bertholthuis

'448729' door bertholthuis '448729' door bertholthuis

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Fiespad

bertholthuis

Woensdag morgen fietsdag, met 6 vrienden ga ik nu ruim 10 jaar iedere woensdag morgen fietsen ( ambachtelijk) in de omgeving van Doetinchem eigenlijk door de gehele Achterhoek, gem. 50 km. Deze foto is gemaakt op de dijk langs de IJsel op een mooie mistige morgen, tussen Bronckhorst en Olburggen en je komt niemand tegen.

'448728' door bertholthuis '448728' door bertholthuis

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Stadsgezicht

bertholthuis

rocamadour een heel erg touristisch plaatsje, maar toch de moeite waard. De rit er naar toe van af Sarlat is echt een mooie tocht. Het verhaal over Roc amadour is interessant om te weten als de plaats gaat bekijken. foto even groter maken

'447373' door bertholthuis '447373' door bertholthuis

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Het zonnetje

bertholthuis

D.eze foto is gemaakt in een bakhuis die los staat van de boerderij, wordt op dit moment helemaal opgeknapt en terug gebraccht in de oude ataat

'447372' door bertholthuis '447372' door bertholthuis

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

FrankrijkDordogne, Limousin en Lot

Uit gebloeid

bertholthuis

s'morgens om 8.00 uur zag ik deze uit gebloeide bloemen, geen idee wat voor bloemen dit waren misschien een artisjok? De foto is gemaakt in de omgeving van Terrasson en Villac een prachtige omgeving

'439766' door bertholthuis '439766' door bertholthuis

Italië

Italië

Vergane glorie

bertholthuis

Onderweg van Italie naar frankrijk kwam ik in een klein plaatsje dit tegen, echt vergane glorie verder niets bijzonder maar welk leuk om te bewaren

'439619' door bertholthuis '439619' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Turf 2

bertholthuis

Het werk voor die dag zit er op, dit is echt zwaar werk turf steken. dit was in het N-W van Ierland een prachtig ruig land, ik denk dat voor sommige mensen die wij hebben ontmoet het leven ook zo is.

'439618' door bertholthuis '439618' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Tutf

bertholthuis

Rondreizend in het N-W kwamen we deze mensen tegen, turfstekers. Het duurt tussen de 3 en 10 maanden afhankelijk van het weer, dan is de turf droog genoeg om te gebruiken.

'439544' door bertholthuis '439544' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Portmagee

bertholthuis

Deze foto is gemaakt vanaf het plaatsje Portmagee richting Valentia eiland, tijdens een tocht gemaakt over de Skellig ring, genoemd naar de twee eilanden die voor de kust liggen. Ook dit was weer mooi.

'439502' door bertholthuis '439502' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Laagwater

bertholthuis

Nogmaals een foto van het lagewater bij het plaatsje Cahierdaniel, je blijft fotograferen het is echt indrukwekkend al die kleuren. En dit alles op een verlaten strand. Openen wordt het nog mooier

'439425' door bertholthuis '439425' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Eb

bertholthuis

En toen was het Eb.\Wij verbleven 1 week in het plaatsje Caherdaniel aan de Ring of Kerry. Het plaatsje ligt tegen het nationale park aan met het Derrydane house, het is prachtig daar.

'439319' door bertholthuis '439319' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Stilte

bertholthuis

Dit is genomen in de buurt van het Murrick het N-W van Ierland. Er was werkelijk niemand te zien en heeeeel stil we hebben daar geruime tijd op een rots ook heel stil zitten kijken. Wat is dat Ierland toch, wij waren er nog nooit geweest, altijd verweg. openen is het nog mooier

'439291' door bertholthuis '439291' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Abbey

bertholthuis

Er zullen wel meer foto's zijn geplaatst van Kylemore Abbey, maar het blijft mooi. Deze Abbey is na de eerste wereld oorlog aangekocht door belgische nonnen uit Ieper voor ca.pond 60.000, omdat hun klooster in Ieper was vernietigd. Het heeft lang dienst gedaan als meisjes internaat.

'438992' door bertholthuis '438992' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Huisje (nogmaals)

bertholthuis

hierbij nogmaals het huisje jullie hadden gelijk hij is wat flets. Ik wilde hem toch nogmaals plaatsen, daar voor vindt ik hem te mooi. het is eigenlijk onvoorstelbaar dat je daar zo eenzaam woont.

'438960' door bertholthuis '438960' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Waterville

bertholthuis

Bij een giftshop stond ik naar postcards te kijken en zag dit huisje tegen de rotsen in het plaatsje waterville, mooi plaatje. Straat uit gewandeld bocht om en daar was de postcard weer maar dan op ware grootte. even openen

'438952' door bertholthuis '438952' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Huisje

bertholthuis

De Ring of Kerry deze foto is genomen onderweg naar ons tweede huis in Caherdaniel in Kerry County een prachtige omgeving, met Derrydane house in het Nationale park aan een prachtig strand.

'438934' door bertholthuis '438934' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Kasteeltje

bertholthuis

In Mayo County staat dit kleine kasteeltje waar een vrouw woonde op de bovenste verdieping, omdat twee keer per 24 uur de beneden verdieping onderwater stond. Het verhaal gaat dat buiten haar boot lag met een touw door het bovenste raampje aan haar bed vastgebonden. even de foto openen, de lucht zag er echt zo uit dus niet bewerkt

'438854' door bertholthuis '438854' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Fjord

bertholthuis

Dit is het grootste fjord in Ierland bij het plaatsje Leenau een pracht uit zicht, in Mayo county. Van de twee weken ierland hebben wij twee dagen regenachtig weer gehad, dit was zo'n dag. Maar door het aanwezige licht gaf dit pracht foto's vindt ik persoonlijk.

'438850' door bertholthuis '438850' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Het strand

bertholthuis

Boven Newport in Mayo County ligt het plaatsje Murrisk aan de atlantic way een kustweg van ca. 2500km het gebied boven murrisk is nog niet toeristisch en prachtig de ladschappen zijn overweldigend.

'438791' door bertholthuis '438791' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Laag water

bertholthuis

Op dit moment laagwate,r er is een verval van ca. 2.00mtr.van dit soort foto;s heb ik er veel gemaakt het is zo mooi dit landschap. Deze dag hebben we een dag rond gereden en maar twee auto;s tegen gekomen.

'438789' door bertholthuis '438789' door bertholthuis

Ierland

Ierland

Boom

bertholthuis

Achter het huis wat we hadden gehuurd in County Mayo was een prachtig heuvel landschap waar deze boom staat, ik vond dit zo'n mooie plaat dat ik hem graag wil delen.

'438765' door bertholthuis '438765' door bertholthuis

IerlandSkellig-eilanden

IerlandSkellig-eilanden

Landschap

bertholthuis

Een van de landen waar wij nog naar toe wilden en nooit deden was Ierland. We hadden veel eerder moeten gaan, wat een pracht land, vriendelijke mensen, natuurschoon kortom dit is MOOI, doen we nog een keer.

'435236' door bertholthuis '435236' door bertholthuis

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Kerkhof

bertholthuis

Voor velen bekend, het Joodse kerkhof in Praag, samen met het museum zeer indrukwekkend. Ik ben hier vaker geweest, maar het doet je steeds weer iets.

'435025' door bertholthuis '435025' door bertholthuis

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Stads gezicht

bertholthuis

Dit is voor de meeste reisreporters een bekend plaatje, Praag. Toch altijd mooi om vast te leggen. Het is voor mij persoonlijk een van de mooiste steden in Europa. even openen.

'434962' door bertholthuis '434962' door bertholthuis

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De oude ijssel

bertholthuis

Iedere woensdag ga ik met een aantal vrienden ambachtelijk fietsen ca. 60km. met halver wegen een lunch. Deze keer Doetinchem naar Bocholt in Dld. langs de oude IJssel en de A Strang prachtig prachtig. Je moet de foto even openen

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik