aticketto

7
Sri Lanka Colombo
aticketto was hier 30 Nov 2010
De meeste reizigers slaan de hoofdstad Colombo over. Zodra ze geland zijn reizen ze vaak door naar en toch is dat jammer. We hebben de stad een dag verkend per tuktuk in de stromende regen maar zelfs dat had ik niet willen missen. Start de dag bij het Viharamahadevi park wat voor de deur ligt van de Town Hall die veel lijkt op het Capitool in Washington. Naast prachtige lotusbloemen zie je ook hier ook wilde mango’s, enorme jackfruits en vliegende honden hangen. De volgende stop is Sri Kailawasanathan Swami Devasthanam Kovil en is de oudste en grootste Hindoetempel van Colombo is werkelijk een lust voor het oog. Daarna ga je door naar de Pettah Market en is de enige bekende ‘attractie’ van Colombo. Waar het ook druk kan zijn is de Gangaramaya tempel vooral op zondag. Volgens de legende liggen hier de haren van Boeddha. Onder een kitscherige stolp ligt een minuscuul plukje haar dat van de heilige geweest zou zijn en men komt van ver om deze te mogen aanschouwen. Vlakbij ligt de zustertempel die veel kleiner is maar ook een stuk rustiger. De hele sfeer is rustgevend en er is een prachtig contrast tussen het oude en het nieuwe zichtbaar vanwege de nieuwbouw aan de rand van het meer. En als dan het einde van de dag nadert ga je naar Galle Face Green. Het is heerlijk om na een dag in de stad een flinke wandeling langs zee te maken. Helaas was het maar een korte wandeling voor ons vanwege de regen. En voor de liefhebbers is de Borella General Cemetery zeker de moeite waard.
Stad
  • Weinig groepen toeristen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Diverse tempels en kerken
  • Goed te doen per tuktuk
  • De stad heeft veel "lelijke" stukken
  • het verkeer is een hel
Review geplaatst op 2017-03-13 Door aticketto
10
Japan Obuse
aticketto was hier 31 Mar 2016
Obuse is een klein stadje en ligt op ongeveer een half met de trein vanaf Nagano. Deze regio is ook vooral bekend om de warmwaterbronnen waar ook de Japanse makaak graag een badje neemt. Wij verbleven in Yudanaka maar gingen een middag naar dit stadje (half uurtje met de trein) Vooral het Hokusai museum is erg de moeite waard. Deze Japanse schilder werd vooral beroemd door het schilderen van water/golven die je vaak terug ziet in oude maar ook de hedendaagse tatoeages. Verder zijn er nog veel kleine ateliers die zeer leuk zijn om te bezoeken. Het meest verrassende museum is toch wel het Japanse Lampen Museum. Hier vind je de complete geschiedenis van de Japanse lamp. Niet alleen voorbeelden maar ook prachtige illustraties die het gebruik van de lamp in het dagelijkse leven laten zien. Mocht je nog niet genoeg hebben dan kun je nog naar het Historical Folk Museum of het Small Chestnut Tree Museum waar de lokaal geteelde kastanjes centraal staan. En dan is er ook nog het Chikumagawa Highway Museum dus aan 1 dag heb je niet genoeg als je alles wilt zien. En zoals zoveel kleine Japanse stadjes hangt er een heerlijke en gemoedelijke sfeer. Reizigers die hier verblijven trekken overdag er vaak op uit dus is het erg rustig en voelt het als een bestemming buiten de gebaande paden.
Stad
  • Veel kleine ateliers
  • Diverse specalitieten musea
  • Weinig "westerse" toeristen
  • Gemoedelijk en rustig stadje
  • Lage entreeprijzen musea
  • Weinig Engelse info bij de musea
Review geplaatst op 2017-03-08 Door aticketto
9
Polen Krakau
aticketto was hier 31 Jul 2013
Ik als liefhebber van de schietsport (niet op dieren !!!) is Polen een land waar het zeker de moeite waard is om een schietbaan op te zoeken. Vanuit Krakau hadden we via Crazyguides.com een arrangement geboekt. Er zijn meerdere organisaties die dit aanbieden, kwestie van even google raadplegen. Het wordt niet gewaardeerd om op eigen houtje bij de schietbaan aan te komen. Als je een arrangement boekt wordt je bij je hotel opgehaald en ook weer voor de deur (of een locatie naar keuze in de stad) terug gebracht. Onder begeleiding van professionele schutters kun je met verschillende wapens schieten afhankelijk van het pakket wat je kiest. De locatie is een oud fort wat wel extra sfeer geeft en je staat binnen maar je schiet naar buiten op verschillende doelen. Veiligheid staat ook hier voorop en draag je beschermende middelen zoals oorkleppen en veiligheidsbril. Het groot voordeel in Polen is het wapenarsenaal. In Nederland is het ondenkbaar om met een AK47 (aka the Kalashnikov) en een Uzi te schieten dus grijp hier je kans als je er bent.
Stad
  • Bijzondere aktiviteit
  • Wapenkeuze
  • Proffesionele begeleiding
  • Geen ervaring nodig
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-09-26 Door aticketto
9
Estland Tallinn
aticketto was hier 31 May 2014
In het Viru Hotel kun je een kijkje nemen, onder de begeleiding van een gids, in een KGB keuken. Het hotel dateert uit de tijd dat Estland door de Sovjet-Unie was bezet. De opening van het hotel vond plaats op 5 mei 1972. Pas in 1994, toen het hotel werd geprivatiseerd, werd op de 23e verdieping van het hotel een geheime kamer gevonden die door de KGB was gebruikt als afluistercentrum. Zestig van de ca. vijfhonderd kamers en zelfs enkele tafels in het restaurant waren voorzien van afluisterapparatuur. Zo konden ze iedereen goed in de gaten houden want in het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.Van buitenaf was deze verdieping ook niet te zien en liften gingen niet verder dan de 22e etage. Sinds 2012 kun je deze bijzondere plek bezoeken tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Deze moet je wel van te voren boeken via internet op de website van het hotel. De gids die wij hadden vertelde de in en outs van de Koude Oorlog en welke rol het hotel daarin speelde en ze kon deze verhalen aanvullen met persoonlijke verhalen uit de tijd dat Estland bezet was door de Sovjet-Unie. Het is vrij prijzig, namelijk € 10 pp maar daarvoor heb je wel een bijzondere kijkje in de KGB-keuken. Er zijn 2 mogelijkheden per dag voor een Engelstalige tour en dat is om 11.30 uur en om 14.30 uur.
Stad
  • Bijzondere rondleiding
  • Aanvulling persoonlijk verhaal
  • Mooi uitzicht op de stad
  • Prijs
Review geplaatst op 2016-10-25 Door aticketto
8
Estland Tallinn
aticketto was hier 31 May 2015
Net buiten de stad, midden in de bossen van Maagu, staat de tv toren van Tallinn. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in Moskou van 1980 omdat hier de zeilwedstrijden werden gehouden. Na een grondige renovatie in 2012 kun je tv toren voor € 6 pp bezoeken. De eerstesteenlegging vond plaats op 30 september 1975. Op 11 juli 1980 werd de toren in gebruik genomen. De constructie bestaat uit gewapend betonnen ringen van 50 cm dik. De totale constructie weegt zo'n 20.000 ton. De toren is 314 meter hoog en op de 170 meter boven de grond is het observatieplatform. De ruimte binnen hebben ze interactief gemaakt doormiddel van multimediaschermen. Deze schermen bevatten een schat aan informatie over deze plek vroeger en de hedendaagse herkenningspunten. Een verdieping hoger is een restaurant en de mogelijkheid om naar buiten de gaan. Hier kun je een lekkere warme deken meenemen en genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je Finland liggen. Aan het bezoek waren wij ongeveer een uur kwijt en je kunt dit heel goed combineren met een bezoek aan Sint Brigitta klooster want daar kom je ook langs met de bus. Veel toeristen die naar Tallinn komen blijven in het centrum hangen dus echt druk wordt het hier niet.
Stad
  • Mooi locatie in bosgebied
  • Rustig
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Prijs
  • Reistijd
Review geplaatst op 2017-02-08 Door aticketto
10
Finland Helsinki
aticketto was hier 31 May 2015
Suomenlinna is een vesting die op zes eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Er wonen ongeveer 900 mensen op de verschillende eilanden, waarvan er 350 het hele jaar door op de eilanden werken. Zweden begon met de bouw van de vesting in 1748, toen Finland nog onderdeel van het Zweedse koninkrijk was. Vanaf het marktplein in Helsinki vertrekt regelmatig de waterbus om je in 20 minuten naar dit eiland te brengen en je ook weer op te halen. De prijzen verschillen per seizoen, ik had een dagkaart voor € 5. Vanaf deze boot heb je ook meteen een schitterend uitzicht op de Finse hoofdstad. De mooiste maar wel verste weg is de opstapplek bij de koningspoort. Er zijn een 6-tal musea op het eiland. Het Suomenlinna Museum over de algemene historie van het eiland en het Ehrensvärd Museum die de Zweedse periode belicht. Ook kun je een kijkje aan boord nemen van de onderzeeër Vesikko en meer te weten komen over de Finse strijdkrachten in het Military Museum. Niet het hele jaar geopend zijn het Toy Museum en het Customs Museum wat de geschiedenis van de douane en smokkelen laat zien. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden en ook restaurants, winkels en een strand. Het kan nog wel eens druk zijn en zeker met mooi weer want dan gaan de Finnen zelf graag dan naar dit eiland toe. De toegang tot dit eiland is gratis maar moet er voor de musea wel entree betaald worden. Sommige bieden ook combitickets en dat levert wel wat voordeel op.
Stad
  • Leuke kleine musea
  • Mooie wandelroutes
  • Bezoek Koningspoort
  • Kan druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-14 Door aticketto
8
Japan Nara
aticketto was hier 31 Mar 2016
Nara is een van de oudste steden van Japan. Heel lang geleden was Nara de hoofdstad. In 2010 vierde Nara haar 1.300 jarig bestaan. Vanuit Kyoto is deze stad uitstekend te bezoeken met de trein als dagtrip al zal het niet meevallen om alles aan te zien. Wij begonnen bij het Nara Park waar je meteen welkom wordt geheten door de vele herten. Boodschappers van God worden ze genoemd en het zijn er veel. Pas op want ze zijn niet allemaal lief ook al zien ze er wel zo uit. Dit park is ook een goede uitvalbasis voor de rest van Nara. Het hoogtepunt van Nara is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu, een gigantisch bronzen beeld van Boeddha. Persoonlijk vond ik de buitenkant indrukwekkender dan de binnenkant. Een stukje verderop ligt de Kasuga Taisha en dit is zeker niet de grootste tempel van Nara maar het ligt wel op een mooiste locatie. Naast het pad naar de tempel staan honderden lantaarns die maar 2x per jaar worden aangestoken. Maar ook als ze niet branden is dit zeker een bezoek waard. Ook hier weer nieuwsgierige herten maar deze waren niet zo brutaal als in het park. Na afloop nog wat gewandeld door het park en toen terug naar Kyoto. Met de JR trein kom je langs de beroemde Fushimi Inari Taisha met zijn de duizenden rode torii. Dus kun je deze bezienswaardigheid makkelijk combineren met een bezoek aan Nara.
Stad
  • Historische locatie
  • Zeer geschikt als dagtrip
  • De vele herten
  • Druk
Review geplaatst op 2016-11-07 Door aticketto
10
Groot-Brittannië Bristol
aticketto was hier 30 Sep 2013
Deze meeste mensen kiezen Bristol niet als bestemming voor een stedentrip. Bristol is een typische Engelse stad die veel te bieden heeft en waar je je geen moment hoeft te vervelen. De historische haven van Bristol was vroeger nog veel bedrijviger dan nu. Tegenwoordig ligt er het stoomschip Great Britain, van de hand van de vermaarde victoriaanse ingenieur Brunel. Het was het eerste stoomschip dat de Atlantische Oceaan overstak en vormt een van de hoogtepunten van Bristol. De gebouwen langs te kade zijn te bezichtigen waard en met de watertaxi vaar je makkelijk en goedkoop over de Lower Avon. Bristol is ook verrassend groen en ga bijvoorbeeld naar Cabot Tower voor een prachtig uitzicht op de stad. Ook de begraafplaats Arnos Vale moet je bezoeken al is het maar voor de natuur want deze is prachtig gelegen en heeft in zomermaanden zelfs tours. Ook Bristol Museum & Art Galley is de moeite waard en ook gratis zoals de meeste musea in Engeland. Uiteraard heeft Bristol ook een prachtige kathedraal gelegen aan een mooi park. En natuurlijk de pubs die ook in vele getale aanwezig zijn. Als je door de straten van deze groene stad dwaalt kijk dan goed om je heen want de bekende straatartiest Bansky komt hier vandaan. En er is nog veel meer... En mocht je nog tijd over hebben dan is het gemakkelijk om vanuit hier met de trein een uitstap te maken naar Bath, Oxford en Stonehenge. Dus wil je graag een keer iets anders dan Londen dan kan ik je Bristol zeer aanbevelen.
Stad
  • Niet toeristisch
  • Veel te zien en te doen
  • Ideale basis voor uitstapjes
  • In het weekend veel vrijgezellenfeesten
Review geplaatst op 2016-10-23 Door aticketto
9
Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi
aticketto was hier 31 Jan 2011
De valk is erg populair in de Verenigde Arabische Emiraten en 25.000 tot 60.000 euro voor een bijzonder exemplaar is dan ook vrij normaal. Dat deze prachtige dieren een op en top behandeling krijgen is dan ook niet vreemd. Vlakbij het vliegveld van Abu Dhabi ligt het Falcon Hospital. Hier kun je een 2 uur durende tour boeken en dan kun je zien hoe een valk een pedicure behandeling krijgt of een afgebroken veer word vervangen door een tweedehands veer. Dit gebeurt heel hightech met een satéprikker en lijm. Hier worden ook operaties uitgevoerd maar daar kunnen we natuurlijk niet bij. Wel zien we op een tafel een grote witte valk op zijn rug liggen onder narcose. Deze werd voorbereid voor een ingreep. Sinds 2007 worden hier tours gegeven, die je wel van te voren online moet boeken, maar erg bekend zijn deze niet bij het grote publiek. In dit centrum is ook een museum dat alle in en outs vertelt over deze vogels en bijbehorende sport en jacht. Natuurlijk leer je alles over valkerij en ontdek hoe de valken leven vandaag de dag. Buiten is ook een grote vrije-vlucht volière en hier zie je de valken vrij vliegen. Uiteraard onder begeleiding wat veiligheid staat voorop. Voor vele is het hoogtepunt van de tour om een majestueuze valk zitten op je arm te krijgen. http://www.falconhospital.com/frmtourIndex.aspx?domainId=1 Sunday – Thursday 10.00 AM and 2.00 PM
Stad
  • Bijzonder museum
  • Het welzijn van de vogels staat voorop
  • Geen drukte door max. personen per tour
  • ..
Review geplaatst op 2016-10-22 Door aticketto
9
Japan Yokohama
aticketto was hier 29 Feb 2016
Yokohama is de op een na grootste stad van Japan en een grote havenstad. Deze stad wordt door Westerse toeristen nauwelijks bezocht. Toch is niet terecht want het is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Zeker een bezoekje waard is het The Foreign General Cemetery wat hoog gelegen opeen heuvel is. Kijk wel even van te voren voor openingstijden want deze is niet dagelijks geopend. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Via promenades loop je het ene moment door een prachtig park boven op een heuvel met een betoverend uitzicht over de stad en het volgende moment loop langs de boulevard waar de lokale bevolking geniet op de vele bankjes die er staan. Yamashita Park, Osanbashi Pier en Minato Mirai 21 lopen allemaal in elkaar over. Sla ook Chinatown niet over want dit is de grootste in Japan. Er staan twee grote tempels en keuze genoeg in eettentjes. Helaas was ik er maar 1 dag want je kunt hier je moeiteloos 2 dagen vermaken want er is nog een bierbrouwerij, aquarium en het noodles museum.
Stad
  • Bijna geen (westerse) toeristen
  • Gemoedelijke sfeer
  • Genoeg te zien en te beleven
  • Veel op kinderen gericht
Review geplaatst op 2016-09-10 Door aticketto
10
Verenigde Staten Bodie State Historic Park
aticketto was hier 31 Aug 2011
In 1859 werd in dit gebied goud ontdekt door W.S. Bodey. Hierdoor werd het al snel een drukte van jewelste toen het bekend werd dat hier goud te vinden was. En toen ook nog eens bekend werd hoe groot de hoeveelheden waren groeide de stad al snel uit tot zo’n 10.000 inwoners. In 1880 vierde het stadje hoogtijdagen en had het meer van 60 saloons en waren vechtpartijen, moorden en afpersing dagelijkse kost. Ook prostituees waren hier veel te vinden. Kortom geen gezellig stadje Je kunt Bodie vandaag de dag bezoeken en is naar mijn mening de meest authentieke die in deze staat ligt. In 1932 verwoestte een brand de grootste deel van de stad maar er staat nog genoeg overeind. Er is een klein museumpje in het park wat alledaagse dingen laat zien. Hier worden geen shows opgevoerd en lopen er ook geen “cowboys” rond. Ook is er de begraafplaats die kunt bezoeken waar het graf is van de naamgever van het dorpje. Vergeet niet te genieten van de weg er naar toe, die is al prachtig. Ga vroeg in de ochtend en je hebt geen last van de drukte. Jaarlijks bezoeken zo’n 200.000 mensen het park maar als je vroeg gaat kun je de mazzel hebben, net als ik, dat je het park maar met een handje vol mensen hoeft te delen.
Stad
  • Bijzondere locatie
  • Geen wandelpaden
  • Niet nep of nagemaakt, wel gerestaureerd
  • ligt nogal afgelegen
Review geplaatst op 2016-10-20 Door aticketto
8
Japan Hiroshima
aticketto was hier 31 Mar 2016
De stad Hiroshima is geen mooie stad maar het mag toch niet in een rondreis ontbreken. Waar iedereen voor zal komen is het Hiroshima Peace Memorial Museum met het bijgelegen Peace Park. Het museum over de atoombom is knap in elkaar gezet. 6 augustus 1945 is een zwarte bladzijde in de geschiedenis en op een chronologische volgorde wordt je door het museum geloodst. Ook in het park zijn wat hoogtepunten en herdenkpunten zoals de A Bomb wat staat voor het vredesmonument. Trek hier minimaal een halve dag voor uit. Verder kun je nog een bezoekje brengen aan het Hiroshima Castle maar je kunt ook uitstekend winkelen in het centrum.
Stad
  • Hiroshima Peace Memorial Museum
  • Hiroshima Castle
  • Goed winkelgebied
  • Geen "mooie" stad
Review geplaatst op 2016-10-14 Door aticketto
8
Groot-Brittannië Edinburgh
aticketto was hier 31 Oct 2012
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is hip en happening inmiddels. Geliefd als stedentrip en terecht. Als je een beetje geluk hebt regent het een paar dag niet en kun je heerlijk door de stad slenteren. Bezoek de topattracties zoals de ; Royal Mile, Edinburgh Castle en Hollyrood Palace. Maar er is zoveel meer… Langs de Royal Mile zijn allemaal kleine doorgangetjes die ook wel “closes” worden genoemd. Hier kom je uit in een doolhof van smalle straatjes of kleine binnenplaatsen. Soms zijn er kleine restaurantjes of pubs te vinden waar alleen nog de lokale Edinburgher zit. Ben je niet zo bang aangelegd ga dan met een tour onder de straten van deze stad. Natuurlijk wordt het de waargebeurde verhaal een beetje aangedikt maar het is gegarandeerd griezelen. Als je dan in het pikkedonker ook nog eens op een begraafplaats eindigt is de tour compleet. Als je ’s avonds ( of ’s middags) in een pub bent probeer dan eens een Whisky van schotse bodem of bier kan natuurlijk ook. In de weekenden is er vaak live muziek en de muzikanten weten het publiek goed mee te krijgen. Kortom een veelzijdige stad.
Stad
  • gastvrijheid
  • gezelligheid
  • veel bezienswaardigheden
  • goed pubs
  • het weer, vaak regenachtig
Review geplaatst op 2016-10-13 Door aticketto
9
Polen Krakau
aticketto was hier 31 Jul 2013
In eerste instantie was ik een beetje terughoudend over een reis naar Polen maar omdat ik graag Auschwitz een bezoek wilde brengen ging het er toch van komen. Het begon met een 3-daagse planning maar hoe meer ik ging lezen over Krakau hoe enthousiaster ik werd dus werden het 5 dagen. Er is zoveel te doen in deze stad aan de Wisla en omdat Stalin in de tweede wereldoorlog hier graag verbleef is deze stad zo mooi bewaard gebleven. Mooie straatjes, schitterend plein en de vele kerken sieren de stad. Ontzettende vriendelijke bevolking en de mensen onder de 40 spreken bijna allemaal Engels en helpen je graag als je verdwaalt raakt in de smalle straatjes. Hoe mooi het centrum ook is ga ook eens naar de andere wijken die ook zeker de moeite waard zijn. Oke het kan nog wel eens druk zijn met toeristen maar het is gelukkig nog geen topdrukte op een enkele bezienswaardigheid na. De prijzen zijn ook nog niet al te hoog en kun je nog gewoon op een terrasje zitten zonder dat je meteen een fortuin kwijt bent.
Stad
  • Betaalbaar
  • Goed te combineren met Auschwitz
  • De vele straatartiesten met accordeons
Review geplaatst op 2016-09-26 Door aticketto
9
Cuba
aticketto was hier 30 Sep 2015
Cementerio de Cristobal Colon in Havana is een begraafplaats die je eigenlijk niet mag overslaan. De toegangspoort is al indrukwekkend en is in Grieks-Romeinse stijl. Hier wordt ook de entree geïnd maar of het een lucratief handeltje of gewoon standaard is onbekend. Hier is ook een plattegrondje te verkrijgen maar op internet (of in een reisgids, bijvoorbeeld Capitool) zijn ook plattegronden te vinden voor de highlights. Er wordt geschat dat de begraafplaats meer dan 500 grote mausolea, kapellen en familiegewelven heeft. Inmiddels heeft deze plek meer dan 800.000 graven en liggen er 1 miljoen mensen. Dwars door de begraafplaats loopt een weg dus je moet wel uitkijken dat je niet omver gereden wordt door auto’s en bussen. Met gemak ben je zo 2 uur verder en dan heb je nog niet alles gezien. Op loopafstand (20 minuten) kun je ook José Martí Memorial bezoeken. Beide plekken liggen namelijk op vrij grote afstand van het oude centrum.
Land
  • Indrukwekkende plek
  • Monument voor brandweerlieden
  • Toeganspoort "poort van vrede"
  • ver van het centrum
Review geplaatst op 2016-11-02 Door aticketto

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik