Ambassadeur corriedewinter

'1092181' door corriedewinter '1092181' door corriedewinter

Groot-BrittanniëStratford-upon-Avon

Groot-BrittanniëStratford-upon-Avon

De 16e eeuw in...Stra

corriedewinter

In Stratford upon Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare (1564), kun je o.a. zijn geboortehuis bezoeken. William groeide hier op en speelde in de werkplaats van zijn vader, die handschoenenmaker was, een eerzaam beroep in die tijd. William volgde zijn vader niet op, maar werd schoolmeester en later toneelschrijver. In de tuin van het geboortehuis spelen acteurs op verzoek een gedeelte van een toneelstuk. Hier een stukje uit Hamlet: Doubt thou, the stars are fire; Doubt that the sun doth move; Doubt truth to be a liar; But never doubt I love. Twijfel dat de sterren vuur zijn, twijfel dat de zon beweegt, twijfel of de waarheid liegt, maar nooit dat 'k u bemin. Best een mooie gedachte....

'1092127' door corriedewinter '1092127' door corriedewinter

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Het leven gaat verder

corriedewinter

Vandaag het slot van mijn miniserie uit de oude doos. De olifantenstier is nog steeds op zoek naar een dame en schuurt tegen alle bomen aan die hij maar kan vinden. Hij heeft al een modder-en een zandbad genomen, maar of dat zal helpen om de dames te behagen? Wij rijden voorzichtig verder, want je moet echt oppassen voor zo'n stier. Hoewel minder bekend, moet je Tarangire zeker niet overslaan. Langs de rivier is ontzettend veel te beleven.

'1091901' door corriedewinter '1091901' door corriedewinter

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Uit de oude doos in..

corriedewinter

Gisteren plaatste ik een foto van een olifantenstier in 'must', die vlak voor onze jeep langs rende, op zoek naar vrouwtjes. We hadden geluk op een van onze eerste safarireizen in 2006: we kwamen ook deze moeder met kind tegen op de gortdroge vlakte. De rest van de kudde zagen we niet; ik genoot al volop van deze twee prachtige dieren. Ook hier bleven we op gepaste afstand; het kind wordt fel verdedigd als je te dichtbij komt.

'1091853' door corriedewinter '1091853' door corriedewinter

TanzaniaTarangire

TanzaniaTarangire

Safari uit de oude...

corriedewinter

Vandaag ben ik maar weer eens in de oude doos gedoken, waar ik deze foto uit 2006 vond. Deze bul had een bijzonder slechte bui, hij had eerder al diverse oude bomen omlaag gehaald en loopt nu gelukkig voor ons langs op zoek naar dames. We staan in de achteruitrijstand, je moet erg oppassen met zo'n olifant in 'must'. Dit laatste wist ik toen nog niet, ik vond het alleen maar spannend. Toen waren we nog behoorlijk weg van de massa, geen andere auto's te zien.

'1091617' door corriedewinter '1091617' door corriedewinter

VietnamSapa

VietnamSapa

Door de rijstvelden..

corriedewinter

We hebben veel mooie wandelingen gemaakt in het berggebied rond Sapa. Het regent er vaak, maar toch is het landschap schitterend, net als de mensen die er wonen. Ze wandelen vaak met je mee en willen graag hun overigens erg mooie handwerk verkopen. Deze dames van de zwarte Hmong zijn op weg naar een verzamelgebouw met een schooltje, een winkeltje en een cafeetje. Alles in het klein, maar dit is tenminste iets. Je herkent zulke gebouwen aan de Vietnamese vlag. De rijst moet nog geplant worden; Vietnam heeft meerdere oogsten per jaar, afhankelijk van het gebied.

'1091473' door corriedewinter '1091473' door corriedewinter

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

Ga eens naar een...ho

corriedewinter

Het Isla de Ometepe, twee eilanden aan elkaar met twee vulkanen, ligt in een groot meer, zeg maar een binnenzee. Je komt er met een veerboot en je kunt je er zeker een aantal dagen vermaken. Ga eens brulapen spotten, fiets naar het andere eiland, spot de petrogliefen, ga paardrijden langs het strand, bezoek op zondag een rodeo, de kerk of een honkbalwedstrijd. De laatste is heel gezellig; families nemen een koelbox mee en er wordt uitgebreid gegeten. De mensen zijn heel vriendelijk, we mogen overal aanschuiven. Het honkbalveld stelt niet veel voor, maar er wordt fanatiek gespeeld. Wij genieten.

'1091420' door corriedewinter '1091420' door corriedewinter

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Ambositra, rozenstad

corriedewinter

Ambositra wordt niet alleen rozenstad genoemd, het is vooral de stad van de houtbewerkers. De Zafimaniry, een van de Betsileovolken staan bekend om hun schitterende inlegwerk van hout. Als je dit voor het eerst ziet, lijkt het een Indonesische oorsprong te hebben.Dat klopt ook wel, de bevolking van Madagaskar is ook voor een groot gedeelte van Aziatische oorsprong. Ga vooral op vrijdag naar de Anjoma-Akonamarkt, waar je schitterend houtsnijwerk, manden en sculpturen kunt kopen. Verder vind je overal kleine winkeltjes met regionale kunst. Tips: Blijf niet in de hoofdstraat hangen; daar is iedereen op de doorgaande toerist gericht en op zondag is alles gesloten, aangezien Ambositra de zetel is van'De discipelen van de Heer

'1091341' door corriedewinter '1091341' door corriedewinter

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Water uit Antsirabe

corriedewinter

De stad Antsirabe heeft een prettige uitstraling. Dankzij de ligging is het er niet te warm of te koud. Er zijn warme bronnen en je kunt er mooie fietstochten maken. Er is hier ook geen sprake van watertekort zoals in het droge zuiden. Alleen heeft niet iedereen toegang tot de waterleiding omdat dit behoorlijk wat geld kost. Men haalt dus water bij een van de vele tappunten in deze grote gele jerrycans, die soms totaal versleten zijn. Deze jongen verhandelt de jerrycans en vervoert ze op de fiets naar diverse plaatsen. Fietsriksja's zijn trouwens populairder dan de gebruikelijke pousse pousses, die met de hand getrokken worden, maar ook hier geldt weer dat je een beetje geld moet hebben om deze te kopen of te huren. Wij zijn gewoon gaan lopen, wel zo leuk.

'1091254' door corriedewinter '1091254' door corriedewinter

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Water halen langs RN

corriedewinter

We trekken langs RN 7 naar het zuidwesten van Madagaskar. Onderweg stoppen we regelmatig; ik heb er al meerdere foto's van laten zien. Hier staan we bij een centraal punt, waar een waterput is. De bevolking van de dorpjes in het binnenland komt hier iedere dag water halen. Soms moeten de mensen heel ver lopen, dus ze gaan vroeg op pad. Gisteren plaatste ik een foto van een meisje dat het koud had op weg naar de waterput. Zoals je ziet is het nu heel wat warmer. De put is ook een hangplek, busstation voor de taxibrousses; er worden wat snacks en drankjes verkocht. Het meisje op de voorgrond speelt wat met haar gele jerrycan. Opvallend dat watervaten overal in Afrika geel zijn. En nog een keer mijn tip: geef gebruikte grote water- en limonadeflessen, opnieuw gevuld met water uit de kraan bij je hotel aan de mensen die langs de weg lopen. Niet hier, behalve als je genoeg hebt voor iedereen.

'1091213' door corriedewinter '1091213' door corriedewinter

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Lente in Madagaskar

corriedewinter

Het is lente in Madagaskar, we zijn er begin november. De jacaranda's bloeien en de rijstvelden beginnen een beetje groen te kleuren. Toch kan het nog behoorlijk koud zijn op de hoogvlakte waar we nu zijn. Dit meisje is ver komen lopen naar een watertappunt. Soms is er een bron, soms staan er tankwagens die water van een verderop gelegen rivier aanvoeren. Het is een gezellige boel bij de waterplaats, daar zal ik later een foto van plaatsen. Tip: vul je gebruikte waterflessen opnieuw in je hotel en deel ze onderweg uit. De mensen zijn er ontzettend blij mee.

'1091097' door corriedewinter '1091097' door corriedewinter

MadagaskarZuid Madagaskar

MadagaskarZuid Madagaskar

Bescherm de zebu's

corriedewinter

In 2003 maakten wij een eerste rondreis op Madagaskar, waar we veel aardige mensen ontmoetten, waaronder mijn vriendje Onja, die zelfgemaakte kaarten verkocht om met de opbrengst schoolbenodigdheden te kopen. Het contact is gebleven en Onja (28) is nu een gediplomeerd gids die meerdere talen spreekt. Met hem hebben we eind 2017 opnieuw een rondreis in het midden en zuiden van Madagaskar gemaakt, langs bekende en minder bekende plekjes. We bezochten ook een piepklein dorpje in het binnenland van Zuid Madagaskar, kilometers verwijderd van de RN7. We brachten daar een zak rijst en een aantal flessen water, die we op aanraden van Onja hadden gekocht. Rijst is een feestmaal omdat het zo duur is. De normale maaltijd bestaat uit gekookte maniok. Het water moet ook van ver aangevoerd worden; we gingen kijken of er een waterput geslagen zou kunnen worden. Hier zie je een van de dames die een zebu terugbrengt binnen de veilige omheining van cactussen. Zebu's zijn heel kostbaar en worden regelmatig gestolen door de malaso, niets ontziende bewapende veedieven. Wij maakten mee dat zij in NP Isalo het bos in brand staken om de bewoners af te leiden. Terwijl zij de brand aan het blussen waren, werden de zebu's uit het dorp opgehaald. Weg bezit en weg inkomsten uit het park. Wij hebben onze excursie niet kunnen maken. Hopelijk blijft diefstal deze mensen bespaard!

'1091040' door corriedewinter '1091040' door corriedewinter

IJslandSelfoss

IJslandSelfoss

Word eens nat onder d

corriedewinter

De Seljalandsfoss is een van de meest beroemde watervallen van IJsland langs ringweg nr 1, 120 km van Reykjavik. De waterval is ongeveer 60 m hoog en het bijzondere is dat je achter de waterval kunt lopen. Het pad is glibberig vanwege het opstuivende water, maar het is geweldig om door de waterval naar buiten te kijken. Ga vooral tegen de avond naar de waterval, het is toch heel lang licht en de drukte van de dagtours vanuit Reykjavik is dan voorbij. Naast de waterval ligt een camping.

'1091003' door corriedewinter '1091003' door corriedewinter

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Xin Nian kuai le!

corriedewinter

Vandaag is met veel spektakel in Rotterdam het Chinese Nieuwjaar ingeluid, het Jaar van het varken. Wie onder het teken van het varken is geboren is tolerant en begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw, gesteld op gezelligheid en lekker eten, goedgelovig en naïef. De viering van Chinees nieuwjaar voert terug tot de legende van het ontwaakte zeemonster Nian dat het hele jaar sliep, maar tijdens de periode van oud op nieuw wakker werd. Hij drong de huizen binnen om mensen op te eten. Per toeval ontdekten mensen na een tijd dat Nian niet tegen lawaai kon en dat hij ook de kleur rood niet verdroeg. Op die manier ontstonden de eerste nieuwjaarsvieringen. Mensen begonnen veel lawaai te maken, vuurwerk af te steken en alles met rood te versieren. Sindsdien bleef Nian weg. Een essentieel onderdeel van het Chinees Nieuwjaar is de leeuwendans. De leeuwendans staat symbool voor voorspoed en geluk en helpt om boze geesten te verjagen. De leeuw wordt bediend door twee mensen. Eentje beweegt het hoofd en de romp, de tweede beweegt het achterlijf. Meestal zijn het wushu-ers die de leeuw laten dansen. Zij kennen de kungfubewegingen die de leeuw uitvoert tijdens het dansen. Hier zie je een van de leeuwen die bij een Chinees restaurant aan de Westersingel is gestopt. Eigenlijk moet er vuurwerk afgestoken worden om Nian te verjagen, maar het waaide vandaag te hard. De leeuw heeft zojuist de krop sla opgegeten die boven de deur hangt. De sla dient ter vervanging van de mensen die binnen zijn. Het meisje links is de achterkant van een kleine leeuw, het hoofd is even binnen.

'1090934' door corriedewinter '1090934' door corriedewinter

MoldaviëZuid Moldavie

MoldaviëZuid Moldavie

Vergeet Moldavië...ni

corriedewinter

De nieuwste Columbus staat vol leuke tips voor reizen door diverse landen in Europa. Moldavië wordt niet genoemd, maar een roadtrip door Moldavië is een verrassing! In dit voormalige Sovjetland is veel te zien en vooral te proeven. De wijnen uit Cricova zijn wereldberoemd. Tel daar de vriendelijke bevolking en de rust en ruimte bij op en je hebt een topreis. We logeren o.a. in Butuceni, een dorpje dat diep verscholen in een door de rivier Raut uitgesleten vallei ligt. Het dorp staat bekend als agriresort. We slapen in kleine huisjes op een verhoging die vroeger als kachel dienst deed. Het leven is heel gemoedelijk, de tijd lijkt hier stil te staan. Er is wel een klein zwembad op de binnenplaats ;-) Vanuit Butuceni lopen we in een kwartier naar Orheuil Vechi (Oud Orhei), waar we een grotklooster bezoeken. Een toren geeft toegang tot het klooster dat in de kalkstenen wand hoog boven de rivier is uitgehouwen. Langs een donkere trap dalen we af naar de grot en komen in een kerkje terecht waar een eenzelvige monnik gewoon zijn gang gaat. (zie eerdere foto) Vanuit het kerkje kom je op een natuurlijk terras op een klif, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende streek en de rivier. In de wand zijn muntjes gestoken, waarschijnlijk om zegen te vragen. Dit jongetje probeert de muntjes eruit te peuteren; dat levert hem een strenge blik van de monnik op. Er zijn meer grotten in de steile wand; om die te bereiken heb je klimgereedschap nodig. Je kunt een wandeling maken boven of in de vallei, waarna je uitkomt bij de opgravingen van Orheuil Vechi, waar zelfs overblijfselen uit de prehistorie gevonden zijn. Er is een leuk museum waar veel schoolkinderen op excursie gaan, omdat de plaats maar 60 km van Chisinau, de hoofdstad, ligt.

'1090895' door corriedewinter '1090895' door corriedewinter

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Door de rijstvelden..

corriedewinter

Fianarantsoa, zo'n 14 uur rijden van de hoofdstad Antananarivo, is op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. We staan hier op het terras van Tsara guesthouse, een prettig hotel net boven de benedenstad. De eigenaar van het hotel is een grote sponsor voor de bovenstad en doet er alles aan om het Unesco werelderfgoed te behouden. Hij is net zo trots op zijn stad als Onja, mijn vriendje waarmee we rondtrekken door het zuiden. We gaan straks naar de bovenstad, waar hij woont. Met de auto en niet door de rijstvelden, dat is nu te ver en te steil voor ons. We lopen later wel bergaf terug naar het hotel. De rijstvelden liggen letterlijk midden in de stad. Ze symboliseren de grote waarde die de Malagassiërs hechten aan de rijst. Zonder rijst kan een Malagassiër niet leven. Tip: Als je in november gaat, bloeit de Jacaranda uitbundig paars. Hier word je toch vrolijk van?

'1090831' door corriedewinter '1090831' door corriedewinter

MadagaskarFianarantsoa

MadagaskarFianarantsoa

Op bezoek in...Fianar

corriedewinter

In november 2017 reisden we naar Madagaskar om mijn vriendje Onja en zijn familie weer te zien . Onja, die nu een goede gids is geworden, woont in Fianarantsoa, zo’n 14 uur rijden vanaf de hoofdstad Antananarivo. Fianarantsoa is de hoofdstad van de Betsileostam en betekent ‘plaats van het goede leren’ . Er zijn diverse universiteiten, waar ook Onja zijn toerisme opleiding heeft gevolgd. Fianar is net als Antananarivo op heuvels gebouwd en bestaat uit een ‘boven’ en ‘beneden’ stad. Het mooiste deel is ‘boven’: Unesco werelderfgoed, waar Onja's familie woont. We gaan op eigen houtje naar de benedenstad, waar op zaterdag een grote markt plaatsvindt, vooral voor de plaatselijke bevolking. We genieten van de standwerkers die goedkope pantalons aan de vrouw brengen, de kalkoenen en kippen die rondscharrelen, de kinderen die van alles van ons willen weten. Het bijzondere is, dat er niet gebedeld wordt. De mensen zijn straatarm, maar ze doen liever iets voor hun geld. We gaan daarom regelmatig iets drinken, of kopen wat lekkers, zoals gefrituurde bollen (soort loempia) Op marktdag kleden de mensen zich feestelijk; dat is goed te zien aan deze roze dame, die extra mooi uitkomt tegen het roze gebouw (de bank van lening..)

'1090287' door corriedewinter '1090287' door corriedewinter

NoorwegenJotunheimen NP

NoorwegenJotunheimen NP

Jotunheimen, altijd..

corriedewinter

Jotunheimen is het hoogste bergland van Noord-Europa. 'Jotunheimen' betekent 'het huis der reuzen', er liggen hier 250 toppen boven de 1.800 m. Van het totale gebied is een gedeelte ingericht als Nationaal Park, gesticht in 1980. Hier zie je een van de vele meren, het Vinstrimeer, met links achter wat vakantiehuizen en boerderijen. Wij zijn er in de herfst, er ligt al wat sneeuw, de watervallen zijn gedeeltelijk bevroren, de kleuren zijn intens. Als je goed kijkt, zie je links ook skiliften. ’s Zomers, van juli tot september, kun je in de Jotunheimen wandelen en bergbeklimmen en in de winter is het één groot ski- en langlaufgebied. De meeste wegen zijn in herfst en winter goed te berijden, in het voorjaar moeten er veel reparaties verricht worden. Hou er rekening mee dat vanaf 1 november winterbanden bij je eigen auto verplicht zijn. Als je die niet hebt, kun je beter huren.Je vliegt dan naar Oslo Gardemoen en huurt op de luchthaven.

'1090234' door corriedewinter '1090234' door corriedewinter

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Even benzine halen en

corriedewinter

We rijden door de bergen richting de grens met Nicaragua en maken een stop bij een benzinestation annex winkel, annex hotel. Het is druk, zoveel gelegenheden zijn er niet om te tanken. Vrachtwagens staan in dikke rijen opgesteld en wij staan daar met ons eenvoudige busje tussen. De bus gaan naar de hoofdstad San Jose, natuurlijk is hij volgeladen met alles wat mensen maar nodig kunnen hebben, zoals groente en andere handelswaar. Het is een oude Amerikaanse schoolbus maar hij doet het goed en is niet overvol. DE man op de voorgrond komt benzine halen voor een brommertje of een of ander landbouwwerktuig. Zo, wij hebben de koffie op, zakje koekjes en chips voor onderweg, we kunnen er weer tegen.

'1090154' door corriedewinter '1090154' door corriedewinter

RuslandRode Plein

RuslandRode Plein

Sprookjesachtig Rode.

corriedewinter

Het Rode Plein in Moskou kent iedereen, maar als je er staat is het zo groot! Misschien wist je dit nog niet: Het plein, Krásnaya plóshchad, stelde voor de 15e eeuw niet veel voor, het was een plaats voor dronkenlappen en criminelen die zich tussen de muren van het Kremlin veilig waanden. Er waren veel publieke executies en criminaliteit was normaal. Dit veranderde in 1493 toen een grote stadsbrand alles verwoestte. Het plein werd het middelpunt van Moskou waar de handel plaats vond. Er werden evenementen georganiseerd en publieke ceremonies gehouden. Onder het regime van Stalin in 1930 werden alle tot dan gebouwde historische bouwwerken vernield en verloor het plein zijn functie als handelscentrum. Alles op en rondom het plein werd gesloopt om plaats te maken voor parades en manifestaties. Gelukkig zijn in de jaren negentig verscheidene kathedralen en paleizen gerestaureerd of herbouwd, zoals hier het historisch museum. Op de banieren rond de ingang wordt de herdenking van WO II aangekondigd, die op 9 mei met een grote parade wordt gevierd. We zijn hier overdag ook geweest, maar 's avonds vind ik het sprookjesachtig, ook al omdat het dan veel minder druk is. Het rood van het Rode Plein slaat overigens niet op de kleuren van de muren. Krasnaya staat nu bekend als rood in het Russisch, maar voorheen betekende het ‘mooi’.

'1090023' door corriedewinter '1090023' door corriedewinter

RuslandHermitage

RuslandHermitage

Ballet in de Hermitag

corriedewinter

De Hermitage is één van de beroemdste musea ter wereld en het grootste museum van Rusland. Het museum ontstond in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote. De uitgebreide collectie kun je nooit op één dag gezien hebben, want het museum herbergt ongeveer 2,7 miljoen kunstwerken. Die collectie omvat een verzameling werk uit de oudheid, de middeleeuwen en latere kunstwerken, zowel uit het oosten als uit het westen. De collectie is verspreid over meerdere gebouwen. Wij zijn hier in het Winterpaleis dat tot de Revolutie van 1917 de residentie van de keizerlijke familie was. We komen verschillende rondleidingen voor kinderen tegen, maar dit meisje is met haar oma op pad. Ze heeft het beeld uitgebreid bestudeerd en probeert nu dezelfde pose aan te nemen, terwijl ze om het beeld heen danst. Schattig.. Tip: Probeer je kaartje een dag van tevoren te kopen, anders sta je uren in de rij..

'1089869' door corriedewinter '1089869' door corriedewinter

JapanMatsumoto

JapanMatsumoto

Was het maar...voorja

corriedewinter

In Japan kijkt iedereen uit naar de golden week (begin mei) waarin veel feesten gevierd worden. Natuurlijk is er de bloesem, en op 5 mei komt daar nog eens Tango no sekku (jongensdag) bij. Tegenwoordig krijgen de meisjes ook cadeautjes, maar de nadruk ligt toch op de jongens. In de tuinen en hier boven een riviertje in Matsumoto, wapperen de gekleurde

'1089754' door corriedewinter '1089754' door corriedewinter

JapanTokio

JapanTokio

Duik Shibuya in!

corriedewinter

De wijk Shibuya is veruit het populairste winkel district in Tokyo. Daarnaast vind je er veel uitgaansgelegenheden en ander entertainment. Dit maakt de wijk ook één van de drukste in heel Tokyo waardoor je er het beste heen kan reizen met het openbaar vervoer. Shibuya heeft het drukste kruispunt ter wereld: de Shibuya Crossing. Deze verwerkt ongeveer 2500 mensen als het licht op groen gaat. Op deze foto is duidelijk te zien waarom dit kruispunt ook wel eens het Times Square van Tokyo wordt genoemd. Er wordt op dit moment flink verbouwd in Shibuya zodat het in de toekomst nog meer mensen kan ontvangen via de Fukutoshin metro, Tokyolijn of één van de andere metro/treinstations. De top spots in Shibuya zijn; Center Gai, Koen Dori, Spain Slope en natuurlijk de shopping centra. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij het Pachinkospel of in de muziekstores van 8 verdiepingen of meer van Sony of Yamaha. (zie mijn andere foto’s) Voor meer info zie Tokyo.nl

'1089602' door corriedewinter '1089602' door corriedewinter

MadagaskarToliara

MadagaskarToliara

Trek in de rivier

corriedewinter

We trekken door het zuiden van Madagaskar en rijden langs de westkust naar het noorden. Bij Toliara is een asfaltweg aangelegd met een brug over de rivier Fiherenana. De rivier ligt nu, in november, droog en daar maken de bewoners van de dorpen op de oevers graag gebruik van. Boeren met zeboes, kinderen die naar school gaan, het scheelt enorm in tijd. De asfaltweg is daar aangelegd door China. Zij willen de katoenoogst uit het gebied zo snel mogelijk verschepen, want ook hier geldt: tijd is geld.

'1089486' door corriedewinter '1089486' door corriedewinter

IranKerman

IranKerman

Welkom bij de soefi

corriedewinter

In Mahan bezoeken we het Mausoleum van Shah Nematollah Vali. Deze soefimeester, behorend tot de sekte van de derwisjen, stierf in 1431 op 100-jarige leeftijd. We treffen het, want het is een feestdag voor de soefi’s en we mogen mee-eten in het heiligdom. Nadat we in het mausoleum langs de tombe gelopen zijn en de meester eer hebben bewezen, krijgen we een bakje bonen met rijst en rozijnen uitgereikt wat we samen met deze familie opeten. De familie is heel vriendelijk. Net als overal in Iran worden we uitgenodigd om mee te eten of iets te drinken en voor je het weet betalen ze je maaltijd. We voelden ons dan ook zeer welkom.