aticketto

8
Japan Honshu centraal
aticketto was hier 31 Mar 2016
De stad Nikko ligt ongeveer 150 km ten noordoosten van Tokyo en de stad is omgeven door het Nationale Park Nikko. De natuur is prachtig met de omliggende bergen, watervallen en bosrijke omgeving. De bouwmeesters van Japan haalde hier hun inspiraties uit om prachtige tempels en andere heiligdommen te bouwen. De meeste vallen nu een gezamenlijke vermelding op de lijst van Unesco. Via een prachtige laan met cederbomer loop je het complex op. Ga meteen linksaf want deze tempels worden vaak overgeslagen dus is het daar een stuk rustiger en zeker niet minder mooi. In de winter komen ook de apen uit de omliggende bergen hier om voedsel te zoeken. Er zijn diverse wandelopties in de omgeving maar die heb ik wegens tijdgebrek helaas over moeten slaan. Je kunt vanuit Tokyo een dagtrip plannen maar achteraf vonden we dat we nu te kort de tijd hadden om alles te zien. Ondanks dat het een zeer populaire bezienswaardigheid is mag je hem toch niet overslaan. Entree is goedkoop met € 5 pp
Regio
  • Unieke Bezienswaardigheid
  • Goedkoop
  • Te ver van Tokyo
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07 Door aticketto
9
Finland
aticketto was hier 31 May 2015
Iedere eerste vrijdag van de maand (mei t/m augustus) wordt het grote marktplein in het centrum van Helsinki omgetoverd tot een heuse Amerikaanse auto/motor meeting. De traditie wordt al lang in stand gehouden maar niemand weet wanneer deze precies begonnen is gekomen. Finland (en alle andere Scandinavische landen) staat er om bekend een groot liefhebber te zijn van de Amerikaanse auto’s. Er zit geen organisatie achter en er ook geen entree. Zodra het Marktplein vrij is van alle kraampjes die hier overdag staan en de boel aangeveegd is komen de eerste V8’s al het plein opgereden en in een mum van tijd staat het plein bomvol. Er begint spontaan een band te spelen en het bier vloeit rijkelijk. Kortom je kijkt je ogen uit, zowel naar de wagens als naar de bestuurders, en er hangt een fijne sfeer. Het is er vrij druk maar niet met toeristen
Land
  • Geen entree
  • Gemoedelijke sfeer
  • Ideaal voor de auto/motor liefhebber
  • Geen toiletten aanwezig
Review geplaatst op 2017-02-28 Door aticketto
8
Ierland
aticketto was hier 31 Jul 2014
Breng een bezoek aan de Cork City Gaol waar de gevangenen bijna een eeuw lang gedurende de 19e en 20e eeuw onder gruwelijke omstandigheden werden vastgehouden. Hier kom je alles te weten over hun misdaden, de ontsnappingen en executies. Er zat hier een mengeling van bekende misdadigers en arme burgers en deze werden meestal veroordeeld vanwege lichte vergrijpen zoals het stelen van kleding of voedsel. Bij de ingang is een audiotour beschikbaar en kun je op eigen tempo luisteren naar de bijzondere verhalen. Neem een kijkje in de cellen waarin de verschrikkelijke leefomstandigheden goed worden uitgebeeld. Met wassen beelden van de gevangenen in kleding uit die tijd en hun meedogenloze bewakers beginnen de verhalen echt te leven. Vergeet ook niet de indrukwekkende architectuur van het gebouw. Het gebouw lijkt ook meer op een kasteel dan op een gevangenis. Let op bijzondere georgiaanse en gotische kenmerken zoals de torens met kantelen. De gevangenis werd in 1923 gesloten en tussen 1927 en de jaren 50 van die eeuw was het gebouw in gebruik als radiostation. Er zijn ook avondrondleidingen die zeer sfeer verhogend is door de minimale verlichting en de aanwezigheid van geesten...... De gevangenis staat in het district Sunday's Well, op ongeveer 20 minuten lopen vanaf het stadscentrum van Cork. Je kunt je auto parkeren langs de straat bij de ingang van de gevangenis. Het museum is dagelijks geopend en de entreeprijs is € 8 pp. Audiotour is € 2 pp. De avondtour kost € 10 pp
Land
  • Prachtig museum en gebouw
  • Indrukwekkende verhalen audiotour
  • "Levendig"door de wassen beelden
  • Avondtour
  • ...
Review geplaatst op 2016-11-30 Door aticketto
10
Ierland County Offaly
aticketto was hier 31 Jul 2014
De meeste georganiseerde reizen laten Clonmacnoise links liggen omdat het niet op de standaard route ligt en dat is meteen een heel groot voordeel. Het ligt midden in Ierland en als je van Dublin naar Galway rijd over de M6 dan is het een maar een kleine omweg. De smalle bochtige weg die er naar toe leid gaat vlak langs de bekende stenen muurtjes. De vroegste overblijfselen stammen uit het jaar 545. Ze bestaan uit een kathedraal, ronde toren, high crosses en maar liefst zeven kerken. Clonmacnoise was ooit een vooraanstaand centrum in Europa voor religie en kennis. Tegen de 9e eeuw was dit een van de beroemdste kloosters van Ierland. Het werd bezocht door geleerden uit heel Europa. Als je nu bij de met mos begroeide ruïnes rondwandelt, is het niet moeilijk voor te stellen hoe het hier was. De meest waardevolle high crosses staan nu binnen in een educatief centrum maar buiten hebben ze replica’s neer gezet. Paus Johannes Paulus II vond Clonmacnoise belangrijk genoeg om te bekijken tijdens zijn beroemde bezoek aan Ierland in 1979. Bij binnenkomst krijg je een plattegrond bij de kassa en aanvullende informatie was ook er ook in het Nederlands. Entree € 8 pp
Regio
  • Niet op de standaard rondreisroutes
  • Prachtige locatie
  • Goede en duidelijke info
  • Klein restaurantje aanwezig
  • Entree aan de hoge kant
Review geplaatst op 2016-10-20 Door aticketto
9
Estland
aticketto was hier 31 May 2014
In het Viru Hotel kun je een kijkje nemen, onder de begeleiding van een gids, in een KGB keuken. Het hotel dateert uit de tijd dat Estland door de Sovjet-Unie was bezet. De opening van het hotel vond plaats op 5 mei 1972. Pas in 1994, toen het hotel werd geprivatiseerd, werd op de 23e verdieping van het hotel een geheime kamer gevonden die door de KGB was gebruikt als afluistercentrum. Zestig van de ca. vijfhonderd kamers en zelfs enkele tafels in het restaurant waren voorzien van afluisterapparatuur. Zo konden ze iedereen goed in de gaten houden want in het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.Van buitenaf was deze verdieping ook niet te zien en liften gingen niet verder dan de 22e etage. Sinds 2012 kun je deze bijzondere plek bezoeken tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Deze moet je wel van te voren boeken via internet op de website van het hotel. De gids die wij hadden vertelde de in en outs van de Koude Oorlog en welke rol het hotel daarin speelde en ze kon deze verhalen aanvullen met persoonlijke verhalen uit de tijd dat Estland bezet was door de Sovjet-Unie. Het is vrij prijzig, namelijk € 10 pp maar daarvoor heb je wel een bijzondere kijkje in de KGB-keuken. Er zijn 2 mogelijkheden per dag voor een Engelstalige tour en dat is om 11.30 uur en om 14.30 uur.
Land
  • Bijzondere rondleiding
  • Aanvulling persoonlijk verhaal
  • Mooi uitzicht op de stad
  • Prijs
Review geplaatst op 2016-10-25 Door aticketto
8
Estland
aticketto was hier 31 May 2015
Net buiten de stad, midden in de bossen van Maagu, staat de tv toren van Tallinn. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in Moskou van 1980 omdat hier de zeilwedstrijden werden gehouden. Na een grondige renovatie in 2012 kun je tv toren voor € 6 pp bezoeken. De eerstesteenlegging vond plaats op 30 september 1975. Op 11 juli 1980 werd de toren in gebruik genomen. De constructie bestaat uit gewapend betonnen ringen van 50 cm dik. De totale constructie weegt zo'n 20.000 ton. De toren is 314 meter hoog en op de 170 meter boven de grond is het observatieplatform. De ruimte binnen hebben ze interactief gemaakt doormiddel van multimediaschermen. Deze schermen bevatten een schat aan informatie over deze plek vroeger en de hedendaagse herkenningspunten. Een verdieping hoger is een restaurant en de mogelijkheid om naar buiten de gaan. Hier kun je een lekkere warme deken meenemen en genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je Finland liggen. Aan het bezoek waren wij ongeveer een uur kwijt en je kunt dit heel goed combineren met een bezoek aan Sint Brigitta klooster want daar kom je ook langs met de bus. Veel toeristen die naar Tallinn komen blijven in het centrum hangen dus echt druk wordt het hier niet.
Land
  • Mooi locatie in bosgebied
  • Rustig
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Prijs
  • Reistijd
Review geplaatst op 2017-02-08 Door aticketto
8
Japan
aticketto was hier 29 Feb 2016
De Omiya Bonsai Village in Saitama City is een rustige buurt twee treinstations noorden van Omiya Station. Vanuit Tokio ben je een klein uurtje onderweg met het openbaar vervoer. Het is even zoeken naar wegwijzers maar als je eenmaal in het gebied van de Bonsai’s bent staat alles goed aangegeven. Je kunt op bezoek gaan bij de kwekerijen zelf maar houd er rekening mee dat je weinig uitleg krijgt. De meeste medewerkers zijn namelijk het Engels niet machtig. Overal zie schalen en potten maar ook de Bonsai zelf van heel klein en betaalbaar tot heel groot een godsvermogen. Een walhalla voor de Bonsai liefhebber. Ook in de particulieren tuinen staan prachtige kunstwerkjes. In deze wijk is ook een heus Bonsaimuseum, Omiya Bonsai Art museum. Hier staan prachtige exemplaren die in de mooiste schalen staan te pronken. Helaas is slechts een naam het enige Engels wat je hier tegenkomt. Dis enige voorkennis over deze Japanse kunstvorm is wenselijk. Er zijn ook mogelijkheden waar je workshops kunt volgen o.a. in het museum zelf. Maar het is wel raadzaam om dit van te voren te regelen.
Land
  • Weinig toeristen
  • Bijzondere locatie
  • Echt Japans
  • Gebrek aan Engelse info
Review geplaatst op 2017-01-16 Door aticketto
9
Japan Koyasan
aticketto was hier 29 Feb 2016
Een unieke kans om bij monniken te slapen heb je in Koyasan. Dit bergstadje is nu vooral bekend als hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke school binnen het Japanse Boeddhisme. Op deze berg is een religieuze universiteit en zo’n 120 tempels. En bij enkele kun je ook overnachten. Uiteraard wordt er verwacht dat je de levensstijl van de monniken een beetje volgt dus een vegetarisch diner en op bepaalde tijden kun je gebruik maken van het bad. Om 6.15 uur wordt je verwacht bij de ochtendceremonie van de monniken. Dit duurt zo’n 45 minuten en aansluitend wordt er een vegetarisch ontbijt geserveerd. Een unieke ervaring die je zeker moet doen als je in Japan bent. Het stadje heeft genoeg te bieden maar vooral de Okunoin-begraafplaats mag je niet overslaan. Het is de grootste begraafplaats van Japan en het oude gedeelte, waar het mos op de stenen groeit, is het mooist. Ook als de zon onder is, is het nog de moeite waard want dan geven de vele lantaarns een extra bijzondere sfeer. Houd er wel rekening mee dat je even onderweg om er te komen bijvoorbeeld vanuit Kyoto. Wij moesten een paar keer overstappen met de trein, daarna een kabeltrein en als laatste nog een bus. Het was wel zeker de moeite waard.
Regio
  • Bijzondere overnachting
  • Unieke ervaring
  • De begraafplaats
  • Reisafstand
  • Al ontdekt door meerdere reisorganisaties
Review geplaatst op 2016-09-10 Door aticketto
9
Verenigde Staten Californie
aticketto was hier 31 Aug 2011
Highway 1 is een kustweg die zeer populair is onder Amerika-reizigers. Hoewel de route ruim duizend kilometer lang is beperken de meeste zicht tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco (ong. 700 km). Het landschap varieert regelmatig maar nooit ben je ver verwijderd van zicht op de grote oceaan. Neem genoeg tijd voor deze weg want je stopt vaker dan je denkt. Regelmatig wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten, leuke dorpjes en verlaten landschappen. De leukste stadjes om te stoppen vond ik Morro Bay (vissersdorpje) en Santa Cruz (pretparkje). De leukste plekken om even te stoppen vond ik Point Lobos (wildlife) en Piedras Blancas (zeeolifanten). Er dan zijn er nog de talloze plekken waar je gewoon lekker van het uitzicht geniet en even langs het stand kunt wandelen.
Regio
  • Gevarieerd uitzicht
  • Leuke stadjes
  • Makkelijke te doen met huurauto
  • Sommige plekken zijn erg druk
Review geplaatst op 2016-12-25 Door aticketto
10
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Wil je een bijzonder museum maar wel iets typisch Japans dan kan ik je het Kite museum aanraden. Alleen de locatie is al bijzonder want het kite museum is niet zo gemakkelijk te vinden. Het zit namelijk in een gebouw op de 5e verdieping. Op de begane grond zit een restaurant en naast de ingang hangt een klein bordje met daarop de naam van het museum TAKO-NO-HAKUBUTSUKAN. Er zijn naast Japanse ook Chinese en Aziatische vliegers in alle soorten een maten te zien. Van hele kleine tot meters lange, en dat alles gepropt in een kleine ruimte. Met ruim 3000 unieke items is een van grootste collecties in Japan. Overal waar je kijkt zie kites maar ook foto’s en ander info materiaal. Uiteraard is er een mogelijkheid tot aanschaf van de nodige dingen om zelf een kite te maken of je koopt een kant en klare. Druk was het niet toen wij er waren en dat is maar goed ook want als er meer dan 20 personen zijn is het aardig vol. Entree € 1.50 - Openingstijden 11.00 – 17.00 uur zondag gesloten - Metro Nihonbashi
Land
  • Bijzonder museum
  • Niet toeristisch
  • Lage entreeprijs
  • Lastig te vinden
  • Geen Engelstalige info
Review geplaatst op 2016-10-31 Door aticketto
10
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Een netsuke is een met de hand gesneden gordelknoop. Deze 'knoop' kan van allerlei materialen zijn gemaakt. In dit museum zijn deze knopen tot ware kunstwerkjes verheven. Er zijn nogal wat strenge eisen dus zomaar een afbeelding maken is er niet bij en aan de achterkant moet net zoveel aandacht besteed worden als aan de voorkant. Een prachtig traditioneel huis is omgetoverd tot een museum en de vitrines staan op de grond dus je moet echt door de knieën om alles goed te kunnen bekijken. In elke ruimte zijn tientallen Netsuke's te zien met Japanse en Engelse naam. Van voorstellingen die niet van echt te onderscheiden zijn (tamme kastanje) tot aan de meest gedetailleerde fantasiedieren. En vergeet vooral ook niet de eerste etage want daar staat nog veel meer. Sommige zijn ook te koop maar ga er zeker niet vanuit dat het vriendenprijsjes zullen zijn. In de keuken, die grotendeels nog origineel is, staat een klein tv-tje waar getoond wordt hoe het gemaakt wordt. Een ideaal uitje als het een regenachtige dag is maar wil je iets echt Japans zien wat de meeste overslaan is dit museum echt een aanrader. https://www.netsukekan.jp/en/ Geopend van 10.00 tot 17.00 uur. (maandag gesloten) Entree € 8,- 46-1 Mibukayougosho-cho Nakagyo-ku Kyoto 604-8811 Japan
Land
  • Bijzonder museum
  • Niet bekend bij het grote publiek
  • ...
Review geplaatst op 2016-10-31 Door aticketto
9
Cuba Havana
aticketto was hier 30 Sep 2015
Het voormalige presidentiële paleis is tegenwoordig het Museum van de Revolutie. Het gebouw werd in 1920 in gebruik genomen en tot 1959 zouden er nog 59 presidenten wonen. Het gebouw is ingericht door Tiffany in New York en heeft net als het paleis van Versailles een spiegelzaal. De vele documenten, foto’s en memorabilia geven een overzicht van de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd vanaf de koloniale tijd, met de nadruk waar je de jacht Granma kunt zien. In 1959 bracht dit schip Fidel Castro en zijn kameraden van Mexico naar Cuba voor de gewapende strijd. Een klein nadeel aan dit museum is het ontbreken van Engelse omschrijvingen. Toch als je geen Spaans spreekt is toch een bezoek waard. Alleen het gebouw is al een juweeltje. En als je interesse hebt in de revolutie van 1959 mag je dit zeker niet overslaan.
Stad
  • Prachtig gebouw
  • Uitgebreide collectie foto's en items
  • Spaanstalig
Review geplaatst op 2016-11-02 Door aticketto
8
Ierland
aticketto was hier 31 Jul 2014
In Cork (Ierland) staat een kerk waar je zelf de acht kerkklokken, uit de 18e eeuw, mag luiden. Voor € 6 krijg je een paar oorkleppen mee en kun je de toren in. Onderweg is er de fantastische mogelijkheid om te laten te horen dat je in Cork bent. Er ligt een voorbeeldboek voor als je even geen inspiratie hebt of geen muzikant bent. Wel gelieve rekening te houden met de buurtbewoners.... Ook het 360 graden uitzicht boven is fantastisch, zelfs bij slecht en regenachtig weer. Sta ook even stil bij de prachtige architectuur van de kerk, die wordt gedomineerd door een hoge Italiaanse toren met 2 meter dikke muren. Boven op de toren staat een windvaan in de vorm van een vis die is aangebracht ter ere van de belangrijke zalmindustrie van Cork. Let op de vier klokken die bekendstaan als de 'four-faced liar', oftewel de 'leugenaar met vier gezichten' omdat elke klok een andere tijd aangaf. De rood-witte kleuren van de toren zijn naar verluid de inspiratie geweest voor de kleuren van de sportteams in de stad. Kortom een zeer leuke een veelzijdige bezienswaardigheid.
Land
  • Zelf de kerkklokken luiden
  • Nog niet bij iedereen bekend
  • Leuk kerkje
  • Ligt iets buiten het centrum
Review geplaatst op 2016-11-30 Door aticketto
7
Verenigde Arabische Emiraten
aticketto was hier 31 Dec 2010
Voor een bijzonder kijkje in het leven van de voormalige Sjeik Zayed bezoek je het Zayed Centrum in het Al Bateen-district in Abu Dhabi. Het museum, is gevestigd in een Emirati-erfgoeddorp compleet met kamelen, is een eerbetoon aan de man die de Arabische Emiraten heeft opgericht. De collectie is veelzijdig en bestaat onder meer uit een fotogalerij van de Sjeik, persoonlijke aandenkens (jachtgeweren) en zijn geliefde voertuigen. Ook heel veel geschenken, die hij van over de hele wereld ontving, zoals opgezette dieren. Is het een "must see" als je in Abu Dhabi bent? Nee, dat is het niet maar wil je iets zien waar bijna geen toeristen komen en iets bizars is dit de plek waar je moet zijn. Je kunt het bezoeken op zondag tot en met donderdag (gesloten in het weekend op vrijdag/zaterdag). Er zijn rondleidingen in het Engels en Arabisch beschikbaar, maar deze dient u minimaal een week van tevoren te reserveren op telefoonnummer +971 2 665 9555
Land
  • Bijzonder museum
  • Voornamelijk bezocht door: -
  • - Lokale bevolking en scholen
  • lastig te reserveren
Review geplaatst op 2016-11-28 Door aticketto
7
Mexico
aticketto was hier 31 Oct 2008
Tulum is een oude Mayastad op het schiereiland Yucatán.De stad ligt op een 12 meter hoge klif boven het witte zandstrand en de turkooizen zee. En er is mij verteld dat het de enigste Maya stad was die aan zee lag. Helaas is het een populaire bestemming voor toeristen. En vooral dus ook voor de toeristen die een strandvakantie hebben geboekt een 1 dagje cultuur willen gaan doen. Dus houd er rekening mee dat het er druk kan zijn, heel druk. De paden rondom de tempels zijn "aangelegd" en daarmee verliest het wel zijn charme. Al blijft het altijd bijzonder om dit te zien. Op de stenen van de overblijfselen liggen veel leguanen te genieten van het zonnetje. Dit vond ik dan wel weer een pluspunt aan Tulum. Je kunt een bus nemen vanaf het busstation in Playa del Carmen. Veel van de bussen stoppen voor bij de ruïnes maar niet allemaal. Dus check dat van te voren even.
Land
  • Veel leguanen
  • Bijzondere locatie
  • druk, heel druk
Review geplaatst op 2016-11-21 Door aticketto

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik