baatjes

'1098889' door baatjes '1098889' door baatjes

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Huelgoat

baatjes

Het bos van Huelgoat staat bekend om de schoonheid van de rotsen. De stapels afgeronde stenen dienden als inspiratie voor veel verhalen. Het bos is de wieg van veel Keltische legenden. Met wat moeite kun je van alles herkennen in de vormen van de rotsen zoals bijvoorbeeld het huishouden van de maagd Maria. Op deze plek was volgens de inwoners van Huelgoat het eerste huis van Maria. Je kunt hier met een beetje fantasie een pollepel, een vork, een bed en een paraplu onderscheiden. Op deze foto zie je de grot Artus die waakt over de rust van Arthur, de koning van de Bretons. En je kunt er ook gewoon genieten van de prachtige natuur.

'1098770' door baatjes '1098770' door baatjes

CanadaYoho NP

CanadaYoho NP

Afkoelen

baatjes

'Wat loopt daar dan?' Tijdens een wandeling in Yoho loopt er iets groots en zwarts voor ons. Net als wij volgt het het pad. Al snel verdwijnt het uit het zicht. Wanneer we iets verder lopen zien we rechts van het pad op een stronk een raaf zitten die het, net als wij, warm heeft. Hij houdt zijn snavel geopend voor de nodige afkoeling.

'1098615' door baatjes '1098615' door baatjes

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Murtle River

baatjes

Wells Gray Provincial Park in British Columbia is tjokvol met watervallen. Van lieflijke tot watervallen waarbij het water met donderend geraas naar beneden stort. Dit is niet echt een waterval maar meer een stroomversnelling in de Murtle River. We waren te ver doorgereden in de vroege ochtend. We kwamen daardoor min of meer 'per ongeluk' langs deze versnelling, met zijn verstuivingen.

'1098603' door baatjes '1098603' door baatjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Uitzicht vanaf...Stad

baatjes

Vanaf de 106 meter hoge toren van het Stadshuset (stadhuis) van Stockholm hem je mooi zicht op Gamla Stan (Oude Stad). Je kunt het stadhuis met een gids bezoeken en deze brengt je langs verschillende vertrekken als de Gouden Zaal en de Blauwe Hal. Voor het beklimmen van de toren moet je een apart kaartje kopen. Maar het uitzicht mag er zijn.

'1098573' door baatjes '1098573' door baatjes

CanadaJasper NP

CanadaJasper NP

Spirit Island

baatjes

Spirit Island heeft zijn bekendheid te danken aan fotograaf Peter Gales die door Kodak op pad werd gestuurd om mooie foto’s te maken ter promotie van het merk. Hij fotografeerde Spirit Island en een afbeelding hiervan kwam levensgroot in Grand Central Station te hangen, waar vele reizigers dit prachtige plaatje zagen. Spirit Island is eigenlijk geen eiland. Wanneer het waterpeil in Maligne Lake door smeltwater hoog staat is het een eiland. Zodra het waterpeil begint te zakken wordt er een verbinding met de wal zichtbaar. Spirit Island ligt in een zogenaamde box canyon, een smalle kloof met een vlakke bodem en verticale muren. Het eiland is Spirit Island genoemd door de Stoney Nakoda, lokale First Nations. Het eilandje word omringd door een en dezelfde bergketen, dit is zeldzaam en dit maakt het eiland zeer belangrijk voor de Stoney Nakoda. Omdat het zo’n heilige plaats voor deze mensen is, is het niet toegestaan om op het eiland te lopen. Je krijgt de mogelijkheid om het van een uitkijkpunt te fotograferen. Veel tijd heb je niet, want als de hoorn wordt geblazen, moet je weer terug naar je bootje en komt de volgende groep alweer aan. Op het moment van boeken hebben we even achter onze oren gekrabd, goedkoop is het namelijk niet (+/- $75,-), maar ik had het toch voor geen goud willen missen. Wat een wonderschone plek.

'1098535' door baatjes '1098535' door baatjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Stadsbiblioteket...St

baatjes

Mooi! Groot! Veel! Dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik terugdenk aan ons bezoek aan de stadsbibliotheek van Stockholm. De bieb is immens groot en je vindt hier ongeveer 2 miljoen boeken in vele talen. Het was destijds de eerste bibliotheek waar je zelf vrij mocht rondlopen om een boek uit te zoeken. Vooral de Rotunda, de ronde leeszaal, maakte veel indruk. Drie verdiepingen met boeken. Walhalla voor een boekenwurm.

'1098087' door baatjes '1098087' door baatjes

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Valley of the Ten...p

baatjes

Onvoorstelbaar blauw water. Onvoorstelbaar mooi landschap. Ben je in Canada sla dan zeker Moraine Lake niet over. Moraine Lake en ‘the Valley of the ten peaks’ wordt ook wel het ‘Twenty dollar view’ genoemd omdat het uitzicht op de achterkant van het twintig dollar biljet stond van 1969 tot 1979.

'1098043' door baatjes '1098043' door baatjes

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Järnpojke

baatjes

Järnpojke, ook wel 'jongetje dat naar de maan kijkt' is een scultptuur dat staat in Gamla Stan (Oude Stad) in Stockholm. Het beeldje is gemaakt door Liss Eriksson en is echt heel klein, met zijn 15 centimeter is het het kleinste publieke monument van Stockholm. In de winter wordt het jongetje aangekleed met muts en sjaal. Toen wij er waren was dat niet nodig.

'1097936' door baatjes '1097936' door baatjes

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Under the boardwalk

baatjes

Na ons vliegtochtje naar een gletsjer landden we na 45 minuten weer in de haven van Tofino. In de haven liepen we onder deze boardwalk. Ik vind het altijd mooi om die schelpjes op de palen te zien.

'1097727' door baatjes '1097727' door baatjes

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Moraine Lake

baatjes

Moraine Lake is toch wel een hoogtepunt van Banff National Park. Het is zeker geen ongebaand pad en als je met zonsopgang aan dat meer staat, snap je waarom. Ongekend mooi. Helaas hadden wij veel last van bosbranden en hebben we nooit een kraakheldere lucht gehad. Maar het maakt de plek niet minder magisch. Wil je Moraine Lake in het hoogseizoen bezoeken? Zorg dat je voor 06:00 op de parkeerplaats bent. De toegangsweg wordt namelijk om 06:00 afgesloten. Natuurlijk kun je er dan nog wel komen, bijvoorbeeld met de bus of lopend, maar het kost je dan meer tijd.

'1097464' door baatjes '1097464' door baatjes

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

IJsvogel eet maaltje

baatjes

Tijdens onze bootsafari in het moeras van Muthurajawela zagen we deze ijsvogel stoeien met een vis. Ze slaan de vis eerst dood tegen een tak alvorens ze hem zo manouvreren dat ze de vis naar binnen kunnen schrokken.

'1097375' door baatjes '1097375' door baatjes

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Perfecte locatie voor

baatjes

Op de grens met Utah en Arizona vind je dé locatie voor een western. Monument Valley. Het landschap is groots en desolaat. Wij verbleven in het hotel aan de rand van het Nationaal Park en konden in theorie de zon mooi zien opkomen. Helaas hadden we al enige tijd last van de restanten van een orkaan. Het maakte het niet minder indrukwekkend.

'1097307' door baatjes '1097307' door baatjes

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Kathedraal van Elgin

baatjes

De kathedraal van Elgin staat in Elgin in de Schotse regio Moray. Tenminste...dat wat ervan over is. Deze kathedraal stamt uit de dertiende eeuw en was ooit het religieus centrum van Moray. En had de bijnaam Lantern of the North. Tussen 1224 en 1560 was er een bisschopszetel gevestigd. Elgin is een leuk stadje om te bezoeken wanneer je in Moray of Speyside verblijft. Je kunt onder andere een bezoek brengen aan de Glen Moray Distillery. Of een afternoon tea doen in een van de vele leuke theehuisjes. In ons geval: voor ieder wat wils.

'1097271' door baatjes '1097271' door baatjes

Sri LankaElla

Sri LankaElla

Little Adam's Peak

baatjes

Vanuit Ella kun je de klim maken naar Little Adam's Peak. Eenmaal boven aangekomen, na een klim die goed te doen is, staat dit Boeddha-beeld op je te wachten. Vanaf de top heb je mooi zicht op Ella Gap en Ella Rock. Het is mooi om vanaf de top de zon op te zien komen of juist onder te zien gaan. Reken vanuit het plaatsje Ella ongeveer 1,5 uur lopen. Je kunt ook door een tuktuk laten brengen naar bijvoorbeeld het 98 Acres Resort. Dan hoef je eigenlijk alleen de klim te doen en kost het je zo'n 20-30 minuten.

'1097241' door baatjes '1097241' door baatjes

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Eerste blik op Grand.

baatjes

Het gevoel dat ik had toen ik voor het eerst aan de rand van de Grand Canyon stond, was een gevoel van ontzag. Ontzag voor de natuur. Ontzag voor de tijd. De tijd die de natuur heeft gehad om de deze kloof te maken tot wat hij nu is. Groots.

'1097179' door baatjes '1097179' door baatjes

CanadaLake Louise

CanadaLake Louise

Aan de oevers van Lak

baatjes

Je zou het niet zeggen als je deze foto ziet maar bij Lake Louise is het druk (in het hoogseizoen). Achter de boom rechts lopen net wat mensen uit beeld en er komen ook alweer mensen aanlopen. Lake Louise is mooi. Alleen ga wel vroeg en dan bedoel ik ook echt vroeg. Wij waren er om 07:00 uur en eigenlijk was dat qua aantal mensen al te laat.

'1097130' door baatjes '1097130' door baatjes

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Duikvlucht

baatjes

In het kader van 'je leeft maar een keer' hebben wij tijdens ons verblijf op Vancouver Island in alle vroegte (als gevolg van een jetlag) een tocht met een watervliegtuigje geboekt voor in de middag. We hadden in Vancouver al staan kijken naar deze voertuigen en het leek ons een bijzondere ervaring. Dat was het zeker! Een paar tips: - als het buiten warm is hoef je echt niet bang te zijn dat je het op hoogte koud krijgt. Je kunt gerust wat lagen kleding overslaan. - voorin maak je niet per definitie mooiere foto's dan wanneer je achterin zit. - geniet van de bijzondere ervaring, voordat je het weet sta je weer met beide voeten op de grond Hier zie je in de verte Tofino liggen, en zit onze toch er bijna weer op

'1097087' door baatjes '1097087' door baatjes

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Achter Moni Limonos

baatjes

Al eerder heb ik foto’s geplaatst van het mannenklooster Limonos dat in de buurt van Kalloni ligt. Wanneer je hier bent, loop dan ook zeker langs alle kapelletjes naar de achterkant van het klooster. Tegen de bergwand aan geplakt vind je er nog veel meer in een mooie omgeving. Deze kleine kerkjes zijn geschonken door bewoners van Lesbos na de slag bij Klapados, waarbij de Turkse bezetter verslagen werd.

'1097035' door baatjes '1097035' door baatjes

PeruParacas Peninsula

PeruParacas Peninsula

Peruaanse Pelikaan in

baatjes

Het stadje Paracas is een goede uitvalsbasis om Paracas Peninsula en Paracas National Reserve te bezoeken. Ook kun je vanuit hier gaan sandboarden. Maar je kunt er ook goed Pisco Sours drinken op het terras en ondertussen genieten van voorbij vliegende Peruaanse Pelikanen.

'1096985' door baatjes '1096985' door baatjes

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Tussenstop met...uitz

baatjes

Vanuit het droge Udawalawe vertrokken we naar Sinharaja, het regenwoud van Sri Lanka. De weg ernaar toe was adembenemend mooi, misschien wel het mooiste dat ik heb gezien in dit land. Net voordat wij bij Sinharaja aan kwamen hebben we nog even een theetje en koffie gedronken. De locatie stelde niet zoveel voor maar het uitzicht was mooi.

'1096925' door baatjes '1096925' door baatjes

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Megalania Priscus van

baatjes

In juni 2006 schonk de beroemde Japanse beeldhouwer, Mitsuaki Tanabe, een 18 meter roestvrij stalen sculptuur van de uitgestorven hagedis Megalania Priscus aan de bevolking van Australië. Hij wilde dat dit beeld bij Mareeba Wetlands werd geplaatst omdat hij zo onder de indruk was van de bijdrage van dit gebied aan een beter begrip van wetlands. En in het bijzonder hoe door de mens gemaakte wetlands een rol kunnen spelen bij het behoud van wilde rijstsoorten.

'1096881' door baatjes '1096881' door baatjes

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

baatjes

Bryce Canyon is een juweel van een Nationaal Park en ligt in een staat die nog veel meer juwelen herbergt. Als ik het mij goed herinner is dit de weg naar Mossy Cave. Hier niet het amfitheater met de hoodoos. Maar minder mooi is het er niet. Wij zijn niet bij Mossy Cave gekomen. Ik was namelijk hondsberoerd toen wij verbleven bij Bryce Canyon.

'1096859' door baatjes '1096859' door baatjes

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Zoutpannen van Kallon

baatjes

In het voorjaar is Lesbos een hotspot voor het kijken van vogels. Bij Kalloni liggen enorme zoutpannen. Deze zoutpannen bieden een thuis aan veel doortrekkers. Sommige soorten zitten vlakbij de weg, andere zitten veel verder het water op. Breng dus zeker een telescoop mee als je vogels gaat kijken op Lesbos.

'1096836' door baatjes '1096836' door baatjes

AustraliëFraser Island

AustraliëFraser Island

Zicht op Indian Head

baatjes

Indian Head ligt aan het einde van Seventy Five Mile Beach. De rots die in zee uitsteekt heeft zijn naam te danken aan Kapitein Cook. Op het moment dat hij hier voorbij kwam, zag hij een groep aboriginals verzameld op de punt. De term 'Indiaan' werd destijds voor veel oorspronkelijke bewoners gebruikt. De punt die je in de verte ziet, is Indian Head. Aan de andere kant begint Seventy Five Mile Beach.