antwan

'1106457' door antwan '1106457' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Schapen in de Quirain

antwan

Voorlopig mijn laatste foto op Columbus. A.s vrijdag ga ik voor 7,5 maand op reis naar Azië en Oceanië. Als afsluiter een foto van the Quiraing, een van de mooiste plekken op het toch al erg mooie Isle of Skye. Quiraing is een gebied van aardverschuivingen in het noorden van het eiland Skye. Via een smalle steile bergweg kun je met de auto naar boven rijden. De meeste mensen kijken hier een keer rond en vertrekken weer. Dat is echt zonde. Er loopt een wandeling van zo'n 7 km door het gebied heen en deze is echt prachtig. Wij vonden het de mooiste wandeling die we in 3,5 week Schotland hebben gedaan. Je kunt de wandeling doen in zo'n 3 uur tijd. Je moet geen hoogtevrees hebben want je loopt regelmatig over smalle paadjes langs steile afgronden maar als je hier geen problemen mee hebt is deze wandeling echt een must do.

'1106347' door antwan '1106347' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Regenboog boven het..

antwan

Tijdens een late avond net voor zonsondergang in het Schotse district Wester Ross was er slecht weer op komst. Tegelijkertijd kwam de zon nog net even door en kwam er een fraaie volle regenboog tevoorschijn boven het water naast ons huisje. Wij snel naar het strand om een paar foto's te maken. Helaas bleef het bij een paar foto's aangezien de midges met duizenden tegelijk om ons heen vlogen en ons snel weer naar binnen dwongen.

'1106301' door antwan '1106301' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Papegaaiduiker

antwan

De papegaaiduiker is voor mij een van de mooiste vogels die er is. Met zijn opvallende felgekleurde snavel en zijn wat koddige uiterlijk is hij gewoon super leuk om te zien. Ik had er al wel ooit een paar gezien (van afstand op het water) maar nog nooit van dichtbij. Afgelopen zomer heb ik ze eindelijk van dichtbij kunnen bewonderen. Op het schotse Isle of May, een onbewoond eiland wat in zijn geheel een natuurreservaat is, broeden deze vogels van mei t/m juli. Isle of May ligt op ongeveer 1 uur varen van de plaats North Berwick en dagelijks kunnen ongeveer 30 mensen dit eiland bezoeken. Vroeg reserveren is dan ook een must. Eenmaal op het eiland heb je een uur of 4 om je te vergapen aan alle vogels die hier rondvliegen en broeden. Niet alleen zitten er duizenden papegaaiduikers je vindt er ook sternen, alken, zeekoeten, aalscholvers, meeuwen en diverse andere vogels. Echt een paradijs voor de vogelliefhebber.

'1106062' door antwan '1106062' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Smailholm Tower

antwan

Smailholm Tower is een oude woontoren in de regio Scottisch Borders. Deze woontoren is in de 15e eeuw gebouwd en in het begin van de 18e eeuw in hij in onbruik geraakt. Nu wordt hij beheerd door Historic Scotland en vinden er tentoonstellingen in plaats. De tentoonstelling zelf vonden wij niet bijster interessant maar de toren en zeker ook de omgeving waarin hij ligt waren wel echt de moeite waard. Zeker omdat slechts weinig mensen deze toren bezoeken.

'1105942' door antwan '1105942' door antwan

OmanJebel Shams

OmanJebel Shams

Rijden door de Grand.

antwan

Jebel Sham wordt ook wel de Grand Canyon van Oman genoemd. Via een geasfalteerde bergweg kun je tot boven aan de berg rijden waar je mooie wandelingen kunt maken en kunt genieten van de uitzichten op de kloof. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een "weg" door de bodem van de canyon loopt. De weg door Whadi Ghul. Deze weg loopt door de, meestal droge, rivierbedding tot je na ruim 1 uur rijden (7km) niet meer verder kunt. Je staat dan echt op de bodem van de canyon met allemaal steile wanden om je heen. Persoonlijk vond ik dit veel mooier dan de uitzichtpunten van boven. Om deze weg te kunnen rijden heb je wel een hoog op de wielen staande 4WD nodig en een beetje ervaring met het rijden met een 4WD is ook wel aan te bevelen. Het is namelijk een rotsachtige piste met de nodige kleine hindernissen. Maar wel echt de moeite waard om doorheen te rijden. Op de foto hierboven zie je de start van de route, je vindt deze op de weg naar Jebel Shams vlakbij het dorpje Ghul.

'1105883' door antwan '1105883' door antwan

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Storm boven de...Atha

antwan

De meeste foto's die je ziet van de Athabasca gletsjer laten je een prachtig witte gletsjer zien met een mooie blauwe lucht erboven. Helaas niet toen wij er vorig jaar zomer waren. Wij zouden een dagtocht op de gletsjer gaan maken. Bij aankomst zag het er al onheilspellend uit. We kregen toch onze kleding aangetrokken alsmede waterdichte laarzen en de spikes voor als we eenmaal op de gletsjer zouden zijn. Er was continue contact tussen onze gids en het weerstation van de gletsjer. Het onweerde op de gletsjer en er trok een flinke storm over. Na ruim een uur wachten werd uiteindelijk de beslissing genomen dat de tocht niet door zou gaan. Helaas voor ons maar wel begrijpelijk. De gletsjer zelf is een van de uitlopers van het Columbia ijsveld in de Canadese Rocky Mountains. Door de opwarming van de aarde trekt de gletsjer zich elk jaar enkele meters verder terug.

'1105677' door antwan '1105677' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Doedelzakspelers

antwan

Denk je aan Schotland dan denk je aan een doedelzak. Tijdens onze reis door Schotland wilde ik dan ook wel graag een keer een doedelzakspeler zien en horen. Toen wij een Highland game bezochten werd ik op mijn wenken bedient. Niet een doedelzakspeler maar een aantal groepen die de opening en de sluiting verzorgde. Jammer dat er geen geluid bij geplaatst kan worden maar ik vond het echt prachtig om deze groepen te horen spelen.

'1105562' door antwan '1105562' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

In alle rust genieten

antwan

Een van de mooiste gebieden in Schotland om te bezoeken is het gebied rondom Glencoe, midden in de Schotse hooglanden. Helaas is het hier wel behoorlijk druk, zeker de hoofdvallei van Glencoe. Glen betekend vallei, Glencoe is dus de vallei van de rivier de Glen. Veel minder bekend is het zijdal, Glen Etive. Via een 18 mijl lange zeer smalle doodlopende weg rijdt je via de rivier de Glen dwars door het dal om uiteindelijk te eindigen bij loch Etive. De hele weg is een aaneenschakeling van prachtige landschappen, die zo typisch zijn voor dit gebied. Riviertjes, watervallen, hoge kale bergen en meren. en vaak kun je hier helemaal alleen van genieten. Heerlijk!

'1105310' door antwan '1105310' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Pier van Port en...Be

antwan

Port en Bessin is een klein kustplaatsje waar nog veel bunkers uit de 2e wereld oorlog te vinden zijn. Het kleine haventje werd tijdens de 2e wereld oorlog gebruikt voor de aanvoer van brandstof voor de geallieerde troepen. Het plaatsje stelt niet zo heel veel voor maar ik vond de lange stenen pier wel mooi om te fotograferen. Zo heb je niet altijd iets heel bijzonders nodig om een mooie foto te maken

'1105239' door antwan '1105239' door antwan

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Kolibrie in de vlucht

antwan

In de nevelwouden van Panama leven veel verschillende vogels. De kolibrie is er hier een van en je ziet deze vogels dan ook overal. Ik vind ze, vooral door hun kleurenpracht, echt prachtig om te zien Je hebt ze in diverse kleuren en maten en ze hebben allemaal een verschillende naam. Helaas ben ik nou ook weer niet zo'n vogelkenner dat ik van elke kolibrie exact weet hoe hij heet. Deze vond ik in ieder geval erg mooi en omdat hij een fractie van een seconde bleef hangen kon ik hem mooi vastleggen terwijl hij met zijn snavel nectar uit een bloem aan het halen was

'1105058' door antwan '1105058' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Harry potter trein

antwan

Het Glenfinnan Viaduct is een treinviaduct op de prachtige West Highland Line Railway in de highlands van Schotland. Dit is de spoorlijn die Glasgow via Fort William verbindt met Mallaig en is één van de mooiste spoorlijnen van Schotland en zelfs Europa. De brug is met zijn 380 meter, de langste betonnen spoorbrug in Schotland en staat ook op het briefje van tien pond in Schotland. Maar de brug is vooral populair geworden door zijn rol in vier Harry Potter films. Dit is de brug waar Harry Potter met de Hogwart Express over rijdt.

'1104897' door antwan '1104897' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Arromanches

antwan

Arromanches is een badplaats aan de kust van Normandië. De plaats werd vooral bekend als een van de doelen van de geallieerden die hier aan land wilden komen om Europa te bevrijden. Vooral als het eb is zie je nog veel van de overblijfselen uit deze tijd op het strand. Maar al ver voor die tijd stond de plaats bekend als vakantieoord. Vooral de verhoogde boulevard langs het strand, de winkelstraten en de stadsmuren die het dorp omringen zijn de moeite van een bezoek waard.

'1104818' door antwan '1104818' door antwan

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Wandelen door de...Im

antwan

De Imbros kloof is een mooie kloof in het westen van Kreta. De kloof is een mooi en veel rustiger alternatief voor de bekende en erg drukke Samaria kloof. Een wandeling door de kloof is 8 km en duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. De kloof is om sommige plaatsen erg smal, het smalste punt is slechts 2 meter breed maar de wandeling is voor iedereen met een normale conditie goed te doen zolang je maar van boven naar beneden loopt. Je start dan in het dorpje Imbros en loopt vervolgens richting zee om weer bij een klein dorpje uit te komen. Vanaf hier kun je dan een taxi pakken en weer teruggaan naar het startpunt van je wandeling. Aan het begin en het einde van de wandeling zijn diverse tavernes waar je tegen lage prijzen kunt genieten van een heerlijke griekse maaltijd.

'1104637' door antwan '1104637' door antwan

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Uitzicht op Reine

antwan

Reine is een klein vissersplaatsje in het zuidoosten van de Lofoten. Vanwege zijn prachtige ligging voor een aantal steile rotsen is het een van de bekendste plaatsen op de Lofoten geworden. Het makkelijkst te bereiken uitzichtpunt ligt gewoon langs de E10, de doorgaande weg door de Lofoten. Je kunt ook de omringende bergen beklimmen voor een compleet overzicht op de fjorden, dorpjes en bergen. Aangezien dit in de winter niet mogelijk is hebben wij ons beperkt tot het uitzichtpunt langs de weg maar ook dit is zeker niet verkeerd.

'1104525' door antwan '1104525' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Glenfinnan viaduct

antwan

Het Glenfinnan Viaduct is een treinviaduct op de prachtige West Highland Line Railway in de highlands van Schotland. Dit is de spoorlijn die Glasgow via Fort William verbindt met Mallaig en is één van de mooiste spoorlijnen van Schotland en zelfs Europa. De brug is met zijn 380 meter, de langste betonnen spoorbrug in Schotland en staat ook op het briefje van tien pond in Schotland. Maar de brug is vooral populair geworden door zijn rol in vier Harry Potter films. Dit is de brug waar Harry Potter met de Hogwart Express over rijdt.

'1104366' door antwan '1104366' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Patronen op het stran

antwan

Tijdens een rondrit door Schotland kwamen we op een gegeven moment uit bij een groot verlaten strand. Het was eb en het water had zich ver teruggetrokken. Maar verder niets bijzonders. Toen we verder reden liep de weg snel omhoog en kregen we zicht op het strand van bovenaf. En prachtig patroon van zand, water en schaduw gaf een heel ander beeld aan dit strand. Ik kon het niet laten enkele foto's te maken als herinnering aan deze prachtige plek

'1104184' door antwan '1104184' door antwan

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Pier van Omaha beach

antwan

Omaha beach in Normandië is een van de invasiestranden van D-Day. Het strand staat vooral bekend om de achter de duinen gelegen oorlogsbegraafplaats. Aan de oostzijde van het strand staat een oude betonnen en wat vervallen pier. Deze pier is een mooi object om te fotograferen. Zeker in z/w gecombineerd met een sluitertijd van enkele minuten.

'1104137' door antwan '1104137' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Fairy Pools

antwan

De Fairy Pools zijn een van de mooiste plekken op het Schotse Ile of Skye. Aan de voet van de Black Cuillin mountains stroomt het riviertje de Brittle. Op diverse plaatsen ontstaan watervalletjes en natuurlijke waterpoelen. Er loopt een wandeling door het gebied van zo'n 3 km enkele reis. De wandeling is makkelijk omdat hij eigenlijk alleen maar langs de rivier loopt. Wel zijn goede wandelschoenen aan te bevelen omdat de ondergrond zoals zo vaak in Schotland nat en drassig is.

'1104077' door antwan '1104077' door antwan

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

De binnenlanden van..

antwan

Afgelopen april zijn we in het westelijk deel van Kreta geweest. Omdat het de eerste dagen n de frisse kant was om aan het zwembad te relaxen zijn we er met de auto op uit getrokken. Zonder doel gewoon lekker het binnenland in rijden. Zomaar ergens linksaf of rechtsaf, hoe kleiner het weggetje hoe beter. Niet wetend waar je uitkomt maar gewoon genieten van wat je ziet, heerlijk! Zo kwam ik er achter dat Kreta echt anders is dan ik verwachtte, zo had ik me van te voren geen voorstelling gemaakt van besneeuwde bergen in het binnenland.

'1103986' door antwan '1103986' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Talisker Bay

antwan

Het Schotse eiland Skye is ene populair eiland onder reizigers. Toch komen de meeste niet verder dan de bekende highlights als de Fairy Pools, Neist Point en de Quiraing. Gelukkig zijn er naast deze plekken nog voldoende andere plaatsen te vinden die nog niet worden platgelopen door toeristen. Een van die mooie plekken is Talisker Bay, gelegen in de buurt van de Fairy Pools maar slechts weinig bezocht. De baai is te bereiken na een korte wandeling van zo'n 15 minuten en is vooral de moeite waard bij eb. Het zwarte lavastrand valt dan droog en doordat vanuit de bergen wit zand op het strand spoelt ontstaan mooie structuren. Dus ben je in de buurt van de Fairy Pools, zoek een getijdentabel erbij en kijk of het toevallig laagtij is en bezoek dit strand.

'1103789' door antwan '1103789' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Quiraing

antwan

Quiraing is een van de mooiste plekken op het toch al erg mooie isle of Skye. Quiraing is een gebied van aardverschuivingen in het noorden van het eiland Skye. Via een smalle steile bergweg kun je met de auto naar boven rijden. De meeste mensen kijken hier een keer rond en vertrekken weer. Dat is echt zonde. Er loopt een wandeling van zo'n 7 km door het gebied heen en deze is echt prachtig. Wij vonden het de mooiste wandeling die we in 3,5 week Schotland hebben gedaan. Je kunt de wandeling doen in zo'n 3 uur tijd. Je moet geen hoogtevrees hebben want je loopt regelmatig over smalle paadjes langs steile afgronden maar als je hier geen problemen mee hebt is deze wandeling echt een must do.

'1103731' door antwan '1103731' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Loch Achtriochtan

antwan

(openen voor volledig beeld) Een van de mooiste gebieden in Schotland om te bezoeken is het gebied rondom Glencoe, midden in de Schotse hooglanden. Helaas is het hier wel behoorlijk druk, zeker de hoofdvallei van Glencoe. Glen betekend vallei, Glencoe is dus de vallei van de rivier de Glen. Maar gelukkig blijven de meeste toeristen hangen in het kleine gebied rondom Glencoe. Als je hier wat vandaan trekt is het landschap nog net zo mooi maar vele malen rustiger. zo hebben wij echt genoten van Loch Achtriochtan een mooi meer in de Glencoe vallei. Vooral de weerspiegeling van de mooie kleurrijke bergen in het meer zijn prachtig

'1103616' door antwan '1103616' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Papegaaiduikers op...

antwan

De papegaaiduiker is voor mij een van de mooiste vogels die er is. Met zijn opvallende felgekleurde snavel en zijn wat koddige uiterlijk is hij gewoon super leuk om te zien. Ik had er al wel ooit een paar gezien (van afstand op het water) maar nog nooit van dichtbij. Afgelopen zomer heb ik ze eindelijk van dichtbij kunnen bewonderen. Op het schotse Isle of May, een onbewoond eiland wat in zijn geheel een natuurreservaat is, broeden deze vogels van mei t/m juli. Isle of May ligt op ongeveer 1 uur varen van de plaats North Berwick en dagelijks kunnen ongeveer 30 mensen dit eiland bezoeken. Vroeg reserveren is dan ook een must. Eenmaal op het eiland heb je een uur of 4 om je te vergapen aan alle vogels die hier rondvliegen en broeden. Niet alleen zitten er duizenden papegaaiduikers je vindt er ook sternen, alken, zeekoeten, aalscholvers, meeuwen en diverse andere vogels. Echt een paradijs voor de vogelliefhebber.

'1103542' door antwan '1103542' door antwan

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Three Sister in...Gle

antwan

Een van de mooiste gebieden in Schotland om te bezoeken is het gebied rondom Glencoe, midden in de Schotse hooglanden. Glen betekend vallei, Glencoe is dus de vallei van de rivier de Glen. Het dal is omringd door steile en ruige bergtoppen. Een van de mooiste plekken in het dal zijn de Three Sisters, ofwel de 3 zussen. Het lijken 3 verschillende bergen maar eigenlijk is het een berg die dusdanig is uitgesleten dat het nu 3 bergen lijken. De berg(en) vind je vlak bij het plaatsje Glencoe en naast de weg is een parkeerplaats aangelegd vanwaar je ene goed zicht heb t op de Three Sisters. Wil je meer dan alleen een uitzicht vanaf de parkeerplaats dan loopt er vanaf hier een wandeling naar beneden en vervolgens tussen en achter de bergen langs. Trek hier wel minimaal een halve dag voor uit.