Ambassadeur corriedewinter

9
China fujian
corriedewinter was hier 31 Mar 2019
Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kom je veel typische 'tulou'(aarden huizen) tegen. Deze tulous waarvan er hier al 32 staan, dienden in vroeger tijden voor het Hakkavolk als bescherming tegen indringers. Een aantal tulous zijn opengensteld voor bezoekers, het is er erg druk met vooral Chines toeristen. Veel leuker is het om in een toulou te logeren. Wij kozen voor de Yuqing tulou in Chuxi. Er zijn 34 eenvoudige gastenkamers, met eigen badkamer. Bij de tulou is een restaurant waar lekkere (vegetarische) maaltijden geserveerd worden. In dit dorp logeer je echt weg van de massa, omdat het moeilijk is om er te komen (je steekt een riviertje over) en je bovendien nog veel moet klimmen. Overdag maak je lange wandelingen in de bergen waar je (bijna) niemand tegenkomt. Vooral ’s avonds is het rustig in het dorp. Wij genoten van het dagelijks leven in de tulou met eindeloos veel thee en een feestelijke marionettenvoorstelling in de avond. Afstand: 3 uur 10 min met de auto vanaf Xiamen Airport. Prijs €23
Accommodatie Highlight
  • veel contact met locals
  • originele locatie
  • kan overdag druk zijn met Chinese toeristen
Review geplaatst op 2020-01-18
9
China
corriedewinter was hier 30 Apr 2018
In de provincie Fujian vind je honderden toulous, ‘aarden huizen’ Het zijn kasteelachtige gebouwen geconstrueerd door de Hakka bevolkingsgroep. In vroeger tijden dienden deze huizen als bescherming tegen indringers. Er wonen meerdere families in een toulou, zij hebben kamers op galerijen rond een grote binnenplaats. Veel toulous zijn te bezoeken, het kan er soms erg druk zijn. De Yuqing tulou in Chuxi is niet zo druk en heeft ook gastenkamers. Als je daar logeert, maak je het traditionele leven mee. Je kunt eindeloos thee drinken in de grote poort bij de ingang, wandelen langs boomgaarden en theeplantages in de omgeving, 's avonds in het dorp kennis maken met mahjong of als je geluk hebt op het dorpsplein een traditionele Fujian marionettenvoorstelling bezoeken. adres: Yuqing tulou Chuxi, een riviertje oversteken en langs steile trappen de berg op. Bagage wordt tegen betaling opgehaald.
Land
  • het échte dorpsleven
  • traditionele tulou
Review geplaatst op 2018-07-09
10
Noorwegen Oslo
corriedewinter was hier 30 Apr 2016
Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Stad
  • Afwisselend
  • Oslo met locals
  • het hele jaar geschikt
  • geen
Review geplaatst op 2017-06-04
8
Portugal Porto
corriedewinter was hier 31 Aug 2016
Op een boshelling ten oosten van Braga staat het meest opzienbarende heiligdom van Portugal. De Bom Jesus do Monte. Bom Jesus do Monte betekent Goede Jezus van de berg. Hier komen heel veel gelovigen maar ook toeristen die allen de 116 meter hoge trappen beklimmen. De zigzag trappen zijn gewijd aan de vijf zintuigen. Elk wordt vertegenwoordigd met een eigen fontein en een afbeelding. In de kapellen vind je beeldengroepen die het lijdensverhaal van Christus weergeven. Aan het eind van de trappen staateen barokke, bezienswaardige kerk, gebouwd in 1725 en omgeven door een groot park met bomen, planten, bloemen en een meertje. Vanaf het plein voor de kerk heb je schitterend uitzicht op de omgeving.
Stad
  • Enige in zijn soort
  • Prachtig uitzichtpunt
  • In het hoogseizoen druk
Review geplaatst op 2016-11-10
10
Argentinië Patagonie
corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Estancia La Estela, in de omgeving van El Calafate lang Routa 40 is een luxe Estancia aan het Viedma meer. Je kunt er wandelen, paardrijden, raften of zomaar genieten van het prachtige meer. ’s Avonds proef je heerlijke wijnen bij het haardvuur en met de telescopen observeer je de heldere sterrenhemel. Wij maakten daar een paardrijtocht langs het meer. De gaucho's testen eerst je rijvaardigheid en dan krijg je een paard dat bij je past.De tocht is heel goed te doen; je kunt hem zo lang maken als je wilt. Beste tijd: vanaf half oktober; het is dan lente in Patagonië.
Stad
  • perfecte uitvalsbasis voor het Viedmameer
  • luxe kamers
  • sterren kijken
  • geen
Review geplaatst op 2016-11-06
10
Benin Ouidah
corriedewinter was hier 09 Jan 2011
Op 10 januari en in de week daarvoor wordt de nationale Voodoodag in Benin gevierd. De bekendste plek om dit feest te vieren is in Ouida op het strand bij de Porte de Non Retour. Op het festivalterrein raken velen in trance geraakt door het onophoudelijke getrommel van de muziekgroepen die de goden oproepen. Er wordt eer bewezen aan verschillende goden en het is spectaculair om te zien hoe de groepen opgaan in hun geloof. Soms is het zelfs beangstigend. Buitenlanders zijn welkom, maar je moet wel een flink bedrag voor een fotopermit betalen.
Stad
  • Uniek in de wereld
  • Erg druk
Review geplaatst op 2016-08-12
9
Hongarije Boedapest
corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Stad
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07
10
Bhutan
corriedewinter was hier 30 Apr 2009
Het Tijgernest of Taktshangklooster is tegen een steile rots gebouwd, 700 meter boven de vallei van Paro, op ruim 3000 meter boven zeeniveau en wordt beschouwd als een van de heiligste plaatsen van Bhutan, omdat Guru Rinpoche, de tweede boeddha, hier demonen heeft bedwongen. Het eerste gedeelte van de tocht is goed te doen. Je klimt door een bos tot bij een restaurant recht tegenover het klooster op een andere berg. Je klimt nog iets verder omhoog tot een trap steile die in kloof in gaat, een bruggetje over een waterval, tot een soort voorportaal. Daar laat je je bagage achter, want je mag niet fotograferen. Zorg dat je nette kleding bij je hebt (geen korte broek) Het klooster zelf is niet echt speciaal, maar het gaat natuurlijk om de tocht zelf. Mocht je de steile klim niet zien zitten, dan zijn er paarden en ezels, maar je zit niet echt comfortabel. Hou er rekening mee dat je ook weer terug moet. Nog een tip: probeer in april/mei naar Bhutan te gaan als de rhododendrons bloeien. Ze zijn uitgegroeid tot bomen van vele meters hoog, de vallei bij het klooster staat er vol mee.
Land
  • Zeer speciale plek
  • Uitdagende tocht
  • fotografie in het klooster niet mogelijk
  • Erg steil
Review geplaatst op 2017-07-30
10
Noorwegen
corriedewinter was hier 30 Apr 2016
Als je Oslo eens op een andere manier wilt verkennen, daal dan eens af langs de Akerselva die dwars door Oslo stroomt. De hele route is 8,2 kilometer lang en overal liggen parken en wandel/fietspaden. Af en toe is het behoorlijk steil, een hoogteverschil van 149 meter, dus voor mountainbikers is er van alles te beleven. Langs de rivier zijn cafés gevestigd, je kunt er vissen en bij de minder steile stukken zwemmen of een kano huren. De Akerselvatur begint bij het meer Maridal , net buiten de stad in Oslomarka. Vervolgens kom je door de wijken Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Oslo Centrum en Grønland. Je eindigt bij de Oslofjord waar je bijvoorbeeld kunt uitrusten in het café van het Operahuis in Bjørvika. Grünerløkka vind ik het leukst en daar is het meest te beleven. Op zondag is er een grote vlooienmarkt en overal zijn eethuisjes en parkjes om te picknicken. Sla de leuke winkeltjes trouwens niet over. En denk eens aan het Parkteatret in de zomer met op verschillende tijden muziek in de open lucht. Het geeft een echt festivalsfeertje. In Grünerløkka vind je de Mathallen langs de Aker, ingericht in een oude ijzerfabriek. In de hal zijn kramen met streekproducten, je kunt er (internationaal) eten in diverse restaurants, kookcursussen volgen, of gezellig kletsen aan lange houten tafels. Zeker in najaar en winter een aanrader! Je stapt vanuit de Mathallen zo designhotel Scandic Vulkan binnen. Niet al te duur, fantastisch ontbijt. Alles op loopafstand van het centrum.
Land
  • Afwisselend
  • Oslo met locals
  • het hele jaar geschikt
  • geen
Review geplaatst op 2017-06-04
9
Argentinië
corriedewinter was hier 30 Sep 2012
Het is wat lastig om in El Calafate de weg naar het natuurgebied Laguna de Nimez te vinden,deze is slechts aangegeven met houten zelbeschilderde bordjes vanuit het centrum. De weg van 1 km leidt naar de Redondabaai, een ondiep gedeelte van het Lago Argentina. Hier is een natuurreservaat waar vogels rustig kunnen foerageren en broeden. Ik zag vele roofvogels die aan het baltsen waren, Patagonische ganzen, kieviten, ibissen en Chileense flamingo's. Al deze vogels zijn van heel dichtbij te benaderen; ze zijn niet schuw en zijn ook vogelkijkhutten ingericht.Je wandelt in een paar uur over paden en vlonders de Laguna rond, als je tenminste niet onderweg stopt. Bij de ingang zijn vogelboeken en folders te koop, verder kun je verrekijkers huren. Entree € 2,=, verrekijker €7,= De weg ernaar toe is gemakkelijk te lopen; je kunt je ook laten afzetten als je terugkomt van de busexcursie naar de Perito Moreno gletsjers.
Land
  • veel vogels, gemakkelijk te benaderen
  • rustig
  • lastig te vinden
Review geplaatst op 2017-04-17
10
Groot-Brittannië
corriedewinter was hier 31 Aug 2015
Kynance Cove behoort tot één van Cornwall's AONB's (Area of Outstanding Natural Beauty) De zee heeft er een schitterende turquoise kleur en de strandjes hebben wit zand. Je kunt er heerlijk luieren, maar ook snorkelen in het kraakheldere water. Je ziet er zeeanemonen en zeesterren. Ook bij minder weer is er genoeg te zien, dan wandel je langs het South West Coast Path, waardoor je telkens een ander uitzicht hebt. Bij Kynance Cove ligt een aantal eilandjes, waar je kunt rotsklimmen. Verder zie je er nieuwsgierige zeehonden, vogels en hagedissen. Ga vooral iets eten en drinken in het ecovriendelijke Kynance Cove café, dat uitzicht op de baai heeft. Extra voordeel: het is hier duidelijk warmer dan in de rest van Engeland vanwege de warme golfstroom.
Land
  • fijne verlaten zandstrandjes
  • warmer dan in de rest van Engeland
  • afwisselend
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-15
10
Uganda
corriedewinter was hier 30 Apr 2013
Murchisonfalls is een schitterend park, waar vooral de tochten op de Nijl een aanrader zijn. Je kunt richten Murchison Falls gaan, of juist de andere kant op, naar de Delta. Vlak voor de watervallen kan je van boord om hoog langs de oever verder te lopen. Onderweg zie je enorme krokodillen, heel veel nijlpaarden, vogels, bavianen, buffels en olifanten die in het water verkoeling zoeken. Druk is het niet. We voelden ons alleen in het park.
Land
  • Veel wildlife
  • safari op de Nijl
  • Rustig
  • Geen
Review geplaatst op 2017-04-03
10
Groot-Brittannië
corriedewinter was hier 30 Jun 2016
Als je van vogels houdt, zijn de Farne eilanden voor de kust bij het plaatsje Seahouses een must. Van mei tot augustus zie je daar papegaaiduikers, maar als die er niet zijn is er nauwelijks ruimte over. De vogelrotsen zitten namelijk vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. Je kunt een (halve) dagtocht maken met een van de ondernemingen in Seahouses (allemaal hanteren ze dezelfde prijzen), waarbij je op twee eilanden van boord kunt: Staple island en/of Inner Farne. Er zijn veel zeehonden op de eilanden, in het najaar hebben ze jongen. Je komt goed dichtbij met de boot en je krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren. Dat is maar goed ook, want door hun schutkleur vallen ze nauwelijks op als ze op de rotsen liggen. Het is prachtig om ze zo te bekijken, maar nog leuker als ze in het water aan het spelen zijn. Gelukkig zijn de zeehonden erg nieuwsgierig en komen tot dichtbij de boot. Duikers kunnen zelfs op onderwatersafari! Je kunt de tocht zeker aan het eind van de middag doen; je hebt dan mooi warm licht om te fotograferen. Draag kleding die vuil mag worden en bedek je hoofd. De sternen pikken en laten 'bommen' vallen om hun jongen te beschermen.
Land
  • Enorme vogelpopulatie
  • Zeehondenkolonies
  • Zeer goede fotografiemogelijkheden
  • Tours zitten snel vol
  • Lastig parkeren
Review geplaatst op 2017-02-07
8
Groot-Brittannië
corriedewinter was hier 30 Apr 2016
Wadlopen naar Lindisfarne Lindisfarne is een eiland dat in verbinding staat met het vasteland via een dam die bij vloed onder water loopt. Het wordt ook wel Holy Island genoemd – er werd in de zesde eeuw een klooster gesticht dat zich ontpopte tot een belangrijk centrum van het vroege christendom in Engeland. In de zestiende eeuw was het gebouw vervallen tot een ruïne en werden de stenen gebruikt om op een steile klif in de zuidoosthoek van het eiland het kasteel te bouwen. Je kunt met de auto en lopend naar Lindisfarne. Check wel het getijde: er komen ieder jaar wel mensen in de problemen die dat niet doen. Parkeer op een groot parkeerterrein bij de ingang van het dorp. Hier staat ook aangegeven wanneer het eb en vloed is. Loop naar het dorp en vervolgens over de weg of langs het strand naar het kasteel. Het ziet er nog net zo uit als toen het door de bewoners werd verlaten. Vergeet vooral het oude klooster niet! Wadlopen met een gids vanaf het vasteland kan ook; de pelgrimsweg is aangegeven door een rij palen. Wij kozen ervoor om langs het strand tot aan het kasteel te lopen en dan omhoog te klimmen. Vanaf het kasteel kijk je op de voormalige moestuin, die ook het bezoeken waard is. De vrijwilligers van de National Trust vertellen graag over de planten die er groeien.
Land
  • Geen standaardbezoek
  • Getijden eiland
  • Wadlopen mogelijk
  • In het hoogseizoen veel Engelse toeristen
Review geplaatst op 2017-02-06
9
Nederland
corriedewinter was hier 31 Jul 2015
De zeehond, de bever, de ree, het edelhert en het wilde zwijn zijn de Grote Vijf in Nederland. In NP de Biesbosch kun je met een fluisterboot van Staatsbosbeheer mee om bevers te spotten. Onderweg krijg je uitleg van een boswachter, je stopt voor een bezoek aan Hoeve Amalia, waar je brood en worstjes boven een kampvuur kunt roosteren.Je vaart kreken in op zoek naar burchten en vraatsporen. Onderweg zie je ander wild, zoals ijsvogels, lepelaars en een kudde Schotse Hooglanders. De safari is zowel voor kinderen als volwassenen een prachtige belevenis. De prijzen variëren van € 27,50 tot € 35. Het totale programma duurt vier uur. Deze wildsafari’s zijn er het hele jaar door, maar vooral in de schoolvakanties. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Boek wel op tijd, de safari's zitten snel vol. staatsbosbeheer.nl/grote-vijf
Land
  • Uniek
  • Spannende belevenis
  • voor de hele familie
  • Dichtbij
  • Soms geen bevers
Review geplaatst op 2017-02-05