barrybey

'340604' door barrybey '340604' door barrybey

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De zon verlaat de...s

barrybey

Na een schitterende Game drive door het park: Madikwe in het noord westen van Zuid Afrika gaat de zon op een spektaculaire wijze achter de bomen met wilde dieren onder.

'319415' door barrybey '319415' door barrybey

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

Met de avondboot

barrybey

Omdat de Filipijnen uit duizende eilandjes bestaat is een bootje onontbeerlijk. Zelfs de kinderen worden naar school gebracht met de boot. Met deze mooie zonsondergang gaat dit span waarschijnlijk naar huis, of gaan ze net een visje vangen misschien?

'319414' door barrybey '319414' door barrybey

FilipijnenMindoro eiland

FilipijnenMindoro eiland

Zonsondergang op...Pu

barrybey

Op slecht 2 uur rijden en 1 uur varen van Manila ligt het paradijslijke en ongerepte Puerto Galera. De stranden zijn hier niet zo mooi als op Boracay, maar de natuur zowel onder als boven water is prachtig! Dankzij de regentijd kleurt met zonsondergang de lucht erg mooi.

'302883' door barrybey '302883' door barrybey

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Jongen rookt kretek.

barrybey

Op een lokale markt op Bali valt er niet alleen veel groente fruit en vis te kopen, maar er is ook veel te zien. De zintuigen doen veel indrukken op maar de geur van kretek sigaretten (met kruitnagel als ingridient) weet altijd de neus te prikkelen: "Heee, waar komt die lucht vandaan?". Deze jonge man ziet er parmant uit met zijn balinese hoofdtooi en sigaret.

'302880' door barrybey '302880' door barrybey

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinese Vliegeraar

barrybey

In Azie is vliegeren nog altijd een favoriete bezigheid. Op bali zag ik dit jongetje druk bezig met zijn vlieger. Ondanks de stevige wind wilde de vlieger maar niet hoog komen.

'302875' door barrybey '302875' door barrybey

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Van school

barrybey

Het leven op een tropisch eilandje is niet alleen luieren onder een palmboom en zwemmen in de heldere zee. Deze kinderen kwamen per boodje van een school. Na zich gauw omgekleed te hebben namen ze natuurlijk wel een duik in de Andamanse Zee.

'302378' door barrybey '302378' door barrybey

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Blup

barrybey

Deze krab op het witte strand werd door het heldere zeewater overspoeld. Toen de golf weer door de zee werd teruggenomen bleeft de krab verbaast achter en liet met een blup wat belletjes achter.

'302375' door barrybey '302375' door barrybey

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Taxi!!!

barrybey

"Taxi!!!!" "Brengt u ons naar Freedom Beach?" Op Phuket zijn nog ongerepte paradijslijke stranden waar weinig toeristen komen en het heerlijk zwemmen is tussen de meest kleurrijke vissen. Freedom Beach is zo'n strand, en het is alleen te bereiken met deze typisch thaise boot, wat opzich al een feestje is.

'301557' door barrybey '301557' door barrybey

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Thais...zeezigeunerjo

barrybey

Tijdens onze overnachting op paradijslijk Koh Phi Phi zaten we te lunchen in een zeezigeunerdorpje. Het was een leuk schouwspel met die mensen en kinderen en dieren die daar vrij rond liepen. Sommigen zaten lui op het strand naar de binnenkomende bootjes te kijken, anderen waren flink aan het drinken en de kinderen kwamen net van school. Dit jongetje had gekozen voor een tafel om alles eens goed te kunnen bekijken.

'301425' door barrybey '301425' door barrybey

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Fleurig Maya Beach

barrybey

Vanaf Phuket zijn mooie tourtjes te boeken naar de Phi Phi eilanden. Zorg voor een overnachting op Phi Phi Don zodat je de typische sfeer van dit eiland kan proeven. De meeste toeristen bezoeken de eilanden in een dag en dat brengt een hoop drukte met zich mee. Deze foto is genomen op Maya Beach met vooraan de typisch thaise bootjes waarmee je naar afgelegen stranden kunt varen.

'295800' door barrybey '295800' door barrybey

JapanOsaka

JapanOsaka

Theetijd voor 2...mon

barrybey

Deze twee monniken liepen met een keteltje heet water terug hun tempel in. Lachend draaide ze zich om toen ik de foto maakte. Deze tempels zijn te bewonderen op de berg Koya San. Deze plek staat bekend als bedevaartsoort voor Boedhisten. Honderden tempels zijn hier te zien en om de sfeer goed te proeven blijft men hier een nachtje bij de monniken slapen.

'295452' door barrybey '295452' door barrybey

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Wolken in de Lucht en

barrybey

Op een mooie dag is het heerlijk wandelen langs de zee. Je hoeft niet perse naar een exotische bestemming om te kunnen fotograferen. Met een laagstaande zon en wat wolken wordt er ook een mooi landschap gecreerd.

'294825' door barrybey '294825' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

Monnik in Kyoto

barrybey

Op de brug die de twee delen van de wijk Gion in Kyoto verbindt stond deze monnik. Het bijzondere is dat het een dame betreft. Ze heeft alle atributen van een Japanse monnik bij haar zoals deze stok met ringen eraan en de kralenketting waarvan de kralen met haar vingers worden geteld tijdens een meditaite.

'294815' door barrybey '294815' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

Een Geisha in Kyoto

barrybey

Deze bijzondere dame is een van de Geisha's die nog te zien zijn in Kyoto en in het bijzonder in de wijk: Gion. Het loont de moeite door de oude wijk te struinen en te wachten op een taxi waar wellicht een Geisha uitslapt zoals deze. Dat het leven van een Geisha heel zwaar kan zijn wordt mooi verhaalt in het boek: The memoirs of a Geisha.

'294031' door barrybey '294031' door barrybey

JapanOsaka

JapanOsaka

Jizu

barrybey

In Japan komt men veel van dit soort beeldjes tegen, aangekleed met slabbetje en mutsje. Ze worden Jizu genoemd naar de kindergod die de overleden kindjes beschermd. De ouders van het overleden kindje zetten op heilige grond hun beeldje neer en verzorgen deze ook.

'294026' door barrybey '294026' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

Kyoto's bergen, rivie

barrybey

Vanaf de rivier die de wijk Gion door midden snijdt heb je een schitterend uitzicht over de stad. De bergen aan de horizon herbergen een rustig en groen gedeelte van Kyoto waar vele tempels en theehuizen te bezichtigen zijn. In de zomer worden grote terassen aan de rivier geplaatst waar dames in kymono op hoge pantoffels het eten serveren.

'294023' door barrybey '294023' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

The Geisha Returns

barrybey

De Geisha komt nog altijd voor in Kyoto, weliswaar zijn ze schuw en zijn niet veel publiekelijk aanwezig. Deze Geisha zag ik uit een taxi stappen en terugkeren naar haar huisje in de wijk Gion. Dat het "spotten" van een Geisha bijzonder is was merkte ik aan een horde japanse toeristen die naar de taxi kwamen rennen, gewapend met hun supercamera's. Helaas stond ik net in de weg toen ik al in het steegje de foto's schoot...

'293820' door barrybey '293820' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

Twee vriendinnen in..

barrybey

In een van de winkelstraatjes in de wijk Gion (Kyoto) lopen vele jonge vrouwen en oudere dames in originele kymono en bloemen in het haar te flaneren. Ze zijn in het algemeen geheel niet cameraschuw en lachen graag voor een kiekje.

'293525' door barrybey '293525' door barrybey

JapanKyoto

JapanKyoto

De werkdag van een...

barrybey

Toevalligerwijs kwam ik al slenterend door de wijk Gion in Kyoto in een straatje waar verscheidene geisha's wonen. Plots zoefde een taxi langs met een geisha op de achterbank. Ik haaste me naar het steegje waar de taxi stopte en wist deze foto te maken.

'286790' door barrybey '286790' door barrybey

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Eenzaam over het...st

barrybey

Een man slentert in de verte over een schijnbaar verlaten strand. Omdat het eb was en er plassen met water op het strand bleven staan lijkt het alsof de man over het water loopt.

'286563' door barrybey '286563' door barrybey

TibetSichuan

TibetSichuan

Eigen boontjes doppen

barrybey

Vlakbij Leishan (big buddha) liepen we door de straatjes waarbij je soms gewoon in een woonkamer kijkt of uitgenodigd wordt om te komen kijken. Deze vader die druk bezig was zijn boontjes te doppen deed goed zijn best te poseren voor de foto.

'286562' door barrybey '286562' door barrybey

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Groetjes uit de trein

barrybey

De thaise kinderen zijn doorgaans vrolijk en niet verlegen. Toen we de bekende: Bridge over the Kwai bezochten, kwam deze trein langs en de kinderen keken eerst nieuwsgierig en toen verrast toen ik ze vast wilde leggen.

'286496' door barrybey '286496' door barrybey

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Parijs in een wijngla

barrybey

Dat Frankrijk en goede wijn hand in hand gaan is algemeen bekend, maar dat de Eiffeltoren in een glaswijn past misschien niet. Toch kon ik het niet laten om op dit terras deze fascinerende toren in mijn glas Chablis te vangen...

'286129' door barrybey '286129' door barrybey

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Lissabon bij nacht

barrybey

Ook 's avonds is Lissabon een heerlijke stad om door te wandelen. De vele pleinen zijn bezaaid met terrasjes waar het goed toeven is. Een van de fonteinen maakt een mooi nachtelijk plaatje compleet.