belande

'323674' door belande '323674' door belande

IndonesiëJava

Dorpsjongen schuilt..

belande

Deze dorpsjongen schuilt onder een bananenblad tegen de regen. Ik heb deze foto gemaakt tijdens mijn vakantie in Indonesie. de foto raakt me omdat de jongen ondanks de regen een vrolijk blik op zijn gezicht heeft. Het is een vrolijke foto, ondanks de regen.

'323675' door belande '323675' door belande

IndonesiëJava

Tea break

belande

Deze oude man krijgt een beker thee aangeboden van zijn vrouw nadat hij hard heeft gewerkt op het land. Beetje zielig voor de jongen die achter hem staat want het ziet er niet naar uit dat hij iets te drinken krijgt, of toch ..... ?

'324286' door belande '324286' door belande

IndonesiëJava

Mijn bal en ik

belande

Deze jongen wacht op zijn maatje om samen te kunnen gaan voetballen. Het is nog vroeg in de ochtend waardoor er een mooie gloed schijnt op het lichaam van de jongen en op de bal.

'324525' door belande '324525' door belande

IndonesiëBali

Honger ....

belande

Op Bali in het plaatsje Ubud heb je het "monkey forest" hier lopen de apen los rond in het bos en het blijft altijd leuk om apen in het wild te bekijken. Deze aap wilde net een banaantje gaan eten.

'324806' door belande '324806' door belande

IndonesiëBali

Aapjes kijken ...

belande

Deze aap "geschoten" in het monkey forest in Ubud (Bali) waar de apen heerlijk vrij rondrennen en spelen en doen. Heerlijk om te zien. Ik blijf het fascinerende dieren vinden.

'325044' door belande '325044' door belande

IndonesiëJava

The bird

belande

Opa mogen wij de vogel nog een keer zien ? Hij is zo mooi en kan zo mooi zingen. Opa haalt het kooitje van de veranda uit de schaduw van het ochtendlicht en loopt naar de jongens.Kijk nog maar eens goed jongens, wat is het toch een prachtig beestje.

'325482' door belande '325482' door belande

IndonesiëJava

Stelten lopen, wie is

belande

Jongen, toen wij kleine waren speelden we met stelten die mijn vader nog maakte van het bamboe naast ons huis. Soms maakte hij ze zo groot dat we boven het bos uit konden kijken.

'326004' door belande '326004' door belande

IndonesiëJava

Ik wil piloot worden

belande

Later als ik groot ben dan wil ik piloot worden zei de jongen tegen zijn vader. Hij pakte zijn eigen vliegtuigje, zette zijn pet op en deed voor heel even alsof hij al een piloot was. Wat heerlijk om te dagdromen ... bleven we maar kind.

'326385' door belande '326385' door belande

IndonesiëJava

Mijn bal, mijn vriend

belande

Na een poosje te hebben gewacht in de vorige foto van "mijn bal en Ik" is mijn vriendje in deze foto "mijn bal, mijn vriend en ik" binnen komen lopen en zijn we samen aan het spelen met de bal. Wat een plezier hebben we gehad deze ochtend. Morgen weer ?

'326594' door belande '326594' door belande

IndonesiëJava

Voetbal

belande

En daar komt kleine Giovanni van Bronckhorst met de bal aan zijn voet gevolgd door de verdediging van de tegenpartij. Kan hij ze afschudden en kan hij scoren, kan hij scoren. de verdediging dringt aan maar Gio loopt net wat sneller ....

'326886' door belande '326886' door belande

IndonesiëBali

Oude balinese vrouw

belande

Deze dame verkocht kleine bekertjes water op straat om te voorzien in haar onderhoud. Zoals je kunt zien is ze al oud maar moet nog steeds werken om wat geld te verdienen om te "overleven". Vanwege haar, voor mij, indrukwekkende gezicht heb ik gevraagd of ik een foto van haar mocht maken en zoals je kunt zien stemde ze in. Ik heb haar daarna voldoende geld gegeven om even vooruit te kunnen en als dank kreeg ik een hand kus van haar. Door haar oude uiterlijk heen zag ik een eeuwige schoonheid in haar ogen ...

'327571' door belande '327571' door belande

IndonesiëJava

Springtouwtje

belande

In spin,de bocht gaat in. Uit spuit,de bocht gaat uit. Er zal vast wel een Indonesische variant zijn op dit oud nederlands versje maar die weet ik helaas niet.

'329142' door belande '329142' door belande

IndonesiëJava

Jonge filosofen

belande

Weet je, jij weet al wat je wilt worden later maar ik weet het zo net nog niet. Mijn vader wil graag dat ik in de fabriek kom werken maar liever wordt ik piloot.

'331041' door belande '331041' door belande

BelgiëNamen

Zeilbootje in de...vr

belande

In de vroege morgen, in de verte hoor ik stemmen. Waar komen ze vandaan ? Langzaam loop ik de richting van het meer op en zie in de verte 2 mannen op een zeilbootje dat vaart door de vroege ochtend mist. naast de stemmen is er niets anders te horen dan de stilte. KLIK, ik maak een foto van mijn moment ;o)

'332916' door belande '332916' door belande

NederlandZuid-Holland

Op een zonnige...herf

belande

Vlak voor mijn vertrek naar Indonesie in Nederland nog even oefenen. Ondanks dat het hier geen Indonesie is is het toch een zonnig plaatje geworden van twee lieve kinderen die voor de helft indonesisch zijn.

'335722' door belande '335722' door belande

IndonesiëJava

Mandi dulu

belande

Mandi dulu betekent in het Indonesisch "eerst wassen". Dit meisje wordt door haar moeder gewassen in de rivier naast haar huis. In deze zelfde rivier wordt de was gedaan maar ook de behoeften ...

'335823' door belande '335823' door belande

IndonesiëJava

Kindje wordt gewassen

belande

Deze jonge moeder is haar kleine aan het wassen in een grote teil. Als de kleine groter is kan die gewassen worden in de rivier maar nu is die daar nog te klein voor.

'336432' door belande '336432' door belande

IndonesiëJava

Rijst plukken

belande

Deze jonge Indonesische dame bekijkt de rijst op de sawa's of het al "rijp" is om te plukken. Zodra de rijst geplukt kan worden wordt het verzameld in grote rieten manden. Daarna wordt de rijst van het "gras" geslagen zodat de rijstkorrels overblijven en die worden verspreid over de grond, gedroogd in de zon.

'337009' door belande '337009' door belande

IndonesiëJava

Dorstige man

belande

Na een hele dag hard werken is deze dorstige man toe aan wat rust, verkoeling en wat water om zijn dorst te lessen. Als ik naar de foto kijk krijg ik zelf ook zin een glas koud water.

'337222' door belande '337222' door belande

IndonesiëJava

Cow wash

belande

De man die ik eerder fotografeerde onder de boom met een karaf water in zijn handen is hier bezig om zijn koe te wassen. Aan het einde van de dag haalt hij een voor een zijn koeien van "stal" en wast ze in dit watertje.

'338590' door belande '338590' door belande

IndonesiëJava

Praatje maken

belande

Praatje maken. In Indonesie heet dat Ngobrol ngobrol. Bijna niet uit te spreken maar de ng aan het begin van het woord spreek je net zo uit als bv de "ng" in het woord joNGen. Na even oefen kan je het vast wel uitspreken :-) Deze dames rusten heel even uit en maken een praatje voor ze weer verder gaan met het rijst plukken.

'339904' door belande '339904' door belande

IndonesiëJava

Aan het werk op het..

belande

Ook hier weer een foto genomen van het dagelijkse leven van een indonesier op het platteland aan het werk. Het blijft een indrukwekkend gezicht wat een werk deze mensen verzetten met de, in onze ogen, primitieve middelen die ze hebben. En dat in die hitte.

'341869' door belande '341869' door belande

IndonesiëJava

Cantik

belande

Cantik is Indonesisch voor mooie meid of mooie vrouw. Deze jonge vrouw mocht ik fotograferen tijdens mijn verblijf op java in Oktober dit jaar en zij is zeker wel cantik.

'355534' door belande '355534' door belande

IndonesiëJakarta

Kleine wasjes ...

belande

Het is alweer veel te lang geleden dat ik hier een foto heb geupload. Wegens persoonlijke omstandigheden, tijdsdruk en juist ook de ontwikkelingen die ik doormaak in de fotografie en mijn nieuwsgierigheid naar meer ben ik er helaas niet toe gekomen om regelmatiger foto's te uploaden. Hoop hier binnenkort weer wat meer te mogen bewonderen. Vandaag maar weer eens een "oude" foto uit de kast gehaald van oktober 2011 in de desa bij Bogor, vlakbij Jakarta. Deze dame is de was aan het doen met een klein meisje op haar rug die nog wat slaperig is vanwege het vroege uur.