claudia21

'563560' door claudia21 '563560' door claudia21

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetiaans tafereel

claudia21

Deze foto is gemaakt vanaf het puntje van de Venetiaanse wijk Dorsoduro, bij de Chiesa della Santa Maria della Salute. Vanaf het San Marco plein een kleine wandeling via de Ponte dell'Academia naar de overkant voor een bezoek aan de kerk is zeker de moeite waard.

'560308' door claudia21 '560308' door claudia21

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Basiliek...Sainte-Mar

claudia21

De basiliek Sainte-Marie-Madeleine is een oude abdijkerk in Vézelay in de Franse regio Bourgondië. De basiliek staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met zijn lengte van 62 m is de kerk langer dan andere Franse kathedralen, zoals de Notre-Dame van Parijs (60m) of de Notre-Dame van Amiens (54 m). Lichter dan de narthex lijkt het een lange straat naar het koor. Het romaanse schip was in 1140 klaar. Net als in de narthex, bevinden zich boven de grote rondboogarcades die toegang geven naar de zijbeuken, de hoge vensters van de bovenste zijmuren. Er zijn tien traveeën waarvan er negen een kruisgewelf hebben gescheiden door ronde gordelbogen, met afwisselend lichte en donkere secties, die steunen op pijlers in drie verdiepingen. De twee zijbeuken zijn ook voorzien van kruisgewelven die rusten op zuilen met versierde kapitelen. Het laatste travee van het schip, dat grenst aan de dwarsbeuk, heeft spitsbogen om de overgang tot stand te brengen naar viering, dwarsbeuk en koor, die allemaal gotisch zijn. Het is ook hoger dan de overige traveeën van het schip. Het schip is opvallend licht, vergeleken met andere romaanse heiligdommen. Dat is te danken aan verschillende factoren: de ligging van het gebouw op de top van een heuvel waardoor zonlicht overvloedig invalt, de lichtbeuk met hoge vensters (en zo breed als de romaanse bouwkunde maar toeliet) die direct het middenschip belichten, de afwezigheid van gebrandschilderde ramen en ten slotte de aanwezigheid van brede vensteropeningen in de zijbeuken. Door het ontbreken van meubilair en kleurige gebrandschilderde ramen is de enige opsmuk van het gebouw de aan de architectuur gebonden versierselen. Op halve hoogte van het gebouw loopt boven de arcades over de hele lengte van het gebouw een richel met daaronder een smalle fries met eivormige versieringen, die de horizontaliteit accentueert. Eenzelfde fries loopt langs de dekplaten van de schitterend uitgevoerde kapitelen op de pijlers en rond de bogen. Ook de grondplaten zijn bewerkt. (bron: wikipedia)

'517515' door claudia21 '517515' door claudia21

ItaliëRome

ItaliëRome

Il Monumento nazional

claudia21

Het monument van Vittorio Emanuele II (ook bekend als il Vittoriano of Altare della patria) is gebouwd tussen 1895 en 1911 ter ere van de eerste koning van een verenigd Italië. Al vanaf de onthulling in 1911 zijn de meningen sterk verdeeld over het monument. Menig Romein vindt het te groot, te pompeus en te opvallend in vergelijking met de omgeving. De Romeinen noemen het 'la macchina da scrivere' (de typmachine), een bijnaam die de Amerikanen in 1944 aan het monument gaven en is overgenomen door de lokale bevolking. Ook bij de Fransen heeft het een bijnaam gekregen: 'la grande tarte' (de grote taart/de bruidstaart). Het bevindt zich aan de voet van de kleinste van de zeven heuvels van Rome: de Capitolijn/il Campidoglio, op het Piazza Venezia, een van de drukste verkeerspleinen van Rome.

'501561' door claudia21 '501561' door claudia21

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Torre degli Asinelli

claudia21

Deze foto is genomen vanaf de Torre degli Asinelli in Bologna. Het is even klimmen naar boven, maar het uitzicht is het zeker waard. Op de rechter heuvel is de kerk van San Luca te zien. Hier leiden 666 bogen naar toe, die samen de langste zuilengalerij ter wereld vormen (ongeveer 4 km). Een bezoek aan de kerk is ook zeker de moeite waard.

'457223' door claudia21 '457223' door claudia21

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

London Eye

claudia21

London Eye The London Eye is a giant Ferris wheel on the South Bank of the River Thames in London. Also known as the Millennium Wheel. The entire structure is 135 metres (443 ft) tall and the wheel has a diameter of 120 metres (394 ft). When erected in 1999 it was the world's tallest Ferris wheel.

'457197' door claudia21 '457197' door claudia21

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

St. Paul's Cathedral,

claudia21

Gemaakt in november om 17:00. St Paul's Cathedral is een kathedraal gelegen op Ludgate Hill, in de Londense binnenstad, de City. Het is de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen. ~Wikipedia

'448279' door claudia21 '448279' door claudia21

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Koeien

claudia21

Deze koeien stonden vlakbij ons vakantiehuis in Bourgondie, Frankrijk. Meestal stonden ze in het weiland verderop, maar nu kwamen ze een kijkje nemen bij de aangrenzende tuin van het huis.