Bakkermartine

'271788' door Bakkermartine '271788' door Bakkermartine

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Kelner reinigt octopu

Bakkermartine

Als kelner op het schiereiland Pilion moet je van alles kunnen...een octopus reinigen is dagelijkse kost. Het is nogal een glibberige bedoening die begint met het 'beestje' mals te slaan op de kaai...wat zeer spektaculair is en nadien te reinigen naast de tafels van het restaurant...ik moest er niet aan denken om hier nog van te eten!

'271784' door Bakkermartine '271784' door Bakkermartine

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Tandtechnicus

Bakkermartine

In het moderne Bangkok worden ook nog op straat, op de markten, gebitten gemaakt door tandtechnicussen. De patient zit naast de tandtechnicus en het gebit wordt gepast en gevijld tot het goed zit...dit was een leuk zicht...vooral dat mijn echtgenoot tandtechnicus is. Hij wist mij te vertellen dat hij in zijn valiesje al het nodige had en zeer handig was.

'271783' door Bakkermartine '271783' door Bakkermartine

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Tuinierster

Bakkermartine

In een boetiek hotel van Pai, in het Noorden van Thailand, werkte deze tuinierster tussen het hoog gras. Zij trok het onkruid van tussen de hoge grassprieten...ik vond de mooie hoed die tussen het groen stond een lust voor het oog en haaste mij om dit kiekje te nemen in het geniep.

'271782' door Bakkermartine '271782' door Bakkermartine

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Lasser

Bakkermartine

Lassen onder meer dan 40 graden, zonder andere bescherming dan een winterbivouakmuts tegen de felle zon en een blijkbaar zeer versleten jeans die furrore zou maken bij sommige hippe stylisten. Naast de luxueuse hotels langs het water wordt er hard gewroet door arme thaise werkkrachten..Dit is de donkere kant van Bangkok

'271777' door Bakkermartine '271777' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

GR langs de côte...d'

Bakkermartine

Iedereen die graag wandelt en rondtrekt, kent ze..dat meen ik toch. De witte en rode strepen van de grote routepaden. Dit kiekje werd genomen langs de GR 34 die heel de kust van Bretagne doet. 1400 km lang. Maar ik deed er maar enkele kilometers van...best lastig: ups en downs maar steeds met de zee in het zicht. Een aanrader

'271776' door Bakkermartine '271776' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Strandje belle ile

Bakkermartine

Nee dit is geen kiekje van ergens in het zuiden van Europa. Wel in het zuiden van het eiland Belle Ile, in het zuiden van Bretagne in de maand juni onder de brandende zon. Nee het regent niet altijd in Bretagne! Fabeltjes. Hier heerst trouwens een microklimaat volgens de bewoners.

'271606' door Bakkermartine '271606' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Ploumanach

Bakkermartine

Langs de GR 34 van Perros Guirec naar Ploumanach wandel je langs één van de mooiste plaatsen van Bretagne: la côte de granit (de granietkust). Die rode rotsen zijn een lust voor he oog en de fantasie kan hier uit die rotsen alle mogelijke vormen zien. Dit huis hier, in dezelfde kleuren als de rotsen, is in harmonie met haar omgeving!

'271605' door Bakkermartine '271605' door Bakkermartine

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Aire Baie de Somme

Bakkermartine

Zo'n mooie afrit als 'aire de baie de somme' om even te onthaasten van de autobaan heb ik nog nooit gezien. Ik kan alleen iedereen aanraden om even hier halt te houden. Er is een leuk restaurant met zicht op de eenden, een uitkijktoren waar je de omgeving kan zien (tot aan de zee), wandelpaden in een natuurreservaat, picknickplaatsen...en natuurlijk ook een benzinestation. Ik hou hier altijd halt..ik sla dit nooit over..telkens vind ik deze plaats betoverend!

'271599' door Bakkermartine '271599' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Port Goulphar

Bakkermartine

Eiland Belle Ile in Zuiden van Bretagne. Men hoeft niet altijd ver weg te trekken..ook in Europa zijn zoveel mooie dingen te zien. Belle Ile staat nu in mijn top tien van de mooiste plaatsen in Europa. Met zulke pracht aan onbezoedelde landschappen geraak je vlug ontroerd.

'271598' door Bakkermartine '271598' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Port Coton

Bakkermartine

Les aiguilles de Port Coton op het eiland Belle ile in Bretagne...vertaald: de naalden van Port Coton. Deze naalden werden meermaals geschilderd door Claude Monet in hetzelfde gezichtsveld als op de foto. 'Haven van katoen' wordt deze plaats genoemd omdat als het stormt het water als het ware 'katoen bloemetjes' vormt rond de 'naalden' in zee.

'271596' door Bakkermartine '271596' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Pointe des poulains

Bakkermartine

Pointe des poulains op het eiland Belle Ile in Bretagne. Het is een prachtig stukje natuur en die vuurtoren staat er schilderachtig bij. Wij hebben dit bezocht onder een zonnige hemel, 25 graden en praktisch geen wind. Het moet een prachtig spektakel zijn als het hier stormt!

'271371' door Bakkermartine '271371' door Bakkermartine

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Haventje Sauzon

Bakkermartine

Dit schilderachtig haventje ligt op het eiland Belle Ile in het zuiden van Bretagne. Dit eiland heeft wel zijn naam verdiend. Het is er prachtig. Volgens de gidsen zou dit eiland het mooiste stukje zijn van Bretagne. Hier geen hoogbouw of toerisme op grote maat, slechts enkele hotels en heel veel schattige huisjes in pastelkleur (verplicht) te huur.Nadeel :de overtocht is duur

'253056' door Bakkermartine '253056' door Bakkermartine

Thailand

Thailand

Waterpret

Bakkermartine

Op zondag in de badplaats Hua Hin komen kinderen en volwassenen voor een dagje strandplezier. Hier geen bikini's of strandpakken. Zowel kinderen als volwassenen gaan het water in met hun klederen. Deze kinderen kunnen nog plezier maken met zeer weinig: een autoband!

'251500' door Bakkermartine '251500' door Bakkermartine

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Babyzwaluwtjes

Bakkermartine

In de open gang van een hotelletje op het schiereiland Pelion waren verscheidene zwaluwen zich komen nestelen. Een van de nesten werd boven de 'uitgang-pijl'? (vermoed ik) gemaakt. Een voorzienige moeder zwaluw: Zo weten de kleintjes direct welke kant ze uit moeten zodra ze kunnen vliegen!!De baby-zwaluwtjes waren schattig, hebben precies snorretjes en ze waren zeer nieuwsgierig en een kiekje na verschillende pogingen was hier het resultaat van.

'248232' door Bakkermartine '248232' door Bakkermartine

GriekenlandCycladen - overige eilanden

GriekenlandCycladen - overige eilanden

Dichtbijeen is warm

Bakkermartine

Niet alleen de toeristen houden van het strand van Livadi bay in Serifos , ook deze eendenfamilie vind het hier fijn. Moeder eend moet haar werk hebben met al haar adolescenten. De troep moet dan ook dichtbijeen blijven om er controle over te hebben! En huppelen dat ze deden toen ik dichterbij kwam!! Vlug een kiekje en ik liet hen met rust genieten van het strand

'248167' door Bakkermartine '248167' door Bakkermartine

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Kiekeboe

Bakkermartine

Tijdens een wandeltocht rond het dorpje Las Tricias, hoorden wij belletjes rinkelen. Opeens zagen wij bokkegeitjes tussen de cactussen. Ze liepen allemaal het groen in. Behalve deze 'durver' die kwam neuzen wie hier hun domein betrad. Leek een beejte op mijn hond, maar zonder de horens natuurlijk!!Grappig

'244890' door Bakkermartine '244890' door Bakkermartine

GriekenlandCycladen - overige eilanden

GriekenlandCycladen - overige eilanden

KLIMA

Bakkermartine

Klima, op het eiland Milos, is in feite oorspronkelijk enkel een verzamelplaats van garages voor vissersbootjes. Geleidelijk werden er woningen boven de bootgarages gebouwd. Deze omgevormde 'garages' zijn zeer in, en te koop aan zeer hoge prijzen. In het weekend komen de eigenaars hier logeren, vissen wat, de kinderen zwemmen wat rond en de namiddag wordt afgesloten met een bbq. Dat is griekse gezelligheid.

'244665' door Bakkermartine '244665' door Bakkermartine

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

LANDTONG

Bakkermartine

Ergens in de streek van Cefalu maakte ik die foto van deze landtong op Sicilië. De wolken geven er ook iets speciaals aan. Ik vermoed dat de vorm van de landtong niet altijd dezelfde is. Ik had graag op dat strand gewandeld maar vond de weg er niet naar toe!

'241916' door Bakkermartine '241916' door Bakkermartine

ItaliëPisa

ItaliëPisa

Arno

Bakkermartine

Nog even genieten van de rust op de Arno op een zondagmorgen te Pisa. Dit zijn onze laatste beelden vóór wij naar de luchthaven rijden om terug naar het grijze België te gaan. Meer hebben we niet gezien van Pisa, bij gebrek aan tijd.

'241914' door Bakkermartine '241914' door Bakkermartine

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Brug op, brug af

Bakkermartine

Bruggetje op, bruggetje af...je doet niets ander in Venetie. Dat is zeer leuk, een verrassing achter elke hoek. Hier in de chiquere wijk Academia, zie je hangende tuinen en mooie beplante terrassen op de huizen. Mooie blauwe geraniums ook, en nog juist een beetje water van het kanaaltje dat onder het bruggetje stroomt.

'241708' door Bakkermartine '241708' door Bakkermartine

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Syracuse

Bakkermartine

De wapperende gekleurde was in de nauwe straatjes van Syracuse zijn een typisch Italiaans beeld. Bovendien om nog wat schaduw te hebben, maar toch lucht, hangen de Italianen grote stukken stof aan hun venster.

'241689' door Bakkermartine '241689' door Bakkermartine

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Fiat 500

Bakkermartine

Midden Syracuse zagen wij deze twee zo typische fiat 500, met open dak aub, netjes achter elkaar staan op een stukje stoep. Juist plaats genoeg. Neem ik vandaag de oranje of de rode. De rode ziet er ietske beter uit. Voornamelijk de wielen blijken beter vast te zitten.

'241445' door Bakkermartine '241445' door Bakkermartine

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Notre Dame en...Boeki

Bakkermartine

Het vroor dat het kraakte in januari maar we hadden een mooie blauwe lucht. Notre Dame steekt fel uit met haar fijne archtitectuur in deze blauwe hemel. Op voorgrond de kaai met de boekinisten die oude boeken verkopen.

'241440' door Bakkermartine '241440' door Bakkermartine

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Doorkijkje

Bakkermartine

Doorkijkjes vind ik altijd zeer aangenaam. Steeds verrassend. Die rode parasols zorgen voor een kleurtje midden de doorkijk. Alleen jammer dat daar iemand in de schaduw zat.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik