chosin

'480217' door chosin '480217' door chosin

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Victoriapark, uitzich

chosin

Geen televisietoren of hoogbouw nodig om Berlijn van boven te zien. Vanaf het hoogste punt van het Victoriapark is een groot deel van Berlijn te zien. Op die plek staat een groot kruis dat de Duitsers in de tijd van Napoleon heeft geplaats. In het park is er plek om te picknicken, voetje te baden en te wandelen. De sfeer is enorm ontspannen, gitaarspelende locals met de voeten in het water afkomstig van een kunstmatige waterval. Het park ligt in Kreuzberg, een opkomende wijk met geweldige winkeltjes en restaurantjes met lekkere lage prijzen. Ik ben er vorig jaar in juni geweest met een vriendin en nu sta ik op het punt om er weer naartoe te gaan. Met de U-bahn of auto uitstekend te bereiken.

'364238' door chosin '364238' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Rivier Tiber en een..

chosin

Vanaf de schitterende brug naar de Engelenburcht is niet alleen de rivier Tiber te zien, maar ook Vaticaanstad en een prachtige (stukje) skyline van Rome. Zie de loodrechte weg richting St. Pieter aan de rechterkant.

'364237' door chosin '364237' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Engelenburcht vanaf d

chosin

We waren net te laat om de beroemde Engelenburcht te bezoeken, maar van vanaf de brug naar de burcht toe is al een moeite waard om naar Rome te gaan. Vanaf de brug is niet alleen de enorme burcht te zien, maar ook de mooie rivier, met daarachter St. Pieter en nog meer bella Italiaanse sferen.

'364236' door chosin '364236' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Lichtinval door gat..

chosin

Eén van de meest bezochte bouwwerken van Rome is toch wel het Pantheon, het grote gat in het dak zorgt voor veel stijve nekken. De lichtinval is op alle momenten van de dag verschillend.

'364235' door chosin '364235' door chosin

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Achtbaan op de Hong..

chosin

Ocean Park, de grote concurrent van Disneyland HK, is gebouwd op de hellingen op Hong Kong Island. Vanaf de torenhoge attracties is er schitterend uitzicht over de zee en de vele onbewoonde groene eilandjes.

'364100' door chosin '364100' door chosin

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Zonsondergang Rambla.

chosin

Het uitzicht over de zee op Rambla del Mar, als het ware een verlengde van het o zo bekende La Rambla. In de verte de berg die o.a. te bereiken is via een kabelbaan.

'364099' door chosin '364099' door chosin

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Meer contrast in...Be

chosin

Oud en nieuw ten top. Het nieuwe Jüdische Museum naast een klassiek gebouw. De metalen gevelbekleding steken mooi af tegen de klassieke kalkstenen gevel van een filmhuis.

'364097' door chosin '364097' door chosin

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Het witte stadje...Li

chosin

Een bezoek aan Lindos mag niet worden overgeslagen bij een bezoek aan Rhodos. Het stadje heeft prachtige witte huisjes, op een heuvel. Er staat ook een ruïne van een Griekse tempel, vanaf daar is het uitzicht op zee geweldig mooi.

'480124' door chosin '480124' door chosin

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Aperitivo: dure...dra

chosin

Een aperitief drinken voor het eten is geen onbekend fenomeen. Een hapje erbij kan ook geen kwaad. In Italië, vooral in Rome en Milaan pakken ze het goed aan, in veel bars wordt Aperitivo aangeboden, meestal rond een uur of 19u mag je onbeperkt gebruik maken van een uitgebreid hapjes buffet aan de bar. Het mooie is: het is kosteloos, zolang je maar een drankje besteld. Een cocktail is al gauw 9 euro, maar door het grote aanbod van heerlijkheden is avondeten bijna overbodig. Waar we precies waren in Milaan ben ik vergeten, maar via deze[url="http://www.msadventuresinitaly.com/blog/2008/04/14/where-to-go-to-aperitivo-in-milan-italy/" target="_blank"] link[/url] zijn er verschillende goede plekken aangewezen. En in Rome is [url="http://www.fluideventi.com" target="_blank"]Fluid[/url] een leuke bar om aan een cocktail te nippen.

'480123' door chosin '480123' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Rondleiding op Segway

chosin

Als verrassing én alternatief voor een gewone rondleiding door de stad tijdens ons bliksembezoek aan Rome had ik een rondleiding op een [url="http://www.romebysegway.com/site/segway-tours/imperial-tour-segway/" target="_blank"]Segway[/url] geboekt. 3,5 uur werden we geleid door het keizerlijke, Romeinse gedeelte van de stad. Het eerste half uur kregen we een korte training waarna we vertrokken in kleine groepjes (6 personen) met een ervaren gids en ieder een iPod met filmpjes over de verschillende bouwwerken. Het Colosseum, Circus Maximus, Forum, Aventine hill met uitzicht over Rome en St. Pieter waren enkele plekken waar we stilstonden om te genieten van het uitzicht, informatie kregen en vele vragen konden stellen. Daar konden we ook filmpjes bekijken op de iPod waar reconstructies van de ruïnes werden weergegeven en waar over werd verteld. Zo’n tour is duurder dan fietsrondleidingen, maar net iets specialer. In een stad als Rome is het dan ook duurder dan bijvoorbeeld Berlijn. Toch is het zeker de moeite waard. Na afloop kregen we nog tips voor goede restaurants en cocktailbars (voor aperetivo!) in de rustigere, maar hippere wijken van de stad.

'364076' door chosin '364076' door chosin

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Contrast van oud en..

chosin

Berlijn is nog volop in ontwikkeling. Achter dit braakliggende terrein een paar contrasterende gebouwen op een rijtje. In veel historische panden worden nieuwe, hippe functies geplaatst zoals restaurants, bars, clubs, winkels. We ontmoetten tijdens het uitgaan een inwonen van Berlijn en hij zei: 'anything cool in Berlin is a former-someting, this new club was a textile factory, the theater across the street was another factory.'

'364074' door chosin '364074' door chosin

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Futuristisch

chosin

Vlakbij het Rijkstaggebouw bevindt zich een opmerkelijk gebouw met futuristische groenvoorziening. Langs de muren lopen klimplanten, op de rond organische grasheuvels die overal verspreid zijn en onder de toegangshek door lopen naar de openbare ruimte buiten het grondgebied. Op het gebouw zijn er boompjes geplant.

'364061' door chosin '364061' door chosin

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Saluhall, overdekte..

chosin

Overzicht van de markthal gevuld met rendier, eland, en andere heerlijke Zweedse specialiteiten, achterin zijn er keurig gedekte tafeltjes waar vers bereide gerechten genuttigd kunnen worden. De gerookte zalm, zalmkaviaar en terrines zijn in overvloed, supervers, heerlijk en een lust voor het oog.

'364059' door chosin '364059' door chosin

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Overdekte markt...(Sa

chosin

Ogen komen te kort in deze geweldige markthal. Een overvloed aan zee-en schaaldieren waar de Zweden gek op zijn. De meeste groente en fruit zijn geïmporteerd en zien er prachtig uit. Meer lokaal zijn de vele rendieren en elanden; vers, gedroogd, gerookt, in een worst, heel of in stukjes. Achterin zijn er tafeltjes waar vers bereide producten kunnen worden genuttigd in een bijzondere sfeer. Vergelijkbaar met La Boqueria van Barcelona, maar dan minder druk en commercieel.

'480121' door chosin '480121' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Onvergetelijke...Ital

chosin

In een populaire stad als Rome is het vaak moeilijk om een authentieke, niet al te toeristische plek te vinden om een hapje te eten. Na een bezoekje aan de Trevi fontein op onze eerste avond in Rome kwamen we langs een leuk restaurantje op de hoek van een Italiaans straatje. Er stond een enorme rij, maar wij hadden honger als een paard. De wachttijd bedroeg minstens 60 minuten, waardoor we besloten om door te zoeken naar iets anders. De volgende dag ('s middags) kwamen we er toevallig weer langs, deze keer zonder rij, met precies in de bij de ingang een tafeltje voor twee. Binnen zat het helemaal vol, achterin werd er naast een workshop pasta maken gegeven. De gasten in het restaurant was een mix van toeristen, Italiaanse vaste gasten, gezinnen, oudere paren en een alleenstaander. De kaart is niet al te uitgebreid, maar kiezen uit de allemaal heerlijke gerechten was niet makkelijk. Uiteindelijk gingen we voor de fettuccine al ragù bolgnese en fettuccine al tartufo nero. Het klinkt cliché, maar dat waren echt de lekkerste pastas die ik ooit heb geproefd. Supersnel, supervers en niet duur. Italianen eten pasta als voorgerecht, voor ons was een bord pasta genoeg voor lunch. Een absolute aanrader. Voor diner, toch even reserveren. [url="http://it.thats-amore.it/index.php" target="_blank"]Zie website.[/url]

'364033' door chosin '364033' door chosin

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Comomeer van een...bo

chosin

Comomeer vanaf een bootje, met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Alpen. Aan weerszijde de heuvels met de vele vakantiehuisjes en villa's van de Italianen en filmsterren waaronder George Clooney.

'364032' door chosin '364032' door chosin

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

Openlucht...theatervo

chosin

Het typische idyllische Italiaanse beeld van het stadje Como. Tijdens onze citytrip naar Milaan hadden we een uitstapje naar het Comomeer gemaakt. Overal zijn bootjes te huur, vanaf het meer zijn de vele vakantiehuisjes en villa's aan weerszijde een lust voor het oog. Vanaf bepaalde punten op het meer zijn de besneeuwde toppen van de Alpen te zien.

'364029' door chosin '364029' door chosin

BelgiëGent

BelgiëGent

Panorama van het mooi

chosin

Het uitzicht vanaf één van de bruggetjes van Gent op Graslei en Haverlei. Onder de karakteristieke bebouwing zijn er een tal van terrasjes en uitstekende bourgondische restaurants aan het water. Op het moment van het nemen van de foto was het uitzonderlijk mooi weer in maart.

'364021' door chosin '364021' door chosin

ItaliëRome

ItaliëRome

Op de Segway Rome...v

chosin

Toen we op de Segway een tour door keizerlijk Rome kregen, werden er op één van de drukste wegen richting het Colosseum demonstraties gehouden, waardoor de hele weg vrij was van verkeer. Zo konden we in alle rust prachtige foto's maken van het bijzondere bouwwerk zonder de vele autootjes, scooters en motors.

'357702' door chosin '357702' door chosin

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Ocean park Hong Kong

chosin

Dit is de grote concurrentie van Disneyland Hong Kong. Dit pretpark is gebouwd op de steile hellingen op HK Island. Vanaf de attracties is het uitzicht op het rustige deel van de stad is spectaculair. Een oase aan de rand van de stad.

'357664' door chosin '357664' door chosin

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Uitzicht over de...he

chosin

Onvergetelijke wandelingen over de heuvels van Hong Kong, met de meest geweldige uizichten op de stad en daar om heen de zeeën. Een tip is wel om zeker niet te gaan wandelen in de zomer (juli-aug) midden op de dag (gegarandeerd een zonnesteek). In de ochtend (5u/6u tot max 10u) kan het wel, dan is het nog koel.