Claudiamusters

'442328' door Claudiamusters '442328' door Claudiamusters

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Struinen op de markt

Claudiamusters

Ik ga elke zaterdag heerlijk struinen op de markt op zoek naar leuke koopjes om mijn koelkast en fruitschaal weer te vullen. Ik vind het dan ook super om tijdens elke reis wel een markt te bezoeken. De vieze luchten die af te en toe voorbij drijven neem ik graag op de koop toe :).

'482331' door Claudiamusters '482331' door Claudiamusters

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Grasagardur Reykjavik

Claudiamusters

Wat ik absoluut een aanrader vind om in Reykjavik te bezoeken is de botanische tuin ([url="http://www.grasagardur.is/" target="_blank"]Grasagardur[/url]). Mooi aangelegde tuinen, veel bloemenpracht en als toetje ook nog een leuk cafeetje voor een heerlijk kopje koffie en overheeeeerlijke appeltaart! Reykjavik is geen gigantisch drukke stad maar desondanks is een wandeling in een prachtig park een prettig rustpunt.

'441898' door Claudiamusters '441898' door Claudiamusters

MarokkoMediterranee

MarokkoMediterranee

Onderweg naar...Volub

Claudiamusters

We gingen van Fez naar Volubilis, de overblijfselen van een Romeinse nederzetting in het noorden van Marokko. Onderweg keek je je ogen uit, wat een divers landschap heeft dit Noord Afrikaanse land!

'441400' door Claudiamusters '441400' door Claudiamusters

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Skogafoss

Claudiamusters

In mijn vorige bericht een foto van de weg er naartoe maar dan hier het toetje van de dag ! Prachtige waterval waarvan het verhaal gaat dat er een pot met goud achter ligt .... Mij is verteld dat degene die hem vindt hem ook mag houden ! Ik heb heel goed gekeken maar helaas niets gevonden :(

'441391' door Claudiamusters '441391' door Claudiamusters

IJslandZuidland

IJslandZuidland

De weg naar Skogafoss

Claudiamusters

Vanuit Skogasafn (Skogar Museum, soort openlucht museum) naar de Skogafoss waterval is het maar een klein stukje rijden maar ik vond de weg er naartoe al adembenemend. Wat een prachtige omgeving en de waterval is een fantastisch toetje.

'482313' door Claudiamusters '482313' door Claudiamusters

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Lekker eten in een...

Claudiamusters

Wil je lekker en betaalbaar eten in Reyjavik, dan kan ik The Laundramat Café van harte aanbevelen. Midden in het centrum zit dit leuke eetcafé met zeer vriendelijke bediening en een gezellige inrichting. Ook om een lekker (alcoholarm) biertje te drinken, ben je hier aan het juiste adres. [url="http://www.thelaundromatcafe.com/en" target="_blank"]http://www.thelaundromatcafe.com/en[/url]

'408286' door Claudiamusters '408286' door Claudiamusters

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Hogere sferen

Claudiamusters

Deze foto heb ik gemaakt tijdens een wandeling over The High Line in New York. Heerlijk om even te ontsnappen aan de drukte en uitlaatgassen van de grote stad (zie mijn tip). Een erg leuke ervaring en zeker de moeite waard als je in de grote appel bent. En voor de liefhebber (ik dus iig) is er onderweg ook prachtige graffiti te bewonderen !

'481551' door Claudiamusters '481551' door Claudiamusters

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Zoek het hoger op !

Claudiamusters

Ga je naar New York en wil je even ontsnappen uit de drukte en uitlaatgassen ? Ga dan eens wandelen op The High Line. Je wandelt in een park aangelegd op een oude spoorlijn boven de straten van West Manhattan. Je start vanuit de Van Gansevoortstr midden in het Meatpacking District (hippe hotspot in de stad). Als je het hele traject loopt, kom je uit bij West 30th Street. Heerlijk om even aan de drukte te ontsnappen en je komt onderweg prachtige graffiti tegen.

'408202' door Claudiamusters '408202' door Claudiamusters

TibetLhasa

TibetLhasa

Tibetaans landschap

Claudiamusters

Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar ik deze foto in Tibet heb genomen. Wel weet ik dat ik onze reisleider erg dankbaar was voor zijn interesse en begrip in fotografie. Niet veel reisleiders zijn te porren voor het onderbreken van een rit voor het maken van een paar mooie foto's ! Naast het bewust stoppen voor een mooi plaatje, hadden we ook regelmatig geluk met het uitzicht tijdens een van de vele plasstops. Omdat je in Tibet vanwege de hoogte veel moet drinken, moesten er ook regelmatig wat blazen worden geleegd. Terwijl mijn reisgenoten een mooi plekje op zochten om te plassen, liep ik met mijn camera mooie plaatjes te zoeken :)

'407540' door Claudiamusters '407540' door Claudiamusters

Tibet

Tibet

Ook dit is Tibet

Claudiamusters

Na allerlei prachtigs in de hogere regionen van Tibet, gingen we richting Nepal. In een paar uur veranderde het landschap van koud, droog en hoog naar groen en nevel. Heel bijzonder! Zhangmu is de plaats waar je de grens over kunt naar Nepal. De grenscontrole was enorm streng en met name geënt op het vinden van boeken over Tibet, die werden namelijk direct ingenomen. In ons reisgezelschap werden er diverse mense uitgepikt om hun koffer open te maken (de scanner was stuk) maar veel verder dan een stripboek van Suske en Wiske kwamen ze niet.

'407534' door Claudiamusters '407534' door Claudiamusters

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Foz Iguazu

Claudiamusters

Foz Iguazu ... Een adembenemende bestemming waar je omver geblazen wordt door kletterende watervallen en prachtige vergezichten. Een wens is om er nog eens terug te keren en dan met een vliegtuig over de watervallen te vliegen, lijkt me fantastisch !

'407482' door Claudiamusters '407482' door Claudiamusters

MarokkoFez

MarokkoFez

Dit is waar de schoen

Claudiamusters

Dit is een leerlooierij in Fez, een van de koningssteden van Marokko en tweede grootste stad van het land. Fez staat o.a. bekend om zijn leerlooierijen. Het werken bij zo'n looierij is populair werk omdat het goed verdient voor Marokkaanse begrippen echter gezond is het niet! Via een winkel met leerwaren, kwamen we bij het uitkijkterras van deze leerlooierij terecht. Om de lucht wat te verzachten, kregen we een takje verse munt om onder de neus te houden. Het stinkt er namelijk echt enorm! Nog steeds als ik verse munt ruik, denk ik aan deze plek.

'406874' door Claudiamusters '406874' door Claudiamusters

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Wierrook

Claudiamusters

Persoonlijk ben ik dol op wierrook! Het doet het me altijd denken aan reizen, waardoor ik er heerlijk ontspannen van word. Komt denk ik omdat we vooral in Azie hebben gereisd waar met regelmaat een wierrookje wordt opgestookt. Ik kan niet wachten op de volgende reis!

'406863' door Claudiamusters '406863' door Claudiamusters

Maleisië

Maleisië

Hornbills

Claudiamusters

Op ons resort op Pangkor werden de hornbills elke dag gevoerd. Het is niet helemaal volgens de wetten der natuur maar het gaf ons wel de kans om ze goed van dichtbij te bekijken.

'406398' door Claudiamusters '406398' door Claudiamusters

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Eén van de vele...tem

Claudiamusters

Ik had een hele horde mensen en agressieve makaken verwacht maar wij hadden kennelijk geluk bij ons bezoek aan de Batu Caves. Het was erg rustig en de apen hadden kennelijk geen zin om streken uit te halen want we hebben er maar een handjevol gezien en die lieten ons lekker met rust. De Batu Caves is een verzameling hindoetempels en zeker een bezoekje waard als je in Kuala Lumpur bent. Ik hoop er nog eens terug te komen als de Thaipusam viering plaats vindt. Het is dan vast zo rustig niet als wij het nu hebben gezien...

'405891' door Claudiamusters '405891' door Claudiamusters

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Aap in de mangrove va

Claudiamusters

Deze foto heb ik gemaakt tijdens onze rondreis door Maleisië. We hebben met een boot door de mangrove van Langkawi gevaren in Kilim Nature Park. De tocht was enorm de moeite waard en we hebben er dan ook, ondanks de zeikende regen, enorm van genoten. Onderweg kwamen we deze makaak tegen die op zoek was naar iets lekkers te eten tussen de regenbuien door ... Ik zat gelukkig aan de goede kant van de boot en kon zijn viscapaciteiten dan ook goed vastleggen :)!

'396798' door Claudiamusters '396798' door Claudiamusters

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Boos mannetje

Claudiamusters

Dit mannetje was zichzelf enorm aan het uitsloven ... Tot hij bemerkte dat echt niemand van de groep toeristen pennen bij zich had ... (waren al uitgedeeld) toen ging hij iedereen met een plastic pepfles te lijf ...

'396726' door Claudiamusters '396726' door Claudiamusters

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Gaat dat wel helemaal

Claudiamusters

Rondom het vrijheidsbeeld cirkelen zo vaak helikopters dat het bijna een kunst is om ze niet op de foto te krijgen .... Zoals je op de foto ziet, komen ze wel erg dichtbij!

'396725' door Claudiamusters '396725' door Claudiamusters

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lekker windowshoppen.

Claudiamusters

New York is voor de liefhebber een echt shop walhalla maar ook als je er niet van bent, zijn de etalages van de grote merken op 5th Avenue een kijkje waard. Dit is de etalage van Bergdorf Goodman die wel erg mooi aangekleed was! Ik zou er nog graag eens met de kerst gaan kijken want volgens mij valt dan je mond helemaal open van verbazing !

'396581' door Claudiamusters '396581' door Claudiamusters

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Graphitti...Linienstr

Claudiamusters

In de buurt rondom Linienstrasse / Auguststrasse zitten veel kunstgallerijtjes en gezellige terrasjes. Erg leuke buurt om doorheen te lopen en lekker een hapje te eten bij bijvoorbeeld Sankt Oberholz (Rosenthalerstrasse). Voor ontbijt ook een super adresje. Deze graphitti was ietwat verborgen achter een hek bij een stukje Berlijn wat ze binnenkort af gaan breken. Jammer want ik vond de tekening erg mooi. Maar eerlijk is eerlijk, in Berlijn is nog genoeg moois te zien als het gaat om streetart.

'396413' door Claudiamusters '396413' door Claudiamusters

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Edinburgh uitzicht op

Claudiamusters

Ik geloof dat wij in de gelukkige omstandigheid waren om in Schotland te verblijven met een helder blauwe lucht en stralend zonnetje ! Wat een leuke stad die een beetje middeleeuws aan doet. In de nissen staan 64 beelden waaronder een marmeren beeld van de schrijver/dichter waarnaar het Scott Monument vernoemd is; Sir Walter Scott. Je kunt Scott Monument beklimmen (trap van 287 treden) maar wij hadden zulke zere voeten van het lopen van de 3 dagen ervoor, dat wij ervoor hebben bedankt maar het uitzicht lijkt me prachtig !

'481241' door Claudiamusters '481241' door Claudiamusters

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Lekker ontbijten in..

Claudiamusters

Ben je in Edinburgh en heb je behoefte aan een lekker ontbijtje om je dag goed te starten en met een hoop positieve energie de stad te gaan verkennen? Of heb je gewoon lekkere trek na een ochtend flinke inspanning ? Ga dan eens langs bij Two Thin Laddies ! Om 5.00 uur 's ochtends worden elke ochtend al de heerlijkste scones en muffins vers gemaakt en dat proef je. Wat mij betreft dan ook een absolute aanrader is de fruitscone (water loopt me nu al weer in de mond!). Two Thin Laddies is maar klein maar heeft een grote keuze aan lekkere zoete maar ook hartige dingen (denk bijvoorbeeld aan een full English Breakfast).

'393235' door Claudiamusters '393235' door Claudiamusters

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Lekker een banaan ete

Claudiamusters

Dit aapje zat zo lekker te genieten van zijn banaan! In tegenstelling tot zijn broers/zussen/ooms/tantes/mama/papa en rest van de familie was deze nog erg verlegen ! Zo zijn ze toch wel het allerleukst !

'391890' door Claudiamusters '391890' door Claudiamusters

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Offer brengen

Claudiamusters

Deze dames zijn aan het offeren in de Swayambhunath tempel in Nepal. Deze tempel is een heilige plek voor zowel boeddhisten als hindoes in Nepal. De tempel wordt ook wel de monkey temple genoemd vanwege de hoeveelheid apen die op de veeele trappen naar je zitten te kijken als je de klim naar boven aan het maken bent.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik