corinerick

'336674' door corinerick '336674' door corinerick

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Krekel of toch...spri

corinerick

Wie het weet mag het zeggen: is het krekel of toch een sprinkhaan?? Wij weten het niet zeker, maar dit beestje zat de hele dag bij 'onze' trap naast ons appartement op Kreta. Vooral onze jonge kinderen vonden het van dichtbij een mooi (en een beetje spannend) diertje!!

'478805' door corinerick '478805' door corinerick

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Superplek om...edelhe

corinerick

Elk jaar, van september tot november, is de bronsttijd van de edelherten. In Nationaal Park de Hoge Veluwe kun je op een eenvoudige maar niet minder indrukwekkende manier deze edelherten spotten en fotograferen. Een van de beste plekken is de Wildbaanweg, met name de twee velden waar aan het einde van de middag (16.00 - 17.00) een klein beetje voer (niet te veel, het is en blijft wild) wordt neergelegd. De herten komen uit het bos naar de meer open vlakte en zijn goed te zien en in de bronsttijd ook te horen. Je komt er door de ingang aan de zuidzijde (A50 - afrit Schaarsbergen) te nemen en in het park de verharde weg een paar kilometer te volgen. Missen is lastig, want je zult er zeker niet alleen zijn. Maar de ervaring van het zien er horen van de edelherten maakt dat je de menigte om je heen al snel bent vergeten....

'331970' door corinerick '331970' door corinerick

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Burlend edelhert

corinerick

Vanaf half september tot november is de bronsttijd van de edelherten. Mannetjes proberen de gunst te winnen van de vrouwtjes door hard te brullen ( 'burlen'). Indrukwekkend om te zien en te horen. Dit tafereeltje speelde zich af aan de Wildbaanweg in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

'330565' door corinerick '330565' door corinerick

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Wolspinnende vrouw bi

corinerick

Dit vrouwtje zat, bij de ingang van Little Petra op een oud stukje vloerbedekking tegen de rots aan, haar wol te spinnen. Een mooie vorm van handwerk in deze schitterende omgeving.

'330289' door corinerick '330289' door corinerick

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Wadi Bani Khalid

corinerick

De Wadi Bani Khalid is een van de mooiste Wadi's waar ik ooit geweest ben. Wij hebben een mooie wandeling gemaakt door de wadi. Bij dit watertje kon je heerlijk zitten, maar ook zwemmen. Er werd zelfs van de hoger gelegen rotsen afgedoken...

'329688' door corinerick '329688' door corinerick

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Big Buddha

corinerick

Op het schiereiland Lantau, waar je bijvoorbeeld kunt komen met een kabelbaan, staat bovenaan een trap van 268 treden dit enorme Boeddhabeeld van 34 meter hoog.

'329603' door corinerick '329603' door corinerick

AustraliëPerth

AustraliëPerth

Perth vanaf Kings Par

corinerick

Vanuit het hoger gelegen Kings Park heb je geweldige uitzichten over de stad Perth. Je ziet de verbindingsweg/brug naar een ander deel van de stad, een stukje haven in de Swan River waar de boten naar Freemantle en Rottnest Island vertrekken en op de achtergrond de hoogbouw van het centrum. Links nog net zichtbaar vanachter de boom zie je de Bell Tower. Vanuit deze klokkentoren heb je ook een mooi uitzicht, vooral over de Swan River.

'478708' door corinerick '478708' door corinerick

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Remarkable Rocks

corinerick

Vanuit Cape Jervis kan je met de ferry naar Kangaroo Island. Aan de zuidkant van het eiland ligt het National Park Flinders Chase. Bijna op het zuidelijkste puntje liggen de Remarkable Rocks (zie ook mijn foto http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/south_australia/reisreporter/fotos/329320.html). De Remarkable Rocks zijn bijzondere rotsen. De van nature gebeeldhouwde formaties balanceren bovenop een granieten rots (bron: Wikipedia). Het zijn één van bijzondere geologische verschijnselen in dit National Park. Als je op het eiland de South Coast Road neemt, welke bij de ingang van het National Park overgaat in de Cape du Couedic Road. Zo'n 10 km later kun je linksaf slaan Boxer Road op. Aan het einde van deze weg is een kleine parkeerplaats. Daarna is het nog een klein stukje lopen en je kunt je eerste stappen op de Remarkable Rocks zetten. Wij waren rond 9.00 uur 's ochtends op deze locatie. Vrijwel alleen kun je hier dan rondlopen. Nog maar weinig toeristen bezoeken dit NP. Je kunt de rotsen van alle kanten bekijken. Je mag er op klimmen, er binnenin zitten, etc. Het enige waar je op moet letten is dat je aan de zeekant je niet achter de verbodbordjes begeeft... (de rotsen gaan hier bijna steil naar beneden...) En als je dan toch hier bent is het maar een paar kilometer naar de Admiral Arch, een natuurlijk brug waar een grote kolonie zeehonden leeft.

'329320' door corinerick '329320' door corinerick

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Remarkable Rocks

corinerick

Op het zuidelijkste punt van Kangaroo Island liggen in de Remarkable Rocks. Deze wonderlijke rotsen bovenop een enorme rots aan de rand van de oceaan. Niet alleen heel fotogeniek, maar ook leuk om op te klimmen, tussendoor te wandelen. Naast de Remarkable Rocks biedt NP Flinder Chase nog veel meer moois. Zie ook mijn tip voor meer info over de Remarkable Rocks: http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/south_australia/reisreporter/tip/17639/remarkable_rocks.html

'329210' door corinerick '329210' door corinerick

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Koala-duo

corinerick

Tijdens een wandeling over Philip Island kwamen dit lieve duo tegen. Het jonkie lief tegen zijn moeder aan, maar niet te moe om de wereld in te kijken.

'329058' door corinerick '329058' door corinerick

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Albino Kangoeroe

corinerick

In een wildlife sanctuary op Kangaroo Island kwamen we deze Albino Kangoeroe tegen. De Albino overleeft in de natuur eigenlijk niet. Als ze gevonden worden, worden ze vaak opgevangen, samen met soort genoten in een wildlife sanctuary. Toch apart om zo'n hoppend wit beest te zien.

'328766' door corinerick '328766' door corinerick

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Handwerk in Dali

corinerick

Dit vrouwtje zagen we zitten aan de rand van het centrum van het Chinese Dali. Ze "rijgt"/knoopt verschillende bloemen aan een koordje. In de tijd dat wij er naar kijken, kijkt ze niet één keer op, ze is gefocust op haar werk. Deze koordjes met bloemen worden verderop in het centrum voor een paar centen verkocht. Vooral bij de jonge meisjes is dit een populair sieraad. Het knopen is echt handwerk, vandaar dat deze foto ook meedoet met het maandthema.

'328709' door corinerick '328709' door corinerick

OmanNizwah

OmanNizwah

Vogelbekmasker

corinerick

Onderweg naar Nizwah probeerden we een weg binnendoor te vinden. Helaas niet gelukt, maar in een dorpje waar de weg ophield, kwamen we vriendelijke mensen tegen die ons op de juiste weg wezen: we konden achter hen aanrijden naar Nizwah, want ook zij gingen naar de geitenmarkt. De vrouw was gekleed volgens de traditie van de inheemse dorpen rondom Nizwah, met het vogelbekmasker. Het vogelbekmasker heb je in diverse varianten: deze bedekt het gehele gezicht, maar je hebt ze ook die de mond en kin vrijlaten. Tijdens onze reis hebben we een aantal van deze vrouwen gezien en altijd waren de maskers zwart.

'328662' door corinerick '328662' door corinerick

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Wijngaarden in de...C

corinerick

Tussen Firenze en Sienna ligt de Chianti-regio. Deze regio staat bekend om zijn goede wijnen. En uiteraard zie je dan ook veel wijngaarden in deze regio. Deze foto is gemaakt tussen Greve-in Chianti en Panzano-in-Chianti. De rechte lijnen op deze heuvel met de andere heuvels op de achtergrond + de blauwe lucht maakt het mooie beeld compleet.

'478662' door corinerick '478662' door corinerick

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Beklimmen scheve tore

corinerick

In het centrum van Bologna staan nog twee middeleeuwse torens: Garisenda en Assineli. De Garisenda staat heel scheef en is een paar jaar na de bouw alweer deels afgebroken. De Assineli staat ook iets scheef, maar is te beklimmen. De toren is 97 meter hoog en per trap (het zijn nog de originele trappen en vaak scheef staan en soms behoorlijk kraken) kan tot in de top komen. Vanaf bovenaf heb je een mooi uitzicht over de stad. Entree is 3 euro per persoon (kinderen gratis).

'478660' door corinerick '478660' door corinerick

ItaliëLigurie

ItaliëLigurie

Overnachten in...klei

corinerick

Om de hoek van het voetgangersgebied in het centrum van La Spezia ligt Hotel Locanda Golfo e Cinque Terre. Het hotel heeft in totaal 6 kamers, waaronder 1, 2 en 4 persoonskamers. Wij waren hier eind juli 2011. De eigenaar wachtte ons buiten al op. Binnen kregen we direct een uitleg van de mogelijkheden (o.a. gratis nespresso-apparaat en wifi) van het hotel. Daarna een korte rondleiding door het centrum, waarbij hij tevens het terras aanwees, waar we elke ochtend konden ontbijten. Tijdens de rondleiding kregen we ook nog allerlei informatie over de mogelijkheden voor excursies, plaatselijke restaurantjes, etc. De eigenaar wees ons ook op de gratis parkeergelegenheid in de buurt van het hotel (5 minuten lopen). De haven ligt op een kleine 10 minuten lopen (aan het einde van het voetgangersgebied), van daaruit kan je met de boot naar Cinque Terre. Een andere mogelijkheid is om Cinque Terre met de trein te bereiken. Het station van La Spezia ligt op 200 meter van het hotel. De service en de ligging maken dit hotel ideaal voor het bezoeken van La Spezia en Cinque Terre. Adres is: Via XX Settembre 211 in La Spezia Mail: infolocanda@freemail.it Meer info op www.locandagolfoecinqueterre.it

'328437' door corinerick '328437' door corinerick

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Leeuw ligt rustig te.

corinerick

Deze leeuw lag rustig om zich heen te kijken. Z'n kop ging af en toe even naar de grond toe, maar dan weer omhoog om weer z'n blik over zijn toeschouwers te werpen en dan weer rustig te gaan liggen. Als hij je aankeek, dan zag je de schitterende ogen. Mooi moment!

'323355' door corinerick '323355' door corinerick

CubaHavana

CubaHavana

Plaatselijk vervoer i

corinerick

Iets meer zien van een stad dan wandelend te doen is? Dan is deze fietstaxi zeker aan te bevelen. Je ziet toch nog het een en ander. In Havana kwamen we deze fietstaxi's vooral in het toeristische gedeelte veel tegen.

'323051' door corinerick '323051' door corinerick

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Wildwest in Cuba

corinerick

Middenin Trinidad kwamen we deze mannen met hun paarden tegen. Het leek wel een wildwest-tafereeltje. We dachten even dat de lasso's en de pistolen te voorschijn zouden komen... En dat alles op de mooie kasseien van Trinidad en kleurrijke gevels van de huizen op de achtergrond.

'322781' door corinerick '322781' door corinerick

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Detail rotsen op...st

corinerick

Op het stand van Reynisdrangar vind je deze mooi opgestapelde rotsen. Dit detail van een grote lengte en hoogte van deze rotsen met nog heel veel variatie in kleur, lengte, diepte, wel of geen groeven. Voor ons een mooi beeld op de verder erg grauwe dag die we in die omgeving doorbrachten.

'322635' door corinerick '322635' door corinerick

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Chines boerin

corinerick

Op een van onze wandelingen over de rijstterrassen in de Chinese binnenlanden kwamen deze boerin tegen. Weer een ander hoofddeksel. In eerste instantie lijkt het wel gemaakt van een handdoek. Maar het is toch echt een 'normaal' hoofddeksel in deze omgeving.

'322385' door corinerick '322385' door corinerick

CubaHavana

CubaHavana

Bus ver van huis

corinerick

Het grappige aan reizen vind ik ook wel dat je waar ook ter wereld toch nog regelmatige Nederlandse dingen tegenkomt. Zoals op deze foto: een oude bus uit Nederland middenin Havana. Dit was onze eerste ontmoeting met een Nederlandse bus in Cuba, maar later in de binnenlanden kwamen we er regelmatig eentje tegen. Meestal stond er op het bord "Buiten Dienst", maar zo af en toe ook wel "Amsterdam" of "Den Haag". Deze foto vooral leuk omdat er ook nog Cubaanse vervoersmiddelen op staan.

'322226' door corinerick '322226' door corinerick

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Cubaanse man met...si

corinerick

Op onze wandeling door Trinidad zagen we deze rokende en drinkende man tegen een huis geleund staan. Een zwerver? Hij rook in ieder geval niet erg fris toen we hem voorbij gingen.

'322200' door corinerick '322200' door corinerick

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Vrolijke chinese boer

corinerick

Op één van onze wandelingen over de rijstterrassen in Ping'An en omgeving (in de buurt van Guilin) kwamen we deze vrolijke boer tegen. Hij was één van de weinigen die spontaan stil bleef staan toen hij het fototoestel zag. De stortvloed van Chinese woorden hebben we helaas niet kunnen begrijpen....

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik