Avanbrakel

'318450' door Avanbrakel '318450' door Avanbrakel

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De krater van vulkaan

Avanbrakel

De krater van vulkaan Bromo liggend in de zandzee, net na de zonsopgang Diep in de nacht, half twee, opgestaan op de zonsopgang nabij Vulkaan Bromo mee te maken. Half tien die ochtend voldaan weer terug bij onze overnachtingsplaats, machtig mooi dit plaatje van het Tengger massief

'318445' door Avanbrakel '318445' door Avanbrakel

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Slapende visser in...

Avanbrakel

Overal is men de Boeginese Schoeners aan het laden met zakken cement, maar toch heeft deze visser in Sunda Kelapa (de oude haven van Jakarta) een plaatsje gevonden in de schaduw om weer nieuwe energie op te doen.

'220767' door Avanbrakel '220767' door Avanbrakel

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Op weg naar Cairo

Avanbrakel

Tijdens een theestop in gesprek geraakt met twee mannen, die met hun twee vrouwen op weg zijn naar Cairo. Zelf ben ik op dat moment onderweg naar de oase Dachla in de Egyptische woestijn. Zittend op een trottoirband raken we met elkaar aan de praat (met handen en voeten dat wel) en laten onze wederzijdse paspoorten zien. De gemoedelijkheid straalt van deze man af.

'220765' door Avanbrakel '220765' door Avanbrakel

Ecuador

Ecuador

Rustend vrouwtje

Avanbrakel

Waar zou dit rustende vrouwtje toch zijn met haar gedachten? Rustend op een kleine verhoging sloeg ik dit tafereel gade, in het stadje Guamote in het midden van Ecuador.

'220764' door Avanbrakel '220764' door Avanbrakel

Ecuador

Ecuador

Verhuisfiets

Avanbrakel

Op het kleine dorpsplein van Guamote, een klein stadje in de provincie Chimborazo, zag ik dat men met een bakfiets een stel meubels aan het verhuizen was.

'220758' door Avanbrakel '220758' door Avanbrakel

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Lancering van de Delt

Avanbrakel

Magnifiek om mee te maken, deze raketlancering hebben we live vanaf het strand van Cocoa Beach bekeken. De lancering was al twee keer uitgesteld vanwege het weer, maar driemaal is scheepsrecht. We stonden op de boarding die naar het strand toe liep, en er kwamen wat oudere dames bij ons staan. Ze hadden een radio bij en zodoende konden we live het aftellen horen en daarna de vlekkeloze lancering van deze Delta II raket zien.

'220752' door Avanbrakel '220752' door Avanbrakel

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Een dode boom of een.

Avanbrakel

De hitte, het water, de kalksteen, en de rotsbreuk zorgen er gezamenlijk voor dat er dus terrassen ontstaan. Travertine zorgt voor het ontstaan van de zgn. witte rots, en leiden de micro-organismen en de levende bacteriën tot mooie schaduwkleuren van oranje, roze, geel, groen en bruin. The Mammoth Hot Springs veranderen voortdurend van vorm, want het groeit gewoon door. Het water wordt daarom gedwongen om steeds in verschillende richtingen weg te stromen en komen dan bij de vroegere bronnen van deze berg. Ze werken nu niet meer, het gevolg dus van het steeds veranderen van vorm. Er is nog maar een klein gedeelte van deze berg, die nog net zo werkt als wat we zojuist hebben gezien. Hierna hebben we vanuit de auto, al rijdend, foto’s gemaakt. Van een van deze foto’s zijn we wel erg geschrokken. Namelijk een foto gemaakt van een liggende dode boom, maar we zijn er later op gewezen, dat links op deze foto dus een grizzlybeer is te zien! Maar goed dat we daar dus in de auto zaten, en niet daar aan het rondwandelen waren.

'220743' door Avanbrakel '220743' door Avanbrakel

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Akkers bevloeien in d

Avanbrakel

Tijdens een stop gingen we op zoek naar een archeologisch teken in de bergen op weg naar Kharga. Ik liet het zoeken aan anderen over, en liep van de bergen af naar de nabijgelegen akkers waar de pa en ma van het vriendelijke jochie aan het bevloeien waren. Ik mocht een foto van het jochie maken, en ma kijkt op de achtergrond naar ons. Een onvergetelijk moment van een mooie vakantie dwars door de woestijn, met bezoeken aan verschillende oases in Egypte. De foto mag dan minder mooi zijn, het blijft een onvergetelijk moment.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik