aticketto

8
Groot-Brittannië
aticketto was hier 31 May 2017
Torridon ligt aan de westkust van Schotland en is een perfecte uitvalbasis voor diverse outdoor mogelijkheden voor elk niveau. In de Torridon Hills zijn prachtige wandelingen te maken met of zonder gids maar spannendste is misschien wel om door een kloof te klimmen en te glijden onder leiding van professionals. Ook met de mountainbike kun je hier prima terecht en zijn er routes voor beginners en gevorderden. Toch liever op de rug van een paard door de bergen trekken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Het water kun je verkennen met een kajak of een kano en voor degene die het liever wat rustiger aan doen kun je ook met een glas bottom boat of met een gewone boot Loch Torridon verkennen. Wil je iets heel anders dan is er nog de mogelijkheid om te kleiduifschieten of boogschieten. De wegen zijn smal, maar er zijn genoeg passing places, maar prachtig om te rijden zowel met motor als auto. Overnachten doe je in een van de B&B’s, zorg dat je op tijd bent met boeken want de keuze is nog vrij beperkt. Zij kunnen je ook vaak helpen met boeken van bovengenoemde activiteiten en anders kun je zelf pakketten samenstellen en boeken bij bijvoorbeeld www.thetorridon.com
Land
  • Ligt in minder toeristisch deel van Schotland
  • Veel mogelijkheden
  • Schitterende natuur
  • Prijzen liggen vrij hoog
  • Weersafhankelijk
Review geplaatst op 2017-08-01 Door aticketto
9
Groot-Brittannië Schotland
aticketto was hier 31 May 2017
Ullapool is een plaats aan de westkust van Schotland. Het is een vissersplaatsje met een paar (souvenirs) winkeltjes en een paar gezellige restaurants/pubs. In de haven is nog volop bedrijvigheid en voor je eigen veiligheid moet je het lossen en laden van een afstandje bekijken. Er wappert ook een Nederlandse vlag in de haven en navraag leerde ons dat er een aantal Nederlandse vissers hier vaak aanleggen en bevoorraden om vervolgens weer verder te vissen. Ullapool is inmiddels wat drukker met toeristen omdat steeds meer reizigers de North Coast 500 route hebben ontdekt. Toch is de sfeer er nog gemoedelijk en ’s avonds een stuk rustiger, behalve in de pub. Bij The Seaforth Inn kun je terwijl je ’s avonds aan de bar zit ook zien wat er allemaal in de haven afspeelt.
Regio
  • Levendig vissersplaatsje
  • Ideaal voor overnachting
  • Heerlijk sfeertje
  • Overdag drukker
  • Vrij prijzig
Review geplaatst op 2017-06-19 Door aticketto
10
Groot-Brittannië
aticketto was hier 31 May 2017
In noorden van Schotland ligt het schiereiland Applecross en er zijn een aantal kleine gehuchtjes. Het gebied in en rond Applecross wordt verondersteld één van de vroegst bewoonde gebieden te zijn van Schotland. Als je start vanuit het zuiden kom je als eerste bij een schitterende bergpas. Bealach na Ba, wat ‘pad voor vee’ betekend, is populair onder de motorrijders en fietsers maar met de auto kun je ook prima deze route rijden. Een smalle bergweg, er zijn genoeg passing places, leid je door een ruig gebied met de mooiste vergezichten. Daarna stop je bij de Applecross Inn voor een heerlijke lunch. Het is hier gezellig en druk en het eten is heel goed. Via de kust vervolg je de deze fantastische route en onderweg kom hier en daar wat huizen tegen maar vooral heel veel schapen. Het landschap veranderd constant als de kustweg langs Loch Torridon slingert. De ene keer rijd je door de heuvels begroeid met gras en het volgende moment rijd je door de bossen. Het verveelt echt nooit. Ben je op zoek naar levendigheid dan zit je hier niet goed maar wil je veel verschillende en mooie landschappen in 2-3 uur tijd dan ben je hier aan het goede adres. Applecross is onderdeel van de North Coast 500 route die op dit moment veel aandacht krijgt om meer bezoekers naar het noorden van de Highlands te trekken.
Land
  • Prachtige route
  • Veel variatie qua landschappen
  • Rustig op de smalle wegen
  • Schitterende uitzichten
  • Weg in redelijke conditie
  • Neemt snel toe in populariteit
  • Kijk uit voor overstekende schapen
Review geplaatst op 2017-06-26 Door aticketto
9
Groot-Brittannië
aticketto was hier 31 May 2017
Ian French is een marine bioloog en dit is de man waar je een interessante cruise kunt boeken. Aan de westkust van Schotland runt hij het bedrijf Gairloch Marine Life Centre and Cruises. Voor £ 20 pp kun je aan boord van de Starquest, volledig uitgerust met de meest recente veiligheids- en navigatieapparatuur. Met maximaal 12 personen laat hij zo veel mogelijk zien wat er in de wateren en langs de kust van Schotland leeft. Ian heeft behoorlijk veel kennis in huis en wil dit graag met je delen en zoveel mogelijk laten zien. Bruinvissen, jan-van genten, zeehonden, zeeotters, reigers en zelfs herten weet hij snel op te sporen, en elke diersoort wordt uitvoering besproken. Normaal duurt een boottocht 2 uur maar verlengt dit zonder probleem met een half uur als hij denkt dat je nog niet genoeg hebt gezien. Deze man is zo enthousiast dat je al snel onder de indruk raakt van zijn kennis. Zo weet hij ook te vertellen hoe het Schotse landschap is ontstaan en welke invloeden de klimaatveranderingen heeft op het zeeleven. Door de visstand is het eetpatroon van de orka’s en de dolfijnen veranderd en ze minder makkelijk te vinden. En een agressieve meeuwensoort vanuit Afrika is inheems geworden maar daardoor wordt de papegaaiduiker verdreven. Al 28 jaar bestudeert hij deze wateren dus deze man is een echte deskundige. Gairloch ligt net buiten de meeste toeristische routes maar wil je zeker zijn van plekje aan boord dan kun je alvast online een plekje reserveren.
Land
  • Uitstekende gids
  • Heel veel kennis
  • Veel waar voor je geld
  • max 12 personen
  • Weinig andere boten
  • Weersafhankelijk
Review geplaatst op 2017-06-19 Door aticketto
10
Groot-Brittannië
aticketto was hier 30 Sep 2013
Wil je afwijken van de standaard routes door Schotland dan is de North Coast 500 een hele goede optie. Het wordt omschreven als Schotland's antwoord op Route 66. Persoonlijk vind ik het meer een antwoord op de Wild Atlantic Way in Ierland. Deze nieuwe schilderachtige is een 500 mijl lange route voert je langs oude kastelen, prachtige kusten, gezellige vissersdorpjes en schitterende landschappen. De route kun je het beste starten (en eindigen) in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Momenteel zijn de meeste reizigers motorrijders en fietsers dus het is nog niet bekend bij het grote publiek. Langs de routes zijn heel veel parkeerplekken gecreëerd voor de mooiste uitzichten maar neem ook eens een onbekende afslag en je komt alleen nog een verdwaald schaap tegen. Overnachten doe je bij voorkeur bij een van de vele B&B’s langs de route. Heb je meer tijd dan kun je makkelijk de route uitbreiden met Isle of Skye, de Orkney Islands of de Outer Hebriden. Dus veel mogelijkheden en elke dag een ander uitzicht. Voor meer inspiratie; http://www.northcoast500.com
Land
  • Ideaal voor een roadtrip
  • Route is heel goed uit te breiden
  • Veel diversiteit landschappen
  • Nog verlaten plekjes
  • Prachtige uitzichtpunten
  • B&B's & hotels zijn prijzig
Review geplaatst op 2016-10-23 Door aticketto
10
Polen
aticketto was hier 31 Jul 2013
Wanneer je de Schindler’s Factory bezoekt wil ik je aanraden om eerst de film Schindler’s List van Steven Spielberg te kijken. Ook al gaat er maar een klein deel van het museum gaat over Schindler is wel zeker de moeite waard en een beetje voorkennis is nooit weg. Het grootste deel van het interactieve museum laat je kennis maken met de stad Krakau onder nazi-bezetting. In het gebouw was het vroegere emailfabriek van Oskar Schindler gevestigd. Goed georganiseerde en innovatieve tentoonstellingen vertellen het bewegende verhaal van de stad van 1939 tot 1945. Een bijzonder leerzaam en indrukwekkend museum, dat je niet mag missen. Schindlers fabriek ligt in net even buiten het centrum. Vanaf het centrale marktplein loop je in 30 minuten naar de fabriek, met de bus of tram stap je uit bij de halte Plac Bohaterów Getta. Ik raad aan om dit museum vroeg te bezoeken ivm de drukte. Trek er tussen de 2 en 3 uur voor uit.
Land
  • Goede informatie
  • Prachtig en indrukwekkend
  • Lage entreeprijs, 5 euro
  • Het kan er heel druk zijn
Review geplaatst op 2017-05-01 Door aticketto
10
Nederland
aticketto was hier 31 Mar 2017
Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord Brabant is de Maashorst. Het gebied is 3500 hectare groot en strekt zich uit over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze en Uden. Een bezoekerscentrum bevindt zich bij de buurtschap Slabroek bij Nistelrode. Er zijn vele routes om te wandelen en te fietsen en er zijn speciale ruiterpaden. Het gebied is bijzonder gevarieerd en zijn er verschillende landschappen. Zo vind je er heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes. Meer dan 25 zoogdieren, waaronder de das, en bijna 150 vogelsoorten hebben de Maashorst als leefgebied uitgekozen. Het natuurgebied wordt deels open gehouden door grote grazers. Met succes zijn hier Wisents, Taurossen en Exmoorpony’s uitgezet. Grote kans ook dat een van deze tegenkomt tijdens een bezoek. En met een portie geluk zie je een ree of een hert. Natuurgebied de Maashorst is vanuit zes verschillende recreatieve poorten te bezoeken. Iedere entree is voorzien van een informatiepunt met folders, wandel- en fietskaarten. Bij deze entree ontvang je nuttige informatie én tips zodat je niks mist en volop kunt genieten. Door de grote van het gebied heb je nog veel rustige plekken.
Land
  • Gratis te bezoeken
  • Grote variatie aan gebieden
  • Volop parkeermogelijkheden
  • Grote kans op "wildlife"
  • Uitgebreid bezoekerscentrum
  • Zondag is een drukke dag
Review geplaatst op 2017-04-20 Door aticketto
9
Japan
aticketto was hier 29 Feb 2016
In de Japanse Alpen kan het ijskoud worden en de Japanse Makaak heeft een bijzondere manier om warm te blijven. Deze gaan lekker met z’n allen in een heerlijk warm badje liggen. Door ondergrondse vulkanische activiteit warmt het water in meertjes op. Sommige lekker warm en sommige zelfs tot het kookpunt. De mens heeft hier een handje geholpen door een bad aan te leggen die zeer geschikt is voor de apen en de bezoekers en dat is weer uitgegroeid tot een ware attractie waar het welzijn van het dier voor op staat. De makaken hebben nog altijd zelf de keus want ze leven helemaal vrij in de bergen. Het Jigokudani Monkey Park van heeft een grote bekendheid maar het is er nooit echt druk. Het ligt namelijk niet op de standaard routes van de meeste rondreizen. Wij verbleven in het dorpje Yudanaka in de buurt van dit park en de eigenaar van onze Ryokan bracht ons naar het begin van een 2 km lange pad. Zodra je de toegangspoort voorbij bent zie je meteen veel makaken van alle leeftijden, rangen en standen. Ze zijn erg aan mensen gewend want er altijd binnen een straal van een meter is er altijd wel een nieuwsgierige makaak. Voor de 'veiligheid' lopen er uiteraard ook medewerkers van het park rond. Wij waren er op een mooie lentedag, begin april, en dat was jammer want dan gaan ze eigenlijk niet in bad. Beetje voer doet natuurlijk altijd wonderen en gaat er toch eentje overstag. Mooier is het om in de wintermaanden te gaan als er sneeuw ligt.
Land
  • Elke dag geopend
  • Entree € 7
  • Heel veel makaken
  • Prachtig gebied
  • Unieke locatie
  • Weinig Engelstalige info
Review geplaatst op 2016-09-10 Door aticketto
8
Ierland
aticketto was hier 31 Jul 2014
In een van de oudste kerken van de Dublin liggen de mummies van Dublin in de kerkers van de St. Michan’s Kerk. En die kun je bezoeken… "We wachten in kerk op de gids die ons naar de kerkers brengt en we zijn de enige. Na een kwartiertje worden mee genomen naar een ijzeren luik dat de toegang verschaft tot de grafkelders. De gids loopt slepend met zijn been en rammelend met zijn sleutels door de kerkers heen. Hij heeft echt een carrière als Hollywood acteur mis gelopen. We mogen over de vinger van een van de mummies wrijven voor “good luck” maar als we dat overslaan loopt de gids mommelend weg. Hij laat ons alleen en sluit het luik weer … en daar staan we dan, een donkere kelder tussen de grafkisten en de mummies. Na een kleine 10 minuten komt hij weer terug en gaat doodleuk door met zijn verhaal. We gaan ook nog naar een andere ruimte waar eeuwenoude grafkisten opgestapeld staan. Toch blij als ik weer frisse lucht krijg." Let op: St. Michan's kerk is nog steeds in gebruik als parochiekerk en een bezoek aan de kerkers kan dus niet altijd doorgaan. Fotografie in de gewelven is niet toegestaan maar mochten wel een paar foto’s maken. Entree voor de tour is € 4 pp Kijk even op de website voor de tijden http://www.cccgroup.dublin.anglican.org/Christ_Church_Cathedral_Group/St._Michans.html
Land
  • Komische gids
  • Bijzondere locatie
  • Goede informatie
  • Tour niet altijd beschikbaar
Review geplaatst op 2016-11-30 Door aticketto
9
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Kyoto kun je uitstekend verkennen met de fiets. Ik betaalde bij het hotel € 20 per dag dus echt een koopje is het niet maar wel heel leuk. Er zijn goedkopere fietsverhuurbedrijven bijvoorbeeld Carillon waar je voor € 7 per dag een fiets huurt. Het openbaar vervoer met de metro in Kyoto is niet zo goed dus is de fiets een hele goed alternatief. Er is wel een goede busnetwerk en voor een dagkaart betaal je nog geen € 4. Maar houd er dan wel rekening mee dat de bussen vaak stampvol zitten en op populaire routes misschien niet mee kan met de eerstvolgende bus. Met de fiets ben je sneller en kun je in een dag heel veel zien. Er zijn natuurlijk wel wat regels zoals dat je niet moet vergeten dan men links rijd in Japan, en dat geld dus ook voor fietsers. Het fietspadnetwerk is goed uitgebreid maar op sommige stukken moet je kiezen tussen weg of trottoir. Is het voetpad te druk dan ga je de weg op een andersom. Zo manoeuvreer je makkelijk door deze stad. Bij de wat grotere bezienswaardigheden wordt aangegeven waar je je fiets kan parkeren en dit is altijd gratis en dichtbij.
Land
  • Snel, makkelijk en veilig
  • Automobilisten zijn geduldig
  • Leuk om door de achteraf straatjes te fietsen
  • Dichtbij de ingangen gratis fietsenstalling
  • Weersafhankelijk
  • Duurder dan het openbaar vervoer
  • Niet overal fietspaden
Review geplaatst op 2017-04-04 Door aticketto
5
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Lake Kawaguchi is de meest bekende van de vijf meren rondom Mount Fuji en heeft een oppervlakte is 6,13 km2. Het meer ligt op een hoogte van 830 meter wat zorgt voor relatief koele zomers en vaak ijskoude winters. Als de weersomstandigheden goed zijn dan spiegelt de beroemde vulkaan in het meer. Veel (Aziatische) reizigers gaan hier naar toe als startpunt voor een wandeling of beklimming naar Mount Fuji of om naar het pretpark Fuji Q te gaan. Ik vond het vooral een toeristisch oord wat zijn hoogtepunt al had gehad. Veel kitscherige souvenirwinkeltjes zijn er te vinden en hele lelijke waterfietsen in de vorm van een zwaan dobberen op het water. Op het meer vaart ook een boot om zo een mooier zicht te hebben op de beroemde berg. Er is een kabelbaantje, dat je brengt naar een punt waar je een mooi uitzicht hebt, maar met een wachttijd van ruim een uur hebben wij dat niet gedaan. Het geheel voelt aan als vergane glorie.
Land
  • Mount Fuji
  • Fuji Q park
  • Prachtig merengebied
  • Heel toeristisch
  • Veel reistijd om er te komen
  • Prijs/kwaliteit slecht
Review geplaatst op 2017-03-20 Door aticketto
8
Oman
aticketto was hier 31 Oct 2010
Nizwa is een stad in Oman dat ongeveer 140 km van Muscat ligt en is een van de oudste steden van Oman. Het vormde eens een centrum voor handel, religie, onderwijs en kunst. Nizwa verkreeg deze positie door haar strategische locatie bij een aantal dadelpalmen aan de voet van het westelijke Hadjargebergte. Nu vormt deze een historisch stadje gericht op de dadelteelt en doet het verder dienst als marktstad. De hoofdattractie is het fort dat werd gebouwd rond 1650. Bij het fort behoort een grote ronde toren van 40 meter doorsnee en 20 meter hoog. Na een restauratie werd het fort in 2007 opnieuw geopend. Het fort van Nizwa is het meest bezochte nationale monument van Oman. Het kan dus wel eens druk zijn omdat bijna iedere rondreis dit stadje in haar programma heeft. Toch zijn er ook rustige momenten gelukkig en heb je het fort bijna voor jezelf. Een ander bezienswaardigheid is Falaj Daris, het grootste ondergrondse irrigatiekanaal van Oman. Het staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en het voorziet de enorme palmplantages van water. De beroemde geitenmarkt op vrijdagmorgen vond ik persoonlijk wat minder. Op deze markt kun je zo’n beetje alles kopen. Kleden, kleren en eten. Maar ook geiten en koeien en daar wordt niet altijd zachtzinnig mee omgegeaan.
Land
  • Leuk stadje
  • Vriendelijke bevolking
  • Prachtig Fort + museum
  • De markt
Review geplaatst op 2017-03-15 Door aticketto
7
Sri Lanka
aticketto was hier 30 Nov 2010
De meeste reizigers slaan de hoofdstad Colombo over. Zodra ze geland zijn reizen ze vaak door naar en toch is dat jammer. We hebben de stad een dag verkend per tuktuk in de stromende regen maar zelfs dat had ik niet willen missen. Start de dag bij het Viharamahadevi park wat voor de deur ligt van de Town Hall die veel lijkt op het Capitool in Washington. Naast prachtige lotusbloemen zie je ook hier ook wilde mango’s, enorme jackfruits en vliegende honden hangen. De volgende stop is Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil en is de oudste en grootste Hindoetempel van Colombo is werkelijk een lust voor het oog. Daarna ga je door naar de Pettah Market en is de enige bekende ‘attractie’ van Colombo. Waar het ook druk kan zijn is de Gangaramaya tempel vooral op zondag. Volgens de legende liggen hier de haren van Boeddha. Onder een kitscherige stolp ligt een minuscuul plukje haar dat van de heilige geweest zou zijn en men komt van ver om deze te mogen aanschouwen. Vlakbij ligt de zustertempel die veel kleiner is maar ook een stuk rustiger. De hele sfeer is rustgevend en er is een prachtig contrast tussen het oude en het nieuwe zichtbaar vanwege de nieuwbouw aan de rand van het meer. En als dan het einde van de dag nadert ga je naar Galle Face Green. Het is heerlijk om na een dag in de stad een flinke wandeling langs zee te maken. Helaas was het maar een korte wandeling voor ons vanwege de regen. En voor de liefhebbers is de Borella General Cemetery zeker de moeite waard.
Land
  • Weinig groepen toeristen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Diverse tempels en kerken
  • Goed te doen per tuktuk
  • De stad heeft veel "lelijke" stukken
  • het verkeer is een hel
Review geplaatst op 2017-03-13 Door aticketto
10
Japan
aticketto was hier 31 Mar 2016
Obuse is een klein stadje en ligt op ongeveer een half met de trein vanaf Nagano. Deze regio is ook vooral bekend om de warmwaterbronnen waar ook de Japanse makaak graag een badje neemt. Wij verbleven in Yudanaka maar gingen een middag naar dit stadje (half uurtje met de trein) Vooral het Hokusai museum is erg de moeite waard. Deze Japanse schilder werd vooral beroemd door het schilderen van water/golven die je vaak terug ziet in oude maar ook de hedendaagse tatoeages. Verder zijn er nog veel kleine ateliers die zeer leuk zijn om te bezoeken. Het meest verrassende museum is toch wel het Japanse Lampen Museum. Hier vind je de complete geschiedenis van de Japanse lamp. Niet alleen voorbeelden maar ook prachtige illustraties die het gebruik van de lamp in het dagelijkse leven laten zien. Mocht je nog niet genoeg hebben dan kun je nog naar het Historical Folk Museum of het Small Chestnut Tree Museum waar de lokaal geteelde kastanjes centraal staan. En dan is er ook nog het Chikumagawa Highway Museum dus aan 1 dag heb je niet genoeg als je alles wilt zien. En zoals zoveel kleine Japanse stadjes hangt er een heerlijke en gemoedelijke sfeer. Reizigers die hier verblijven trekken overdag er vaak op uit dus is het erg rustig en voelt het als een bestemming buiten de gebaande paden.
Land
  • Veel kleine ateliers
  • Diverse specalitieten musea
  • Weinig "westerse" toeristen
  • Gemoedelijk en rustig stadje
  • Lage entreeprijzen musea
  • Weinig Engelse info bij de musea
Review geplaatst op 2017-03-08 Door aticketto
9
Polen
aticketto was hier 31 Jul 2013
Ik als liefhebber van de schietsport (niet op dieren !!!) is Polen een land waar het zeker de moeite waard is om een schietbaan op te zoeken. Vanuit Krakau hadden we via Crazyguides.com een arrangement geboekt. Er zijn meerdere organisaties die dit aanbieden, kwestie van even google raadplegen. Het wordt niet gewaardeerd om op eigen houtje bij de schietbaan aan te komen. Als je een arrangement boekt wordt je bij je hotel opgehaald en ook weer voor de deur (of een locatie naar keuze in de stad) terug gebracht. Onder begeleiding van professionele schutters kun je met verschillende wapens schieten afhankelijk van het pakket wat je kiest. De locatie is een oud fort wat wel extra sfeer geeft en je staat binnen maar je schiet naar buiten op verschillende doelen. Veiligheid staat ook hier voorop en draag je beschermende middelen zoals oorkleppen en veiligheidsbril. Het groot voordeel in Polen is het wapenarsenaal. In Nederland is het ondenkbaar om met een AK47 (aka the Kalashnikov) en een Uzi te schieten dus grijp hier je kans als je er bent.
Land
  • Bijzondere aktiviteit
  • Wapenkeuze
  • Proffesionele begeleiding
  • Geen ervaring nodig
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-09-26 Door aticketto

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik