arjenenlucas

'335343' door arjenenlucas '335343' door arjenenlucas

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Salsa in Cartagena

arjenenlucas

Een aanstekelijk vrolijk portret: Cartagena de Indias bruist! Op elke hoek van de straat zijn er vrolijke salsabarretjes waar tot in de late uurtjes aanstekelijke muziek wordt gemaakt en gepassioneerd wordt gedanst.

'333792' door arjenenlucas '333792' door arjenenlucas

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Bald Eagle

arjenenlucas

In het westen van Canada hoef je niet veel moeite te doen om de iconische Bald Eagles te zien. Hier zwevend vlak boven ons terwijl we op het driftwood van French Beach zitten op Vancouver Island.

'333504' door arjenenlucas '333504' door arjenenlucas

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Scarlet Macaw / Rode.

arjenenlucas

Het Osa Schiereiland met het Corcovado NP herbergt 2% van alle biodiversiteit op aarde. National Geograhic noemde dit ooit: "the most biologically intense place on Earth". We zien onder andere vele Scarlet Macaws (Rode Ara), die zich onder ander te goed doen aan de amandelbomen vlak aan het strand. Wat is Costa Rica toch mooi!!

'331948' door arjenenlucas '331948' door arjenenlucas

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Kolibrie

arjenenlucas

Hoe kan het ook anders... Als we aankomen in het B&B Hummingbirdsnest in El Castillo (tegenover Vulcan Arenal) zoemen deze vrolijke vogels overal om ons heen en duurt het een flink aantal pogingen multi-shot voordat dit diertje op beeld is gezet...

'331764' door arjenenlucas '331764' door arjenenlucas

NicaraguaAtlantische kust

NicaraguaAtlantische kust

Jonge visser

arjenenlucas

Op een strand ergens aan de westkust van Nicaragua komen we een groep vissers. Ze leren hun kleinschalige technieken van generatie op generatie. Deze jongen heeft net twee prachtige vissen gevangen voor het avondeten!

'331400' door arjenenlucas '331400' door arjenenlucas

NicaraguaIsla de Ometepe

NicaraguaIsla de Ometepe

La Nina in Nicaragua

arjenenlucas

De La Nina van 2010 zorgde voor grote hoeveelheden regen in Nicaragua. Het regende zo veel dat het waterniveau van het immense Lago Nicaragua (op een na grootste meer van Latijns Amerika) met meters steeg. Deze zilverreiger staat op een ondergelopen pier en maakt er handig gebruik van nu het water zo hoog staat!

'331245' door arjenenlucas '331245' door arjenenlucas

GuatemalaAntigua

GuatemalaAntigua

Moeder en kinderen in

arjenenlucas

In de straten van Antigua komen we deze moeder met flinke pas tegen. De jongste stevig gewikkeld in doeken op de rug en haar oudere zoontje rennend er achteraan. Karakteristieke pasteltinten, hier geel op de muur van een oude kathedraal, in het zachte licht en schaduw van de namiddag.

'330879' door arjenenlucas '330879' door arjenenlucas

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

De strandhuisjes van.

arjenenlucas

De oude Maya’s noemden dit gebied “waar de hemel wordt geboren”. Het waterrijke natuurgebied Sian Ka’an op het schiereiland Yucatan is voor velen letterlijk de hemel op aarde, weg van de toeristische drukte van de Rivièra Maya en nauwelijks beschreven in de reisgidsen. Het is een ontoegankelijk klein paradijs dat af en toen wordt opgeschud door een flinke orkaan. In 2005 sloeg Wilma er meters duin weg van de al zo smalle strook land tussen de Caribische zee en de mangrovelagune in het achterland. De cabins en (safari)tenten van het Centro Ecologico Sian Ka’an verplaatsen zich met de duinen mee. Als wij er logeren is de atmosfeer gelukkig erg rustig, hebben we het strand voor ons alleen. Het is genieten van het 360 graden uitzicht over de zee en de lagune, en al schommelend in onze hangmat horen we alleen het ruizen van de palmen en de zee. Als extra bonus: voortreffelijk en betaalbaar eten in het prachtig gesitueerde restaurant, allervriendelijkste gastvrijheid en zaligmakende rust en stilte. Dit is het paradijs op aarde!

'478771' door arjenenlucas '478771' door arjenenlucas

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

De strandhuisjes van.

arjenenlucas

De oude Maya’s noemden dit gebied “waar de hemel wordt geboren”. Het waterrijke natuurgebied Sian Ka’an op het schiereiland Yucatan is voor velen letterlijk de hemel op aarde, weg van de toeristische drukte van de Rivièra Maya en nauwelijks beschreven in de reisgidsen. Het is een ontoegankelijk klein paradijs dat af en toen wordt opgeschud door een flinke orkaan. In 2005 sloeg Wilma er meters duin weg van de al zo smalle strook land tussen de Caribische zee en de mangrovelagune in het achterland. De cabins en (safari)tenten van het Centro Ecologico Sian Ka’an verplaatsen zich met de duinen mee. Als wij er logeren is de atmosfeer gelukkig erg rustig, hebben we het strand voor ons alleen. Het is genieten van het 360 graden uitzicht over de zee en de lagune, en al schommelend in onze hangmat horen we alleen het ruizen van de palmen en de zee. Als extra bonus: voortreffelijk en betaalbaar eten in het prachtig gesitueerde restaurant, allervriendelijkste gastvrijheid en zaligmakende rust en stilte. Dit is het paradijs op aarde! [url="http://www.cesiak.org" target="_blank"]www.cesiak.org[/url]

'330877' door arjenenlucas '330877' door arjenenlucas

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Leguaan bij de...Maya

arjenenlucas

Op de picture-perfect-spot bij de Maya ruïnes van Tulum duikt voor het oog van onze camera plots een leguaan op. De mooiste stranden ter wereld, oude en verweerde ruïnes en wildlife... wat wil een mens nog meer?

'328769' door arjenenlucas '328769' door arjenenlucas

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Duiken met zeeleeuwen

arjenenlucas

In Loreto op het schiereiland Baja California kun je duiken bij een zeeleeuwenkolonie. Vooral de jonge zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig en zwemmen als acrobaten om je heen, terwijl je afstand houd van de grotere volwassen mannetjes en vrouwtjes. Een geweldige ervaring!

'328682' door arjenenlucas '328682' door arjenenlucas

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Cenote in Yucatan

arjenenlucas

In deze mystieke grot (cenote) valt een lichtbundel van zonlicht via een gat in de grond naar binnen. De wortels van een boom hebben dit gat ook gevonden en reiken de diepte in tot ze water raken van een ondergronds rivierenstelsel.

'328667' door arjenenlucas '328667' door arjenenlucas

MexicoBajio

MexicoBajio

Dag-van-de-Doden-snoe

arjenenlucas

Aan de vooravond van de Dag van Doden wordt er op de markt in San Miguel de Allende dit lugubere suikergoed verkocht. Het is een offer voor de doden...en smullen maar op de begraafplaats! (zie blog)

'306365' door arjenenlucas '306365' door arjenenlucas

MexicoBajio

MexicoBajio

Dag van Doden

arjenenlucas

De Dag van de Doden (Dia de los Muertos) wordt in Mexico overal groots gevierd. Hier tijdens de Catrina-parade op de vooravond van de Dia de los Muertos in San Miguel de Allende paraderen de 'locals' traditioneel verkleed als 'Elegante Doden' door de straten.

'306051' door arjenenlucas '306051' door arjenenlucas

MexicoBaja California

MexicoBaja California

Vele dolfijnen van de

arjenenlucas

Na een geweldige dag duiken in het Loreto Marine National Park varen we terug naar de haven. Tijdens het duiken horen we al de dolfijngeluiden en eenmaal boven water komen we terecht in een groep van meer dan 100 dolfijnen. Ze springen, duiken en spelen om ons heen!!!

'305719' door arjenenlucas '305719' door arjenenlucas

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Pelikanen boven de...

arjenenlucas

Bij Cape Dissapointment in het uiterste zuiden van de staat Washington zijn we verre van teleurgesteld: uitkijkend over de Pacific scheren vele pelikanen karakteristiek in golfbewegingen over de branding.

'305718' door arjenenlucas '305718' door arjenenlucas

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Mist in de Inside...P

arjenenlucas

Op een lange ferryreis via de Alaska Marine Highway wordt het zicht in de Inside Passage, tussen Juneau en Ketchikan, soms geheel ontnomen door de mist. Spookachtige eilanden met linten van mist en een griezelige stilte vullen de ruimte om ons heen...

'305658' door arjenenlucas '305658' door arjenenlucas

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Oog in oog met een...

arjenenlucas

In Alaska hebben we geluk! Precies tijdens de zalmtrek zijn we op het prachtige Kenai Schiereiland in het zuidwesten van Alaska. De Grizzlly beren wachten weken lang totdat de zalm in groten getale arriveert en ze hun slag slaan. Zo makkelijk is het echter niet...Deze beer had behoorlijk moeite om een maaltje vis uit een school van wel honderden zalmen te veroveren.

'305657' door arjenenlucas '305657' door arjenenlucas

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Een Eland in...Wonder

arjenenlucas

Alaska pur sang: een mooi poserende eland in Wonderlake in het Denali National Park met op de achtergrond de besneeuwde bergen van de Alaska Range, waaronder Mount McKinley.

'477232' door arjenenlucas '477232' door arjenenlucas

Costa RicaWestkust Costa Rica

Costa RicaWestkust Costa Rica

Paradijs in de jungle

arjenenlucas

Dankzij een eerdere reisreportertip belandden wij vorige maand in een stukje paradijs op aarde. En ja, wij kunnen het niet nalaten om het nog eens te bevestigen: de Rio Tico Lodge nabij Uvita is werkelijk een unieke plek waar je je kan onttrekken aan de hordes toeristen, waar je in een comfortabele en luxueuze safaritent in slaap wordt gewiegd door de geluiden van de jungle, waar je wakker kan worden onder een waterval, waar je vanaf je terras talloze toekans, apen en groot uitgevallen vlinders en minuscule kolibri’s kunt bewonderen, en waar je uiterst gastvrij ontvangen en verzorgd wordt gedurende je verblijf! En dat alles nog zeer betaalbaar ook! Zonder twijfel het hoogtepunt van onze reis langs de westkust van Costa Rica!

'289148' door arjenenlucas '289148' door arjenenlucas

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Mount Redoubt bij...z

arjenenlucas

Mount Redoubt (3108m) is een van de meest actieve vulkanen van Alaska en is gelegen op het Alaska Schiereiland. Deze foto is genomen van onze kampeerplek in Ninilchik aan de Cook Inlet op het Kenai Schierleiland. Bij aankomst was er enkel mist en stromende regen. Geen idee wat later het uitzicht zou zijn. Toen de lucht openbrak kwam Redoubt in als zijn pracht tevoorschijn!

'288601' door arjenenlucas '288601' door arjenenlucas

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Mount McKinley in...D

arjenenlucas

Wat geluk! Slechts tien dagen per zomer is de hoogste berg van de VS (6200m) te zien zonder alles verhullende wolken. Het was absoluut waard de onvoorstelbare hoeveelheden muggen te trotseren voor het prachtige Denali National Park.

'287929' door arjenenlucas '287929' door arjenenlucas

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Driftwood op Long...B

arjenenlucas

Resten wit gebleekt driftwood liggen als kunstwerken op Long Beach als resultaat van winterstormen. Vanuit de branding waait in flarden een onophoudelijke zilte mist op naar het aangrenzende gematigde regenwoud van het Pacific Rim National Park.

'196972' door arjenenlucas '196972' door arjenenlucas

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Meije

arjenenlucas

De Meije nabij de Nieuwkoopse plassen vanuit de lucht...