Aunt jemima

'474976' door Aunt jemima '474976' door Aunt jemima

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Het allerbeste Indias

Aunt jemima

When in London, do as the Indians do. Als zij net zo goed willen eten als thuis, nemen ze de subway naar Whitechapel. Een buurt zo multicultureel, dat je als blanke nog net niet aangestaard wordt. Maar ànders ben je wel. Wanneer je vanuit het metrostation meteen rechts gaat, vind je daar behalve winkels vol onbegrijpelijke voorwerpen en absoluut on-Europees voedsel ook fantastische en spotgoedkope restaurants. De beste is Baraka, waar een Indiase meesterkok een stroom verfijnde gerechten de keuken uitstuurt. Hier wil je eigenlijk iedere dag opnieuw naar toe.

'464834' door Aunt jemima '464834' door Aunt jemima

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

De juweliers van...Wi

Aunt jemima

Binnen tien minuten twee totaal verschillende werelden zien? Maak eens een toer langs de uitzinnig dure juweliers in de Breedstraat in Punda, die hun waren voornamelijk slijten aan cruiseschiptoeristen. Loop dan de drijvende brug over naar Otrobanda, steek schuin naar rechts het plen over en wandel de Hoogstraat af, waar de minder bemiddelde Curacaoenaars kleding en sieraden kopen in Wibra-en Zeemanachtige winkels. Veel muziek hier! Als je geluk hebt zit bij terugkeer de brug dicht en kun je met de gratis ferry weer naar de overkant.

'464809' door Aunt jemima '464809' door Aunt jemima

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Natuurreservaat in he

Aunt jemima

Veel minder bekend dan het Christoffelpark, maar prachtig. Begin 's morgens om half 7 vlak na zonsopgang aan de 11 km lange wandeling, en zie tientallen cactussoorten, verlaten zoutpannen, flamingo's, leguanen, hagedissen, papegaaien, en met een beetje pech wel twee of drie medebezoekers van het park.Extra bonus: een heerlijk koele bries vanuit de lagune Jan Thiel.

'464808' door Aunt jemima '464808' door Aunt jemima

Nederlandse Antillen

Nederlandse Antillen

Met de lijndienstbus.

Aunt jemima

Neem eens de lijndienstbus van Punda naar de grotten van Hato. Kost NAF 1,25, duurt een uur en je ziet alle zwarte wijken van de stad. Je bent ook een uur lang de enige blanke in de bus. Gek gevoel, als mensen pas naast je gaan zitten wanneer er nergens anders meer plaats is.

Community updates

UPDATE: FOTO UPLOADEN WERKT WEER (SOORT VAN)

17-05-2021 Het had wat voeten in de aarde, maar je kunt inmiddels weer foto's uploaden. Let wel: op het moment dat je op 'uploaden' drukt, zie je op dit moment niets gebeuren MAAR de site is wel bezig. Gelieve dus niet opnieuw te klikken, maar heel even geduld te hebben: na zo'n 10 seconden zie je alsnog je foto verschijnen. Uiteraard gaan we dit nog fiksen, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid morgen en ik wil jullie niet in de kou laten staan. ;-) Heb je een foto 2x geupload? Dan kun je zolang er geen comment is geleverd de tweede foto nog deleten. Zodra alles weer helemaal naar behoren werkt, meld ik me weer!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik