cladonia

'1110406' door cladonia '1110406' door cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Zondag

cladonia

Na de H.Mis op zondag, in een mooie zondagse jurk, was dit meisje buiten aan het spelen! Ze wilde later, toen ze aan die vreemde toeristen gewend was, graag even door de verrekijker kijken!

'1110397' door cladonia '1110397' door cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Dorado

cladonia

In Laborie, bij Mama Tillie, liet ze vol trots, nadat we daar nescafé gedronken hadden, de grote Dorado vis zien, die voor komende avond op het menu stond! Echte koffie konden we niet vinden in het dorp, daarvoor moest je in een hotel of guesthouse zijn.

'1110153' door cladonia '1110153' door cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Tijd voor een...banaa

cladonia

Dit meisje was net uit school en de repetitie van de steelpan schoolband begon bijna, dus snel even een banaantje verschalken! Ze repeteren twee keer per week en zondags is er soms een uitvoering!

'1110148' door cladonia '1110148' door cladonia

Saint Lucia

Saint Lucia

Laborie

cladonia

We verbleven een week in Laborie in het zuiden van Saint Lucia. Vanuit ons guesthouse hadden we een geweldig uitzicht op de baai. Je kunt in het dorp alleen Creools eten, bij Mama Rose was dat het beste! Voor een grote supermarkt moest je naar Vieux Fort, een kwartiertje rijden, een huurauto is echt wel noodzakelijk!

'1102191' door cladonia '1102191' door cladonia

Portugal

Portugal

Rode aarde

cladonia

Op Santa Maria,een klein eilandje van de Azoren met ongeveer 6000 inwoners, ontdekten we dit gebied met rode aarde. Het is aan de noordkant gelegen genaamd Barreiro do Faneca en bijzonder mooi! Je voelt je hier, op dit eilandje, heel veilig, je gaat echt terug in de tijd, mensen laten auto's gewoon open en huissleutels staan op deuren! Het bestaat nog!!

'1099304' door cladonia '1099304' door cladonia

Spanje

Spanje

Zilveren maan

cladonia

Deze mooie vlinder, de zilveren maan, vonden we rustig zittend op een schermbloem! We maakten een wandeling door het Parc Natural dels Ports in zuidelijk Catalonië, ter hoogte van de Ebro-delta rijdt je dan het binnenland in via de stad Tortosa.

'1092795' door cladonia '1092795' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Blau blau

cladonia

De Bonaire whiptail lizard of blau blau is een veel voorkomende hagedis op het eiland. Hij is dol op insecten en ook houdt hij van lekkere vruchten! Gespot in Washington Slagbaai Nat. park.

'1092772' door cladonia '1092772' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Geelvleugelamazone...

cladonia

Al schuddend, hotsend en botsend baanden wij ons een weg door Washington Slagbaai Nat. Park in onze pick-up. Plotseling een heftig gekrijs en meteen zagen we een groep papagaaien neerstrijken op de grote boomcactussen (Cereus-soort) Wat een geluk! Deze papegaaien zijn een bedreigde soort en komen nog voor op Curacao, Bonaire en noord-oost Venezuela.

'1092678' door cladonia '1092678' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Groene leguaan

cladonia

Deze grote jongen, ze kunnen wel 1.50 tot 2.00 meter worden), stond opeens naast onze auto bij een benzinepomp! Als ze jong zijn, zijn ze prachtig groen en hoe ouder hoe grijzer ze worden. Vooral oudere mensen eten ze nog in de soep of als stoofpot voor veel kracht ( hopi forsa)

'1092671' door cladonia '1092671' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Lac Bay

cladonia

Aan de monding van Lac Bay bij Cai vind je bergen kroonslakken of Karkó. Vissers lieten de schelpen achter na ze geleegd te hebben, tegenwoordig zijn ze beschermd!

'1092662' door cladonia '1092662' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Gele zanger

cladonia

Rijdend langs het Goto-meer stopten we even om van het landschap te genieten en prompt vloog er een geel vogeltje op een zijspiegel van de auto. Schitterend, het bleek de gele zanger te zijn, de Yellow Warbler.

'1092660' door cladonia '1092660' door cladonia

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Salina Sint Marie

cladonia

Na een bezoek aan het Christoffelpark, wat helaas al om 4 uur sloot, naar de kust bij Sint Willibrord. We vonden een heerlijk plekje om te relaxen onder het genot van heerlijk fris limoensap, lamunchi genaamd. We wilden hier eigenlijk niet weg zo mooi vonden wij het hier!

'1092620' door cladonia '1092620' door cladonia

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Prikichi

cladonia

De eerste dag op Bonaire deze twee verliefde West Indische parkieten al op een tak van een kalebas! Prikichi in het Papiamento. De kleuren combinatie is uniek voor het eiland!

'1092612' door cladonia '1092612' door cladonia

Nederlandse AntillenBonaire

Nederlandse AntillenBonaire

Waaiboom

cladonia

In het Washington Slagbaai Nat. Park tijdens de klim naar de Brandaris (241mtr.) deze prachtige waaiboom of te wel Divi-Divi genaamd bewonderd. We waren helaas te laat gestart om de top nog te bereiken!

'1092610' door cladonia '1092610' door cladonia

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Amerikaanse steltkluu

cladonia

Na een bezoek aan de kruidentuin van Dinah Veeris, langs de kust teruggereden. Vlak voor het Ford Beekenburg zagen we deze prachtige Amerikaanse steltkluut staan in een binnenwater.

'571836' door cladonia '571836' door cladonia

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Zicht op het eiland L

cladonia

Vanuit het noord-westen van het vaste land van Lanzarote hadden we dit fantastische panorama op het eiland La Graciosa.Het is het grootste eiland van de Chinijo Archipel,waarop zich twee dorpjes bevinden.

'571829' door cladonia '571829' door cladonia

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Mandenmaker

cladonia

Na dat we de auto hadden geparkeerd voor een bezoek aan het huis en atelier van Cesar Manrique, de beroemde kunstenaar van Lanzarote, passeerden we deze Cestería (mandenmakerij) Prachtig om te zien hoe hij heel relaxed aan het werk was!

'568419' door cladonia '568419' door cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Fajã das Almas

cladonia

Saõ Jorge is een hooggelegen eiland. Als je een van de vele aflopende rotsformaties in zee ( Fajãs ) wilt bezoeken, heb je daar wel wat tijd voor nodig, maar is zeker de moeite waard!

'567361' door cladonia '567361' door cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Bij Lagoa Capitão

cladonia

Op het eiland Pico bevinden zich verschillende bergmeertjes waaronder Lagoa Capitão. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de berg Pico. Het is echt genieten, ook mede dankzij de oude juniperusbomen.

'567108' door cladonia '567108' door cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Reserva Florestal da.

cladonia

Dit mooie bospark was een bezoek meer dan waard. Langs een waterlijn zijn vroeger watermolenhuisjes gebouwd, waarvan je er hier een ziet. De vele boomvarens in het park zijn altijd weer een zeer bijzondere bezienswaardigheid.

'566641' door cladonia '566641' door cladonia

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Hoogste berg Portugal

cladonia

Het is fantastisch wandelen op en rondom de berg Pico op het eiland Pico. Met zijn 2351 mtr de hoogste berg van Portugal. Het is genieten van de schitterende wandelroutes op het heerlijk rustige eiland. Ga wel in de zomer, dan is het lekker warm, de rest van het jaar regent het veel!

'560415' door cladonia '560415' door cladonia

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Siurana

cladonia

Siurana ligt in de omgeving van de Priorat, een streek met een eeuwenoude wijntraditie. Riurana is een schattig dorpje, hoog op een plateau gelegen met gerestaureerde eeuwenoude huisjes en een romaans12de-eeuws kerkje. Geniet van het schitterende uitzicht op dennenboomvalleien en kliffen.

'547179' door cladonia '547179' door cladonia

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Zonsopkomst

cladonia

Geen moeite voor mij om vroeg op te staan voor de heerlijke zon die ons weer gaat verblijden en verwarmen. Prachtig te kijken naar dat wolkenspel in opkomend licht dat constant verandert.

'547116' door cladonia '547116' door cladonia

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Stukje kustlijn...sch

cladonia

Vanaf ons balkon deze foto genomen op Playa Esquinzo. Van hier uit kun je te voet langs het strand lopen naar Morro Jable in ca. 50 minuten en eventueel met de bus terug.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik