Arkuipers

profiel Arkuipers

Naam

Anna K.

Reviews

0

Foto's & tips

12

Blogs

0

Lid sinds

11 June 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Ethiopië

Fav. stad

Amsterdam

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 6D

Overige

50 mm lens

Laat een reactie achter

7 reactie(s) bij "Arkuipers"

 • profile image comment
  Door Jz-travel• geplaatst op 22 Jul 2016 | 16:55:35

  Anna gefeliciteerd met je rode ster , erg leuk hoor.

  gr, Joop

  Bericht aangepast op 20:57:58
 • profile image comment
  Door CBurgstad• geplaatst op 22 Jul 2016 | 16:32:54

  Hallo Anna,
  gefeliciteerd met je rode ster en wat leuk dat je tussen onze foto's van Niger hebt zitten kijken en liken! Veel plezier hier op de site. Pas op: het is verslavend!!!!
  Groeten, Cees

  Bericht aangepast op 16:05:54
 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 21 Jul 2016 | 11:21:11

  Hoi Anna,
  Gefeliciteerd met je rode ster!
  Groetjes Wies

  Bericht aangepast op 16:01:35
 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 22 Jul 2016 | 17:56:05

  van harte gefeliciteerd met de rode ster!!

  Bericht aangepast op 19:46:24
 • profile image comment
  Door Arkuipers• geplaatst op 22 Jul 2016 | 14:59:41

  thanks allemaal!

  Bericht aangepast op 19:32:51
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 21 Jul 2016 | 11:40:01

  Proficiat met je rode ster!

  Bericht aangepast op 19:26:26
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 30 Jun 2016 | 09:02:20

  Hoi Anna. Wat leuk dat je hebt gereageerd op een oudere foto van de Grand Canyon. Dank je. Gr. Mieke

  Bericht aangepast op 18:05:39

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (12)

'533110' door Arkuipers '533110' door Arkuipers

Ethiopië

Ethiopië

Water halen

Arkuipers

Dit meisje (heel waarschijnlijk van een van de vele Hamarstammen) kwam ik onderweg tegen.. In de verzengende hitte van het Zuid Ethiopisch landschap haalt ze water met de kalebas in haar hand. De kalebas doet dienst als pet wanneer leeg. Op haar rug een leren zak om spullen in te dragen. Lege 'highland' flessen (water) zijn altijd heel erg welkom voor melk of water..

'532884' door Arkuipers '532884' door Arkuipers

VietnamSapa

VietnamSapa

Marktdag

Arkuipers

Deze red dzao moeder en zoon schuilen onder een paraplu tegen de felle ochtendzon in de bergen rond Sapa. Net als de Hmong zijn red dzao fantastisch in het zichzelf mooimaken met zelfgeborduurde en gehandwerkte spullen. Wanneer ik onderweg iemand zag en degene niet aan het werken was, was men wel aan het borduren..

'531556' door Arkuipers '531556' door Arkuipers

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Make-up in de...Omova

Arkuipers

Deze meiden trof ik 's morgens in de felle zon aan, driftig elkaar om en om beschilderend met stokjes en witte rivierklei vanuit een flessendop zo hóp op elkaars gezicht. Opperste concentratie. Links achter haar oor een stuk opgerold pruimtabak. De tieners behoren tot de Karo; een stam van ongeveer 1500 personen, die bekend staan om hun bodypainting. Ik had het geluk die dag de enige toerist te zijn en dat maakte de stoffige hete rit naar de oostkant van de Omo rivier helemaal de moeite waard!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'510472' door Bowral '510472' door Bowral

NigerCentraal -en Noord-Niger

NigerCentraal -en Noord-Niger

Water halen

Bowral

Binnen het Wodabe nomadenvolk zijn het de meisjes die zorgdragen voor het water voor de huishouding. Op, met vele jerrycans bepakte ezeltjes gaan ze naar een waterpoel. Ze moeten dit doen voordat het vee zich massaal aan het water laaft, anders is de kans op besmettelijke ziektes groot. Dat is ook de reden dat de Wodabe nooit langer dan drie dagen op een plek blijven.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik