid. Vooral als het ook nog eens regent waardoor de steile stukken extra glad zijn en de mist je zicht enigszins belemmert. Bovendien zijn de niet gerestaureerde gedeeltes gewoonweg slecht begaanbaar door afbrokkelend gesteente, en moet je oppassen dat je niet in je enthousiasme de muur áfstapt. Het doorkijkje biedt zicht op een bovenbeenspier-uitdagende klim (of afdaling....).

'424231' door Daphnekeune '424231' door Daphnekeune

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Stuwdam

Daphnekeune

Dit een foto van de stuwdam van 'Embalse del Conde de Guadalhorce', een stuwmeer dat ten noordwesten van Málaga ligt. Deze dam werd gebouwd tussen 1914 en 1921 en is ontworpen door Rafael Benjumea.

'424062' door Daphnekeune '424062' door Daphnekeune

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Myrtos Beach

Daphnekeune

Myrtos is het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia. Via een haarspeldbochtige weg kun je dit witte kiezelstrand bereiken. Eten, drinken, ligbed en parasol zelf meenemen want er zijn geen voorzieningen op dit ongerepte strand! In de verte zie je het dorpje Assos liggen op het gelijknamige schiereiland.

'423746' door Daphnekeune '423746' door Daphnekeune

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Puntig gekruid

Daphnekeune

Deze foto is gemaakt op Place des Ferblantiers in Marrakech. Wie ooit in Marokko is geweest, zal bovenstaand tafereel ongetwijfeld herkennen. De kruiden en specerijen lijken prachtig "opgestapeld" te zijn tot mooie torens, maar er zitten metalen punten met een ruw oppervlak onder, waar de kruiden omheen geplakt worden. *de mandjes vooraan zijn gemaakt van plastic, en geven daardoor een rare zonlicht-weerschijn op de foto, heeft niets met een verkeerde bewerking te maken.....*

'423590' door Daphnekeune '423590' door Daphnekeune

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Rozenvallei

Daphnekeune

Deze foto is gemaakt in Boutahrar, een klein dorpje in de Rozenvallei. Deze vallei dankt haar naam aan de talrijke rozenstruiken die aan de oevers van de Dades-rivier groeien. In april begint de bloei en deze is begin mei op zijn hoogtepunt. De sterk geurende rozen worden gebruikt in de cosmetische industrie en overal bieden kleine winkeltjes hun waren aan zoals rozencrème, rozenlotion, rozenzeep en rozenparfum.

'422910' door Daphnekeune '422910' door Daphnekeune

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Brug boven de El...Ch

Daphnekeune

Al eerder plaatste ik een foto van Caminito del Rey, één van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld. Deze brug maakt ook deel uit van dit pad, en is te vinden boven de El Chorro kloof.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik