BjornSnelders

profiel BjornSnelders

Naam

Bjorn Snelders

Reviews

0

Foto's & tips

11

Blogs

0

Lid sinds

23 February 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

IJsland

Fav. stad

Moskou

Over mij

Grafisch vormgever, vuurenthousiast, avonturier, fotograaf, cultuurliefhebber, seriefanaat, man van 1, vader van 2.

Door omstandigheden heb ik jaren niet kunnen reizen. Gelukkig duurt ellende nooit eeuwig en in 2018 konden we eindelijk onze eerste uitstap maken. Het werd een rondreis door Schotland, waar de honger naar avontuur en 'het leven' weer toesloeg. In korte tijd maakte ik avontuurlijke reizen, met en zonder het gezin, naar cultuur en natuur.

Backpacken met de trein in Rusland, een avontuurlijke reis bij locals in Jordanië en met het gezin een rondreis in IJsland. Op de planning staat een fotografie-trip naar de Lofoten en een (wild)kampeertrip naar Zweden. Hoog op de bucketlist staan Japan en Kirgizië. Zodra het weer kan.

Door het nieuw ontdekte reizen vond ik een verloren passie terug: fotografie! Sindsdien breng ik alle mooie herinneringen in beeld. Ik probeer hier enkele van die herinneringen en tips te delen.

Mijn Motto

'Experience > Comfort'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A7III

Overige

Drone: DJI Mavic 2 Pro Lenzen: 16-35 f2.8, 70-200 f2.8, 50mm f1.4, 85mm f1.8

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (11)

'1129093' door BjornSnelders '1129093' door BjornSnelders

IJsland

IJsland

Het adembenemende...l

BjornSnelders

Kerlingarfjöll was adembenemend. Letterlijk. Het geothermische gebied kwam goed tot leven op deze regenachtige dag vol zonneschijn. Overal waar we rondkeken zagen we stoom uit de fumarolen opstijgen. Warme waterstromen, bizarre kleuren, glinsterende klei-achtige heuvels en pruttelende modder. Het voelde als een voorrecht om dit te kunnen delen met mijn gezin. 2 uur over gravel-wegen met onze 4x4 en dit uitzicht was de beloning. Ik maakte mezelf meteen een belofte: hier kom ik terug. Toen ik een vader en zijn zoontje in de verte de trappen op zag lopen wist ik niet hoe snel ik mijn camera uit de tas moest halen. Met deze foto als resultaat.

'1133101' door BjornSnelders '1133101' door BjornSnelders

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Storm maakt alles...a

BjornSnelders

Ik wist van te voren dat het weer ieder moment zou kunnen omslaan op de Lofoten. Dat is wat mij betreft ook de charme van in de herfst gaan. Maar dat het ook het landschap zo zou veranderen had ik niet verwacht. Ditzelfde gebied bezocht ik een dag eerder met stralende zon, en waar je nu water ziet was het mooi begroeid. Met de storm die we plotseling kregen ontstonden er overal watervallen en meren waar het eerst droog was. Dreigende wolkenpartijen zorgden voor een sfeervol beeld. Ook het fotograferen zelf veranderde: statieven vielen om (met een kapotte lens als resultaat) en drones konden niet opstijgen. Tussen de rukwinden door dit beeld kunnen maken. Het tafereel maakte zo'n indruk op me, dat wilde ik maar wat graag vastleggen.

'1128456' door BjornSnelders '1128456' door BjornSnelders

DuitslandWierschem

DuitslandWierschem

Burg Eltz, een...spro

BjornSnelders

Burg Eltz is een prachtige burcht in Duitsland. Het kasteel werd op een strategische plek gebouwd: aan een weg die de Moezel met de regio van de Eifel verbind. De prachtige wandeling "Eltzer Burgpanorama" brengt je tijdens de tocht langs de burcht en is niet voor niets tot een "Traumpfad" gekroond. De tocht is ongeveer 12km en zowel de wandeling als een bezoek aan de burcht zijn wat mij betreft echte aanraders. Extra tip: Het kasteel is een stuk rustiger te bezoeken in de ochtend of later op de middag. Ik was er voor het eerste zonlicht, in de herfst, om deze foto te maken.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik