aticketto

8
Cuba
aticketto was hier 30 Sep 2015
Wanneer je door Cuba reist mag een bezoek aan dit monument eigenlijk niet ontbreken. Het monument op zich is niet zo indrukwekkend maar moet het vooral hebben van het formaat en natuurlijk het bekende beeld van Che. Onderaan het monument vind je het mausoleum, waar de overblijfselen van Ché Guevara en een aantal van zijn kameraden liggen opgeborgen. Het is vormgegeven als een soort grot waar de eeuwige vlam brandt ter nagedachtenis van Che en zijn kameraden. Er wordt van je verwacht dat je stil bent in deze ruimte. Na dit bezoekje ga verder door het museum over het leven van Ché. Vooral veel persoonlijke bezittingen zijn in chronologische volgorde te bezichtigen. Je ziet foto’s van zijn jonge jaren en veel items zoals zijn uniform, zijn horloge en pijp, zijn baret en nog vele andere persoonlijke dingen. De toegang is gratis dus even een kijkje nemen is aan te raden. Wij waren er vroeg in de ochtend en dan is de meeste kans dat het er rustig is.
Land
  • Een prachtig museum
  • Veel info
  • Gewoon een must-see
  • Erg toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-18 Door aticketto
10
Finland
aticketto was hier 31 May 2015
Suomenlinna is een vesting die op zes eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Er wonen ongeveer 900 mensen op de verschillende eilanden, waarvan er 350 het hele jaar door op de eilanden werken. Zweden begon met de bouw van de vesting in 1748, toen Finland nog onderdeel van het Zweedse koninkrijk was. Vanaf het marktplein in Helsinki vertrekt regelmatig de waterbus om je in 20 minuten naar dit eiland te brengen en je ook weer op te halen. De prijzen verschillen per seizoen, ik had een dagkaart voor € 5. Vanaf deze boot heb je ook meteen een schitterend uitzicht op de Finse hoofdstad. De mooiste maar wel verste weg is de opstapplek bij de koningspoort. Er zijn een 6-tal musea op het eiland. Het Suomenlinna Museum over de algemene historie van het eiland en het Ehrensvärd Museum die de Zweedse periode belicht. Ook kun je een kijkje aan boord nemen van de onderzeeër Vesikko en meer te weten komen over de Finse strijdkrachten in het Military Museum. Niet het hele jaar geopend zijn het Toy Museum en het Customs Museum wat de geschiedenis van de douane en smokkelen laat zien. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden en ook restaurants, winkels en een strand. Het kan nog wel eens druk zijn en zeker met mooi weer want dan gaan de Finnen zelf graag dan naar dit eiland toe. De toegang tot dit eiland is gratis maar moet er voor de musea wel entree betaald worden. Sommige bieden ook combitickets en dat levert wel wat voordeel op.
Land
  • Leuke kleine musea
  • Mooie wandelroutes
  • Bezoek Koningspoort
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-14 Door aticketto
8
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Nara is een van de oudste steden van Japan. Heel lang geleden was Nara de hoofdstad. In 2010 vierde Nara haar 1.300 jarig bestaan. Vanuit Kyoto is deze stad uitstekend te bezoeken met de trein als dagtrip al zal het niet meevallen om alles aan te zien. Wij begonnen bij het Nara Park waar je meteen welkom wordt geheten door de vele herten. Boodschappers van God worden ze genoemd en het zijn er veel. Pas op want ze zijn niet allemaal lief ook al zien ze er wel zo uit. Dit park is ook een goede uitvalbasis voor de rest van Nara. Het hoogtepunt van Nara is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu, een gigantisch bronzen beeld van Boeddha. Persoonlijk vond ik de buitenkant indrukwekkender dan de binnenkant. Een stukje verderop ligt de Kasuga Taisha en dit is zeker niet de grootste tempel van Nara maar het ligt wel op een mooiste locatie. Naast het pad naar de tempel staan honderden lantaarns die maar 2x per jaar worden aangestoken. Maar ook als ze niet branden is dit zeker een bezoek waard. Ook hier weer nieuwsgierige herten maar deze waren niet zo brutaal als in het park. Na afloop nog wat gewandeld door het park en toen terug naar Kyoto. Met de JR trein kom je langs de beroemde Fushimi Inari Taisha met zijn de duizenden rode torii. Dus kun je deze bezienswaardigheid makkelijk combineren met een bezoek aan Nara.
Land
  • Historische locatie
  • Zeer geschikt als dagtrip
  • De vele herten
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07 Door aticketto
9
Ierland Skellig Ring
aticketto was hier 31 Aug 2014
De reden dat ik in dit deel van Ierland terecht kwam waren de Skellig-eilanden. De eilanden zijn beroemd vanwege de populatie Jan-van-genten en Papegaaiduikers. Verder staan er overblijfselen van een klooster uit de vroege middeleeuwen op de top. Maar als je pech hebt gaat de boottrip niet door ivm slecht weer en wat moet je dan? Daar heb ik een simpel antwoord op namelijk de Skellig Ring rijden. Bij de Kerry Cliffs heb je prachtig uitzicht op de skellig-eilanden, krijg je ze toch nog een beetje mee. Via kronkelige, steile en smalle wegen rijd je langs de kust en wordt je regelmatig getrakteerd op de mooiste uitzichten en verlaten stranden. Ook kom je langs kasteel- en kerk ruïnes dus genoeg afwisseling. Stop eens in een dorpje voor een heerlijke chocolademelk op je weer op te warmen. Veel mensen nemen niet de moeite om deze route goed te bekijken maar hij is echt wel dubbel en dwars waard.
Regio
  • Wordt overgeslagen door de meeste rondreizen
  • Leuke smalle wegen
  • Pitoreske dorpjes
  • Heel goed in combi met Valentia Island
  • Het weer
Review geplaatst op 2016-11-03 Door aticketto
9
Cuba
aticketto was hier 30 Sep 2015
Via de 'La Farola' kun je naar Baracoa rijden. De rit duurt ruim anderhalf uur en de begroeiing wordt steeds tropischer. Ineens zie je de zee weer en Baracoa een stadje met 60.000 inwoners. Baracoa in oost-Cuba is een tropische oase van rust voor of na je verblijf in levendig Santiago. Omdat er geen weg was bleef Baracoa lang afgesloten van de buitenwereld. Hierdoor heeft het veel authentieke charme. Toch is Baracoa heel anders er zijn geen fraaie koloniale gebouwen in vrolijke kleuren hier maar simpele houten huizen in de straten aan de Caribische zee. Wij waren hier 1 volle dag en dat is veel te weinig. We hadden een Willy (Jeep) met chauffeur geregeld en deze heeft wat mooie plekken in de omgeving laten zien. Prachtige uitzichten en een kloof met heerlijk verfrissend helder water. Ook zeker de moeite waard om te gaan kijken hoe ze van de cocoabonen echt lekkere chocolade maken. Ietsje buiten het stadscentrum zijn heerlijke paladares huiskamerrestaurantjes) te vinden, vaak op het dak waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Vlakbij ligt een grote tafelberg met de naam El Yunque en een groot natuurpark maar helaas had ik te weinig tijd daarvoor.
Land
  • Vriendelijke bevolking
  • Minder druk doordat het afgekegen ligt
  • Een ander gezicht van Cuba
  • Afgelegen, dus veel reistijd
Review geplaatst op 2016-11-02 Door aticketto
8
Sri Lanka Central Province
aticketto was hier 30 Nov 2010
Sigirya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst. In de 4e eeuw na Christus besloot de toenmalige heerser van Sri Lanka, koning Kasyapa, dat hij een paleis wilde hebben bovenop de Sigiriya Rots. Halverwege de rots moest een doorgang komen in de vorm van een leeuw, vandaar de bijnaam Leeuwenrots. De leeuw is verdwenen maar zijn poten staan er nog. Via paden en trappen is het een flinke klim naar boven maar dan wordt je ook beloond want je krijgt een schitterend uitzicht. De ruïnes zijn uiteraard ook de moeite waard. Het moet een bijzonder complex zijn geweest met zwembaden en prachtige tuinen. Voor mensen met hoogtevrees is het waarschijnlijk geen goed idee want de trappen zijn wel stevig maar de constructie ziet er "bijzonder" uit. Onderweg naar de top heb je wel rustpunten want je kunt de schilderingen van de wolkenmeisjes te bekijken en de spiegelmuur en natuurlijk het uitzicht. Toen ik er was (begin december)was het heel rustig en heb ik totaal maar zo'n 20 toeristen gezien maar het kan er wel eens druk zijn.
Regio
  • Prachtig uitzicht
  • mooie tuinen
  • bijzondere muurschilderingen
  • Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees
Review geplaatst op 2016-11-01 Door aticketto
10
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Gunkanjima werd in 1890 gekocht door Mitsubishi om aldaar steenkool uit zee te winnen. Rondom het eiland werd een stenen muur opgericht om het eiland tegen tyfoons en de zee te beschermen. Er verrees een stad op het eiland om de werknemers te huisvesten. In de jaren zeventig van de 20e eeuw nam het belang van kolenwinning door oliewinning elders dermate af dat Mitsubishi de mijnen sloot en iedereen van het eiland afhaalde. Het verval door onder meer erosie zette in 1974 in toen iedereen het eiland verliet. Sindsdien is het een spookeiland, te vergelijken met de spookstadjes in de Verenigde Staten. Zijn bijnaam slagschipeiland dankt het aan de, op een slagschip lijkende, vorm en skyline die het eiland heeft. In 2012 zijn hier scenes voor de James Bond film Skyfall opgenomen. Vanuit de haven in Nagasaki vertrekken meerdere boten naar dit eiland voor een tour, echter kan er maar 1 boot tegelijk aanmeren. In het grote gebouw zitten meerdere bookingkantoortjes maar bieden wel hetzelfde. Er gaat een crew met je mee het eiland op voor wat uitleg en voor te zorgen dat je op de veilige paden blijft. In ons geval spraken de gidsen nauwelijks Engels maar dat gaf wel een extra charme. Voor zo'n 35 euro heb je een hele mooie excursie. Wij hadden de eerste boot van de dag en in waren in totaal met 22 personen. De volgende excursie die ging was al een stuk drukker met zo'n 60 personen dus pak de eerste als het even kan. Er zijn geen faciliteiten dus neem drinken en/of eten mee.
Land
  • Bijzondere locatie
  • Mooie fotografie spot
  • Normale prijs
  • Zeer gebrekkig Engelse uitleg
Review geplaatst op 2016-10-31 Door aticketto
9
Estland
aticketto was hier 31 May 2014
Een prachtig maritiem museum wat zeker een bezoek waard is, ook als niet een groot bootliefhebber bent. In een grote hangar, waar vroeger watervliegtuigen werden gebouwd, is een prachtige collectie uitgestald. Je wandelt over een soort van hangbrug die symbool staat voor het wateroppervlak. De ruim 200 verschillende items zijn zo neergezet of opgehangen zodat het denkbeeldig boven of onder water bevind. Zo hangt een watervliegtuig tegen de het dak aan en staat de gele onderzeeër op de grond. Achterin het museum is een "doe" hoek. Ervaar hoe het is om op een zinkend schip te zitten of voel welke krachten er vrij komen bij windkracht 10. Is echt niet alleen voor kinderen. Kortom genoeg te zien, te beleven en te ontdekken. Buiten heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de Finse Golf en de stad maar kunt aan boord van de Suur Toll, een ijsbreker uit 1914, en er liggen veel marine schepen waarvan enkele ook aan boord te bezichtigen. Toen wij waren was er een gelegenheid om lichtkogels af te vuren onder begeleiding zonder extra kosten. The Seaplane Harbour is gevestigd aan Vesilennuki 6 in Tallinn. Met het openbaar vervoer kun je makkelijk komen, lopen vanuit het centrum is erg ver. Entree is 13 euro per persoon. Om dit alles goed te bekijken hebben we 3.5 uur nodig gehad.
Land
  • Collectie orgineel gepresenteerd
  • Bezoek aan de ijsbreker
  • Veel variatie en goede info
  • Entree is aan de hoge kant
Review geplaatst op 2016-10-25 Door aticketto
10
Groot-Brittannië
aticketto was hier 30 Sep 2013
Deze meeste mensen kiezen Bristol niet als bestemming voor een stedentrip. Bristol is een typische Engelse stad die veel te bieden heeft en waar je je geen moment hoeft te vervelen. De historische haven van Bristol was vroeger nog veel bedrijviger dan nu. Tegenwoordig ligt er het stoomschip Great Britain, van de hand van de vermaarde victoriaanse ingenieur Brunel. Het was het eerste stoomschip dat de Atlantische Oceaan overstak en vormt een van de hoogtepunten van Bristol. De gebouwen langs te kade zijn te bezichtigen waard en met de watertaxi vaar je makkelijk en goedkoop over de Lower Avon. Bristol is ook verrassend groen en ga bijvoorbeeld naar Cabot Tower voor een prachtig uitzicht op de stad. Ook de begraafplaats Arnos Vale moet je bezoeken al is het maar voor de natuur want deze is prachtig gelegen en heeft in zomermaanden zelfs tours. Ook Bristol Museum & Art Galley is de moeite waard en ook gratis zoals de meeste musea in Engeland. Uiteraard heeft Bristol ook een prachtige kathedraal gelegen aan een mooi park. En natuurlijk de pubs die ook in vele getale aanwezig zijn. Als je door de straten van deze groene stad dwaalt kijk dan goed om je heen want de bekende straatartiest Bansky komt hier vandaan. En er is nog veel meer... En mocht je nog tijd over hebben dan is het gemakkelijk om vanuit hier met de trein een uitstap te maken naar Bath, Oxford en Stonehenge. Dus wil je graag een keer iets anders dan Londen dan kan ik je Bristol zeer aanbevelen.
Land
  • Niet toeristisch
  • Veel te zien en te doen
  • Ideale basis voor uitstapjes
  • In het weekend veel vrijgezellenfeesten
Review geplaatst op 2016-10-23 Door aticketto
9
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 31 Jan 2011
De valk is erg populair in de Verenigde Arabische Emiraten en 25.000 tot 60.000 euro voor een bijzonder exemplaar is dan ook vrij normaal. Dat deze prachtige dieren een op en top behandeling krijgen is dan ook niet vreemd. Vlakbij het vliegveld van Abu Dhabi ligt het Falcon Hospital. Hier kun je een 2 uur durende tour boeken en dan kun je zien hoe een valk een pedicure behandeling krijgt of een afgebroken veer word vervangen door een tweedehands veer. Dit gebeurt heel hightech met een satéprikker en lijm. Hier worden ook operaties uitgevoerd maar daar kunnen we natuurlijk niet bij. Wel zien we op een tafel een grote witte valk op zijn rug liggen onder narcose. Deze werd voorbereid voor een ingreep. Sinds 2007 worden hier tours gegeven, die je wel van te voren online moet boeken, maar erg bekend zijn deze niet bij het grote publiek. In dit centrum is ook een museum dat alle in en outs vertelt over deze vogels en bijbehorende sport en jacht. Natuurlijk leer je alles over valkerij en ontdek hoe de valken leven vandaag de dag. Buiten is ook een grote vrije-vlucht volière en hier zie je de valken vrij vliegen. Uiteraard onder begeleiding wat veiligheid staat voorop. Voor vele is het hoogtepunt van de tour om een majestueuze valk zitten op je arm te krijgen. http://www.falconhospital.com/frmtourIndex.aspx?domainId=1 Sunday – Thursday 10.00 AM and 2.00 PM
Land
  • Bijzonder museum
  • Het welzijn van de vogels staat voorop
  • Geen drukte door max. personen per tour
  • ..
Review geplaatst op 2016-10-22 Door aticketto
9
Japan
aticketto was hier 29 Feb 2016
Yokohama is de op een na grootste stad van Japan en een grote havenstad. Deze stad wordt door Westerse toeristen nauwelijks bezocht. Toch is niet terecht want het is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Zeker een bezoekje waard is het The Foreign General Cemetery wat hoog gelegen opeen heuvel is. Kijk wel even van te voren voor openingstijden want deze is niet dagelijks geopend. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Via promenades loop je het ene moment door een prachtig park boven op een heuvel met een betoverend uitzicht over de stad en het volgende moment loop langs de boulevard waar de lokale bevolking geniet op de vele bankjes die er staan. Yamashita Park, Osanbashi Pier en Minato Mirai 21 lopen allemaal in elkaar over. Sla ook Chinatown niet over want dit is de grootste in Japan. Er staan twee grote tempels en keuze genoeg in eettentjes. Helaas was ik er maar 1 dag want je kunt hier je moeiteloos 2 dagen vermaken want er is nog een bierbrouwerij, aquarium en het noodles museum.
Land
  • Bijna geen (westerse) toeristen
  • Gemoedelijke sfeer
  • Genoeg te zien en te beleven
  • Veel op kinderen gericht
Review geplaatst op 2016-09-10 Door aticketto
10
Verenigde Staten
aticketto was hier 31 Aug 2011
In 1859 werd in dit gebied goud ontdekt door W.S. Bodey. Hierdoor werd het al snel een drukte van jewelste toen het bekend werd dat hier goud te vinden was. En toen ook nog eens bekend werd hoe groot de hoeveelheden waren groeide de stad al snel uit tot zo’n 10.000 inwoners. In 1880 vierde het stadje hoogtijdagen en had het meer van 60 saloons en waren vechtpartijen, moorden en afpersing dagelijkse kost. Ook prostituees waren hier veel te vinden. Kortom geen gezellig stadje Je kunt Bodie vandaag de dag bezoeken en is naar mijn mening de meest authentieke die in deze staat ligt. In 1932 verwoestte een brand de grootste deel van de stad maar er staat nog genoeg overeind. Er is een klein museumpje in het park wat alledaagse dingen laat zien. Hier worden geen shows opgevoerd en lopen er ook geen “cowboys” rond. Ook is er de begraafplaats die kunt bezoeken waar het graf is van de naamgever van het dorpje. Vergeet niet te genieten van de weg er naar toe, die is al prachtig. Ga vroeg in de ochtend en je hebt geen last van de drukte. Jaarlijks bezoeken zo’n 200.000 mensen het park maar als je vroeg gaat kun je de mazzel hebben, net als ik, dat je het park maar met een handje vol mensen hoeft te delen.
Land
  • Bijzondere locatie
  • Geen wandelpaden
  • Niet nep of nagemaakt, wel gerestaureerd
  • ligt nogal afgelegen
Review geplaatst op 2016-10-20 Door aticketto
10
Ierland
aticketto was hier 31 Jul 2014
De bed & breakfast van Mary en Jim (en hun rode kater Jack)was veruit de beste waar we in Ierland hebben geslapen. De gastvrijheid is top en je wordt echt in de watten gelegd. Wij hadden een kamer op de begane grond en die was heel ruim en prachtig aangekleed op zijn Iers. Het ontbijt wordt op bestelling gemaakt en er is keuze te over. Een heerlijk typisch Iers ontbijt of een tosti hawaï het wordt allemaal extra lekker door de persoonlijke touch van Mary en Jim. Deze B&B ligt op het eiland Valentia in het zuidwesten van County Kerry. Het maakt geen deel uit van de Ring of Kerry dus is het hier een stukje rustiger. Wel is hier in nabij gelegen Portmagee het vertrekpunt om met de boot naar Skellig Michael te gaan.Valentia kan slechts op twee manieren bereikt worden: via Portmagee over de brug naar Valentia Island of met het veer van Port Reenard naar Knightstown
Land
  • Ideaal als startpunt Skellig Michael
  • Gastvrijheid op hoog niveau
  • Perfecte ligging
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • niks
Review geplaatst op 2016-10-20 Door aticketto
3
Polen Wieliczka-zoutmijn
aticketto was hier 31 Jul 2013
Een must-see als je een stedentrip naar Krakau doet is een bezoekje brengen aan de zoutmijnen van Wieliczka...tenminste dat zeggen de reisgidsen. Elk jaar bezoeken zo'n 800.000 toeristen de mijn dus dat moet wel een topattractie zijn zou je denken. Ondanks we er vroeg waren was het al stervens druk. Een wachttijd van een uur schijnt heel normaal te zijn. Je wordt ingedeeld in groepen en krijgt dan een gids ter plekke toe bedeeld. Via een trap daal je af de mijnen in. Je wordt rondgeleid langs een 3.5 km lange route langs standbeelden van historische en mythische figuren, allemaal uitgehouwen in het rotsachtige zout. Maar voornamelijk zie je gangen, heel veel gangen. Het hoogtepunt is het kapel ,wat overigens prachtig is, maar ik zou er nooit een saaie tour van 2.5 uur over voor hebben om 10 minuten het kapel te bekijken als ik dat van te voren geweten had. Gelukkig ga je wel omhoog met een lift. Ik moet er wel bij vermelden dat ik een van weinige bezoekers ben die er zo over dacht. 95% van de bezoekers zijn heel enthousiast.
Regio
  • Het kapel is prachtig
  • Te druk
  • Tour duurt veel te lang
Review geplaatst op 2016-10-16 Door aticketto
8
Italië Rome
aticketto was hier 31 Jul 2011
Rome, de hoofdstad van Italie, wordt elk jaar door zo'n 1.2 miljoen toeristen bezocht dus een columbus gevoel zal je niet krijgen. Toch is de stad zeker een bezoekje waard. Als je er voor de eerste keer bent ga dan zeker langs het Colosseum, Spaanse Trappen en de Trevifontijn ook al ben je niet de enige. Het zijn niet voor niets trekpleisters. Toch is er net buiten de toeristenroutes genoeg te ontdekken en te genieten. Loop langs verlaten binnenpleintjes, smalle straatjes en dat kleine kerkje achteraf. Doe dit bij voorkeur liever wel overdag ivm "foute" types. Ook de restaurantjes die niet bij de trekpleisters liggen zijn goedkoper en kwalitatief beter maar waar is dat niet. Dus ook al is Rome een platgetreden pad, huur een fiets en ga dwars door de stad op ontdekkingstocht.
Stad
  • Een must-see stad
  • Nog genoeg ontondekte plekjes
  • Druk bij bezienswaardigheden
  • Eet bij restaurantjes in de zijstraatjes
Review geplaatst op 2016-10-15 Door aticketto

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik