danielossenblok

'307190' door danielossenblok '307190' door danielossenblok

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Nieuwsgierige baby...

danielossenblok

Dit was een van de laatste foto's die ik maakte tijdens mijn laatste safari in Tanzania. Een leuk shot van klein baviaantje dat nieuwsgierig naar de camera kijkt.

'307180' door danielossenblok '307180' door danielossenblok

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zonsondergang Zanziba

danielossenblok

Een van de vele zonsondergangen die ik in Tanzania gefotografeerd heb. Deze is gemaakt vanaf een terras aan de zee in Zanzibar stone town.

'306136' door danielossenblok '306136' door danielossenblok

MalawiLilongwe

MalawiLilongwe

Openbaar toilet

danielossenblok

Midden in de stad bij de grote dagelijkse markt staat een kotje van karton met daarop de woorden privet toilet. Toch een mooie manier van iemand om een centje bij te verdienen. Hilarisch!

'306135' door danielossenblok '306135' door danielossenblok

KeniaRift Vallei

KeniaRift Vallei

Zwart witte franje aa

danielossenblok

Deze zwart witte franje apen kwamen we tegen op de campsite van fisherman's camp aan lake Naivasha in Kenia. Schitterende camping aan het meer op 5 km van Hell's gate national park. Is het geen prachtig dier?

'477531' door danielossenblok '477531' door danielossenblok

KeniaRift Vallei

KeniaRift Vallei

Mountain bike safari.

danielossenblok

Wil je een heel andere safari dan de geijkte jeep safari ga dan naar Naivasha. Dit is een prachtig gebied ten noorden van Nairobi waarin zich het kleine Hell's gate national park bevind. Een prachtig wildpark waar het deels is toegstaan om te fietsen en wandelen. (overal behalve de buffalo route) Op de mountain bike tussen zebra's, giraffes, bavianen, antilopen en zelfs buffels (zie mijn profiel foto) is echt een enorm gave belevenis. Wandelen door de nauwe kloof met hot springs in het park en de mooie uitzichten is prachtig. Leuk om te weten is ook dat hier een scene uit the tomb raider is opgenomen. Voor het overnachten zou ik fishermans camp aan lake naivasha aanbevelen. Dit is een prachtige campsite. Tentjes met matrassen zijn te huur en er is een fantastisch mooie bar/restaurant. Het terrein wemelt van de mooie dieren zoals apen, vogels en na zonsondergang komen de nijlpaarden grazen. Fietsen zijn naast de camping te huur bij the local community en de fietstocht naar het park is 5 kilometer. Onderweg kun je op de markt eten en drinken in slaan want in of bij het park is niets te krijgen. Werkelijk een mooie trip. Vooral leuk om in het park de verwonderde blikken te zien van toeristen die met hun safari jeep jou op je fietsje voorbij rijden. Veel plezier en doe ze de groeten!!

'305944' door danielossenblok '305944' door danielossenblok

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Lokale competitie...v

danielossenblok

Het mooiste voetbalveld dat ik ken ligt in Mulanje in Malawi. Met uitzicht op de berg is het moeilijk je te concentreren op de voetbal wedstrijd. Toch denken de locale fans daar heel anders over.

'477529' door danielossenblok '477529' door danielossenblok

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Cape Maclear,...prach

danielossenblok

Cape Maclear ligt aan de zuidkant van Lake Malawi. Vlak bij Liwonde National park en Blantyre. Het is een ontzettend leuk dorpje gelegen op de oever van het het meer. Vanwege de schoonheid is het zeer geliefd bij expats, volunteers en studenten die in Malawi verblijven voor een lang weekend weg. Iets wat absoluut fantastisch is in Cape Maclear is de ondergaande zon. Vanaf het strand heb je uitzicht op een eiland waarachter de zon verdwijnt in het meer. Dit geeft zulke schitterende kleuren. Absoluut de moeite van de reis waard. Het dorp is via een zandweg in wisselende staat te bereiken vanaf een splitsing vlak voor Monkey Bay. Accomodatie is er voldoende en in meerdere prijsklasses. Ik beveel Gaja lodge aan. Heel idyllisch met hangmatje op het strand en betaaldbare double rooms. Eten kan je goed en goedkoop bij het oude mannetje in zijn kleine eettentje naast de local bottle store aan het begin van het dorp. Vergeet niet een bootocht te boeken bij een van de jongens op het strand. heerlijk verse vis met aardappels eten en prachtig snorkelen in en om Lake Malawi national park. Kortom, Cape Maclear is absoluut een bezoekje waard!!

'305922' door danielossenblok '305922' door danielossenblok

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Baobab bij Cape...Mac

danielossenblok

Baobab aan de zandweg in de richting van Cape Maclear. Een zeer herkenbare boom die je overal in de regio tegenkomt. Een bekende Afrikaanse legende verteld dat de boom in vroeger tijden op zijn kop in de aarde is gezet. Dat zou zijn grillige voorkomen, met takken die lijken op wortels, moeten verklaren.

'305917' door danielossenblok '305917' door danielossenblok

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zonsondergang op de..

danielossenblok

Mooie zonsondergang op de savanne van de Serengeti. Heerlijk rustig met een mooi uitzicht op het Afrikaanse landschap met de acacia boom die mooi afsteekt tegen de horizon.

'305884' door danielossenblok '305884' door danielossenblok

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Olifant kijkt onze...

danielossenblok

Een olifant kwam uit het struikgewas en keek op zijn gemak even richting onze jeep. Deze foto is genomen in het mooie deels zeer groene Lake Manyara National Park in Tanzania

'305698' door danielossenblok '305698' door danielossenblok

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Twee ondeugend...kijk

danielossenblok

Tijdens een dagje wandelen door Mulanje zagen we twee zeer ondeugend kijkende kinderen die ons nauwlettend in de gaten hielden. Resultaat is dit grappige plaatje.

'305697' door danielossenblok '305697' door danielossenblok

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Ondergaande zon...tij

danielossenblok

Net na de ceremonie van een bruiloft waar wij aanwezig waren in Malawi op het strand van Lake Malawi ging de zon prachtig onder. Dit was voor ons een mooi moment om een flesje champagne open te trekken.

'305696' door danielossenblok '305696' door danielossenblok

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Boot op een stukje...

danielossenblok

Een locale vissersboot ligt aangemeerd op een stukje strand bij Zanzibar Stone town. Deze foto is genomen vanaf de straat tussen twee overhangende palmtakken door.

'305694' door danielossenblok '305694' door danielossenblok

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zonsondergang Nungwi.

danielossenblok

Een prachtig plaatje van een locale boot tegen de schitterend ondergaande zon. Deze foto heb ik genomen tijdens een partijtje voetbal op het strand van Nungwi op Zanzibar.

'305674' door danielossenblok '305674' door danielossenblok

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Kind draagt brandhout

danielossenblok

Langs de prachtige weg van Mulanje Boma naar Chitakali temidden van de theeplantages kwamen wij enkele kinderen tegen die brandhout zijn gaan sprokkelen aan de voet van de berg.

'305555' door danielossenblok '305555' door danielossenblok

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Rij zebra in...Ngoron

danielossenblok

Een kudde zebra's trok parallel aan een kudde buffels richting het water dat in het midden van dit prachtige stuk natuur ligt. Voor wildlife spotten werkelijk een fantastische plek. Kan om deze reden in het hoogseizoen wel wat druk worden. Laatste keer waren we in mei. Dit is echt een heerlijke tijd om daar op safari te gaan.

'304973' door danielossenblok '304973' door danielossenblok

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Asjemenou

danielossenblok

Lekker luierende vlieg op de snorhaar van een lekker luierende leeuwin in de warme Tanzaniaanse zon in Serengeti national park. Was erg blij met deze foto.

'304837' door danielossenblok '304837' door danielossenblok

MalawiLake Malawi

MalawiLake Malawi

Beach cape maclear

danielossenblok

Een aanlegsteiger gezien vanaf een bootje op Lake Malawi bij Cape Maclear. Vlak bij Malawi National Park waar je prachtig kunt duiken en snorkelen naar de bekende Malawi Cichliden.

'304779' door danielossenblok '304779' door danielossenblok

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zonsondergang Stone..

danielossenblok

Prachtige zonsondergang vanaf een gezellig terras in het centrum van het gezellige, niet geheel Afrikaanse, Stone town op het paradijselijke eiland met exotische naam, Zanzibar!

'304776' door danielossenblok '304776' door danielossenblok

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Luchtballon boven de.

danielossenblok

Een luchtballon kwam laag overvliegen over onze Jeep tijdens onze safari in de Serengeti in Tanzania. Heel wonderbaarlijk gezicht maar is dat mooi of niet?

'477461' door danielossenblok '477461' door danielossenblok

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Beklimmen van Mulanje

danielossenblok

Een van de meest prachtige plaatsen in Afrika is Mulanje aan de voet van Mount Mulanje. Wanneer je even iets compleet anders wil zien en doen, de safari's, drukte en warmte even wil ontsnappen dan is een voettocht op het Mulanje Massif een schitterende optie. Ik heb 7 maanden in Mulanje gewoond en ben 12 keer de berg op geweest. Het is er echt schitterend. Het beste kun je je wenden tot InfoMulanje in Chitakali. Dit is in het dorp waar je met de minibus aankomt. Infomulanje kan je alle info geven betreffende het boeken van je accomodatie zowel op als aan de voet van de berg, je dragers/gids en eventueel over gebruik faciliteiten van de mountain club. In infomulanje vind je ook een door mij gemaakt boek met foto's van de te nemen routes en de hutten op de berg. Persoonlijke aanraders zijn; France's cottage met beklimmen van Chambe Peak Madzeka hut met ijskoude waterpartijen waar je kan zwemmen Voor meer info zie de websites van; Mountainclub Malawi www.mcm.org.mw Infomulanje www.mountmulanje.org.mw/infomulanje.htm

'304506' door danielossenblok '304506' door danielossenblok

MalawiMulanje

MalawiMulanje

Theevelden aan de voe

danielossenblok

De thee velden aan de voet van Mulanje Mountain aan de weg tussen Mulanje Boma en Chitakali zijn zo mooi dat ze de hele omgeving een sprookjesachtige sfeer geven.