aticketto

8
Mexico Oaxaca
aticketto was hier 30 Sep 2011
Oaxaca is een leuk stadje waar je makkelijk de weg kunt vinden. Alles is gebouwd in schaakbordpatroon dus verdwalen doe je niet snel. Mocht je het niet meer weten dan wandel je gewoon door de pittoreske straatjes richting het centraal gelegen zocalo (plein). Hier zit vooral aan het eind van de middag de bevolking die graag willen weten waar je vandaan komt. Van de centrale plein loopt een brede straat naar het Santo Domingoklooster. In deze straat vind je winkeltjes, cafeetjes en restaurants die in oude huizen gevestigd. De kerk is beroemd vanwege het weelderig versierd barok-interieur en zeker een bezoekje waard. Vanuit Oaxaca kun je een dagtrip maken naar Monte Alban. Deze stad van de Zapotheken ligt op een flinke hoogte en het uitzicht dan ook fantastisch.Ook het daarbij gelegen museum is een bezoekje waard. Kom wel vroeg want voor je het weet staan de grote touringbussen op de parkeerplaats.
Regio
  • Sfeervol stadje
  • Veel afwisseling
  • Ligt op de route van de meeste rondreizen
Review geplaatst op 2016-10-15 Door aticketto
8
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
De stad Hiroshima is geen mooie stad maar het mag toch niet in een rondreis ontbreken. Waar iedereen voor zal komen is het Hiroshima Peace Memorial Museum met het bijgelegen Peace Park. Het museum over de atoombom is knap in elkaar gezet. 6 augustus 1945 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis en op een chronologische volgorde wordt je door het museum geloodst. Ook in het park zijn wat hoogtepunten en herdenkpunten zoals de A Bomb wat staat voor het vredesmonument. Trek hier minimaal een halve dag voor uit. Verder kun je nog een bezoekje brengen aan het Hiroshima Castle maar je kunt ook uitstekend winkelen in het centrum.
Land
  • Hiroshima Peace Memorial Museum
  • Hiroshima Castle
  • Goed winkelgebied
  • Geen "mooie" stad
Review geplaatst op 2016-10-14 Door aticketto
8
Groot-Brittannië
aticketto was hier 31 Oct 2012
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is hip en happening inmiddels. Geliefd als stedentrip en terecht. Als je een beetje geluk hebt regent het een paar dag niet en kun je heerlijk door de stad slenteren. Bezoek de topattracties zoals de ; Royal Mile, Edinburgh Castle en Hollyrood Palace. Maar er is zoveel meer… Langs de Royal Mile zijn allemaal kleine doorgangetjes die ook wel “closes” worden genoemd. Hier kom je uit in een doolhof van smalle straatjes of kleine binnenplaatsen. Soms zijn er kleine restaurantjes of pubs te vinden waar alleen nog de lokale Edinburgher zit. Ben je niet zo bang aangelegd ga dan met een tour onder de straten van deze stad. Natuurlijk wordt het de waargebeurde verhaal een beetje aangedikt maar het is gegarandeerd griezelen. Als je dan in het pikkedonker ook nog eens op een begraafplaats eindigt is de tour compleet. Als je ’s avonds ( of ’s middags) in een pub bent probeer dan eens een Whisky van schotse bodem of bier kan natuurlijk ook. In de weekenden is er vaak live muziek en de muzikanten weten het publiek goed mee te krijgen. Kortom een veelzijdige stad.
Land
  • gastvrijheid
  • gezelligheid
  • veel bezienswaardigheden
  • goed pubs
  • het weer, vaak regenachtig
Review geplaatst op 2016-10-13 Door aticketto
7
Belize Caye Caulker
aticketto was hier 30 Sep 2011
Zelfs voor een actieve reiziger is het soms wel eens fijn om een paar dagen rustig aan te doen. Dit kan perfect op Caye Caulker, een eilandje in Belize. "Go Slow" is het motto en dit wordt meteen duidelijk gemaakt zodra je voet aan wal zet. De meeste accommodaties hebben nog niet eens 3* maar dat maakt niet uit want genieten doe je hier toch wel. Hier komen geen strandtoeristen maar voornamelijk mensen die een rondreis maken en hier een paar dagen vertoeven. Of je nu gaat snorkelen, langs de kleurige huisjes wandelt of lekker een drankje drinkt, hier geniet je volop. Aan leuke barretjes en restaurantjes geen gebrek en vaak zit je gewoon met je voeten in het zand, ook binnen. Nog een groot voordeel is dat er geen verkeer is, op een kleine tractor en een golfkarretje na. Maar ook die hebben geen haast.
Regio
  • Ideaal als rustpunt tijdens een rondreis
  • Vriendelijke bevolking
  • Lekker basic, geen luxe
  • maximaal 2 dagen
Review geplaatst op 2016-10-12 Door aticketto
9
Ierland
aticketto was hier 31 Jul 2014
Galway is een gastvrije en gezellige Ierse stad aan de westkust. De stad heeft genoeg te bieden en het ligt allemaal op loopafstand van elkaar. Wandel lekker langs de haven en de pier, bezoek het Galway City museum en neem een kijkje in de St Nicholas' Collegiate Church. Er is een prachtig wandelpad langs de Corrib river aangelegd waar je de stad net weer even anders ziet. In Galway is een grote universiteit en daarom is er in het uitgaansgebied volop vertier. Ook als je geen student bent zit je hier prima op je plek. Heerlijk Fish & Chips eten en luisteren naar de vele straatmuzikanten. Ook veel bandjes laten in de pubs hun geluiden horen en het publiek zingt luidkeels mee. Mijn advies is wel om dit stadje in de zomermaanden te bezoeken want dan is het gezelligst. De stad ligt aan de rand van Connemara, een van de mooiere gebieden van het land. Omdat in Connemara maar relatief weinig accommodaties zijn gebruiken veel toeristen Galway als uitvalsbasis. Boek een leuke B&B in deze stad en gezelligheid is gegarandeerd.
Land
  • Ierse gezelligheid
  • Veel kleine bezienswaardigheden
  • Autovrij centrum
  • ...
Review geplaatst op 2016-10-10 Door aticketto
9
Cuba Havana
aticketto was hier 30 Sep 2015
Bezoek alle trekpleisters die de hoofdstad van Cuba rijk is want dat is nog best te doen hier. Slenter door de straatjes van Habana Vieja waarvan sommige straatjes zijn heel druk maar in zijstraatjes is het ineens een stuk rustiger. Ga eens op een bankje zitten en geniet van wat er langs komt. Ja je zult aangesproken worden door een Cubaan die begint met een vriendelijke praatje maar het zal er altijd op uit draaien dat diegene iets wil van je. En zit je lekker te genieten van een Mojito dan zal een wulpse Cubaanse haar heupen laten swingen recht voor je neus en daar geld voor vragen omdat je het zo leuk vond en foto’s maakte. En het is allemaal begrijpelijk ook, ze hebben zo weinig. Wordt vooral niet boos en zeg vooral heel vaak “ no gracias”. Er zal de aankomende jaren flink dingen gaan veranderen. Want wanneer zullen de eerste McDonalds en KFC’s verschijnen? Wanneer zullen de Cubanen massaal hun mooie oldtimers aan de kant zetten? Ik hoop dat het nooit gaat gebeuren. Maar wat ik wel de Cubanen van harte gun is dat ze het wat beter gaan krijgen en dat de schappen in de winkels voller komen te liggen met betaalbare goederen. Dus zorg dat je geld niet blijft hangen bij organisaties maar direct bij de Cubanen terecht komt. Slaap niet in staatshotels maar in Casa Particulares en eet niet in staatsrestaurants maar bij de Paladares of te wel de huiskamerrestaurantjes.
Stad
  • Authentiek sfeer
  • Gezellige pleinen en straatjes
  • Prachtige gebouwen
  • Overal is muziek
  • Cubanen zijn soms opdringerig
Review geplaatst op 2016-10-01 Door aticketto
9
Polen
aticketto was hier 31 Jul 2013
In eerste instantie was ik een beetje terughoudend over een reis naar Polen maar omdat ik graag Auschwitz een bezoek wilde brengen ging het er toch van komen. Het begon met een 3-daagse planning maar hoe meer ik ging lezen over Krakau hoe enthousiaster ik werd dus werden het 5 dagen. Er is zoveel te doen in deze stad aan de Wisla en omdat Stalin in de tweede wereldoorlog hier graag verbleef is deze stad zo mooi bewaard gebleven. Mooie straatjes, schitterend plein en de vele kerken sieren de stad. Ontzettende vriendelijke bevolking en de mensen onder de 40 spreken bijna allemaal Engels en helpen je graag als je verdwaalt raakt in de smalle straatjes. Hoe mooi het centrum ook is ga ook eens naar de andere wijken die ook zeker de moeite waard zijn. Oke het kan nog wel eens druk zijn met toeristen maar het is gelukkig nog geen topdrukte op een enkele bezienswaardigheid na. De prijzen zijn ook nog niet al te hoog en kun je nog gewoon op een terrasje zitten zonder dat je meteen een fortuin kwijt bent.
Land
  • Betaalbaar
  • Goed te combineren met Auschwitz
  • De vele straatartiesten met accordeons
Review geplaatst op 2016-09-26 Door aticketto
9
Estland
aticketto was hier 31 May 2015
Tallinn verrast ons op vele manieren maar allemaal positief. Maar de meeste indruk maakt de Patarei gevangenis. Via een grote poort lopen we het terrein op en bij een klein caravannetje betalen we een paar euro entree en krijgen een boekje mee. Verder mogen we zelf ronddwalen zolang we willen en waar we willen. Gewapend met onze iphone die dienst doet als zaklamp gaan we op ontdekkingstocht. Geen routebordjes en geen info dus we voelen ons even een echte avonturier. Het is uitkijken waar je loopt want de vloer is niet overal in goede staat en overal ligt glas. Elke kamer heeft wel een verrassing, of er staan nog wat verroeste bedden met hier en daar een achtergelaten schoen of kledingstuk of er is een kunstenaar bezig geweest om een ruimte naar eigen inzicht te vullen. Gelukkig staat er in het gekregen boekje wel een beetje info zodat je nog meer een beklemmend gevoel krijgt. Tijdens de Sovjetperiode kwamen er veel politieke gevangenen in hier terecht. Zo moesten gedetineerden de meest afschuwelijke psychologische en medische experimenten ondergaan en werd de constante blootstelling aan vocht en schimmel als psychologisch traumamiddel ingezet om gevangen voortdurend ziek, zwak en misselijk te houden. Kortom geen gezellige plek maar wel heel indrukwekkend. Dus mocht in Tallinn komen dan moet je deze plek zeker bezoeken. Nog een kleine tip; aan de achterkant (zeezijde) zit een cafeetje met uitzicht op de Finse Golf.
Land
  • Echt nog opdekkingstocht
  • Paradijs voor fotografen
  • had graag wat meer info gewild
Review geplaatst op 2016-09-13 Door aticketto
10
Cuba
aticketto was hier 30 Sep 2015
Trinidad werd in 1514 gesticht en is voor mij een van de mooiste steden van Cuba. Maar het is er wel druk, heel druk. De hele dag is het een komen en gaan van toeristen maar als je net buiten het centrum door de straatjes loopt dan is het toch vrij rustig. De stad, die aanvoelt als een dorp, heeft een koloniale sfeer. De Spaanse architectuur is volop aanwezig en de pastelkleurige gevels van de huisjes staan ook op de lijst van Unesco. Wij hebben geslapen bij Hector die een Casa Particulares runt en deze praatgrage man heeft zijn huisje flink verbouwd. En dat is geen probleem zolang de gevel maar in oude stijl blijft. Trinidad is ook beroemd om zijn keistraten en pleinen. Het is er zo fotogeniek dat de camera gegarandeerd niet terug gaat in je tas dus zorg dat je accu vol is aan het begin van de dag. Elke avond op de trappen van Plaza Major bij Casa de la Musica is het een groot feest. Een band van een man of 12 speelt de sterren van de hemel en de obers hebben de grootste moeite om iedereen van drank, voornamelijk mojitos en cubra libres, te voorzien. In de omgeving is ook veel te doen en te zien dus plan zeker 3 dagen voor deze bestemming, je zult er geen spijt van krijgen.
Land
  • Vriendelijkheid van de bewoners
  • Zowel overdag als 's avonds veel te beleven
  • Casa de la Musica met liveband
  • Fotogenieke stad
  • Het kan er druk zijn met toeristen
Review geplaatst op 2016-09-12 Door aticketto
10
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 31 Aug 2010
Al Ain, gelegen in het emiraat Abu Dhabi, is de vierde stad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op de grens met Oman. We woonde destijds in Abu Dhabi en hebben regelmatig deze stad kunnen bezoeken. De stad is ontstaan door een aantal natuurlijke oases en uitgebreid met een intelligent irrigatiesysteem. Inmiddels is het een moderne stad die van alle gemakken is voorzien maar nog wel meer een authentieke sfeer heeft door het uitblijven van vele toeristen en wolkenkrabbers. Toch heeft de stad veel te bieden en als je door de Verenigde Arabische Emiraten reist zou het zonde zijn om deze stad over te slaan. En wat is dan allemaal te doen? Begin de dag vroeg met een bezoek aan de Camel Souk en daarna door naar de Hili Oase en sla de Hili uitkijktorens ook niet over. De volgende stop is het Al Ain Palace Museum, dit was het paleis was van de oprichter en eerste heerser van de Verenigde Arabische Emiraten en dan nog een bezoek aan Al Ain National Museum met het bijbehorende Fort. Mocht je dan nog niet genoeg hebben dan kan ik je Al Jahili Fort nog aanraden om te bezoeken als de laatste zonsondergang te gaan bekijken vanaf de ruim 1200 meter hoge Jebel Hafeet. En dan heb ik nog niet eens de Zoo, het Hili Archeologisch Park en de Al Ain Oase beschreven……
Land
  • Authentieker dan Abu Dhabi of Dubai
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • De stad is ontzettend groen
  • Ga niet in de zomer ivm de hitte
Review geplaatst op 2016-09-11 Door aticketto
9
Japan
aticketto was hier 29 Feb 2016
Een rondreis door Japan plannen, dat valt nog niet mee kan ik je inmiddels vertellen. We willen niet de geijkte route volgen en ook stadjes aandoen die wat minder bekend zijn. Matsumoto is zo'n stad die meestal overgeslagen word en in eerste instantie ook geen stad die echt onze interesse wekt. Toch heeft Matsumoto wel veel te bieden lezen we, dus wordt deze stad in onze route toegevoegd. Het hoogtepunt van de stad en centraal gelegen is het Kasteel van Matsumoto met de bijnaam Zwarte Kraai. Met een lentezonnetje, die goed zijn best doet om het hooggelegen stadje op te warmen, lopen we door het park. De eerste bloemen van de kersenbomen laten zich inmiddels zien en met de zwanen die in de gracht zwemmen maakt het plaatje idyllisch. De sfeer is gemoedelijk en er zijn weinig toeristen, slechts een handjevol geïnteresseerde die naar hartenlust foto's kunnen maken. Het kleine stadsmuseum dat vlakbij de ingang van het kasteel ligt is ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. We wandelen nog door het Nakamachi District met oude huisjes waarin tegenwoordig nijverheids- en souvenirswinkeltje gevestigd zijn. Echt genieten is het bij een klein cafeetje op het terras waar we de bedrijvigheid van de lokale bevolking aanschouwen. Kinderen, gehuld in schooluniformen, zoeken elkaar op zodra de school uit. De verkoopwaar van de winkeltjes gaan langzaamaan naar binnen want sluitingstijd nadert. Graag hadden we nog een dag hier gebleven....
Land
  • Nog niet overspoeld door toeristen
  • echt helemaal geen
Review geplaatst op 2016-09-10 Door aticketto

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik