arnodorien

'323882' door arnodorien '323882' door arnodorien

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Stekelig type

arnodorien

In de botanische tuin nabij Manukau zijn heel veel prachtige planten en struiken te bewonderen. Er staan heel veel soorten protea's, maar er is ook een gedeelte waar vetplanten en cactussen staan. Het is in Nieuw Zeeland erg interessant om eens zo'n tuin te bezoeken!

'323877' door arnodorien '323877' door arnodorien

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Ontluikende varen

arnodorien

Op het Noordeiland in de buurt van Papakura kun je een wandeling maken naar de Hunua Falls. Onder de boven in een natte omgeving is het geweldig om te kijken hoe een nieuw blad aan een varen zich openvouwd.

'297952' door arnodorien '297952' door arnodorien

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Vogelparadijs in Keni

arnodorien

In de avondzon zit deze vogel te genieten en om zich heen te kijken. Wij denken dat het een veel voorkomende vogel is in Kenia: de lilac breasted roller, maar door de avondkleuren kan het ook wel een andere vogel zijn. Het maakt niet uit, het is prachtig om zoveel kleuren in 1 vogeltje te zien!

'297857' door arnodorien '297857' door arnodorien

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Zoek en vindt!

arnodorien

In Amboseli NP bij de drinkplaats in de avondzon zien we 2 olifanten die komen drinken. Het is geweldig om te zien hoe dichtbij je de olifanten kunt zien en hoe hun avondritueel is!

'297855' door arnodorien '297855' door arnodorien

Kenia

Kenia

Ochtendgloren

arnodorien

Aan Lake Baringo gekampeerd en dit was ons uitzicht in de ochtend. Het meer en de vogels worden langzaam wakker... In het meer zitten veel nijlpaarden en krokodillen. Daarnaast zijn er enorm veel vogels te zien. Een paradijs voor vogelaars!

'244375' door arnodorien '244375' door arnodorien

Nieuw-ZeelandInvercargill

Nieuw-ZeelandInvercargill

Goeie parkeerplek?

arnodorien

We reden kruislings door het zuid eiland richting Gore, een van de leuke kleine provinciestadjes met een grappige naam. Volgens mij is deze auto verkeerd geparkeerd en stond hij er al een tijdje!

'244369' door arnodorien '244369' door arnodorien

KeniaMombassa

KeniaMombassa

Vrouw op Wasini Islan

arnodorien

Op Wasini Island komen wij deze vrouw tegen met haar kind die aan het praten is met een paar dames. Ze gaat totaal op in het gesprek en heeft ons niet door. Wasini Island ligt voor de kust van Kenia, onder Mombassa, bijna bij de Tanzaniaanse grens. Leuk om een tochtje naartoe te maken!

'240501' door arnodorien '240501' door arnodorien

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Feestparade

arnodorien

Ook voor het 10-jarig bestaan van Hong Kong werd deze parade georganiseerd. We hadden geen idee wat het was, maar het was geweldig om te zien (vanaf het dak van het hotel) hoe deze mensen zich allemaal opstelden, een paar uur wachtten om vervolgens even te mogen paraderen door de straat.

'240500' door arnodorien '240500' door arnodorien

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hong Kong 10 jaar

arnodorien

Hong Kong bestond 10 jaar en vanaf het dak van het hotel nog een prachtige vuurwerkfoto. Het uitzicht was grandioos en vuurwerk afsteken kunnen ze daar!

'240389' door arnodorien '240389' door arnodorien

KeniaLake Turkana

KeniaLake Turkana

Streepjesvlees

arnodorien

In Samburu NP wonen de gravey zebra's met hun witte buik. Het is nog niet makkelijk om deze schuwe beesten zo in te zoemen dat je alleen hun strepen ziet! Aan z'n buik te zien heeft hij ook recent nog ruzie gemaakt...

'240386' door arnodorien '240386' door arnodorien

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Grote trek

arnodorien

Bij toeval zagen we deze oversteek van duizenden gnoes. Wat een geweldige happening zeg... al dat stof, al dat geluid van die beesten. Dit is echt een ongelovelijke belevenis, adembenemend, letterlijk ook!!

'231896' door arnodorien '231896' door arnodorien

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Wie heeft voorrang?

arnodorien

In HluHluwi-Umfolozi park kwam deze grote jongen de hoek om. En tsja wat doe je dan? Rustig afwachten en zo liep hij om de auto heen. Het park vonden wij prachtig, we hadden niet zo'n heuvelachtig park verwacht!

'226429' door arnodorien '226429' door arnodorien

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Armoede

arnodorien

Als je in het zuiden uit het Krugerpark rijdt richting Swaziland kom je door een heel arm gebied aan de Mozambiquaanse grens. Dit is een hutje waar een gezin echt in woont. Onze eerste echte aanraking met armoede (2000) heeft een grote indruk achtergelaten.

'226427' door arnodorien '226427' door arnodorien

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Nijlpaarden

arnodorien

De eerste keer in het Krugerpark, jaren geleden, en dit was alles wat wij van de nijlpaarden gezien hebben. Zij stonden zo in de olifantsrivier dat je alleen maar ogen zag! En toch... dit is echt geweldig om te zien. Een dier lekker staan, beetje slobberen in zijn natuurlijke omgeving. Dat is waar je het voor doet!

'224709' door arnodorien '224709' door arnodorien

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Die leeft niet meer..

arnodorien

Gewoon langs de weg vinden wij dit ingedroogde lijk. Eigenlijk best mooi om te zien! Ben benieuwd wat er met hem gebeurd is, hij lag er nog zo goed bij, alleen de ingewanden waren allemaal weg.

'224279' door arnodorien '224279' door arnodorien

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Lekker badderen

arnodorien

Het blijft toch een geweldig mooi gezicht als zo'n grote groep olifanten gezamenlijk een modderbad neemt. Daar kun je echt uren naar kijken. (foto genomen met eerste digitale camera de Sony Mavica, daarom minder scherp dan gewenst!!)

'224278' door arnodorien '224278' door arnodorien

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Heerlijk strand

arnodorien

Het eiland SAL is het minst mooie eiland van Kaap Verdie: zoals de naam al zegt: alleen maar zout en zand. Echter in Santa Maria aan de haven op het strand is het goed toeven! Mooi uitzicht over de zee heb je daar!

'220503' door arnodorien '220503' door arnodorien

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Wegversperring

arnodorien

In HluHluwe - Umfolozi National Park werden wij ernstig opgehouden door deze neushoorn! Een half uur lang en denk maar niet dat'ie opzij ging. Het was wonderbaarlijk om te zien dat het zo'n heuvelachtig park was, ergens denk je dat het 'plat' is net als het grootste gedeelte van het Kruger Park. (gemaakt met mijn eerste digitale camera een Sony Mavica, vandaar iets te onscherp)

'219222' door arnodorien '219222' door arnodorien

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Schoenenwinkel

arnodorien

In Namanga bij de grensovergang bij Tanzania komen wij onderweg naar Amboseli deze schoenenverkoper tegen. Het blijft geweldig om te zien hoe alles gerecycled wordt. Reken maar dat je hiermee goed over de rotsige ondergrond kunt wandelen!

'219219' door arnodorien '219219' door arnodorien

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Tsitsikamma

arnodorien

Tsitsikamma vanaf de brug over de Storms River. Een prachtig natuurpark met klipdassies, aalscholvers en seals. Je kunt er heerlijk wandelen en de camping is er supergoed. Gemaakt met een prehistorische Sony Mavica, dus de foto is iets te korrelig, maar de kloof is geweldig!

'218458' door arnodorien '218458' door arnodorien

Kenia

Kenia

Impala

arnodorien

In Samburu National Park zien we deze jonge mannelijke impala. Hét voedsel voor de leeuwen... Ze leven in grote kuddes en kunnen zo leuk springen als ze opgeschrikt worden! Vooral de tekening rond hun achterste is mooi om te zien!

'218457' door arnodorien '218457' door arnodorien

Kenia

Kenia

Lekker spelen

arnodorien

Hier in de Samburu River (in Samburu NP) zijn de olifanten lekker aan het spelen. De rivier heeft het afgelopen half jaar bijna droog gestaan vanwege de grote droogte in Kenia. Ik begreep dat er nu weer een klein beetje in staat. Gelukkig maar, want er zijn veel dieren en mensen doodgegaan in Noord Kenia!

'216822' door arnodorien '216822' door arnodorien

KeniaRift Vallei

KeniaRift Vallei

Hoge Nood?

arnodorien

Als reactie op het artikel wat we ontvingen over mooie borden, heb ik er ook één! Op de weg van Nairobi naar Naivasha zagen wij dit bord met uitzicht over de Rift Vallei. Geen aantrekkelijk aanbod om daar te plassen!!!

'473474' door arnodorien '473474' door arnodorien

KeniaLake Turkana

KeniaLake Turkana

Bezoek de El Molo sta

arnodorien

Als je van Maralal omhoog naar Loyangalani rijdt (wat op zich al een geweldige route is, door de LAVA-velden en de kleine dorpjes!!) heb je een geweldige camping in Loyangalani. Maar als je dan nog noordelijker rijdt dan kun je naar het dorpje van de El Molo stam. Eén van de kleinste stammen (circa 600 mensen) in Kenia. De hutten zijn van stro en je kunt daar goed rondlopen. De mensen zijn er erg arm en blij met bezoek. In mijn foto's zie je de dame kokend op poep (ok mest), de lavavelden, het dorpje en wat portretten. Je kunt er ook met een bootje naar het eiland. Stelt niet veel voor, maar het is leuk om de krokodillen daar te zien en te horen over de leefwijze en gebruiken van deze stam. Eén opmerking nog over de dorpjes onderweg: Baragoi is de enige plek om te tanken (gebruik een doek voor de benzine te filteren!!), maar LET OP dit dorpje klopt niet, de mensen lichten je op en je moet op je qui vive zijn. Beter is te stoppen in South Horr!