apschol

'1110855' door apschol '1110855' door apschol

EcuadorIsla de la Plata

EcuadorIsla de la Plata

BLauwvoetgenten op...

apschol

Een eiland weg van de massa is Isla de la Plata voor de kust bij Ecuador. Het heet ook wel Poorman's Galapagos, maar het vogelleven is zeker zo mooi als op de Galapagos zelf. Hier een paartje: het mannetje staat links op de foto, herkenbaar aan zijn kleinere oogpupillen.

'1110854' door apschol '1110854' door apschol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

OostenrijkCarinthie en Oost Tirol

Spiegelgladde...Weiss

apschol

Soms hoef je helemaal niet zo ver te gaan om toch een aardig plaatje te schieten. Onze cruise met de Westerdam (Coronavirus !) veranderde in een busreis naar Oostenrijk, waar de Weisssensee er spiegelglad bij lag. Het ijs was al deels weggesmolten.

'834325' door apschol '834325' door apschol

GroenlandQeqertarssuaq

GroenlandQeqertarssuaq

Ijzig doorkijkje naar

apschol

Tijdens onze cruise naar Groenland moesten we diverse malen "tenderen", of wel met een kleinere boot aan land gaan. Hier ligt de Marco Polo tussen het ijs, terwijl we naar Disko Island voeren voor een excursie naar dit prachtige eiland.

'834324' door apschol '834324' door apschol

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Kissing ducks

apschol

Tja, typisch zo'n toeristengrapje: onze gids tijdens een boottochtje in Halong Bay, vertelde dat we hier een paartje zoenende eenden in zou kunnen zien. Sitting ducks, of floating dunks, that is the question. Maar een mooi gebied is Halong Bay wel.

'834323' door apschol '834323' door apschol

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hongkong in de schadu

apschol

Deze foto is gemaakt vanaf de Kai Tak Cruiseterminal waar we oktober 2016 waren om onze cruise van Hongkong naar Singapore te starten. Links op de foto is Victoria Peak te zien, rechts Kowloon. Fascinerende stad is Hongkong, prima om op eigen gelegenheid te bezoeken.

'834322' door apschol '834322' door apschol

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Marina Bay Sands

apschol

Marina Bay Sands in Singapore is een voorbeeld van de extreme stedenbouw die je ergens in de wereld kunt vinden. Er wonen meer dan 20.000 mensen in, er is een hotel in gevestigd, een megawinkelcentrum en vlak erbij een megatuin, Gardens-by-the-sea. Eigenlijk hoef je als inwoner nergens meer heen, alles is dichtbij. Stadsbeeld van de toekomst ?

'556253' door apschol '556253' door apschol

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Uitzicht vanaf Ponto.

apschol

Dit voorjaar naar Madeira geweest. Tip: huur geen auto, maar boek een excursie met een kleine groep, goedkoper en je hebt zelf als chauffeur een vrije dag en kun je genieten van het uitzicht zoals hier op de uiterste oostpunt van dit mooie eiland.

'556249' door apschol '556249' door apschol

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Japan ? Of toch niet

apschol

Omdat het niet de bedoeling is via Columbus Magazine een quiz te houden: direct maar het antwoord. Nee, deze foto is genomen in de Jardim Tropical bij Monte Palace in Funchal de hoofdstad van Madeira. Een deel daarvan is ingericht als Japanse tuin. Echt de moeite waard !

'535242' door apschol '535242' door apschol

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Fort van El Jadida

apschol

De opname in de Portugese cisterne blijft wat in de lucht hangen, wanneer je niet ziet in welke plaats deze is gemaakt: hier een overzichtsfoto van het fort, lange tijd hun enige steunpunt in Marokko. Het staat nu op de UNESCO lijst en dat is zeker terecht, want is is een stuk van de Europese koloniale geschiedenis.

'535236' door apschol '535236' door apschol

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Portugese cisterne in

apschol

Deze foto is genomen in de Portugese cisterne (wateropslagplaats) in El Jadida, een plaats aan de westkunst die weinig wordt bezocht omdat rondreizen er nauwelijks komen. Wij gingen met een excursie vanaf Casablanca er heen, toen onze cruise daar een stop van 2 dagen maakte, El Jadida heeft een groot fort, dat herinnert aan de tijd, dat Spanjaarden Portugezen de baas waren hier aan de kust. Er vond ook veel slavenhandel hier plaats.

'535174' door apschol '535174' door apschol

MarokkoCasablanca

MarokkoCasablanca

Minaret Hassan II...m

apschol

De Hassan II moskee in Casablanca is een boeiend bouwwerk, met verrassende doorkijkjes. De minaret is 210 meter hoog, al zou je dat zo niet zeggen, maar van afstand zie hem boven alles uitsteken. Het is een van de grootste ter wereld en bij elkaar (binnen en buiten) kunnen er 110.000 mensen een plek vinden.

'535172' door apschol '535172' door apschol

MarokkoRifgebergte

MarokkoRifgebergte

Buikdanseres in Tetua

apschol

Tijdens onze excursie vanaf Casablanca, waar we Costa op cruise waren, naar Tetuan werden we verrast met een echte Marokkaanse buikdans. De dame was dan wel niet de jongste meer, maar ze had wel genoeg passie.

'535117' door apschol '535117' door apschol

FrankrijkProvence

FrankrijkProvence

Aap op de boulevard !

apschol

Wist u dat er ook in Frankrijk mensapen op straat lopen ? Ik niet, tot we tijdens een bezoek aan Menton dit gevaarte langs de boulevard zagen. De gorilla zit wel aan een ketting vast, stel dat een koperdief een idee zou krijgen ... .

'535116' door apschol '535116' door apschol

Italië

Italië

Vulkaan Stromboli: de

apschol

Op weg naar Napels passeerde de Eurodam van de HAL eind van de middag de Stromboli en de kapitein besloot er een tijdje scenic cruising van te maken. Met een wijntje erbij echt genieten van de views.

'535115' door apschol '535115' door apschol

Montenegro

Montenegro

Schip ahoy in Kotor

apschol

Soms lig je tijdens een cruise zo dicht bij de stad, dat het lijkt of je de boeg zo kunt aanraken, zoals hier waar de Eurodam van de HAL in de haven van Kotor ligt.

'525596' door apschol '525596' door apschol

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Happy in Kandy !

apschol

Trouwen in Kandy, in het hoogland van Sri Lanka is erg populair, vooral vanwege de aanwezigheid van de belangrijkste boeddhistische tempel (met de tand van Boedha) in Sri Lanka en het echtpaar laat zich graag door iedereen op de foto zetten bij het bekende meer van Kandy.

'525591' door apschol '525591' door apschol

Sri LankaKandy

Sri LankaKandy

Op excursie in de...B

apschol

In de Botanische Tuin van Kandy kwamen we veel excursie groepen met kinderen tegen, altijd keurig gekleed en met leerkrachten (net als in Nederland, meestal vrouwelijk) en tegen de achtergrond van het groen altijd een leuk gezicht.

'525588' door apschol '525588' door apschol

Sri LankaCentraal hoogland

Sri LankaCentraal hoogland

Dag opa !

apschol

Tijdens onze reis in Sri Lanka leek het soms wel of ze allemaal op schoolreisje zijn. Maar zijn altijd een dankbaar foto object, vooral als ze lief naar je zwaaien, dag opa !

'522414' door apschol '522414' door apschol

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kasteel De Goede Hoop

apschol

Vaak overgeslagen bij een bezoek aan Kaapstad: het oude VOC kasteel uit de 18e eeuw. Heel bijzonder, een stukje Nedelandse geschiedenis in Afrika, let op het wapen van Amsterdam en het symbool van de VOC.

'522411' door apschol '522411' door apschol

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Gezicht op de...Tafel

apschol

Vanaf Robbeneiland kun je een mooi uitzicht op de Tafelberg en Kaapstad hebben, als het weer meewerkt en dat deed het ook tijdens ons bezoek daar. Denk even de stad weg en dan zie je uitzicht dat de VOC schepelingen vrroeger hadden bij het aandoen van de Kaap.

'522406' door apschol '522406' door apschol

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Kaap de Goede Hoop

apschol

Vanaf de vuurtoren op Cape Point heb je een mooi uitzicht op de Kaap zelf, een iconisch punt in de wereld, lijkt het nu toch alsof de kaap zelf niet het zuidelijkste puntje van het Kaaps Schiereiland is ? Dat klopt dus.

'522404' door apschol '522404' door apschol

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Red Orange Aloe Vera

apschol

Bij het bezoek aan Kaapstad ga je natuurlijk ook naar Cape Point, niet alleen om de Kaap de Goede Hoop te zien, maar ook de vuurtoren te zien, vanaf daar heb je prachtig uitzicht, vooral als de Aloe in bloei staat.

'359816' door apschol '359816' door apschol

CubaHavana

CubaHavana

Waarover spraken zij

apschol

Het leven in Cuba speelt zich voor een groot deel op straat af. Met het warme weer daar en het ontbreken van airco ook wel zo logisch en eigenlijk heel milieuzuinig niet waar. Maar in dit geval vraag je je wel af, wat doet die derde "persoon" er eigenlijk bij ?

'359814' door apschol '359814' door apschol

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Kroketten in Cuba

apschol

Je gelooft het niet, maar in Cuba zijn Hollandse kroketten zo belangrijk, dat ze er zelfs hun huis naar vernoemd hebben. Of zouden ze hier alleen maar kroketten op het menu hebben staan. In Cuba kun je alles verwachten. Leuk land !

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik