antwan

'896942' door antwan '896942' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

South Coyote Buttes,.

antwan

In het uiterste noorden van Arizona ligt het onbekende Vermillion Cliffs N.M. Een deel van dit gebied heet South Coyote Buttes en hier kun je prachtige wandelingen maken door een kleurrijk bijna buitenaards landschap. Vanwege het fragiele landschap mogen hier slechts 20 bezoekers per dag komen en heb je dus een beetje geluk nodig om een permit te verkrijgen. 10 permits worden 3 maanden van te voren via internet beschikbaar gesteld o.b.v wie het eerst komt wie het eerst maalt en de andere 10 permits de dag van te voren. Het landschap bestaat uit prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen en kleuren. Je kunt vrij door het gebied wandelen om je te verbazen over al het moois.

'889133' door antwan '889133' door antwan

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Zonsondergang Monumen

antwan

Monument Valley is een van de bekendere plaatsen in de V.S. en vanwege zijn bijzondere rotsformaties veel gefotografeerd. Veel toeristen komen echter niet verder dan het bekende uitzichtpunt. Toch loont het zeker de moeite om de 17 mijl lange valley drive door het gebied te maken. Je ziet de bekende rotsen dan ook vanuit andere posities. Monument Valley is altijd mooi maar vooral tijdens zonsondergang als de rotsen helemaal oranje oplichten is het helemaal prachtig. Om echt te kunnen genieten van de zonsondergang is het een goed idee om hier ook te slapen, er is een hotel, een camping en tegenwoordig staan er ook huisjes waarvan het uitzicht fenomenaal is. deze foto is ook gewoon genomen vanaf het terras van ons huisje.

'886304' door antwan '886304' door antwan

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

De andere kant van de

antwan

De Grand Canyon is een must see voor de meeste reizigers naar de V.S. Hierdoor is het er eigenlijk ook altijd ontzettend druk, tenzij......... Je de andere kant van de Grand Canyon bezoekt, ofwel de North Rim. Hemelsbreed slechts 10 mijl van de veel bezochte South Rim verwijderd maar een wereld van verschil. De uitzichten zijn net zo mooi maar hier geen busladingen toeristen, hordes japanners met selfie sticks maar slechts enkele toeristen die genieten van uitzichtpunten zoals het mooie Bright Angel Point, of het nog verder afgelegen Point Imperial of Cape Royal. Dus als je de tijd hebt bezoek dan zeker ook eens de North Rim van de Grand Canyon en geniet van de rust en de net zo mooie uitzichten.

'875628' door antwan '875628' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Houten kerkje in een.

antwan

Tijdens onze reis in de V.S. ben ik er een paar keer 's nachts op uit geweest om de melkweg te fotograferen. Op weg naar een mooie bestemming hiervoor kwam ik langs de doorgaande weg dit leuke houten kerkje tegen. Helaas was de melkweg hier niet te zien maar zo'n mooi kerkje tegen een nachtelijke sterrenhemel vond ik ook nog wel de meoite waard om een foto van te maken.

'873774' door antwan '873774' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Spectaculaire...rotsb

antwan

Arches N.P. is voor mij een van de mooiste nationale parken in de V.S. Nergens ter wereld komen zoveel rotsbogen voor als binnen de grenzen van dit ruim 300 vierkante km grootte park. Het grootste deel van het park is prima te bezoeken via een 30 km lange weg waarlangs diverse uitzichtpunten en wandelingen liggen. Om de mooiste rotsbogen te kunnen zien zul je wel aan de wandel moeten. Wandelingen variërend van 5 minuten tot meerdere uren brengen je bij de mooiste plekken. Een erg mooi gebied is de windows sectie. Een aantal korte wandelingen leiden je door het, misschien wel mooiste, gebied van Arches N.P. Zo vind je hier onder andere de Turret Arch een 20 meter hoge en 12 meter brede rotsboog.

'871423' door antwan '871423' door antwan

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Fire Canyon Arch in..

antwan

Ongeveer 1 uur ten noorden van Las Vegas ligt het Valley of Fire S.P, een klein maar prachtig kleurrijk staatspark. Het park staat vooral bekend om zijn kleurrijke rotsen die door wind- en watererosie de meest prachtige vormen hebben gekregen. Tel daar bij op de door oxidatie ontstane rode, gele en roze kleuren en je hebt een fantastisch gebied te pakken. In het park vind je aan de state route 169 diverse bezienswaardigheden zoals the Beehives, the Seven Sisters, the Arrowhead Arch en Elephant Rock. Allemaal rode rotsformaties in bijzondere vormen. Halverwege de state route 169 vind je de afslag naar de White Domes road, deze 5 1/2 mijl lange doodlopende weg lijdt je naar het meest kleurrijke deel van het park, de rainbow vista. De weg slingert hier door een prachtig kleurrijk landschap wat alle verbeelding te boven gaat. Echte wandelingen zijn er in dit gebied bijna niet maar je kunt prima je auto op een van de kleine parkeerplaatsen neerzetten en op goed geluk het gebied inlopen. Als struinend door onbekend gebied vindt je genoeg moois. Zo vind je ongeveer 500 meter vanaf de Rainbow Vista parkeerplaats, bovenop een rots en niet zichtbaar vanaf de weg, deze Fire Canyon Arch. Omdat dit soort plekken nergens staan aangegeven, je vindt er ook geen informatie over bij het visitor centre, ben je er waarschijnlijk helemaal alleen. Dus ben je ooit in de buurt, sla dit prachtige park dan zeker niet over. Voor ons is het een van de mooiste parken die we gedurende onze 4 reizen door de V.S bezocht hebben.

'865511' door antwan '865511' door antwan

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Bonte specht

antwan

Afgelopen najaar kon ik in N.P. de Loonse en Drunense Duinen deze bonte specht vastleggen. Zelf zat hij al lekker in het zonnetje terwijl de achtergrond nog in de donkere schaduw lag. Hierdoor stak de specht mooi af tegen de achtergrond.

'864356' door antwan '864356' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Wandelen naar Emerald

antwan

Een mooie niet al te lastige wandeling in Zion N.P. is die naar de Emerald Pools. Het eerste deel van de wandeling gaat via een verhard pad langs de steile rotswanden tot bij de lower emerald pool waarin het water van de bovenzijde van een overhangende rots naar beneden valt. Deze pool stat op de foto. Vanaf hier gaat de wandeling omhoog naar de middle emerald pool precies boven lower pool. Wil je nog verder dan kun je een steile klim maken naar upper emerald pool. Zelf vond ik het laatste stuk niet veel toevoegen en zou ik me beperken tot de lower en de middle emerald pool

'863056' door antwan '863056' door antwan

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Tunnel View, maar dan

antwan

Tunnel View is een van de bekendste uitzichtpunten in het Yosemite N.P. Vanuit dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht op de hele Yosemite vallei. Als je via de zuidelijke ingang het park binnen rijdt vindt je het uitzichtpunt direct links na de Wawona tunnel. Helaas is het hier overdag vaak ontzettend druk waardoor het moeilijk is je auto kwijt te kunnen. Daarom is het veel beter om hier te komen tijdens de zonsopkomst. De zon komt dan precies boven de bergen op. Toen wij er waren was er helaas al enkele dagen een bosbrand in de omgeving waardoor er een dikke laag smog/rook boven de vallei hing. De smog was zo dik dat de zon er bijna niet doorheen kwam, toch gaf dit ook een aparte sfeer aan het geheel. Tunnel view, maar dan anders.

'858420' door antwan '858420' door antwan

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Malachietvlinder

antwan

Een veel voorkomende vlinder in de Panamase binnenlanden is de malachietvlinder. De vlinder leeft van nectar en rottend fruit en is makkelijk herkenbaar aan zijn felgroene vlekken als hij zijn vleugels open heeft.

'854920' door antwan '854920' door antwan

Verenigde StatenNevada

Verenigde StatenNevada

Op ontdekkingstocht..

antwan

Ongeveer 1 uur ten noorden van Las Vegas ligt het Valley of Fire S.P, een klein maar prachtig kleurrijk staatspark. Het park staat vooral bekend om zijn kleurrijke rotsen die door wind- en watererosie de meest prachtige vormen hebben gekregen. Tel daar bij op de door oxidatie ontstane rode, gele en roze kleuren en je hebt een fantastisch gebied te pakken. In het park vind je aan de state route 169 diverse bezienswaardigheden zoals the Beehives, the Seven Sisters, the Arrowhead Arch en Elephant Rock. Allemaal rode rotsformaties in bijzondere vormen. Halverwege de state route 169 vind je de afslag naar de White Domes road, deze 5 1/2 mijl lange doodlopende weg lijdt je naar het meest kleurrijke deel van het park, de rainbow vista. De weg slingert hier door een prachtig kleurrijk landschap wat alle verbeelding te boven gaat. Echte wandelingen zijn er in dit gebied bijna niet maar je kunt prima je auto op een van de kleine parkeerplaatsen neerzetten en op goed geluk het gebied inlopen. Als struinend door onbekend gebied vindt je genoeg moois. Zo vind je ongeveer 1 km voor parkeerplaats 3 en slechts een tiental meters van de weg een mooie gekleurde rotsformatie waarin je het logo van een bekend sportmerk kunt herkennen. Omdat dit soort plekken nergens staan aangegeven, je vindt er ook geen informatie over bij het visitor centre ben je er waarschijnlijk helemaal alleen. Dus ben je ooit in de buurt, sla dit prachtige park dan zeker niet over. Voor ons is het een van de mooiste parken die we gedurende onze 4 reizen door de V.S bezocht hebben.

'853689' door antwan '853689' door antwan

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Tioga road, Yosemite.

antwan

Yosemite N.P. is een van de drukst bezochte nationale parken van de V.S. Dit met name te merken als je in de Yosemite vallei bent, daar is het erg druk, zo niet veel te druk. Gelukkig blijven de meeste toeristen in de vallei. Buiten de vallei zijn nog genoeg andere mooie plekken te vinden. Aan te raden is de route over de Tioga road. Tijdens deze prachtige route die over een hoogte van meer dan 3000 meter gaat kom je langs diverse mooie meren, watervallen en uitzichtpunten. Hier kun je heerlijk in alle rust genieten van al het moois dat Yosemite te bieden heeft.

'851368' door antwan '851368' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Mesa Arch

antwan

Canyonlands N.P. is een ondergewaardeerd nationaal park in Utah. Gedurende miljoenen jaren hebben de Green river en de Colorado river hier een gigantisch gebied uitgeslepen in de rotsen. Het N.P. wordt door de rivieren in 3 stukken verdeeld, het meest bezochte gebied is Island in the Sky, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Moab. Dit gebied staat vooral bekend om zijn mooie uitzichten, diepe canyons en prachtige rotsbogen. Je kunt er diverse niet al te moeilijke wandelingen maken die je in een dag tijd een prima beeld geven van dit gebied. Hier op de foto zie je de Mesa Arch, een rotsboog met een mooie doorkijk op het omliggende landschap. De wandeling hier naar toe duurt ongeveer 15 minuten en is voor iedereen prima te doen.

'850300' door antwan '850300' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Wandelen door een...o

antwan

Zion N.P. is een van de drukst bezochte N.P. van de Verenigde Staten. En terecht gezien het prachtige landschap. Toch komen veel toeristen niet verder dat de extreem druk bezochte Zion Canyon. Hier zijn ook alle toeristische faciliteiten, uitgezette wandelingen en rijden de shuttle bussen af en aan. Helaas doen deze massa's toeristen afbreuk aan het prachtige landschap. Toch kun je buiten dit gebied nog veel andere prachtige gebieden vinden waar je vaak helemaal alleen bent. Zo liggen er op de Zion-Mount Carmel Highway die langs de zuid oostelijke rand van het park loopt diverse gebieden waar je prachtig kunt wandelen en het nog heerlijk rustig is. Deze foto is gemaakt tijdens een wandeling door het gebied dat many pools heet. Ondanks het feit dat we midden in het hoogseizoen waren zijn we tijdens de 3 uur durende wandeling slechts een ander stel tegengekomen. Maar ja, de wandeling staat dan ook nergens aangegeven en ook bij de visitor info vertellen ze je niets over deze wandeling. Toch is hij met een beetje voorbereiding vooraf prima te vinden.

'848002' door antwan '848002' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

South Coyote Buttes

antwan

In het uiterste noorden van Arizona ligt het Vermillion Cliffs N.M. Een deel van dit gebied heet South Coyote Buttes en vanwege het fragiele landschap mogen hier slechts 20 bezoekers per dag komen en heb je dus een beetje geluk nodig om een permit te verkrijgen. 10 permits worden 3 maanden van te voren via internet beschikbaar gesteld o.b.v wie het eerst komt wie het eerst maalt en de andere 10 permits de dag van te voren. Het landschap bestaat uit prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen en kleuren. Je kunt vrij door het gebied wandelen om je te verbazen over al het moois.

'846571' door antwan '846571' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bentonite Hills,...Ca

antwan

Capitol Reef N.P. is een N.P. wat door toeristen vaak wordt overgeslagen. Het gedeelte wat met een gewone auto bezocht kan worden is ook niet zo spectaculair dan veel andere nationale parken in deze omgeving. Als je echter de beschikking hebt over een 4WD heeft het park veel moois te bieden. Zo kun je er de 58 mijl lange Cathadral Valley loop rijden. In dit gebied waar slechts zeer weinig bezoekers komen vind je onder andere de Bentonite Hills. Deze heuvels bestaan uit klei, en die klei is gevormd uit vulkanisch as. De glooiende heuvels zijn vooral rood en grijs van kleur, maar je ziet ook allerlei andere tinten. Als je deze route wilt rijden doe dat dan alleen als je ervaring hebt met het rijden door rivieren, klei en mul zand. Ook is het verstandig om van te voren bij het visitor center te informeren naar de begaanbaarheid van de weg. Na te veel regen is de weg compleet onbegaanbaar geworden.

'845963' door antwan '845963' door antwan

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Joshua Tree N.P.

antwan

Joshua Tree N.P. is een mooi overzichtelijk N.P. in de staat Arizona. Het park staat vooral bekend om zijn grote hoeveelheden joshua trees. Toch heeft het park meer te bieden dan alleen maar joshua trees. Je vindt er mooie rotspartijen, prachtige sterrenhemels en je kunt er mooie wandelingen maken. Wel dien je rekening te houden met de temperatuur. In onze zomermaanden stijgt het kwik tot ruim boven de 40 graden is het het raadzaam om vooral 's ochtends vroeg en aan het einde van de dag te gaan wandelen. De temperatuur is dan acceptabel, het is rustig en je hebt het mooiste licht. Om het park echt goed te ontdekken adviseer ik je om hier minimaal 1 nacht te overnachten. Je hebt dan echt de tijd om het park goed te zien en er niet alleen maar doorheen te rijden.

'845736' door antwan '845736' door antwan

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Alabama Hills

antwan

Een voor vele toeristen onbekend gebied is het wonderlijke rotslandschap van de Alabama Hills, vlakbij het plaatsje Lone Pine in Californië. Je vindt hier op een relatief klein gebied een grote hoeveelheid gladde ronde rotsen. Door water en winderosie zijn de rotsen glad geslepen. Naast de mooie ronde vormen zijn er ook veel kleine rotsbogen ontstaan en in combinatie met de hoge rotspieken van de Sierra Nevada op de achtergrond geeft dat een mooi contrast. Door het gebied lopen 2 onverharde wegen die je dwars door het gebied leiden en waardoor je een mooi beeld krijgt van de omgeving. De Tuttle Creek road is een mooie opwarmer voor de veel mooiere Movie Flat road. De weg heeft deze naam gekregen omdat er in dit gebied diverse films zijn opgenomen. Aan deze weg liggen ook enkele korte wandelingen die je naar een aantal mooie rotsbogen brengt zoals de Mobius Arch hier op de foto. Om hier te komen rijd je in het dorpje Lone Pine de Whitney Portal Road in die je westelijk van het dorp brengt. Na 2,8 mijl sla je rechtsaf de Movie Flat road in. Voor de Tuttle Creek road sla je iets verderop linksaf.

'844987' door antwan '844987' door antwan

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Klaprozen

antwan

Nu het weer helemaal lente is moet ik terugdenken aan onze vakantie van vorig jaar mei naar de regio Puglia. De velden en olijfboomgaarden stonden vol met wilde bloemen en vooral de klaprozen trokken mijn aandacht. Heerlijk hoe dat frisse rood afsteekt tegen het groen en de blauwe lucht

'837250' door antwan '837250' door antwan

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Hallerbos

antwan

Vlakbij Brussel ligt het bijzondere Hallerbos. In de periode van half april tot half mei is de bodem hier bezaait met paarse boshyacinten. Echt bijzonder om te zien en de enige plek ter wereld waar dit op zulke grote schaal gebeurd. Om op het juiste moment er te zijn kun je de website www.hallerbos.be raadplegen. Hier krijg je up to date informatie over hoe het met de bloei gaat. Bezoek het bos vooral op een doordeweekse dag en dan nog het liefst vroeg in de ochtend, anders is het er vaak erg druk.

'835278' door antwan '835278' door antwan

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Boshyacinten in het..

antwan

Vlakbij Brussel ligt het bijzondere Hallerbos. In de periode van half april tot half mei is de bodem hier bezaait met paarse boshyacinten. Echt bijzonder om te zien en de enige plek ter wereld waar dit op zulke grote schaal gebeurd. Om op het juiste moment er te zijn kun je de website www.hallerbos.be raadplegen. Hier krijg je up to date informatie over hoe het met de bloei gaat. Bezoek het bos vooral op een doordeweekse dag en dan nog het liefst vroeg in de ochtend, anders is het er vaak erg druk.

'835048' door antwan '835048' door antwan

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Wolmaki in het...Anda

antwan

Het Andasibe-Mantadia National Park ligt ca. 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Het park is beter bekend onder de naam Périnet . Het park is nog niet zo toeristisch en daardoor kun je hier nog echt genieten van de ongerepte natuur. De belangrijkste reden om dit park te bezoeken zijn de diverse soorten lemuren die hier voorkomen. De meeste lemuren zijn ook niet echt bang voor mensen waardoor ze prima te fotograferen zijn. Zo ook deze wolmaki die wij tijdens een wandeling tegenkwamen..

'572970' door antwan '572970' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Lower Calf Creek...wa

antwan

de Lower Calf Creek Falls is een mooie 38 meter hoge waterval in het Grand Staircase Escalante National Monument in de staat Utah. Het water valt via een klif vrijwel recht naar beneden en komt terecht in poel die aan drie zijden wordt omsloten door steile rotswanden. Op het gesteente rondom de waterval zie je veel kleurrijke algen.. . Hoewel de waterval hemelsbreeds slechts 300 meter van State Route 12 vandaan ligt, kan je hem alleen van dichtbij bekijken na een wandeling van bijna 4,5 kilometer (enkele afstand). Op warme dagen is het heerlijk om een plons te nemen in het verkoelende water onder aan de waterval.

'572909' door antwan '572909' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Temple Square, Salt..

antwan

Salt Lake City is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de staat Utah. In de omgeving vindt je de Wasatch Mountains, waar in 2002 de Olympische spelen plaatsvonden, en het Salt Lake, een van de grootste zoutmeren ter wereld. De stad zelf staat bekend als de hoofdstad van de Mormoonse kerk. Het middelpunt van zowel de stad als de Mormoonse kerk is Temple Square. Je kunt hier een (gratis) rondleiding krijgen waarbij je van alles te weten komt over de Mormoonse kerk en het geloof. Erg interessant om te doen.