belande

'434042' door belande '434042' door belande

Indonesië

Indonesië

Fisherman

belande

'S morgens vroeg wanneer de dauw nog als een sluier door het groen hangt in het mooie ochtendlicht is deze visser al op zoek naar zijn vangst voor de dag. Foto is gemaakt in Situ Gunung, Indonesie.

'370964' door belande '370964' door belande

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Boten kerkhof...Douar

belande

Voor we deze zomer naar bretagne vertrokken had ik op internet al gelezen dat er in Douarnenez een botenkerkhof te vinden was. Het is een bijzonder gezicht hoe de boten hier hun " laatste rustplaats" vinden. Helaas voor het fotograferen redelijk last van storende elementen maar toch leuk om eens " geschoten" te hebben.

'368971' door belande '368971' door belande

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Zonsondergang met...s

belande

Een niet heel veel zeggende foto maar de kleuren zien er uit als een "plaatje" en vond hem de moeite waard om met jullie te delen :-)

'368970' door belande '368970' door belande

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Boten kerkhof bretagn

belande

Afgelopen zomer vakantie gevierd in bretagne en kwamen het boten kerkhof tegen in Douarnenez. Bijzonder om te zien. De kust van bretagne is mooi en het tijverschil eveneens bijzonder. verder is de omgeving mooi en doet een beetje denken aan de ardennen.

'362769' door belande '362769' door belande

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Ooooeerhollands

belande

Eens geprobeerd een Nederlands plaatje te nemen. Hoewel Nederland veel mooie plekjes kent ontbreekt het me hier vaak toch aan creativiteit en inspiratie al moet ik zeggen dat ik met deze foto niet geheel ontevreden ben.

'355534' door belande '355534' door belande

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Kleine wasjes ...

belande

Het is alweer veel te lang geleden dat ik hier een foto heb geupload. Wegens persoonlijke omstandigheden, tijdsdruk en juist ook de ontwikkelingen die ik doormaak in de fotografie en mijn nieuwsgierigheid naar meer ben ik er helaas niet toe gekomen om regelmatiger foto's te uploaden. Hoop hier binnenkort weer wat meer te mogen bewonderen. Vandaag maar weer eens een "oude" foto uit de kast gehaald van oktober 2011 in de desa bij Bogor, vlakbij Jakarta. Deze dame is de was aan het doen met een klein meisje op haar rug die nog wat slaperig is vanwege het vroege uur.

'341869' door belande '341869' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Cantik

belande

Cantik is Indonesisch voor mooie meid of mooie vrouw. Deze jonge vrouw mocht ik fotograferen tijdens mijn verblijf op java in Oktober dit jaar en zij is zeker wel cantik.

'340598' door belande '340598' door belande

Indonesië

Indonesië

Straatveger

belande

Deze foto heb ik gemaakt tijdens mijn reis naar Sumba, oktober 2011. Het was er zo droog en warm dat ik geprobeerd heb het stof te vangen in de foto.

'339904' door belande '339904' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Aan het werk op het..

belande

Ook hier weer een foto genomen van het dagelijkse leven van een indonesier op het platteland aan het werk. Het blijft een indrukwekkend gezicht wat een werk deze mensen verzetten met de, in onze ogen, primitieve middelen die ze hebben. En dat in die hitte.

'338590' door belande '338590' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Praatje maken

belande

Praatje maken. In Indonesie heet dat Ngobrol ngobrol. Bijna niet uit te spreken maar de ng aan het begin van het woord spreek je net zo uit als bv de "ng" in het woord joNGen. Na even oefen kan je het vast wel uitspreken :-) Deze dames rusten heel even uit en maken een praatje voor ze weer verder gaan met het rijst plukken.

'337598' door belande '337598' door belande

Indonesië

Indonesië

Little Cave

belande

Soms kom je op plekken waarvan je een foto wil maken die door iedereen herbeleefd kan worden. Ik heb hier een poging gedaan vast te leggen van wat ik heb gezien en de kleuren en de omgeving waren perfect. Helaas is dat op de foto niet helemaal gelukt en niet zichtbaar maar vond de kleuren toch de moeite waard om te delen.

'337222' door belande '337222' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Cow wash

belande

De man die ik eerder fotografeerde onder de boom met een karaf water in zijn handen is hier bezig om zijn koe te wassen. Aan het einde van de dag haalt hij een voor een zijn koeien van "stal" en wast ze in dit watertje.

'337009' door belande '337009' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Dorstige man

belande

Na een hele dag hard werken is deze dorstige man toe aan wat rust, verkoeling en wat water om zijn dorst te lessen. Als ik naar de foto kijk krijg ik zelf ook zin een glas koud water.

'336432' door belande '336432' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Rijst plukken

belande

Deze jonge Indonesische dame bekijkt de rijst op de sawa's of het al "rijp" is om te plukken. Zodra de rijst geplukt kan worden wordt het verzameld in grote rieten manden. Daarna wordt de rijst van het "gras" geslagen zodat de rijstkorrels overblijven en die worden verspreid over de grond, gedroogd in de zon.

'335823' door belande '335823' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Kindje wordt gewassen

belande

Deze jonge moeder is haar kleine aan het wassen in een grote teil. Als de kleine groter is kan die gewassen worden in de rivier maar nu is die daar nog te klein voor.

'335722' door belande '335722' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Mandi dulu

belande

Mandi dulu betekent in het Indonesisch "eerst wassen". Dit meisje wordt door haar moeder gewassen in de rivier naast haar huis. In deze zelfde rivier wordt de was gedaan maar ook de behoeften ...

'478944' door belande '478944' door belande

Indonesië

Indonesië

Naar Sumba en dan ?

belande

Wil jij graag een keer naar Sumba hou dan met de volgende zaken rekening. Sumba is een nog primitief eiland en kan erg aantrekkelijk zijn als je houdt van reizen, back to basic en niet al te hoge eisen stelt aan luxe en comfort. Sumba is buiten het regenseizoen erg droog en warm neem daarom tijdens her reizen op het eiland altijd wat te drinken mee. Supermarkten hebben ze er niet maar hier en daar zijn kleine kraampjes om iets te kunnen kopen. In deze kraampjes hebben ze lang niet altijd alles bij elkaar. De hotels zijn erg goedkoop (gemiddeld tussen den 15 en 40 euro per nacht) maar moeten contant worden betaald. betalen met creditcard is niet mogelijk. Douchen is met koud water, warm water is niet aanwezig in 9 van de 10 hotels. over het algemeen is dat niet heel erg vanwege de hoge temperaturen van boven de 30 graden. In het regenseizoen zijn er meer muggen dus denk aan de muggenzalf met DEET. Er zijn verder op het eiland veel bezienswaardigheden en vooral in de maanden maart en april de pasola waarbij de mensen wedstrijden te paard houden is daar erg populair. de bevolking is erg vriendelijk en heten je van harte welkom als je laat merken geintereseerd te zijn in hun cultuur.

'335584' door belande '335584' door belande

Indonesië

Indonesië

Klein meisje

belande

Dit meisje kwam ik tegen op mijn reis in Indonesië. Haar ogen spraken boekdelen. Mijn kinderen kunnen naar school en kunnen bijna alles worden wat ze willen als ze er de capaciteiten voor hebben maar wat is haar toekomst ?

'332916' door belande '332916' door belande

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Op een zonnige...herf

belande

Vlak voor mijn vertrek naar Indonesie in Nederland nog even oefenen. Ondanks dat het hier geen Indonesie is is het toch een zonnig plaatje geworden van twee lieve kinderen die voor de helft indonesisch zijn.

'331041' door belande '331041' door belande

BelgiëNamen

BelgiëNamen

Zeilbootje in de...vr

belande

In de vroege morgen, in de verte hoor ik stemmen. Waar komen ze vandaan ? Langzaam loop ik de richting van het meer op en zie in de verte 2 mannen op een zeilbootje dat vaart door de vroege ochtend mist. naast de stemmen is er niets anders te horen dan de stilte. KLIK, ik maak een foto van mijn moment ;o)

'329142' door belande '329142' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Jonge filosofen

belande

Weet je, jij weet al wat je wilt worden later maar ik weet het zo net nog niet. Mijn vader wil graag dat ik in de fabriek kom werken maar liever wordt ik piloot.

'327571' door belande '327571' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Springtouwtje

belande

In spin,de bocht gaat in. Uit spuit,de bocht gaat uit. Er zal vast wel een Indonesische variant zijn op dit oud nederlands versje maar die weet ik helaas niet.

'326886' door belande '326886' door belande

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Oude balinese vrouw

belande

Deze dame verkocht kleine bekertjes water op straat om te voorzien in haar onderhoud. Zoals je kunt zien is ze al oud maar moet nog steeds werken om wat geld te verdienen om te "overleven". Vanwege haar, voor mij, indrukwekkende gezicht heb ik gevraagd of ik een foto van haar mocht maken en zoals je kunt zien stemde ze in. Ik heb haar daarna voldoende geld gegeven om even vooruit te kunnen en als dank kreeg ik een hand kus van haar. Door haar oude uiterlijk heen zag ik een eeuwige schoonheid in haar ogen ...

'326594' door belande '326594' door belande

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Voetbal

belande

En daar komt kleine Giovanni van Bronckhorst met de bal aan zijn voet gevolgd door de verdediging van de tegenpartij. Kan hij ze afschudden en kan hij scoren, kan hij scoren. de verdediging dringt aan maar Gio loopt net wat sneller ....