biancavanderwerf

'1099144' door biancavanderwerf '1099144' door biancavanderwerf

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

The valley

biancavanderwerf

Toerend met je autootje door Andalusie zie je om het uur een ander landschap, ik kijk altijd mijn ogen uit! Meestal kijk ik gespannen of er naast de kronkelende bergweggetjes een mogelijkheid is tot stoppen, zodat we een foto kunnen maken van hetgeen we zien. Meestal is dat niet zo helaas, maar nu hadden we precies even geluk :-)

'1098956' door biancavanderwerf '1098956' door biancavanderwerf

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Stonetowers

biancavanderwerf

Ik hou heel erg van het maken van foto’s met lange sluitertijden. Als de sluiter een paar seconden openstaat komen er details in de foto die je met het blote oog niet zag….. Stenen die op de bodem liggen, intensievere kleuren, mooie nevel van een stroom… Ik sta altijd te pielen en te zweten, maar kan mezelf dan echt in de tijd verliezen (tot ergernis van mijn reisgezelschap haha)

'1095049' door biancavanderwerf '1095049' door biancavanderwerf

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

5 stars

biancavanderwerf

Wat een topdrukte bij Alhambra, drommen en drommen mensen die natuurlijk ook allemaal overal foto’s willen maken :-). Ik zou er nog wel eens terug willen, maar dan in de winter denk ik… :-)….. Gelukkig had ik na een paar minuten een klein plekje helemaal voor mezelf!

'1092245' door biancavanderwerf '1092245' door biancavanderwerf

NederlandDe Hoge Veluwe

NederlandDe Hoge Veluwe

Sunrise tree

biancavanderwerf

Wat hebben we genoten van het zachte lenteweer… Het was alweer een tijdje geleden dat ik over de Veluwe heb geschuifeld, echt genieten! Wat is jullie favoriete fotoplek in Nederland? Ik woon in de Randstad, dan is mooie ongerepte natuur toch wel even zoeken :-)

'1071046' door biancavanderwerf '1071046' door biancavanderwerf

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Sunsettree

biancavanderwerf

Er valt niet zoveel over deze foto te vertellen hahaha….. Wandeling met de hond, camera mee en goede moed. Gelukkig werkte het weer ook mee :-)

'1064445' door biancavanderwerf '1064445' door biancavanderwerf

NederlandZeeland

NederlandZeeland

The green woods

biancavanderwerf

Zeeland is voor mij vakantie… De openheid, de luchten, de stranden, alles is even fijn. Als ik vanuit de randstand over de Zeelandbrug rijd krijg ik al lucht in mijn hoofd :-). Er is niets fijners om dan met de zonsondergang over het strand te banjeren.. Zelfs met -2 graden

'967934' door biancavanderwerf '967934' door biancavanderwerf

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Neem een ND filter me

biancavanderwerf

Ik heb het idee dat ik tijdens mijn rondreis miljoenen en miljoenen Chinezen ben tegengekomen. Het was overal zo zinderend druk!! Voor deze foto heb ik een lange sluitertijd gebruikt zodat al die mensen op de brug een beetje onzichtbaar werden...

'571481' door biancavanderwerf '571481' door biancavanderwerf

SpanjeSantiago de Compostela

SpanjeSantiago de Compostela

Magical forest

biancavanderwerf

Ik mocht ooit op reis voor het blad Reizen van de ANWB, daar in Noord Spanje is het magisch, wat heb ik daar heerlijke plekken gezien! Voor mij het mooiste plekje dit stukje bos op de route van Santiago de Compostela...

'571480' door biancavanderwerf '571480' door biancavanderwerf

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Winterwonderland

biancavanderwerf

In plaats van duizenden kilometers ver… een foto van om de hoek. Binnen de stad is het soms moeilijk een stukje groen (of wit in dit geval) te vinden. Ook leuk :-)

'562598' door biancavanderwerf '562598' door biancavanderwerf

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Abandoned harbour

biancavanderwerf

Dit bootje in Texel gespot tijdens een eerdere wandeling, we kwamen een fotograaf tegen die hier woont en de meest fantastische zonsopgangen had gefotografeerd. Dat wilde wij ooook! Wekker om 04.15 gezet…… Mist! Dat was een andere insteek, maar mist is ook fijn :-)

'530109' door biancavanderwerf '530109' door biancavanderwerf

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

The blue boats

biancavanderwerf

Al 36 miljoen keer gefotografeerd……. Niet echt origineel dus, maar wel superleuk om te doen. En daar gaat het ook om hahaha….. Was megamegadruk met bootjes en toeristen, ben blij dat er iets van leegte is ontstaan :-)

'525833' door biancavanderwerf '525833' door biancavanderwerf

Frankrijk

Frankrijk

One red tree

biancavanderwerf

Op mijn tripje naar Frankrijk had ik een rode bol wol mee om ‚dingen’ mee in te pakken en dan te fotograferen…. In het landschap. Was leuk om te doen :-)

'462620' door biancavanderwerf '462620' door biancavanderwerf

China

China

Layers of mist

biancavanderwerf

Mijn eerste kennismaking met China, hoog erboven in het vliegtuig…. Ik dacht toen: dit kan wel eens een magische trip worden… En dat was het, een avontuur om nimmer te vergeten :-)

'461927' door biancavanderwerf '461927' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The southern sky

biancavanderwerf

Op deze fijn plek wilde ik een lange sluitertijdfoto maken (waardoor het water zo ‚wollig’ wordt). Klaarblijkelijk is dit een populaire spot om met zonsondergang foto’s te maken van verliefde stelletjes… Steeds liepen er mensen door mijn beeld terwijl ze me echt wel moesten passeren… Bij deze foto heb ik echt een lange sluitertijd gebruikt van 30 sec. of meer, dat er iemand doorheen loopt zie je dan ook niet eens :-):-)...

'457974' door biancavanderwerf '457974' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The danger zone

biancavanderwerf

In oktober zijn we lekker naar Ibiza geweest, we begonnen onstuimig en twee dagen later was het nog bijna 30 graden!!! Persoonlijk hou ik meer van grijs, donker en bewolkt om te fotograferen :-)

'453239' door biancavanderwerf '453239' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Red buoy

biancavanderwerf

Uhm, niet zoveel over deze foto te vertellen hahaha…… Een langesluitertijdfoto omdat ik er onwijs van hou om die te maken….. Lekker zen met de natuur… En het is toch altijd wel een verrassing hoe het eruit ziet na 30 seconden of meer :-)

'452478' door biancavanderwerf '452478' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The fishermen’s huts

biancavanderwerf

Aan het eind van de dag, net voordat de zon ondergaat stond ik op een spekgladde rots meer dan 30 seconden mijn camera te beschermen tegen opspattende golven… Zelfs mijn onderbroek was nat! Dat was best een spannend moment daar in Ibiza :-)

'451722' door biancavanderwerf '451722' door biancavanderwerf

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

The golden passage

biancavanderwerf

Lekker een paar daagjes naar Ibiza geweest…. Ik hou van Spanje! En deze sfeer had ik nog niet geproefd, toch weer anders dan Mallorca of het vasteland. Geen spectaculaire natuur, maar heerlijke baaitjes en ruige kliffen!

'447493' door biancavanderwerf '447493' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The factory of moss

biancavanderwerf

Door de gastheer van mijn appartementje ben ik mee op sleeptouw genomen naar een leegstaande fabriek in de buurt….. Was behoorlijk spannend omdat er een hele groep arbeiders nog woonachtig waren in dit complex! Was een rare gewaarwording tussen de brokstukken een vers gewassen lijntje wasgoed te zien hangen….

'447345' door biancavanderwerf '447345' door biancavanderwerf

China

China

The view

biancavanderwerf

Tegen de Tibetaanse grens aan hebben we een prachtig klooster bezocht, wat was het leven hier anders dan in het hectische China van een paar uur verderop!!! Het regende erg veel een paar dagen en hier braken de eerste waterige zonnestraaltjes weer door, wat een heerlijk gevoel om die kleurenpracht zo te zien opbloeien..

'442806' door biancavanderwerf '442806' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Dusty hills

biancavanderwerf

Op onze korte rondreis van 4 dagen door Navarra Spanje hebben we ook de semidroge woestijn aangedaan. Het was er steeds zo'n 40 graden en op ons bezoek zou het ontzettend gaan onweren en was het onzeker of we er mochten komen…. Gelukkig toch gelukt en waren we de onweer steeds een stapje voor… Was best spannend op zo'n giga open plek ;-)

'430928' door biancavanderwerf '430928' door biancavanderwerf

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Poppyfield

biancavanderwerf

Dit is geen bewerking, maar 4 foto's aan elkaar gefotografeerd met een analoge Holga camera :-), het negatief is gescand. Tijdens mijn kleine rondreisje door Navarra, echt prachtig gebied!!!!

'430859' door biancavanderwerf '430859' door biancavanderwerf

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

The pier

biancavanderwerf

De laatste dag van onze vakantie, wat zeg ik….. 1 van de laatste uurtjes zelfs.. Heerlijk dat warme zand en die laatste zonnestraaltjes, het kabbelende water… Ik mis het!!

'423489' door biancavanderwerf '423489' door biancavanderwerf

CambodjaSihanoukville

CambodjaSihanoukville

Little rivers

biancavanderwerf

Heerlijk een beetje fotograferen bij het strand, voeten in het warme zand, locals die voorbij komen en je raar aankijken :-) Cambodja was echt een belevenis met veel tegenstellingen..

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik