Aticketto

'1120066' door Aticketto '1120066' door Aticketto

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Een album vol slechte

Aticketto

... maar een vakantie die ik me nog herinner als de dag van gisteren. Voor het eerst zonder mijn ouders op vakantie naar het buitenland en voor het eerst met het vliegtuig. Dat is inmiddels al 27 jaar geleden dat we naar Kreta gingen. We hadden de smaak het reizen meteen te pakken. Geen standaard strand- en/of zuipvakantie zoals de meeste van mijn leeftijdgenoten deden maar ook cultuursnuiven. Zo bezochten we de Minoïsche paleisstad Knossos en het melaatseneiland Spinalonga. Maar we zochten ook de natuur op en liepen we de Samariakloof en gingen met een gehuurde scooter naar de Lasithi-vlakte. We sloten de dag natuurlijk wel af in een van de discotheken of kroegen. Tot in de late uurtjes. Als ik nu terug kijk in mijn album zie ik vooral foto's die gemaakt zijn door een hele slechte fotograaf (ikzelf) met een zeer matige camera. Hier kan zelfs lightroom geen wonderen mee verrichten na het digitaliseren. Deze foto is gemaakt in het smalste deel van de Samariakloof. Als je dan omhoog kijkt heb je dit uitzicht. We waren ook één dagje naar het strand geweest maar dat was niet zo'n succes..... https://www.columbusmagazine.nl/europa/griekenland/kreta/blog/8951/op-eigen-benen

'1120006' door Aticketto '1120006' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Maasuiterwaarden

Aticketto

De rivier de Maas vormt de grens tussen Brabant en Gelderland. De natuurgebieden van Natuurmonumenten die hier liggen, noemen ze de Maasuiterwaarden. Op deze plekken maak je de leukste wandelingen. Geen gebaande paden maar heerlijk op ontdekkingstocht langs weilanden, water of de dijk.

'1119889' door Aticketto '1119889' door Aticketto

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Praia da Marinha

Aticketto

Soms heb je het geluk dat je een heel populair plekje (bijna) helemaal voor jezelf hebt. Vorig jaar april hadden wij bij Praia da Marinha dat geluk. Normaal ligt het hier vol met zonaanbidders maar toen wij er waren waren er slechts een handje vol andere toeristen. Wil je meer weten... https://www.columbusmagazine.nl/europa/portugal/reisreporter/blogs/9182

'1119641' door Aticketto '1119641' door Aticketto

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Op de uitkijk

Aticketto

Wandelend door het Engelse landschap kom je vaak schapen tegen. De ene is wat vriendelijker dan de andere maar eigenlijk gaat het altijd goed. Zorg er wel altijd voor de je de hekken weer goed sluit mocht je die tegenkomen. En twijfel je of je een schaap of een geit ziet? Bij een schaap hangt het staartje en bij geit staat ie rechtop.

'1119529' door Aticketto '1119529' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

De sluizen van Lith

Aticketto

De eerste sluizen bij Lith werden in 1936 geopend. In 2002 werd officieel de tweede sluis geopend, met de naam Prinses Máxima Sluizen. De nieuwe sluis is niet zichtbaar vanaf de wal. De oude oorspronkelijke sluis is wel goed zichtbaar. Na een aantal restauraties ziet deze er nog steeds zo uit als in de beginperiode, wat de sluis extra bijzonder maakt. Voorbij de sluis is ook de stuw van Lith, die het water 4 m opstuwt. Er lopen aan beide kanten zowel als in Gelderland (hier links op de foto) als in Noord-Brabant wandelpaden. Oversteken doe je makkelijk met het pont van Lith.

'1119437' door Aticketto '1119437' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

In de ban van ....

Aticketto

Nederland is momenteel weer in de ban van de paarse heide. Dit levert prachtige plaatjes op van de bekende plekken. Deze worden natuurlijk weer volop bezocht door liefhebbers en fotografen. Maar als je liever de voorkeur geeft aan een rustigere plek zijn die er gelukkig ook nog. Zoals hier op de Schaijkse Heide in Noord-Brabant.

'1119390' door Aticketto '1119390' door Aticketto

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Turkse trap op...Sici

Aticketto

Bij het natuurwonder Scala dei Turchi (trap van de Turken) is het vaak druk. De witte trappen zijn ook prachtig gevormd door de natuur. Maar zoals bij zoveel toeristische trekpleisters is het een stukje verderop ineens verrassend rustig. Deze zonaanbidders zijn op zoek naar een leuk en rustig plekje op de witte rotsen. Om bij de trappen te komen moet je eerst naar beneden en dan over een stukje strand. Maar voordat je op zeeniveau bent zijn er speciale uitzichtpunten gemaakt en kun je rotsen van bovenaf bekijken.

'1119291' door Aticketto '1119291' door Aticketto

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

De kliffen van...Norm

Aticketto

Over een lengte van 640 kilometer vind je in Normandië prachtige kustgebieden. Vele zijn bekend maar er zijn ook nog steeds plekken die wat minder worden bezocht. Wij gingen wandelen vanaf vuurtoren Antifer (iets ten zuiden van Étretat) en hadden zo dit stukje kust helemaal voor onszelf.

'1119226' door Aticketto '1119226' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

De Moerputten

Aticketto

Ten westen van ’s-Hertogenbosch, tussen de Vlijmenseweg en de Deutersestraat, vindt men natuurgebied De Moerputten. De plek voor eindeloze wandelingen met prachtige uitzichten. Lopende over De Moerputtenbrug waan je jezelf haast in het paradijs. Het Halve Zolenpad is 5 kilometer lang en brengt je ook langs een moerasbos en graslanden.

'1119126' door Aticketto '1119126' door Aticketto

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Transsylvanische Alpe

Aticketto

Lang geleden waren de Transsylvanische Alpen een scheidingslijn tussen noordelijke en zuidelijke volken. De grenzen zijn inmiddels verlegd en lopen deze Alpen als een boog door Roemenië. Het gebergte kent een paar prachtige wegen en dus ideaal om deze per auto te verkennen. En mocht je even de benen willen strekken dan parkeer je de auto gemakkelijk langs de kant en ga te voet verder. Maar pas op want het is het leefgebied van de bruine beer. Al is de kans natuurlijk erg klein dat je er een ziet.

'1118998' door Aticketto '1118998' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Zonnebloemen

Aticketto

De Zonnebloemen behoren tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Hij maakte ze in Arles, in Zuid-Frankrijk, in 1888 en 1889. Maar gelukkig hoeven we niet speciaal naar Frankrijk om deze bloemen te zien. Steeds vaker worden bloemenstroken aangelegd tussen de weilanden. En deze strook zonnebloemen is daar een mooi voorbeeld van. Het is natuurlijk perfect voor de insecten en er vlogen dan ook vele hommels en vlinders rond.

'1118939' door Aticketto '1118939' door Aticketto

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Dartmoor National Par

Aticketto

Dartmoor National Park is een natuurgebied in het zuiden van Engeland dat vooral bekend staat om zijn tors. Een tor is een heuvel waarvan de top van steen is en los staat in het landschap. Er zijn er zo’n 160 te vinden in het park waarvan Haytor de bekendste is en waar ook een Visitors Centre staat. Hier kun je de nodige informatie krijgen over Dartmoor inclusief de vele wandelroutes. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op ontdekkingstocht gaan en de paadjes volgen die de loslopende pony's, koeien en schapen hebben gemaakt.

'1118888' door Aticketto '1118888' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Slakken doen het zo..

Aticketto

Het vrijende stel kronkelt om elkaar heen. Het slakkenslijm vormt een draad. Aan die draad van slijm tolt het paar naar beneden. Al tollend komt uit beide dieren het mannelijk geslachtsdeel tevoorschijn. De penis van een naaktslak is een gespierd orgaan. De penissen krullen net als de slakken zelf als een kurkentrekker om elkaar heen. Tijdens het draaien wisselen ze een zaadpakketje met elkaar uit. En op zo´n moment heb je natuurlijk je camera niet bij. Gelukkig hebben we dan toch nog de telefoon bij de hand.

'1118826' door Aticketto '1118826' door Aticketto

Portugaltavira

Portugaltavira

Straatnaambordjes

Aticketto

Ik heb een zwak voor straatnaamborden... elke (reis-)gek heeft zijn gebrek zullen we maar zeggen. Inmiddels heb ik een aardige collectie aan foto's van dit soort borden van over de hele wereld. Dit prachtige exemplaar kwam ik tegen in Tavira, een leuk plaatsje aan de zuidkust van Portugal. Portugal weet trouwens wel hoe ze leuke straatnaamborden moeten maken. Elke plaats heeft zo zijn eigen ontwerp dat heeft zeker zijn charme.

'1118709' door Aticketto '1118709' door Aticketto

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Poggioreale

Aticketto

Het stadje Poggioreale werd in 1968 zwaar getroffen door een reeks van aardbevingen. De bewoners trokken massaal weg en bouwde een nieuwe stad een stuk verderop. Je kunt niet zomaar het oude stadje in vanwege instortingsgevaar want de meeste huizen zijn erg onstabiel. De oude hoofdweg is afgesloten maar je kunt van meerdere kanten toch een zeer goede indruk krijgen van het stadje. Een drone heeft natuurlijk hier ook een groot voordeel.

'1118625' door Aticketto '1118625' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Vogelverschrikker

Aticketto

Simpel maar doeltreffend is deze vogelverschrikker zeker. Op de plek waar ik heel veel wandel en normaal ontelbare ganzen zitten hebben ze vijf simpele vogelverschrikkers neergezet. Met resultaat dat er geen gans meer te zien is. En het levert toch ook nog een leuk plaatje op.

'1118444' door Aticketto '1118444' door Aticketto

JapanHiroshima

JapanHiroshima

Hiroshima Peace...Mem

Aticketto

Het Museum ter herdenking van de Vrede is een vredesmuseum in de Japanse stad Hiroshima. Het museum werd opgericht als herinnering aan de atoomexplosie die op 6 augustus 1945 de stad Hiroshima volledig verwoestte. Het doel van het museum is een bijdrage te leveren in de strijd voor de afschaffing van alle kernwapens in de wereld en bij te dragen tot de wereldvrede. Het museum werd in augustus 1955 opgericht in het “Vredespark” van Hiroshima.

'1118265' door Aticketto '1118265' door Aticketto

Groot-BrittanniëStonehenge

Groot-BrittanniëStonehenge

Stonehenge

Aticketto

Stonehenge blijft wellicht een van de grootste mysteries voor archeologen. Was het een begraafplaats of een religieus monument? Hoe werden de loodzware stenen daar geplaatst, en vanwaar kwamen de stenen eigenlijk? Regelmatig ontrafelen archeologen weer stukjes van de puzzel van dit bouwwerk. Ik hoop dat we nooit helemaal zullen weten hoe het precies zat met dit megalithisch monument, dat maakt het net wat interessanter.

'1117808' door Aticketto '1117808' door Aticketto

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Wisselvallig

Aticketto

Het weer is altijd wel een dingetje op vakantie. Een zonnetje en strak blauwe lucht mag dan wel lekker zijn maar natuurlijk wel oersaai als je mooie foto's wilt maken. Mijn ideaal weerbericht is wanneer zon en buien elkaar afwisselen bij zo'n graadje of 18 - 20 en stevig windje. Dat geluk had ik dit najaar aan de Normandische kust. Heerlijk om met dit weer langs het strand te wandelen en uit te waaien.

'1117464' door Aticketto '1117464' door Aticketto

Groot-BrittanniëEngeland

Groot-BrittanniëEngeland

Exeter

Aticketto

Exeter's Historic Quayside is een van de meest aantrekkelijke delen van de stad, populair bij zowel de lokale bevolking als bezoekers vanwege de fascinerende geschiedenis, interessante architectuur en levendige pubs en restaurants. De Quayside is de ideale plek om rond te snuffelen in antiekwinkels, te wandelen en fietsen, een ontspannen boottocht te maken of iets lekkers te vinden.

'1117363' door Aticketto '1117363' door Aticketto

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Vuurtoren Egmond aan.

Aticketto

De vuurtoren J.C.J. van Speijk is een vuurtoren aan de Noordzeekust bij Egmond aan Zee. De J.C.J. van Speijktoren is een van de oudste, nog actieve vuurtorens van Nederland. De voet van de vuurtoren vormt een imposante graftombe die herinnert aan luitenant-ter-zee Jan van Speijk. De toren wordt nog steeds gebruikt als herkenningspunt en controle voor de plaatsbepalingsapparatuur aan boord van schepen en is zeker voor de recreatievaart, die vaak zonder ultramodern navigatiesysteem werkt, onmisbaar.

'1117213' door Aticketto '1117213' door Aticketto

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Struinen langs de Maa

Aticketto

Op heel veel plekken kun je heerlijk struinen langs de Maas. Er zijn (meestal) geen paden dus je bent constant op ontdekkingstocht. En elke keer is weer anders..... Dat bewijst deze foto wel. Op een van mijn favoriete plekjes kwam ik deze bijzondere verrassing aan de waterkant tegen. Als ik deze foto laat zien aan vrienden en kennissen krijg ik verschillende reacties. De een vind het fasinerend en de ander afschuwelijk. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.

'1117013' door Aticketto '1117013' door Aticketto

PortugalAlentejo

PortugalAlentejo

Rota Vicentina

Aticketto

Rota Vicentina is een netwerk van paden langs de ruige westkust van Zuid-Portugal. Deze 310 kilometer lange route werd vroeger gebruikt door pelgrims, reizigers en geitenhoeders uit de regio. De route loopt van Santiago do Cacem (Alentejo) tot aan de bekende vuurtoren Cabo de São Vicente (Algarve) Mocht je dit niet lopend kunnen afleggen dan zijn er gelukkig ook veel plekjes waar je even kunt stoppen met de auto. Volg de onverharde wegen, zet de auto regelmatig aan de kant en kijk hoe de golven op de kust beuken. En met een beetje geluk zie je ooievaars die hun nest op een klif hebben gebouwd. Stop ook eens in een van de kleine dorpjes die aan de kust liggen en beleef het authentieke Portugal.

'1116877' door Aticketto '1116877' door Aticketto

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Falaise d'Aval

Aticketto

Aan de Normandische kust ligt het plaatsje Étretat en is vooral bekend vanwege zijn krijtsteenrotsen. Een bekend punt aan het strand is de 70 meter hoge rotsboog Falaise d'Aval. Deze rotsboog is te bezichtigen vanaf het strand of vanaf de kliffen van Etretat. Bij eb kun je heel dicht bij de boog komen maar er zijn ook paden naar de bovenkant van de rots.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik