antwan

'572970' door antwan '572970' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Lower Calf Creek...wa

antwan

de Lower Calf Creek Falls is een mooie 38 meter hoge waterval in het Grand Staircase Escalante National Monument in de staat Utah. Het water valt via een klif vrijwel recht naar beneden en komt terecht in poel die aan drie zijden wordt omsloten door steile rotswanden. Op het gesteente rondom de waterval zie je veel kleurrijke algen.. . Hoewel de waterval hemelsbreeds slechts 300 meter van State Route 12 vandaan ligt, kan je hem alleen van dichtbij bekijken na een wandeling van bijna 4,5 kilometer (enkele afstand). Op warme dagen is het heerlijk om een plons te nemen in het verkoelende water onder aan de waterval.

'572909' door antwan '572909' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Temple Square, Salt..

antwan

Salt Lake City is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de staat Utah. In de omgeving vindt je de Wasatch Mountains, waar in 2002 de Olympische spelen plaatsvonden, en het Salt Lake, een van de grootste zoutmeren ter wereld. De stad zelf staat bekend als de hoofdstad van de Mormoonse kerk. Het middelpunt van zowel de stad als de Mormoonse kerk is Temple Square. Je kunt hier een (gratis) rondleiding krijgen waarbij je van alles te weten komt over de Mormoonse kerk en het geloof. Erg interessant om te doen.

'572873' door antwan '572873' door antwan

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Yellowstone N.P.

antwan

Yellowstone is een van de mooiste en kleurrijkste nationale parken van de Verenigde Staten. Je vind hier o.a geisers, kleurrijke heetwaterbronnen en modderpotten.. Om het park goed te kunnen ontdekken heb je minimaal een paar dagen nodig. Het park is opgedeeld in diverse geiserbassins en per gebied is zeer uitgebreide informatie beschikbaar over de wandelingen en de bezienswaardigheden in dit gebied. Zomers kan het erg druk zijn maar als je je bezoek plant in de vroege ochtend of de late namiddag ontloop je de grote mensenmassa.

'572824' door antwan '572824' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Onbekende parel in he

antwan

In het uiterste noorden van Arizona ligt het onbekende Vermillion Cliffs N.M. Een deel van dit gebied heet South Coyote Buttes en hier kun je prachtige wandelingen maken door een kleurrijk bijna buitenaards landschap. Vanwege het fragiele landschap mogen hier slechts 20 bezoekers per dag komen en heb je dus een beetje geluk nodig om een permit te verkrijgen. 10 permits worden 3 maanden van te voren via internet beschikbaar gesteld o.b.v wie het eerst komt wie het eerst maalt en de andere 10 permits de dag van te voren. Het landschap bestaat uit prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen en kleuren. Je kunt vrij door het gebied wandelen om je te verbazen over al het moois.

'572763' door antwan '572763' door antwan

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Genieten in een rusti

antwan

Yosemite N.P. is een van de drukst bezochte nationale parken van de V.S. Dit met name te merken als je in de Yosemite vallei bent, daar is het erg druk, zo niet veel te druk. Gelukkig blijven de meeste toeristen in de vallei. Buiten de vallei zijn nog genoeg andere mooie plekken te vinden. Aan te raden is de route over de Tioga road. Tijdens deze prachtige route die over een hoogte van meer dan 3000 meter gaat kom je langs diverse mooie meren, watervallen en uitzichtpunten. Hier kun je heerlijk in alle rust genieten van al het moois dat Yosemite te bieden heeft.

'572668' door antwan '572668' door antwan

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Jan van Genten...foto

antwan

Deze foto van een Jan van Gent is genomen op Helgoland, een prachtig eilandje op zo'n 70km van de kust van Duitsland. Het eilandje staat bekend om zijn vele zeevogels die op de steile kliffen broeden. Je vindt er onder andere duizenden Jan van Genten die vanaf de rand van de klif zeer goed te fotograferen zijn.

'572605' door antwan '572605' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Canyonlands N.P.

antwan

Canyonlands N.P. is een ondergewaardeerd nationaal park in Utah. Gedurende miljoenen jaren hebben de Green river en de Colorado river hier een gigantisch gebied uitgeslepen in de rotsen. Het N.P. wordt door de rivieren in 3 stukken verdeeld, het meest bezochte gebied is Island in the Sky, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Moab. Dit gebied staat vooral bekend om zijn mooie uitzichten, diepe canyons en prachtige rotsbogen. Je kunt er diverse niet al te moeilijke wandelingen maken die je in een dag tijd een prima beeld geven van dit gebied. Hier op de foto zie je het uitzichtpunt op de green river.

'572555' door antwan '572555' door antwan

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Joshua Tree N.P.

antwan

Joshua Tree N.P. is een mooi overzichtelijk N.P. in de staat Arizona. Het park staat vooral bekend om zijn grote hoeveelheden joshua trees. Toch heeft het park meer te bieden dan alleen maar joshua trees. Je vindt er mooie rotspartijen, prachtige sterrenhemels en je kunt er mooie wandelingen maken. Wel dien je rekening te houden met de temperatuur. In onze zomermaanden stijgt het kwik tot ruim boven de 40 graden is het het raadzaam om vooral 's ochtends vroeg en aan het einde van de dag te gaan wandelen. De temperatuur is dan acceptabel, het is rustig en je hebt het mooiste licht. Om het park echt goed te ontdekken adviseer ik je om hier minimaal 1 nacht te overnachten. Je hebt dan echt de tijd om het park goed te zien en er niet alleen maar doorheen te rijden.

'572483' door antwan '572483' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Fatali's boneyard

antwan

North Coyote Buttes is een van de vele relatief onbekende pareltjes in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het gebied is eigenlijk een klein stukje van het Vermillion Cliffs N.M.. Dit N.M. is een ruig en erg ontoegankelijk gebied op de grens van Utah en Arizona en wordt slechts zelden bezocht door toeristen. Omdat het gebied erg fragiel is en grote aantallen toeristen er voor zouden zorgen dat van het gebied binnen een paar jaar niets meer over is heeft het Amerikaanse Bureau of Land Management (BLM), dat het gebied beheerd, bepaald dat er dagelijks maar twintig mensen het gebied mogen bezoeken. Om iedereen gelijke kansen te geven is een loterij ontwikkeld om permits te verkrijgen. Tien permits worden vier maanden van te voren verloot via een online loterij. Inschrijven voor deze loterij doe je op de site van de BLM. De andere tien permits worden een dag van te voren verloot in het Grand Staircase-Escalante National Monument Visitor Centre in Kanab. Binnen North Coyote Buttes is the Wave eigenlijk het bekendste stukje. Toch is er hier nog veel meer moois te vinden zoals Fatali's boneyard, een klein gebied met bijzonder gevormde lace rocks. Dus heb je ooit het geluk een permit te bemachtigen voor North Coyote Buttes bezoek dan niet alleen the Wave maar ga zeker eens verder op ontdekkingstocht.

'572434' door antwan '572434' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bentonite heuvels,...

antwan

Capitol Reef N.P. is een N.P. wat door toeristen vaak wordt overgeslagen. Het gedeelte wat met een gewone auto bezocht kan wordne is ook niet zo spectaculair dan veel andere nationale parken in deze omgeving. als je echter de beschikking hebt over een 4Wd heeft het park veel moois te bieden. Zo kun je er de 58 mijl lange Cathadral Valley loop rijden. In dit gebied waar slechts zeer weinig bezoekers komen vind je onder andere de Bentonite hills. Deze heuvels bestaan uit klei, en die klei is gevormd uit vulkanisch as. De glooiende heuvels zijn vooral rood en grijs van kleur, maar je ziet ook allerlei andere tinten. Als je deze route wilt rijden doe dat dan alleen als je ervaring hebt met het rijden door rivieren, klei en mul zand. Ook is het verstandig om van te voren bij het visitor center te informeren naar de begaanbaarheid van de weg. Na te veel regen is de weg compleet onbegaanbaar geworden.

'572372' door antwan '572372' door antwan

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Erosie

antwan

Uitgestrekte zoutvlakten, diepe canyons en dorre woestijn. Death Valley is een bijzonder nationaal park. De vallei in California is het laagst gelegen, heetste en droogste gebied in Amerika. Er valt slechts 55 millimeter regen per jaar. In de warmste zomer ooit zijn temperaturen gemeten van 57 graden Celsius. Ondanks het extreem warme weer is het gebied populair onder natuurliefhebbers. Een van de bekendste uitzichtpunten in het park is Zabriskie Point. Vanaf Zabriskie Point heb je een prachtig uitzicht over de "Badlands", een door erosie gevormd landschap van geulen die door het berglandschap heenkronkelen. Deze foto is een detail van deze badlands en dan omgezet in zwartwit.

'572250' door antwan '572250' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

South Coyote Buttes

antwan

In het uiterste noorden van Arizona ligt het Vermillion Cliffs N.M. Een deel van dit gebied heet South Coyote Buttes en vanwege het fragiele landschap mogen hier slechts 20 bezoekers per dag komen en heb je dus een beetje geluk nodig om een permit te verkrijgen. 10 permits worden 3 maanden van te voren via internet beschikbaar gesteld o.b.v wie het eerst komt wie het eerst maalt en de andere 10 permits de dag van te voren. Het landschap bestaat uit prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen en kleuren. Je kunt vrij door het gebied wandelen om je te verbazen over al het moois.

'572205' door antwan '572205' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Arches N.P.

antwan

Arches N.P. is een prachtig gebied vlak bij de plaats Moab, in de staat Utah. Het park is vooral bekend vanwege zijn, de naam zegt het al, natuurlijke rotsbogen. Toch zijn er behalve die vele rotsbogen ook andere plekken in het park die de moeite de waar zijn. Zo kun je ongeveer 2 mijl na d eparkingang een mooi beeld maken van 3 bekende rotspartijen. Te weten the Organ, the three Gossips en the Courthouse Touwers. Vooral net na zonsopkomst als de eerste zonnestralen de rotsen in een mooi licht zetten is het de moeite waard om hier een korte stop te maken. De meeste bezoekers van Arches N.P. rijden deze plek voorbij omdat ze te veel willen zien in te weinig tijd en dus alleen de drukke en meest populaire plekken bezoeken.

'572144' door antwan '572144' door antwan

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Gaylor meren, Yosemit

antwan

Yosemite N.P. is een van de drukst bezochte nationale parken van de V.S. Dit met name te merken als je in de Yosemite vallei bent, daar is het erg druk, zo niet veel te druk. Gelukkig blijven de meeste toeristen in de vallei. Buiten de vallei zijn nog genoeg andere mooie plekken te vinden. Aan te raden is de route over de Tioga road. Tijdens deze prachtige route die over een hoogte van meer dan 3000 meter gaat kom je langs diverse mooie meren, watervallen en uitzichtpunten. Een mooie rustige wandeling is die naar de Gaylor meren. Een 2 uur durende wandeling brengt je door een prachtig berglandschap naar 2 meren waar zelfs tot diep in de zomer nog sneeuw te vinden is.

'572076' door antwan '572076' door antwan

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

antwan

Mono Lake is een prachtig meer gelegen op de route tussen Death Valley en Yosemite, net voor het begin van de Tioga pass. Het meer is zeker een bezoek waard, vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang als de tufsteen pilaren prachtig baden in het gouden licht.

'571999' door antwan '571999' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Donkere wolken boven.

antwan

Bryce Canyon is een klein maar prachtig N.P. in de staat Utah. In tegenstelling tot wat de naam zegt is het eigenlijk geen canyon maar is het meer een amfitheater. Vanaf de randen van Bryce Canyon heb je een prachtig uitzicht op de grillige door erosie gevormde rotspartijen beneden je. De rotsen zijn hier vooral oranje en wit gekleurd. Langs de rand heb je diverse prachtige uitzichtpunten. Deze foto is gemaakt vanaf Sunset Point. De zon hebben we niet zien ondergaan maar de wolkenpartij die dreigend boven Bryce Canyon hing was zeker net zo spectaculair.

'571907' door antwan '571907' door antwan

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Reflecties

antwan

Tijdens een heerlijk relax moment aan het zwembad van ons hotel in Thailand viel mijn blik op de reflectie van de zon in het zwembad. De zon stond hoog aan de hemel en schitterde op het zwembadwater. Aangezien het zwembad was betegeld met allemaal kleine gekleurde tegeltjes gaf dit een soort van hallucinerend beeld. Ik kon het niet laten om er een foto van te maken met dit als resultaat.

'571809' door antwan '571809' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Zion N.P.

antwan

Zion N.P. is een van de drukst bezochte N.P. van de Verenigde Staten. En terecht gezien het prachtige landschap. Toch komen veel toeristen niet verder dat de extreem druk bezochte Zion Canyon. Hier zijn ook alle toeristische fasciliteiten, uitgezette wandelingen en rijden de shuttle bussen af en aan. Helaas doen deze massa's toeristen afbreuk aan het prachtige landschap. Toch kun je buiten dit gebied nog veel andere prachtige gebieden vinden waar je vaak helemaal alleen bent. Zo liggen er op de Zion-Mount Carmel Highway die langs de zuid oostelijke rand van het park loopt diverse gebieden waar je prachtig kunt wandelen en het nog heerlijk rustig is

'571751' door antwan '571751' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

White Pocket

antwan

White Pocket is een klein maar onvoorstelbaar mooi stukje natuur gelegen in het Vermillion Cliffs National Monument in de staat Arizona. Het gebied, dat slechts een vierkante km groot is, bestaat uit versteende zandduinen in prachtige vormen. Naast de vormen zijn het ook vooral de kleuren die de aandacht trekken, roodbruin zandsteen met daar doorheen witte strepen, grijswitte rotsen met daaronder stukken geel gesteente en ook de kleur roze zie je veelvuldig terug in allerlei lijnen op de grond. De kleuren zijn afkomstig van mineralen die via het water in de rotslagen zijn doorgedrongen. In tegenstelling tot de nabijgelegen gebieden North Coyote Buttes en South Coyote Buttes heb je voor White Pocket geen permit nodig. Wel een hele goede 4WD en ervaring met het rijden door diep mul zand. Natuurlijk kun je ook een gids/chauffeur huren voor een dag.

'571609' door antwan '571609' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Canyonlands N.P.

antwan

Canyonlands N.P. is een ondergewaardeerd nationaal park in Utah. Gedurende miljoenen jaren hebben de Green river en de Colorado river hier een gigantisch gebied uitgeslepen in de rotsen. Het N.P. wordt door de rivieren in 3 stukken verdeeld, het meest bezochte gebied is Island in the Sky, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Moab. Dit gebied staat vooral bekend om zijn mooie uitzichten, diepe canyons en prachtige rotsbogen. Je kunt er diverse niet al te moeilijke wandelingen maken die je in een dag tijd een prima beeld geven van dit gebied.

'571519' door antwan '571519' door antwan

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

South Coyote Buttes

antwan

In het uiterste noorden van Arizona ligt het Vermillion Cliffs N.M. Een deel van dit gebied heet South Coyote Buttes en vanwege het fragiele landschap mogen hier slechts 20 bezoekers per dag komen en heb je dus een beetje geluk nodig om een permit te verkrijgen. 10 permits worden 3 maanden van te voren via internet beschikbaar gesteld o.b.v wie het eerst komt wie het eerst maalt en de andere 10 permits de dag van te voren. Het landschap bestaat uit prachtige rotsformaties in de meest bizarre vormen en kleuren. Je kunt vrij door het gebied wandelen om je te verbazen over al het moois.

'571455' door antwan '571455' door antwan

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Yosemite bij nacht

antwan

Yosemite N.P. is een van de drukst bezochte nationale parken van de V.S. Dit met name te merken als je in de Yosemite vallei bent, daar is het erg druk. Daarom maar een keer ’s nachts de vallei in gegaan en genoten van een prachtige sterrenhemel (helaas geen melkweg). Voor je de Merced rivier, daar achter de granieten rotsen waar Yosemite N.P. zo bekend om is en boven je de sterrenhemel. Heerlijk genieten.

'571332' door antwan '571332' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Little Wildhorse...Ca

antwan

De Little Wildhorse canyon is een van de mooiste slotcanyons in het zuiden van Utah. De meest bekende en ook drukste slotcanyon is natuurlijk de Antelope Canyon. Toch zijn er in dit gedeelte van de V.S. meerdere slotcanyons te vinden die in tegenstelling tot Antelope Canyon zelden bezocht worden. Een van die canyons is de Little Wildhorse canyon, gelegen in de buurt van het plaatsje Hanksville en vlakbij het Goblin Valley S.P. De Little Wildhorse canyon is erg gevarieerd. Je vindt er niet alleen de smalle golvende wanden die je vooral ziet in Antelope canyon maar er zijn ook brede stukken waarin zelfs bomen en struiken groeien. Ook de structuur van de wanden is steeds anders. De canyon is ongeveer 2 mijl lang en je kunt helemaal tot het eind lopen. Zeker de moeite waard als je in dit deel van de V.S. bent.

'571237' door antwan '571237' door antwan

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bryce Canyon

antwan

Bryce Canyon is een klein maar prachtig N.P. in de staat Utah. In tegenstelling tot wat de naam zegt is het eigenlijk geen canyon maar is het meer een amfitheater. Vanaf de randen van Bryce Canyon heb je een prachtig uitzicht op de grillige door erosie gevormde rotspartijen beneden je. De rotsen zijn hier vooral oranje en wit gekleurd. Langs de rand heb je diverse prachtige uitzichtpunten. Toch is het jammer alleen maar boven aan de rand te blijven. Er lopen diverse wandelingen onder door het gebied heen waardoor je de rotspartijen ook op een andere manier ziet.